Digitálny teplomer a meranie bazálnej teploty
Dievčatá čo meriate BT digitalnym teplomerom, ako ste spokojné s presnosťou? Ja som začala tento cyklus merať a v podstate to vychádza ok, je vidieť vyššie teploty po ovu a nižšie pred ovu. Ale aj tak nie som si istá, či to čo nameram je aj pravda 😒 lebo dnes napr. som mala 36.47, zdal sa mi to byť veľký skok oproti predošlému dňu, tak meriam este raz a ono že 36.67 😖 kukam na to ako puk, tak že este raz a bolo 36.48 a štvrtý pokus 36.70 alebo take cosi... Nie su tie rozdiely príliš veľké? Meriam v ústach. Ortutovy teplomer nechcem skúšať, lebo čo ked s tým zaspim? Nechcela by som potom vypluvat guľôčky ortute 😀 Je možné, že si zakaždým dám ten teplomer trochu inde pod jazyk alebo inak zavriem ústa a už je teplota iná?
@paskolinka tak drzim palce...ja si budem musiet este chvilu pockat,ale snad coskoro to nabehne 🙂
@jaja9891 tiež držím palce 😉
@paskolinka dakujem.... musime bojovat s tou pliagou
baby a kedy prosim zapnete ten teplomer? predtým nez si ho strcite na meracie miesto alebo najprv ho tam strcite a az potom zapnete? dik 🙂
@granulka mne sa najlepšie osvedčilo dať na miesto (meriam v ústach) potom počkám cca 1minutu (možno aj dlhšie) a potom zapnem. Ked som zapinala hneď ako som strcila do úst alebo po pár sekundách, tak to meralo kadejako. Takto mi to aj ukazuje aj pri opakovaných meraniach cca rovnako 😉
@paskolinka super tak dnes bola premiera a som ju doondila :D tak zajtra skusim esteraz :D dakujem 🙂
@granulka hlavne dodrzuj rovnaký postup počas celého cyklu 😉 ja ked som začínala merať tak som prvé dve merania robila úplne zbytočne. Toľko mi totiž trvalo kym som prišla na to, že teplomer si nepamätá poslednú nameranu hodnotu aj napriek tomu, že podľa návodu by mal 😀
baby ste zlate moc dakujem 🙂 a mozem este jednu otazku? nejak mi nema kto odpovedat 🙂 snad to dorbe vysvetlim..nie je mi celkom jasne ze:
spermie preziju aj 3 dni v zenskom tele vraj. Ako mam ja vediet ze v pondelok ked mam tu istu teplotu ako v utorok a aj vstredu (a teda sa citim bezpecne) a az vo stvrtok sa nahle teplota zmeni a som uz plodna tak ako to mal clovek vediet uz v pondelok? a teda kedze nevedel tak tie spermie tam mozu vyčkať az do nebezpecnej stredy ci? alebo som blond a nechapem 🙂
a este jedna otazka...plodne sme ked cisla klesnu ci stupnu?
ahoj, ja meriam v pošve...predtým som merala v ústach, ale to je naozaj nepresné, lebo časť vdýchnutého vzduchu Ti proste mení teplotu v ústach, nehovoriac ak by si mala napr.nádchu...meranie v pošve je omnoho presnejšie...tiež je rozdiel, či digitálny teplomer vyťahuješ hneď ako Ti zapípa, alebo ho necháš ešte dlhšie...on zapípa, ak po niekoľko sekúnd nedošlo k zvýšeniu teploty, ale to neznamená, že Ti ešte nebude stúpať...takže treba postupovať vždy rovnako - buď vyťahovať hneď po zapípaní, alebo nechať teplomer, nech nameria svoje maximum, to ale trvá dlhší čas (takto je to s mojim teplomerom, možno Tvoj funguje inak)...
každopádne najpresnejšie meranie je v pošve...
@granulka ahoj, je to obsiahlejšie vysvetliť, najlepšie ak si to v pokoji prečítaš tu: http://www.lpp.sk/index.php?option=com_multicat...
máš tam aj graficky zobrazené, koľko dní pred ovuláciou a koľko po nej je potrebné počítať s možným otehotnením
ak si budeš merať viac cyklov, postupne zistíš ako Tvoje telo funguje, v rozpätí ktorých dní zvykneš mať ovuláciu a tým pádom budeš vedieť priamo zo svojho cyklu určiť plodné dni aj vopred - z vlastných predchádzajúcich skúseností...na výpočet je viacero pravidiel, liga pár páru vydala aj príručku k symptotermálnej metóde, možno sa bude dať aj stiahnuť niekde...
@zuzulienkaaaa si zlata dakujem moc 🙂 knizku som si uz objednala tak snad budem mudrejsia 🙂 dakujvem velmi
@paskolinka niektoré teplomere sa majú po pípaní nechať na mieste merania ešte 5min pre ustálenie teplotya po zobudení tvoje telo už nieje v pokoji a začína rýchlejšie pracovať preto tie výkyvy teploty
@kucerkaa ale to potom digitálny teplomer stráca svoju najväčšiu výhodu -rýchlosť 😀 inak ja teraz meriam tak že zapinam až po cca minúte ako mám teplomer v ústach a tie merania su oveľa presnejšie, kľudne aj trikrát po sebe zmeriam a už sa to tak nelíši
@paskolinka no aj ja som sa čudovala ale tak mi povedala v lekárni keď som ho kupovala 🙂
baby a co robite ked vam nezapipa ani do minuty? vzdy mi zvykne pipnut do 20 sekund a terat cakam minutu a nic...tak som si zapisala to cislo ale ci je to ok alebo nemam ratat to meranie ked nezapipalo?
@granulka tak to netusim, mne sa nikdy nestalo ze by nezapipal. ja by som asi skusila zmerat este raz...
@paskolinka skusila som ale to uz bolo ako 2.meranie (co sa vraj nema :( ) abolo total odlisne) tak neviem, ktore je spravne..no nic 🙂
@granulka hm, uz tak ci tak je to zle, lebo ak aj meral a ty si merala namiesto 20 sekund minutu, tak ti pravdepodobne nameral viac - vacsina digi teplomerov mera este aj po zapipani a zvycajne ide teplota este hore. a vyslo to velmi rozdielne cislo? mas graf?
@paskolinka ahoj. ja si myslim, ze sa teplota tela mierne meni aj ked sa nehybes. ved nie sme roboti, co pracuju na baze nejakych presnych mikrocipov. a myslim, ze aj s tymi digitalnymi a bezdotykovymi a podobnymi modernymi teplomermi strasne plasime. je to ako s dotykovym telefonom. je to citlive, tak sa s tym treba naucit citlivo pracovat. ja mam na klasicke meranie teploty a hlavne kvoli detom thermoval duoscan a som spokona. ale chce to cvik a vychytat drobne chybky. hlavne nestresovat pri malych rozdieloch. ja myslim ze s klasickym teplomerom nas nikd nenapdlo merat po 5 minutach znovu, lebo to neboo tak rychle. pri tych modernych nas to laka merat hned znovu apotom su zmatky. co myslite?
@silvapokorna neviem no, vela ludi sa stazuje na digi teplomery a pritom ich pouzivanie vobec nie je komplikovane alebo narocne, zeby to zvladlo len par vyvolenych... ja im popravde velmi neverim. ak som chora a chcem vediet, aku mam skutocne teplotu, pouzivam vzdy ortutovy. a teplota by sa urcite nemala menit, ak je clovek v pokoji a nehybe sa - teda urcite nie tak, ako je to schopny namerat digitalny teplomer. jediny sposob, ako sa mi ako-tak osvedcilo pouzivat digi teplomer je, ze ho dam do ust a zapinam az tak po minute (cim dlhsie tym lepsie), nech sa najskor ohreje. vtedy meria celkom dobre a aj viac merani po sebe sa lisi len malo. ale v navode teda takato instrukcia nebola 😉
@paskolinka jeeej, to si sa pekne vynasla. no, hlavne, ze to funguje. ja uz klasicky ortutovy bohuzial doma nemam. iba nieco podobne, ale je tam ina latka a to sa mi po roku nejak rozdelilo, ze to nejde uplne sklepat cele, tak to mam len ako poslednu rezervu. digitalny mam z Lidla a tiez docela dobre meria. nevsimla som si ziadne nezrovnalosti velmi. leda, ak do toho deti tukali zo zabavy. 🙂 tento thermoval je infracerveny, teda meria inym sposobom a najlepsie meria, ked sa chyti tepna na spanku. no chce to fakt cvik a nie kazdeho to bavi. na klasiku sme boli zvyknuty roky a fungovalo to. skoda, ze ich zrusili, ale co narobime. treba sa prisposobit. no najlepsie, keby sme ziadne teplomery nepotrebovali a boli stale zdravy. hlavne nase deticky. 🙂
@silvapokorna Ahoj Silvi...len sa chcem opytat...som v tomto este laik...no BT si mam merat aj pocas MS???...
@katkatonkova Ahoj. Teplotu si môžeš merať stále, každá zistená hodnota je k dobru. Niekto otehotnie aj počas MS. Záleží myslím na tom, ako je MS pravidelná a či sa krvácanie spúšťa v tom správnom čase, alebo ako by som to povedala. Skús si pozrieť tento článok. je dosť obšírny a pre predstavu tam sú aj grafy. Snáď ti to pomôže. http://www.womenzone.cz/encyklopedie/mereni-baz...
Ahojte...poradite mi prosim,ktory teplomer na meranie BT je najspolahlivejsi??? ...
@danka1603 Ahoj dani....ja mam 2 jeden som si objednavala cei internet cez spolocnost otehotnenie.sk....ten bol naprd...a potom som si dala do googlu teplomery na BT...a tento mi z nich vysiel najlepsie https://www.mall.sk/teplomery/geratherm-teplome... stoji cca 8€..co nie je tak vela....ja som s nim spokojna...tak skus tento...pozerala som ho tak ho este maju na sklade....
@katkatonkova ďakujem Ti 🙂
Ahojte 🙂 aj sa začínam s meraním BT. Bola som v niekoľkých lekárňach a pýtala si bazálny teplomer, ale pani lekárničky na mňa pozerali ako na idiota. Vraj také niečo neexistuje a že je to obyčajný teplomer. Tak som si taký kúpila, ale ma hodnoty len s 1 desatinným číslom. Je to veľký problém? Prípadne by ste mi nevedeli poradiť, kde zoženiem lepší? Ďakujem 🙂
@sebyouk ahoj ja som si objednala bazalny teplomer cez internet 🙂

@paskolinka 😲 tak to je nejaký tvrdohlavý teplomer 😝