@butterfly333 su tu myslim nej temy, kde baby maju tieto disgnozy (heterohomozyg atd)skus tam kuknut a pisnut snad ti vic vysvetlia.
Drzim palce nech si rychlo tehu a medikacia zabere ako ma. 😘
@butterfly333 asi treba byt viac asertivny pripadne si vymyslat na skorsi termin u lekara
@butterfly333 no ja mám mutáciu PAI 4G/4G homeozygot a pichám si fragmin už od 6tt. takže tie ostatné mutácie neviem aké sú závažné lebo aj táto naša nie je až taká hrozná majú skoro každý tretí človek ale mne dali injekcie preventívne kvôli min. tehu. ale možno ta poteším mám kamošku a aj bratrancová manželka mali problém jedna potratila 3 krát a druhá 4 krát no a teraz majú zdravé detičky, kika má už tri a pribudne jej čo chvíľa sestrička a kamoška má matúška a je zdravučký. dáte pauzu jeden mesiac a potom sa podarí a ked vieš ked je pravdepodobne problém a budeš mať hneť injekcie tak bude všetko v najlepšom poriadku. drž sa moja a neboj viem je to ťažký boj ale určite to zvládneš 😉
@matilda72 ja mám tiež aj PAI 1 4G/5G heterozygot MTHFR C677T homozygot FXIII heterozygot beta Fbg homozygot Dakujem moja no škoda že som nemala tie výsledky skor no čo už verím že sa ešte zadarí.
@butterfly333 no to je to že takéto testy sa robia po opakovaných potratoch mne by testy vôbec nerobili kebyže nepoprosím moju obvodnú a ona ma poslala na hematologiu. ale základ je že to vieš, to som si aj ja povedala, kebyže to viem tak malá mohla byť s nami. ale bohužiaľ sa to stáva je to hrozné ale je to tak. ale neboj bude dobre 😉
Babeny ocuvajte,neviete,ze ci sa da robit nieco preventivne proti tym zrazeninam? Uiem ze sa mudro pytam a to som zdravotnik,v tomto smere nevysetreny...
@renimac noooo...ja tu tak chodim...a citam...velmi neprispievam...dnes mam vynimku - som vytocena nenormalne - tak sa tu ukludnujem 😀...a depkovy stav z dalsieho 1dc je uz za mnou...som pred ovulkou...ale uz sa snazim nestresovat, ale makam na tom, aby sme sa vratili na Slovensko konecne a normalen tam zili 😀...tak venujem energiu - vymene bytu doma a zmene prace..a odstahovaniu sa odtial..a manzelovi - ktory tu chce ostat...no a tak...😀 ...a ako tak citam - ty mas tiez veselo 😉
@blanch12 no, ja som 2 DC a teda takuto MS som mala naposledy pred polrokom. Krce, bolest hlavy, zakrvavila som postel, citim sa akoby ma presiel parny valec. K tomu nova praca, ktora ma sklamala, furt na sluzobke, s muzom sa vidime minimalne. Planujeme na jesen nativ IVF a ked nevyjde, dame si ziadost o adopciu. Potrebujem nejaku nadej.
Cize aj vrodene aj zisjane a aj pomixovane...to uz aby sme si preventivne fraxik zacali pichat,alebo aspom acylpyrin uzivat..ojojojoooj
@martinaj vitamin D je v tehotenstve mega dolezity... viem, ze baby v snazilkach to dost riesili, skus tam napisat

@renimac tak potom daj vediet 😉