Ahojte.mozem sa k vam prida? 😊 odstartovali sme 4-ty mesiac snazenia sa.tak dufam,ze uz sa podari 😊
@nataliuska kasli na jej reci, mne sa pred rokom podarilo vdaka ovu testu hned na prvu supu a predtým 4 mesiace nic. Ale neskoncilo to uspesne. Podla mna je dobre si robit testiky.
@matilda72 aj ja som rozmyslala pri prvom tehu, ked mi dr. v cca 7tt povedala, ze spontany potrat, ze si dam vypocitat od jonasa. ale potom sa stal zazrak a ked som sla o 2 dni zas k dr. ze sa dohodneme, ci treba ist do nemocnice, tak zrazu vsetko bolo v poriadku a uz aj srdiecko krasne bilo
@tinka881ahoj.no necakam ju 8.2 😊 a ty?
@lenkastar u mna je to komplikovanejsie tento mesiac. Beriem par mesiac duphaston a vzdy mi chodila presne na 28-29dc. Mrchu som mala dostat 14.1. a zatial nedosla. Pozitivny ovu test bol 1.1.,naposledy som si robila tehu test, ked som isla ku gyn v stredu a nic nevidel, povedal, ze ked mi 5 dni meska, ze ešte tam nic neni vidiet, ale citim to tak, ze sa nezadarilo, lebo nemam ziadne priznaky. Zajtra som k nemu objednana, tak asi budem musiet ist na vyvolavacku ☹ a to som si myslela, ze pri duphastone nemoze meskat
@jajka68 no tak ja som to aj vyskúšala no a akosi sa mi výpočet nepáčil 😀 😀 chceli sme začať už teraz koncom feb. no a tu mi vyšlo, že zdravé bábo by sa malo zadariť v auguste a v oktobri čo je dosť daleko 😀 😀 😀 a zase je možno že to vtedy nevyjde a budem zase čakať. tak neviem či sa tým budem riadiť. no a ešte ten výpočet je vlastne postavený na tom že dobrá životnosť bába je vlastne v tedy, ked tvoje poldné dni sa nekryjú z možným otehotnemím, takže to tak vychádza že zadariť by sa malo ked nemáš ovu čo mi príde trochu čudné, lebo tie dva dátumi mám na prvý den ms. a čo ja ti viem 😕 😕 asi sa idem držať metody, každý druhý den tutu mutu a uvidíme 😀
@matilda72 to je najlepsia metoda, uzivat si tutu mutu a nerozmyslat ci bude z toho babatko alebo nie. Moja sesternica uz mala naplanovane umele, bo sa im tiez ale 2 roky nedarilo, a bola aj po tazkej autonehode v puberte. Uz mala termin, vysetrenia, vsetko pripravene, ale byvalo jej strasne zle a nevedeli z coho. bola na roznych vysetreniach nic doktori nezistili. Prisla do Brna tam sa jej doktorka pytala co vlastne chce, ked je tehotna 😀 Jedine na tehotenstvo jej nerobili vysetrenia
@jajka68 tak to je dobre 😀 😀 my sa síce nesnažíme tak dlho len, o drobčeka sme prišli a nerada by som to podstúpila opäť to isté ale to človek asi nemám istotu ani nejakým výpočtom, ale ak by mi dal niekto záruku že je to ozaj na 100 percent tak možno počkám ale neviem neviem, ešte to prehodnotím ale asi sa poznám, že od vtedy to nevydržím 😀 😀
@matilda72 je to tazke. ja som pri prvom tehu cca v 7tt zacala krvacat, pohotovost, lieky, infuzie. o 2 dni som sla k svojej dr. na kontrolu, ta povedala, ze uz nic nevidi, ze spontany potrat. Cely den som preplakala. O 2 dni dalsia kontrala a dr. nechapala, srdiecko krasne bilo a vsetko bolo v poriadku. Do cca 18tt som si polezala po nemocniciach, bo som mala dost velky hematom pri hlavicke malej. Potom od 18tt som si to zacala uzivat i ked som sa nemohla namahat aby mi ten hematom nezacal zas krvacat, bo som ho tam mala az do porodu. Pri kazdom zlom priznaku sme leteli na pohotovost, ci v noci, nad ranom, ci cez den. Nemocnica 20 km. Ale mala bola silna a vydrzali sme to do 38tt. Ja sa bojim tohoto, aby sa to neopakovalo ☹
@matilda72
@jajka68 ahojte. Hodila som si do googlu toho Jonasa lebo som netusila o co ide. A online vypocet mi hodil termin na vcera cca 21:00. Co by aj sedelo kedze som mala vcera o 15:00 pozitivny ovu test. To mi celkom dava zmysel ale keby mi to vyslo na prvy den MS, tak tiez by som asi bola skepticka.. Ale mozno sa dovtedy cyklus natiahne a zmeni sa to..
@jajka68 ale hlavne, že ste zdraví. možno to znie hlúpo ale dopadlo to dobre. ja som si teraz povedala, po tom všetko, že ani nevyleziem z postele a budem aj v nemocnici len nech je bábo zdravé. vieš u nás bolo všetko dobré až do 20 tt, nemala som, žiadne bolesti, ani zle mi nebolo jednoducho úžastné tehotenstvo, malá kopala už od 16 tt a bola som neskutočne štastná, bola som doma na PN a užívala som si tehu, prerábame dom ale ja som sa toho vzdala aby bol drobček v poriadku a preto som išla aj na PN. no a vidíš všetko zle dopadlo, ked bola taká veľká zmena počasia to bol nejaký august či september som mala dva dni teplotu ale ja som si myslela, že to kvôli tej veľkej zmene no a vyzerá to tak, že vtedy som bola si cca v 3 mesiaci som prekonala herpetický vírus a zrazu v 20 tt sa naša malá prestala vyvíjať dokonca mala zlomeninu čo mohol spôsobiť dan vírus. no a preto som si dala vypočítať dobrú životnosť. ono v podstate maličká bola zdravá len niečo sa v bruško stalo a nikto nevie čo. vieš ja som nemala, žiadne problémy jednoducho všetko vyzeralo super. no tak som teraz na vážkach či sa mám na to spoliehať alebo nie, to vieš ako sa hovorí, topiaci sa aj slamky chytá. lebo ešte aj v tých pap. čo mi prišli aj z výpočtom je napísané, že ak sa vlastne nepodarí v daný dátum je to len preto, že každá žena je iná a nemusí to vždý presne sadnúť.
@nataliuska no ja som to tak z toho výpočtu pochopila takto, prišiel mi harmonogram na rok 2016 červené dni sú tie v ktorých sa môžeš snažiť ale zase sú tam zelaní dni a tie sú vlastne 6 dní pred ovu a 6 po ovu a červené a zelení dni sa nesmú prekrívať, čo vlastne znamená, že celý rok mám červené dni v tedy ked sú zelené čo vlastne znamená, že cez plodné dni. len ten august a oktober mi to vychádza práve pred ms, čiže zelené dni sa neprekrývajú z červenými čo pri príde dosť, čudné. lebo to vlastne znamená, že žena môže otehotnie a mať zdravé dietatko mimi svojich plodn dní 😕 😕 😕 čo je také čudné no ale asi je to len mimi moje zmýšlanie
@matilda72 kocky to vam musel vyratat on ci sa to da aj niekde na nete?
@petkovamiruska to som si dala vyrátať na ich stránke a stálo ma to 16,50 ale dá sa to vyrátať aj na nete zadarmo a vlastne tam tie dátumy sedia len v tomto čo som platila, my vypočítali aj dobrú životnosť a neviem či sa mám tým riadiť či to nie je nejaký odrb 😀 😀
@matilda72 ja som to mala tiez vyratane a fakt som otehotnela podla jeho vypoctu pocas menstruacie, resp. uplne na konci ms sme sli naostro (ale to uplne nahodou), lenze vypocet mi prisiel o dva dni po tom a bolo tam, ze nevhodny termin na zdrave babo. Tak sme sa uz potom nesnazili, ze si pockame na termin zdraveho babatka, ale ja som fakt ostala tehu, lenze aj potratila...
Teraz spatne som si pozerala, kedy som otehu s malou, co som uz vedela, aku mam dg.a mala som aj lieky a presne vtedy som mala termin na otehu od Jonasa a malo byt dievcatko, co aj je... Takze u mna to veru vyslo
@matilda72 ja som o tomto nikdy nepocula ale je to zaujimave kazdopadne 🙂 myslite ze to mam skusit tiez?
@matilda72
@senselinka Dievčatá kukam to tie jonasove datumi ale tam je aj čas to vtedy treba mat keksik/tutu mutu/ v tej hodine a aj minúte? 🙂 😀
@matilda72 podla toho co je na nete by som mohla otehotiet ca tyzden pred ocakavanou ovulkou...to je mozne? Napriklad aj teraz v sobotu som vraj mohla ale ja cakam ovu az koncom tohto tyzdna...
@michhaela nie, on odporuca 12-24 hodin predtym
@senselinka
@matilda72 Už som sa docitala že cca,pred termínom 12/24h 😀

@nataliuska prve po 2,5roku, druhe a tretie tehu na prvy krat, toto stvrte tehotenstvo na druhy krat.... to ze sa to kamaratke podarilo az po takom dlhom case, neznamena nic, tebe sa to moze podarit tento mesiac 😀 Drzim palce