icon

Defektné spermie

motylik200
26. apr 2022

Ahojte, takže asi po ročnom snazeni sa (12-13mesiacov a 1 biochemickom tehu) a následných vyšetrení (Halosperm, u mňa Hematologia a samozrejme hormonálny profil u oboch) lekár zatiaľ zhodnotil vzhľadom na výsledky partnera z Halospermu, že je najpravdepodobnejšia možnosť počatia IVF, ak vôbec.. Podstúpili sme ešte vyšetrenie z genetiky, ale tam mame may výsledky až niekedy v auguste. Čiže nevieme na com sme. Problém u partnera sú defekt ne hlavičky u väčšiny spermií. Viem, že treba myslieť pozitívne, ale bojím sa, že aj genetika dopadne zle, a potom neviem. Stretli ste sa už niekto s tým? Oboch nás to dosť psychicky vzalo. Vopred ďakujem za akúkoľvek odpoveď.

petricka22
26. apr 2022

@motylik200 dolezite je kvalitne vajicko, oplodnit sa da aj s polomrtvou spermiou. Treba dufat 🙏
Alebo potom darcovske spermie

motylik200
autor
26. apr 2022

@petricka22 dakujem😧😧☹️

lienka156
26. apr 2022

@motylik200 ano, mam skusenost, partner rovnako ako tvoj, a ja s myomom a s endometriozou pokrocilou...a dve ttombofilicke mutacie... sli sme do IVF, prvy vklad uspesny, som vo 4 mesiaci... nevzdavaj sa ... tiez sme boli v soku najprv ale zamysleli sme sa racionalne a vsetko sme zvladli... treba byt silny, otehotniet je len zaciatok....

motylik200
autor
26. apr 2022

@lienka156 ahoj.. Ďakujem, že si sa podelila o svoju skúsenosť.. Gratulujem k bábätku, dúfam, že aj my budeme mat také šťastie. V našom prípade je rozhodujúca genetika, zatiaľ nemáme výsledky, len dúfam, že bude ok a ze teda budeme môcť mať deti.

lienka156
26. apr 2022

@motylik200 neviem ako ste na tom vekovo... ak ste jedni z tych mladsich a v rodine nemate vyskyt nejakych takych nebezpecnych dedicnych ochoreni a vy ste zdravi malo byt to byt ok 🙂 drzim palce.. viem cim prechadzas

motylik200
autor
26. apr 2022

@lienka156 vieš čo ja 25 a on 28.. Neviem co is mam myslieť, viem len, že aj on bol '' vymodleny '' ale vraj sa u jeho rodičoch nenašli žiadne problémy aspoň podľa lekárov.. Dokopy sú traja.. Ale jeho sestry opakovane potratili. Tak neviem. Čakáme ešte výsledky z genetiky, ale bojím sa, aby to nevyšlo zle..
A, ďakujem hádam to bude dobre 🙂

lienka156
26. apr 2022

@motylik200 tak vekovo sme na tom podobne 🙂 manzel tiez vymodleny... a vidis, hlavne nestracaj nadej, na to je este skoro... jeho sestry mozu mat uplne iny problem, taky co chlapi mat nemozu ;) takze urcite nic nie je stratene, vybrat si dobru kliniku a rozhodnut sa...

motylik200
autor
26. apr 2022

@lienka156 akože máš pravdu, tiež si myslím, že esre to nieje stratené, čiže ak som dobre pochopila aj tvoj mal problém resp. ten defekt spermií? Ja som najprv z toho bola taka '' vyhukana '' človek je už frustrovaný aj z toho snaženia hoci viem, že niektore ženy sa snažia oveľa dlhšie, ale už cítim ako mi z toho chvilkami začína šibať.. prešla som trošku do takej frustrácie..

lienka156
26. apr 2022

@motylik200 my sme sa snazili 2 roky... ano, je to tazke, ano tiez som bola frustrovana ale skor pred tym ako nam povedali ze je sanca ist na iVF... a ano, asi iba 1% ma dobre... takze sme si museli priplatit aj priamo vpich spermie do vajicka a pod.... a boli sme v soku, aj ja z mojich diagnoz a aj on zo svojich ale pre vyssi ciel sme to hodili za hlavu ... a hlavne, jeho spermiu do vajicka napichnu, podstatne je aby si bola ok ty a mohla to dietatko vynosit, ja sa aj o to bojim a som na riziikovom a to je este milion komplikacii... takze samotne ivf uz teraz beriem ako malickost 🙈

motylik200
autor
26. apr 2022

@lienka156 rozumiem, mrzí ma čím ste prešli.. Držím palce vám aj bábätku 🙂🙂🙂dúfam teda, že to bude, fajn aj u nás.. Peniažky už asi, radšej teraz odkladať 😁😁😁😁lebo ani nechcem vedieť aká suma to bude..

lienka156
26. apr 2022

@motylik200 ďakujem 😊 tiez vam drzim prsty 😊 stoji to za to, aspon to skusit, ak vas to nezruinuje... ja by som lutovala keby som to neskusila, aj keby to nevyslo...

milka1988
26. apr 2022

Muz mal 0,5% morfologiu a 100% poškodenie hlaviciek. Odporúčané nam bolo iba ivf. My sme vsak išli do iui a hneď prvé nám vyšlo a možno to bola spermia z vecera.ked sme "poistili"
Vzdy.je sanca ze to vyjde aj s horšími vysledkami lebo treb len jednu jedinú spermiu a jedno jediné vajko aby sa našli 🙂
Inak ten spermiogeam sa robí len z malej vzorky. Čiže ty ani nikto nevie kde ťa jedna správna dobrá spermia sa nachádza či v tej vzorke či mimo vzorky

eva193
27. apr 2022

ahojte citam uz asi treti prispevok na modrom konikovy ze den pred IUI ste to ,,poistili,, , ako to je mozne resp preco by ste to robili ked pre IUI ma mat muz 2-4 dnovu abstinenciu ?

ninka99865
27. apr 2022

@eva193 podľa mňa to myslela tak že po iui to poistili.. ale môžem sa mýliť 😂

petricka22
27. apr 2022

@eva193 aj ja som na to myslela, ale nechcela som rypat, uz nech sa kzdy rozhodne podla seba 🤷‍♀️
A moj nazor na iui je, ze pokial ma jeden z partnerov nejaky problem, tak iui su zbytocne vyhodene peniaze, cas a hlavne zbytocne ocakavania a sklamanie. A dnes sa uz vie urobit aj vyber konkretnej sucej spermie, ktora sa zavedie do vajicka.

dejna_
30. apr 2022

@motylik200 nechcem ťa sklamať ale na genetike málokedy niečo nájdu 😬...skontrolujú vám karyoryp a rodokmeň a hotovo 😏..tiež sme čakali neviem aký záber a zistili sme že sme našťastie teda zdraví ...