icon

Do mája 2016 budeme tehuľky

tinka881
16. dec 2015

Ahojte baby. Tým, kt. sa to nepodarilo do Vianoc, tak zakladám novú skupinu. A verím, že rok 2016 bude pre nás šťastným 🙂 @juliett99 dobre si mi poradila nazov, dakujeeem srdco moje 😉

martinaj
14. jún 2016

@renimac tak potom daj vediet 😉

dejna20
14. jún 2016

@butterfly333 su tu myslim nej temy, kde baby maju tieto disgnozy (heterohomozyg atd)skus tam kuknut a pisnut snad ti vic vysvetlia.
Drzim palce nech si rychlo tehu a medikacia zabere ako ma. 😘

dejna20
14. jún 2016

@martinaj juuuj ze dečko, to fakt blbost. Ale ide leto, slnka a dečka bude dost a pupky nam porastu. 😎

renimac
14. jún 2016

@martinaj dam 🙂 a drz sa, Mati 🙂

ajana1
14. jún 2016

@butterfly333 asi treba byt viac asertivny pripadne si vymyslat na skorsi termin u lekara

matilda72
14. jún 2016

@butterfly333 no ja mám mutáciu PAI 4G/4G homeozygot a pichám si fragmin už od 6tt. takže tie ostatné mutácie neviem aké sú závažné lebo aj táto naša nie je až taká hrozná majú skoro každý tretí človek ale mne dali injekcie preventívne kvôli min. tehu. ale možno ta poteším mám kamošku a aj bratrancová manželka mali problém jedna potratila 3 krát a druhá 4 krát no a teraz majú zdravé detičky, kika má už tri a pribudne jej čo chvíľa sestrička a kamoška má matúška a je zdravučký. dáte pauzu jeden mesiac a potom sa podarí a ked vieš ked je pravdepodobne problém a budeš mať hneť injekcie tak bude všetko v najlepšom poriadku. drž sa moja a neboj viem je to ťažký boj ale určite to zvládneš 😉

butterfly333
14. jún 2016

@matilda72 ja mám tiež aj PAI 1 4G/5G heterozygot MTHFR C677T homozygot FXIII heterozygot beta Fbg homozygot Dakujem moja no škoda že som nemala tie výsledky skor no čo už verím že sa ešte zadarí.

matilda72
14. jún 2016

@butterfly333 no to je to že takéto testy sa robia po opakovaných potratoch mne by testy vôbec nerobili kebyže nepoprosím moju obvodnú a ona ma poslala na hematologiu. ale základ je že to vieš, to som si aj ja povedala, kebyže to viem tak malá mohla byť s nami. ale bohužiaľ sa to stáva je to hrozné ale je to tak. ale neboj bude dobre 😉

blanch12
14. jún 2016

@renimac jeeej si sa tu vratila?...ani sa nepytam ako sa mas...uz si odpovedala martinaj 😉..tak len tak - ze na Teba myslim 🙂

renimac
14. jún 2016

@blanch12 vratila, na chvilu.... kym ma zas neprepadne totalna depka 😀 a ty ako moja?

kakatulik
14. jún 2016

Babeny ocuvajte,neviete,ze ci sa da robit nieco preventivne proti tym zrazeninam? Uiem ze sa mudro pytam a to som zdravotnik,v tomto smere nevysetreny...

denidi
14. jún 2016

@kakatulik mna by zasa zaujimalo,ako sa k tymto mutaciam clovek dostane,ci su vrodene,alebo sa ziskavaju pocas zivota...

blanch12
14. jún 2016

@renimac noooo...ja tu tak chodim...a citam...velmi neprispievam...dnes mam vynimku - som vytocena nenormalne - tak sa tu ukludnujem 😀...a depkovy stav z dalsieho 1dc je uz za mnou...som pred ovulkou...ale uz sa snazim nestresovat, ale makam na tom, aby sme sa vratili na Slovensko konecne a normalen tam zili 😀...tak venujem energiu - vymene bytu doma a zmene prace..a odstahovaniu sa odtial..a manzelovi - ktory tu chce ostat...no a tak...😀 ...a ako tak citam - ty mas tiez veselo 😉

blanch12
14. jún 2016

@denidi ..tak toto by aj mna zaujimalo... 🙂

martinaj
14. jún 2016

@denidi
@blanch12 mozte mat vrodene alebo ziskane, ja mam iba ziskane...

denidi
14. jún 2016

@blanch12 uvidime,snad nam ktosi povie k tomu nieco 🙂

kakatulik
14. jún 2016

@denidi ja si myslim,ze vrodene,ale v priebehu zivota to bud prepukne,alebo zostane latentne.. Zivotne prostredie atak...
To bola odpoved,co? Az sa bojim,aby ma niekto nenavrhol ma Nobelovku😜😜😜

renimac
14. jún 2016

@blanch12 no, ja som 2 DC a teda takuto MS som mala naposledy pred polrokom. Krce, bolest hlavy, zakrvavila som postel, citim sa akoby ma presiel parny valec. K tomu nova praca, ktora ma sklamala, furt na sluzobke, s muzom sa vidime minimalne. Planujeme na jesen nativ IVF a ked nevyjde, dame si ziadost o adopciu. Potrebujem nejaku nadej.

denidi
14. jún 2016

@martinaj aha a aj ti povedali,preco si ich ziskala? ci to sa neda povedat

july_pk
14. jún 2016

@denidi
@blanch12 myslim ze iba vrodené. A rodicia ani nemusia vediet, myslim ze sa to da zdediť aj ob ob generácie... Napr moji rodicia nikto nič, ani o svojich rodičoch nič také nevedia a ja a brat vrodené trombofilne mutácie... Sestra je ok...

martinaj
14. jún 2016

@kakatulik mne hematologicka povedala, ze som ich ziskala.... vrodene vraj nemam, ale hematologia je pre mna tiez trochu spanielska dedina...

denidi
14. jún 2016

@kakatulik darmo,si dobra 😀 😀 😀
ale aj ja som si myslela,ze to je vrodene,ale @martinaj ma vyviedla z omylu teraz

july_pk
14. jún 2016

@martinaj získané?? Fakt??? Tak som sa práve poučila 😀

martinaj
14. jún 2016

@denidi neviem kde k tomu bezny clovek pride, ale u mna to mohlo byt z prace ( rizikove pracovisko- mutagenny a karcinogenny faktor)
Ale inak fakt neviem

denidi
14. jún 2016

@july_pk hm,tak to je zaujimave toto,ono clovek sa to asi ani nedozvie,pokial teda nema zena napr problem z tehulkovanim,tak ostane aj v nevedommosti,ze nieco take ma

kakatulik
14. jún 2016

Cize aj vrodene aj zisjane a aj pomixovane...to uz aby sme si preventivne fraxik zacali pichat,alebo aspom acylpyrin uzivat..ojojojoooj

july_pk
14. jún 2016

@denidi hej asi tak, u mna sa hľadalo keď vylucovali všeličo iné kvôli mojej chorobe a brat mal trombozu pri zlomenej nohe, tak až tak sa to zistilo. .

kakatulik
14. jún 2016

@martinaj tak o rizikovom pracovisku mi ani nehovor...ked si predstavim s cim vsetkym prichadzam obcas do styku ja...

senselinka
14. jún 2016

@martinaj vitamin D je v tehotenstve mega dolezity... viem, ze baby v snazilkach to dost riesili, skus tam napisat

kakatulik
14. jún 2016

@denidi ved aj ja cumim jak puk. A ty ako? uz stimulujes?