icon

Dieťa po 40tke

palculienkaorech
2. máj 2023

Aky mate nazor mat dieta po 40 pretoze sa stretavam so slovami ze zena po 40 by dieta uz na co mala ma cakat na vnucata a tie pohlady akoby zena uz nemihla mat dieta

Strana
z2
sissy27
2. máj 2023

@palculienkaorech neviem kde zijes, ale v mojom okoli zeny po 40 bezne rodia, niektore su dokonca prvorodicky a nikto sa nad tym nepozastavuje.

ninusa221
2. máj 2023

Nechcem mať dieťa po 40 no neodcudujem druhé ktoré si ho urobia.

nevenka
2. máj 2023

@palculienkaorech moja sesterka nenasla toho spravneho, az tesne pred 40, ked mala 40, mala dcerku. Jej sestra v tom case uz mala dospele deti, ale bola aj 2x rozvedena. Sestra mala prve teraz v 37, ja som nala deti v 30, 32, 37 a 39. Dalsie uz neplanujem, ale keby sa postastilo, tak si ho necham, hoci aj po 40-ke.

zorkahorka
2. máj 2023

@palculienkaorech ja som rodila druhe mesiac po 40, nemam pocit, ze som tym vynimocna 🙂

zuzinka888
2. máj 2023

A kto porodi to vnuca ak nema este deti?

vilma7
2. máj 2023

Ja mam dve deti po 40. Keby mám na to vhodného partner skôr, určite do 40.tky nečakám.
Aj keď si myslím, že sme rodičia ako iný. Veľa s deťmi podnikame, venujeme sa im maximálne.

palculienkaorech
autor
2. máj 2023

@sissy27 na nasho drobceka sme cakali 5rokov mame za sebou aj umele oplodnenie aj potrat v rodine na odhovaraju skor ze to uz je neskoro aj doktor povedal ze mame byt stastny ze mame to jedno

zorkahorka
2. máj 2023

@palculienkaorech radsej neskor ako nikdy. Nevsimaj si rodinu. Chcela si dieta? mas ho. Tes sa z neho

sisaka
2. máj 2023

Ja by som nechcela, reči, že vek je ken číslo sedia tak možno na stav mysle a nie tela, čím človek starší tým viac sú jeho gény zmutované, takže ja určite nie.
Je mi šumafuk, čo iné ženy, nech rodia aj v 60ke, keď chcú

vilma7
2. máj 2023

@palculienkaorech vidíš, ja žijem vo Švajčiarsko a mňa sa doktorka po druhom (v 43) pýtala, či dáme ešte jedno . Lekárku mam rodinu Slovensku.

Ale ja som v oboch prípadoch otehotnela takmer na prvý šup. Tvoj lekár sa k tomu vyjadril hlavne z toho dôvodu, čo tomu predchádzalo. Potrat atď.

anjelicek26
2. máj 2023

Ludom nikdy nevyhovies, ani sa o to netreba snazit, rozhodnutie je na tebe, dolezite pre psychicke zdravie je hlavne - o tom nikomu nehovorit, lebo kazdy ma potom "pocit", ze k tomu musi mat nejaky nazor... my sme si povedali, ze ak nam bude dopriate, tak bude, nechame tomu volny priebeh... ja mam 40ku v hlave sama pre seba ako magicku hranicu, kedy uz rodit nechcem... co je buduci rok, moja nastarsia bude mat 18...ale to je "moja" hranica a nie ta "ultimativne spravna hranica" pre kazdu.

madeline1
2. máj 2023

@palculienkaorech nie je to vela, vela zien ma prve dieta okolo 40tky. je to celkom bezne, ale podla mna nie idealne ani pre tu zenu. to sa vsak neda rozhodnut sa kedy, niekedy chyba vhodny partner, niekedy sa neda...dieta je dar, takze ak skor nie, tak aj po 40tke. v dnesnej dobe viac je 40tniciek prvorodiciek ako starych mam v 40tke, ale kazdy ma tak ako si zariadi a ako co ma ten druhy nas nemusi zaujimat.

palculienkaorech
autor
2. máj 2023

@zuzinka888 z prveho manzelstva mam 20rocnu dceru takze vnucata mozu byt

jamimo
2. máj 2023

@palculienkaorech to čo by si mysleli ľudia o mojom tehotenstve ma nezaujíma... Každého osobná vec, zodpovednosť. Ja si myslím, že telo po 40 nieje telo po 20, 30. Aspoň ja to tak cítim. A tehotenstvo po 40? Nemala by som jedného dňa pokoj ako to dopadne, napr. DMO. Nie, niesom pesimista, som realista, a treba si aj túto informáciu zvážiť.

jazula
3. máj 2023

My sme sa s partnerom stretli neskôr, rodila som tesne pred 40 a áno, som každý deň veľmi vďačná, že to jedno dietatko mám. Ale verím, že tak o 10 rooov skôr by to bolo fyzicky jednoduchšie. A stihli by sme aj druhé, teraz druhé už neplánujeme.

ivanak49
3. máj 2023

Ak už dieťa čakáš tak sa teš aj plánuješ lebo strašne chceš chod do toho dieťa je najkrajší dar ale je to aj ťažké samozrejme.... No jedine čo zväz ak do toho pôjdeš aj vek ja úprimne sa bojím keď majú ľudia už tak neskôr dieťa lebo predsa len mladý ľudia padajú dnes a potom tie deti samé bojujú životom.... Teta umrela v 50tke a mala 18rocneho syna dosť naložené na pleciach chlapec aby doštudoval aby vedel sa o seba postarať žiadna pomoc do života nič cíti sa sám aj keď ma nás a snažíme sa pomôcť ako vieme... Tým neodradzam dieťa je fakt dar vážime si ho ze môžme mat alebo zažiť to dať mu život no istotne zvážiť všetky okolnosti akú máte rodinu parnéra ak je všetko ok tak do toho choďte ☺️

andreatytler
3. máj 2023

@palculienkaorech Je to v tvojej hlave. Ak si to nechas znechutit, urobia to.

miadi
3. máj 2023

V tomto je podstatny len nazor tvoj a tvojho muza. Ako v kazdom inom veku. Tam mà byt zhoda vy ste rodicia dieta bude vase. Ved zijes zivot pre seba a svoje nazori nie pre cudzich. Ci pre babku tetu atd ich nazor je len ich nazor. Plienky zanho nekupiš.

pribinak
3. máj 2023

Zi svoj život a ostatní nech si žijú ten svoj

Celé je to o tebe, či budeš riešiť reči ostatných alebo sa zmerias na svoj život a svoje šťastie

iwesska
3. máj 2023

Vzdy si clovek musi zvazit,ako to bude zvladat o takych 10-15r.,ked bude dieta v puberte. Prave doma cerstveho pubertaka mame a teda ako 50-55r. by som uz nervy na tieto excesy nemala. Ale kto sa na to citi,smelo do toho. A ak ste dlho cakali, snazili sa a podarilo sa,tak uz neries,co na to ini,tes sa z toho,co je.

denisah6
3. máj 2023

Urobte tak, ako s mužom uznáte za vhodné a ako to cítite. Ak sa na to cítiš, super a držím vám palce.

Ja viem, že ja by som po 40 už nechcela. Dokonca som mužovi vravela, že ak chce, tak max. Do 30 ešte jedno, ale ak nechce teraz, tak končím. Bohužiaľ, mne sa v mojom okolí potvrdzuje pravý opak. Moja mama mala sestru tesne pred 40, no katastrofa. Vidím, že nevládze už dlhšie držať krok, proste je už úplne inde, chce si oddýchnuť a nie riešiť neustále tínedžera a domácnosť atď atď. Otcova sesternica mi raz povedala, že teda neľutuje, že má deti, len že ich mala neskoro (35 a 39), lebo že sa jej už nechcelo a nemala toľko energie na ne. Známa má teraz tretie, neplánovane, tesne po 40, malý jej nespí dobre a vidíme, ten obrovský rozdiel, ona bola ten typ vždy vysmiata a teraz nervózna "mátoha" 😔
Ja som mala moje v 24 a 25 a som nadmieru spokojná. O rok budem mať tridsať a mám dve deti, ktorým netreba byť neustále za zadkom. Neviem si predstaviť, že ma je dieťa by maturovalo napríklad a ja mám 60. Ale to že mne to takto vyhovuje je moja vec, vy robte podľa seba. Veľa šťastia 🍀

olimuc
3. máj 2023

V zahraničí, je to úplne normálny vek … ja som sa najskôr trochu čudovala, ale iná kultúra … žena v 60tke nerozmysla, že je stará a že dieťa pôjde maturovat, ale kde sa dá vyliftovat a pod … malého som mala dosť neskoro, ale nejak to neriešim. Vek je jedna vec, vhodný partner druha a mať podmienky a byt zabezpečená tretia. Nech si každý zváži vlastne možnosti … ak sa na to cíti … prečo nie

panelacikova
3. máj 2023

@palculienkaorech ja osobne by som určite dieťa po 40 už nechcela. hoci keď som mala cca 42, pohrávala som sa s tou myšlienkou. dnes som rada, že ostalo pri myšlienke...
navyše uvádzaš, že máš 20-ročnú dcéru, takže nie si bezdetná. nie, nešla by som do toho...

martinkatinka
3. máj 2023

Pokial je na to zena zdravotne dobre, no tak preco nie? 🤷

zorkahorka
3. máj 2023

@palculienkaorech presne moja znama ma takto - 20rocnu dceru z 1.manzelstva, pomaly dospeleho spolocneho syna s druhym muzom a potom si po rokoch urobili babo. Ti starsi pomaly vylietaju z hniezda a oni este pomerne mladi by ostali sami. Mala ma teraz 4 roky, starsi surodenci pomahaju s opaterou, vela sa aj oni naucia popri nej do buducnosti. Maju krasny vztah.
Na jej tehotenstvo mala blbe poznamky len jej najstarsia dcera. Bola vo veku, ked sa jej to zdalo trapne 😀

valkyrka79
3. máj 2023

Já mám dvě dcery. Jsou od sebe 18 let… Ti druhou jsem měla, když mi bylo 38 let… Vyslechla jsem si různé názory na mé druhé těhotenství, ale NIKDO nežije můj život. My a manželem jsme šťastný a je nám jedno co kdo říká…

modrykonik33
3. máj 2023

Podľa mňa je sebecké mať dieťa po 40tke

cookie29
3. máj 2023

o dieta sme sa snazili vyse 12 rokov. Samozrejme, keby sa bolo podarilo, jasne ze by som brala byt mladsia. Ale nelutujem. Je to narocne, ale to konkretne zalezi aj od osoby. Ja som rodila v 40ke a prve 3 roky drobec nespal. No myslim, ze ako matoha by som vyzerala aj v 25 🙂 A zvladla som aj druhe. Ano obcas ma vek napada a zaroven ma to motivuje starat sa o seba, dbat na zivotospravu a podobne. Obe tehu v poriadku, samozrejme kvoli vyssiemu veku viac vysetreni, ale ziaden problem.

babulkomale
3. máj 2023

@palculienkaorech to hovoria take co ich uz patnastich vojela cela dedina a v osemnastke po dvoch interrupciach sa " museli" vydavat.
Su rozne dovody preco maju zeny dieta v 40 a je to kazdeho osobna vec.
Zaujimave ze som sa s takouto obmedzenostou stretla hlavne u ludi co zili roky v zahranici kde je to pritom bezne.
Este si to dovolili nahlas komentovat. Ta zena bola 15 rokov vydata a podstupila vsetko mozne kvoli dietatu kym sa podarilo.
Niekedy az nemozem uverit ake dokazu byt zeny necitlive hovada.

zuzi_747
3. máj 2023

@palculienkaorech nech si každý zariadi život tak aby sa sám cítil dobre, ak chce žena dieťa po 40tke tak nech ho má ak to ide. No, ja osobne by som to nechcela zažiť nikdy. Mať 10rocne dieťa s 50tkou na krku, no koniec. Ja som mala maminu mladú a je to na nezaplatenie. Určite viac stihala zvládala. Vek neo*beš. Človek starne a je to prirodzené, čiže v 50tich rokoch mat dieťa ešte na prvom stupni je pre mňa strašidelné.

Strana
z2