Dieťa po 40tke
Aky mate nazor mat dieta po 40 pretoze sa stretavam so slovami ze zena po 40 by dieta uz na co mala ma cakat na vnucata a tie pohlady akoby zena uz nemihla mat dieta
Pridavam sa k @babulkomale, prestahovali sme sa na dedinu. Ked som ja drtila na maturitu, tak kamaratky boli vydate a podaktore v 18ke mali uz tretie dieta. V zivote nic nezazili, teda ak sa nepocita krcma a zopar zabav. Ja viem, ze je to extrem. Niektorym to vyslo. Ine maju muza, co popija a takych je nemalo. Vacsina z nich bola v 40ke babickou.
Pred par rokmi sa ludia ledva dozivali 50ky. Samozrejme boli aj starcekovia, ja sama som mala starych rodicov, co sa dozili skoro 90ky, ale bola to skor vynimka. Ludia boli upracovani, zdravotna starostlivost nic moc. Dnes sa ludia dozivaju vyssieho veku a v lepsom zdravotnom stave. Vek je cislo a to sa oklamat neda, ale stav dnesnych 50nikov a stav 50kov koncom minuleho storocia su dve rozdielne veci.
@modrykonik33 vojela? Vojela. Dobrovolne. Preco mam byt empaticka k takym ludom? Preco oni nie su empaticki k zene co dala vsetky uspory na umele oplodnenie?
Co mazes prispevky? Chod trollit niekde na sme.sk.
@denisah6 mas pravdu lebo je to tvoja skusenost a je to ok. Ale pises to z pohladu zeny co mala dve deti do tridsiatky. To si zas ja neviem predstavit. Proste nie kazdy zije o sedemnastich s muzmi, viaze sa a zaklada rodinu. Niekto sa venuje konickom, kariere, cestuje. Mna do tridsiatky ani nenapadlo vydavat sa.
Takze keby som v tom case mala uz deti a nedospate noci, tiez by som sa citila dost pouzita a netuzila po detoch v dalsich dekadach.
@palculienkaorech a rodis pre ostatnych alebo pre seba (pre vas)? Nikto to dieta za teba nevynosi, neporodi, nevychova, nezaplati ucty, takze zariad sa podla toho ako to chces ty s manzelom.
Ja by som rodit po 40 nechcela, takze ani nebudem aj keby malo od toho zavisiet prezitie ludstva. Takisto teba by nemali ovplyvnit reci cudzich ludi.
@palculienkaorech ja v tom problem nevidim, skor v tom ci sa ti to este v takom veku vobec podari.
Prepáč ☺️ ja taketo diskusie vôbec nechápem. Keď sa ešte niečo pýta 20-ročná ohľadom názorov, ok… beriem to. Ale toto? Máš svoj život, svoj názor… načo riešiš okolie a čo si kto mysli o tom, či budes mat ešte dieťa po 40tke? Oni ti ho vynosia, porodia a aj starať sa ti o neho budú? Vstávať a piplat ho z každej choroby? Chceš dieťa, si s tým aj s partnerom ok, po zdravotnej stránke tiež všetko ok? …čo insie ti napísať? 🙈
@palculienkaorech mam nazor, nech sa kazdy zariadi podla seba a spravi si dieta kedy chce. Ja by som uz ani v 35 nechcela, ale to som ja v mojej situacii, kedy som manzela stretla ako 22 rocna. Ak by som stretla vhodneho partnera o 10 rokov neskor, tak aj moja situacia/ nazor nato dokedy mat deti by zrejme bol iny 🤷🏼♀️ Ja vzdy hovorim, ze radsej v 40 s “tym pravym” ako v 20-25 s debilom.
Mám čerstvých 40 a čakám 4 dieťa 🙂 a na pohľady alebo nejaké reči mudrlantov z vysoka kašlem .... nikto to dieťa za mňa nevynosí ani nebude živiť. Ak sa nato cítiš, nemáš problémy a dieťatko chceš, podľa mňa nie je problém 🍀
@palculienkaorech a preco sa "radis" s rodinou? Ona ti bude dieta vychovavat, ci ty a tvoj muz. Mam posledne presne mesiac pred 41. narodeninami. Teraz ma mala uz 4 roky a svet gombicka. Nikomu sme nic nevraveli. Ked zacalo rast brucho, svokra si neodpustila poznamku, ci MI to bolo este treba. Ako keby som si len ja sama to dieta urobila. Jej synacik bol asi na mesiaci😂 Mala je krasna, zdrava, mudra, milovane. A ostatne nazory a blbe poznamky ma nezaujimaju. PS. moji rodicia sa tesili. Absolutne ziadne, ze preco. Mama mal viac pochopenia. Mozno aj preto, ze si tiez presla medzi mnou a bratom 7 rokov niekolkymi potratmi a brata mala na tu dobu dost neskoro.
@babulkomale tak vieš ako to je, niekomu vyhovuje takto, inému zase naopak. Ja som si nevšimla, že by ma to nejak poznačilo v kariére, pretože podnikám, takže sa viem prispôsobiť. A vďaka Bohu, že moje deti sú spachtoši a prespia celú noc asi od troch mesiacov. Toto prajem každej žene, bábo čo spinká tak dobre ako tie moje😊
Čo sa veku týka, myslím si, že do veľkej miery je to vplyvom médií. Tínedžerky sa snažia byť dospelé, správať sa a robiť všetko ako dospelé, ale rozumovo tam častokrát ešte nie sú a neuvedomujú si dôsledky svojho konania a nechcú prijať, že človek má aj nejaké povinnosti. A ešte sa všetci potom tvária ako je to normálne, že mladučké baby sexujú hore dole. Neviem teda kam to speje, ale nepáči sa mi to.
Nemyslím si, že som o niečo prišla, tým že som začala randiť až v 18-tich, škoda, že si to mladé baby neuvedomia 😔
Ostáva nám iba dúfať, že svet bude lepší 😊
Mam 9mesacne piate dieťa a 41 rokov.
Mala som už veľký rešpekt, aby bolo všetko OK.
Dcérka bola prekvapenie, všetko dobré dopadlo, je zdravá a krásna, ale plánovane by som do toho nešla uz.
Rodila som v 40 a mam staršiu vnučku ako dcéru a kopec žien to okolo40 este dávajú,nevidím na tom nič divné ani výnimočné,lebo to aj volakedy bolo rodili kým mohli...
stavila by som sa, ze tie, co tvrdia, ze dieta v 40 urcite nie, uz mali v tomto veku velke deti a same sa citia ako stare tety. zial, aj pri tomto plati, ze syty hladnemu neveri. urcite by same nekonali inak, ak by este daleko po 30 nemali partnera alebo nemohli z nejakeho zdravotneho dovodu otehotniet.
@kiwi3 ale to je úplne iná situácia, ak sa vyskytne nejaká zdravotná komplikácia, alebo žena nemá vhodného partnera. Sama by som nechcela dieťa iba preto, lebo sa bojím, že ostanem sama alebo ja neviem. Niekomu to vyjde skôr, iným neskôr, veď sme každá iná, máme iné skúsenosti. Každý má iný pohľad na svet a každému vyhovuje niečo iné. Myslím, že každá z nás autorke dopraje aj ďalšie dieťatko, ak ho s manželom mať chcú, to že ja sama by som nechcela (alebo zvyšok čo tvrdil, že po 40 už nie), vôbec neznamená že jej to nedoprajem alebo že si o tom myslím niečo zlé.
Najdôležitejšie je, že bábo bude milované a šťastné 😊.
@denisah6 Mne povedala znama ze som odvazna mat dieta po 35 😂ze ona by do druheho uz nesla .. lenze ona bola odvazna mat nahodou dieta s muzom s ktorym sa na 3x rozchadzala utekala od neho aj s dietatom na tajne miesta aby sa k nemu zas vratila. A teraz uz je konecne Snad definitivne koniec na 4 pokus. Ale uplne chapem ze nemala potrebu ani odvahu mat dalsie dieta ked vztah nemala dobry . Tolko rozumu zas nema kazda co je v nefunkcnom vztahu .
@kiwi3 presne. Tiez by som nechcela keby som od dvadsiatky do tridsiatky nespala pri styroch detoch a ich chorobach.
@denisah6 Ja ti Neviem on Nebol zly otec len si ju kupoval aby chcela ostat snim - dcera. Oni sa Proste k sebe nehodili on chcel len doma byt mat zienku domacu a ona zas je rada vecne vonku s kamoskami on bol uplny abstinent vadilo mu ze ona si rada vypije.. plus koketa co mà vela vela kamosov. Proste totalne sa k sebe nehodili introvert a extrovertka mega. Ona sa k nemu vracala lebo dcera chcela aby boli spolu.. ale nasilu sa to neda. Nebolo to take ze by musela zmiznut myslim ze ho tak chcela potrapit. Ona zas nie je ziadna chuderka.. uz su Asi ok uz to dieta pochopilo ze rodicia nasilu spolu nevedia zit.
Zijeme v dobe ze ked ide 40 rocna za ruku s dietatom bojis sa aj spytat ci je to dieta alebo vnucatko.. kazdy ako sa citi.