icon

Dieťa po 33. narodeninách

laura222
22. jan 2018

Ahojte baby, predchvilou som konecne dopisala celkom dlhy prispevok k tejto teme avsak nejakym nedopatrenim sa mi ho podarilo zmazat :( Tak skusim este raz. Nasla som tu vo fore podobne temy ale bud boli dost starsieho data alebo suviseli s "chybajucim chlapom". Ja tento problem nemam. Pokusim sa o uplne zhrnutie - strata prace, problem s otehotnenim, psychicke problemy. Mam uz pomaly pred 34kou. S priatelom sme sa zacali pokusat o dieta nejak na jesen minuleho roku, zatial neuspesne. Medzitym som prisla o pracu, ostala doma, prisla menstruacia a tu niekde asi zacal moj problem. Respektive tu som si zacala uvedomovat ze problem mam kedze na mna dolahli velmi zle stavy co sa tyka psychiky /uzkosti, panika z beznych veci, depresie/. Tesila som sa ze si trochu oddychnem, nebudem hned hladat novu pracu nakolko predosla bola extremne zatazujuca /vela stresov, tlaky, vela cestovania atd/. Toto cele sa podpisalo na tom, ze ked som ostala doma a este ne-tehotna zrazu som nevedela co so sebou. Prisiel cierny mrak a neodisiel :( Bola som zvyknuta fungovat v jednom kole /praca, domacnost, priatel, ked bol cas priroda, knihy, cestovanie/ a zrazu som ostala akoby vo vzduchoprazdne. Som doma a mam pocit ze vsetko okolo mna sa hybe a funguje len ja som zacyklena. Veci ktore ma bavili ma nebavia, proste z nicoho nemam radost ako pred tym, snazim sa chodit do prirody, cvicim, stretavam sa s ludmi nech nie som sama ale mam pocit akoby to vsetko bol fejk. Sama seba sa snazim presvedcit ze ma to bavi.. Cakam na termin u psychiatra aj psychoterapeuta nakolko mam pocit ze sama sa z tohto kola nevymotam aj ked sa snazim pozitivne mysliet. Valeriana, lubovnik, bcka, magnezko su moji kazdodenny spolocnici. Zaroven sa bojim ze som sa moc upla na to ze budem mat dieta az sa mi to z tych stresov ktore si takto samavytvaram /ved preco by nie ked o pracovny stres som prisla/ nepodari. Bojim sa aj veku a hlavne ked to pocuvam z kazdej strany :( Citala som tu par prispevkov o otehotneni resp brani antidepresiv v tehotenstve. Mate s tym niektora skusenosti? Ak tato liecba bude na dlhsie /citam ze pol roka - rok aj viac na AD je bezna zalezitost/. Nechcem uz cakat dalsi rok s dietatom ale sama ten mrak neviem odohnat.
Dakujem za rady

Strana
z2
zibi
23. jan 2018

@laura222 a ako dlho sa snazite?nechces nic este riesit co sa tyka otehu?lebo ja by som hladalapricinu ,ze preco nejde,lebonked to zle psychicky znasas,tak treba skusit aspon zakladne vysetrenia porobit?....

laura222
autor
23. jan 2018

@zibi nesnazime sa dlho, iba cca od jesene, zaroven priatel chodi na tyzdnovky takze sa snazime to riesit vzdy ked sa da v prvej polke cyklu. Ja mam problem s PCO ale doktor mi robil hormonalny profil a povedal mi ze su to hranicne hodnoty ze neni to este ze uplne pruser a prave preto mi poradil ten inofolic. Len teraz neviem ci ho brat aj zarovno tymi pripravkami co som pisala alebo nie

zibi
23. jan 2018

@laura222 kludne ber..baby geru aj viac vitaminov a doplnkv na otehotnenie
Mrkni aj na ten pripravok..citalacsom rozne studie o aminokyselinach a tryptofan je neskodny a niekedy zabera viac ako wntidepresiva..
https://www.kompava.sk/a/l-tryptofan

Na pco je kopa pripravkov,jtorecdokonca pracuju podobne ako netformin,co savajunpri inzulinovej rezistencii..bola si naxdiabetologii,ci hemas inzulinovu rezistenciu?to sa stava pri pco...ked budes dacompotrebovat poradit kludne napis ip,poslem tinpozvanku do skupiny a mozes si prestudovat clanky ohladne doplnkov. Vsetko bude dobre,neboj😊zvladnes to😊

laura222
autor
23. jan 2018

@zibi dakujem idem to popozerat! Nebola som na diabetologii, o tej inzulinovej rezistencii som pocula ale neviem aky by bol postup v pripade ze tam chcem ist.. potrebujem asi nejake odporucanie vsak?

laura222
autor
23. jan 2018

Inac som uvazovala ci v mojom pripade naozaj pojde o problem so serotoninom, nakolko ja spim aj 8 hodin..

zibi
23. jan 2018

@laura222 gyndos by ti mohol dat

eliska13
23. jan 2018

@laura222 to s tým nemá nič spoločné koľko spiš.Su ľudia, ktorí nespia už od 04 a takí čo majú depresiu, úzkosť a vedia spať normálne, alebo až príliš.Bud rada, že nepoznáš nespavosť je to peklo.Ale ty možno potrebuješ len uistiť, že všetko bude dobre, trocha sa porozprávať, povzbudit

laura222
autor
23. jan 2018

@eliska13 aha tak to 'prilis' asi budem skor ja. Ja zalahnem vecer, okolo 10-11 zaspavam a budim sa okolo 8-9. Ked je vsak zle pocasie tak ma lame doslova uz o 2 hodiny napriek niekolkohodinovemu nocnemu spanku. A som naozaj rada ze nespavost ma nepostretla, to si ani neviem predstavit co by som uz potom robila. Spanok je jedine miesto kde aktualne nachadzam 100% klud

eliska13
24. jan 2018

@laura222 príliš veľa je, že cez deň spia, polihaju, nemajú záujem o nic ty spíš normálne😀

laura222
autor
24. jan 2018

@eliska13 rozumiem. Takto som fungovala cca prve 2 tyzdne, potom som sa zacala nutit robit nejake aktivity napriek tomu ze sa mi do nicoho nechcelo. Ak sa vsak prinutim aspon mam potom trosku lepsi pocit ze som sa prekonala.

linda9999
17. okt 2019

@laura222 ahoj Laura ja som dnes pisala svoj prvy prispevok: psychiater zilina. Moj problem a dokonca aj vek je ten isty. V pondelok mam termin u psychiatra. Chcela som sa spytat ako Ti to dopadlo? Ci si sa viecila a otehotnela?

Strana
z2