icon

Do septembra 2016 "to bruško" dáme

pepka123
28. apr 2016

💕 Rozhodla som sa založiť túto diskusiu pre žienky, ktoré sa naďalej nevzdávajú a pracujú na bábätku a už sa chcú tešiť so svojich detičiek v roku 2017 🚼😊💑👪

Takže žienky veľa šťastia 🍀🍀🍀

aluska2999
22. jún 2016

@senselinka prajem krásnu dovolenku

kakatulik
22. jún 2016

@senselinka juj,tak si to uzite! A kde presne ste?

kakatulik
22. jún 2016

@senselinka aaahaa,no pekne😀

kikushaa
22. jún 2016

@senselinka nas prvy je chorvat 😀

kotatko1232
22. jún 2016

Mi sa chystame tu prave.ked uz zacina ta dovolenkova sezona 😀
http://www.booking.com/hotel/eg/iberotel-aquama...

kchan
23. jún 2016

@kakatulik ahojky..dnes má prísť ms a zatiaľ nikde, test biely ale teploty sa posledné dni držia vysoko..myslíš že to môže byť tým počasím? Že je také teplo?

renimac
23. jún 2016

@kchan nemusi to byt pocasim, mne to BT neovplyvnuje... a tieto testy su najhorsie zo vsetkych, ukazuju ovela neskor ako ostatne. Skus nejaky iny prosim.

kakatulik
23. jún 2016

@kchan no co ja viem,ale ked uz testujes tymito,tak pockaj. A dk mrcha nedorazi testni este pozajtra,ale no vyzera to dobve😀

kakatulik
23. jún 2016

@kchan alebo sa ti konecne predlzild ta LF...to by bola tiez dobra sprava.

butterfly333
23. jún 2016

@kchan mne tento test ukázal na 3dni meškanie moj prvý test to bol.Držím palčeky

kchan
23. jún 2016

@renimac
@kakatulik
@butterfly333 ďakujem babule za rady 😚 normálne som vo vytržení 😀 ak by to aj nevyšlo a bola by to len predĺžená LF fáza tak by som tiež bola rada 😉 veľa báb tu odporúča lady max testy, možno dnes kúpim a zajtra skúsim ak tá sviňa nedorazi dovtedy 😛

renimac
23. jún 2016

@kchan Lady max su pre mna top testy! Ukazuju len to co maju 😉. Tak drzim palce 🙂.

butterfly333
23. jún 2016

@kchan držím palčeky moja kup tie lady max.a budu // 😉

kchan
23. jún 2016

@butterfly333 jaj moja, snáď máš pravdu 😉
@renimac baby zlaté ste 😊

butterfly333
23. jún 2016

Ja dnes takto snad ovu pride a zadari sa.

matilda72
23. jún 2016

@butterfly333 držím palce, tfuj tfuj trošku tehu bacilkov ti posielam 😉

megica33
23. jún 2016

@kchan ja nvm ci sa mi to len zda ale ja tam vidim naznak druhej ciarky 😀 ci som slepa? 😀

butterfly333
23. jún 2016

@matilda72 dakujem moja snád sa ešte zadarí 😉 😉 😉 😉 v ktorom tt si ako sa máš??

myskahryzka
23. jún 2016

@monilik K tej antikoncepcii.. Mam hroznu skusenost s lekarom, ktory mi hned na prvej navsteve u neho predpisal antikoncepciu na bolestivu menstruaciu... bez akychkolvek krvnych testov.. Ja som si to vsak premyslela a rozhodla som sa ju nebrat s tym, ze radsej budem jest analgetika, ako antikoncepciu. Na dalsej preventivke sa ma spytal co antikoncepcia, ci mi sedi. Tak som mu povedala, ze som zvazila pre a proti a nezacala som ju jest.. No to ste mali vidiet ten krik, co na mna pan doktor spustil.. Ze co si ja o sebe myslim.. on venoval svoj drahocenny cas tomu, aby mi vysvetlil ako mam jest tabletky a ja sa svojvolne rozhodnem, ze to jest nebudem...atd atd.. Potom nasledovalo vysetrenie, z ktoreho mam doteraz nocne mory.. Mala som obrovsku cistu na vajecniku a vysetril ma tak, ze som este dva tyzdne mala bolesti plus mi vykrikoval, ze niesom nesmrtelna a ze ked mi on povie teraz, ze mam rakovinu, ze budem vyplakavat ako sa take nieco mne nemoze stat.. To som tam bola naposledy. Pre kartu som poslala sestru, tej ju vydat nechcel, ..odkazal mi, ze ju da len mne do ruky. Tak som mu vymenny listok od ineho dr hodila do schranky a predtavte si..kartu odoslal lekarovi. No doteraz mi je zle, ked si na tento zazitok spomenem.. A to len preto, ze som nejedla antikoncepciu..

butterfly333
23. jún 2016

@kchan inak aj ja tam vidím tu druhu a je ružová držím palce

junacik
23. jún 2016

@butterfly333 držím palčeky a aby to vyšlo a aj tehu bolo v poriadku🙂

megica33
23. jún 2016

@butterfly333 ze? 😀 takze niesom slepa 😀

butterfly333
23. jún 2016

@junacik Dakujem snádsa zadarí a až do uspešneho konca 🙂 🙂

butterfly333
23. jún 2016

@megica33 ano ked som si ho zvačšila je tam pekna ružová 🙂

zabka12
23. jún 2016

@myskahryzka ja mam podobnu skusenost, ked moj mm sa nemohol dlho odhodlat na Spg...tak pan primar mal monolog,ze co mam za muza a co je ochotny pre mna spravit,ked toto nie a na co som snim....nemusim ani vraviet,ze som odchadzala a slzicky na krajicku, lebo ani folik vtedy nedorastol.... Hruza- tiez som odisla😉

monilik
23. jún 2016

@myskahryzka fuha tak to mas paradnu skusenost ☹ staznost by som na neho podala 😕

butterfly333
23. jún 2016

Baby z čoho sa vyplčítava odstupne??z hrubej mzdy či čistej??Mám dostat 5 mesačne odstupne z priemernej mesačnej mzdy,

monilik
23. jún 2016

@butterfly333 § 134
(1)
Priemerný zárobok na pracovnoprávne účely (ďalej len „priemerný zárobok") zisťuje zamestnávateľ zo mzdy zúčtovanej zamestnancovi na výplatu v rozhodujúcom období a z obdobia odpracovaného zamestnancom v rozhodujúcom období. Do zúčtovanej mzdy podľa prvej vety sa nezahŕňa mzda za neaktívnu časť pracovnej pohotovosti na pracovisku (§ 96 ods. 3) a do obdobia odpracovaného zamestnancom sa nezahŕňa čas neaktívnej časti pracovnej pohotovosti na pracovisku.
(2)
Rozhodujúcim obdobím je kalendárny štvrťrok predchádzajúci štvrťroku, v ktorom sa zisťuje priemerný zárobok. Priemerný zárobok sa zisťuje vždy k prvému dňu kalendárneho mesiaca nasledujúceho po rozhodujúcom období a používa sa počas celého štvrťroka, ak tento zákon neustanovuje inak.
(3)
Ak zamestnanec v rozhodujúcom období neodpracoval aspoň 22 dní alebo 170 hodín, používa sa namiesto priemerného zárobku pravdepodobný zárobok. Pravdepodobný zárobok sa zistí zo mzdy, ktorú zamestnanec dosiahol od začiatku rozhodujúceho obdobia, alebo zo mzdy, ktorú by zrejme dosiahol.
(4)
Priemerný zárobok sa zisťuje ako priemerný hodinový zárobok. Priemerný hodinový zárobok sa zaokrúhľuje na štyri desatinné miesta. Ak sa podľa pracovnoprávnych predpisov má použiť priemerný mesačný zárobok, postupuje sa tak, že priemerný hodinový zárobok sa vynásobí priemerným počtom pracovných hodín pripadajúcich v roku na jeden mesiac podľa týždenného pracovného času zamestnanca. Priemerný mesačný zárobok sa zaokrúhľuje na najbližší eurocent nahor.
(5)
Ak je priemerný zárobok zamestnanca nižší ako minimálna mzda, na ktorú by zamestnancovi vznikol nárok v kalendárnom mesiaci, v ktorom vznikla potreba priemerný zárobok použiť, zvýši sa priemerný zárobok na sumu zodpovedajúcu tejto minimálnej mzde. Ak u zamestnávateľa nie je odmeňovanie zamestnancov dohodnuté v kolektívnej zmluve a priemerný zárobok zamestnanca je nižší ako príslušný minimálny mzdový nárok (§ 120 ods. 4), zvýši sa priemerný zárobok na sumu zodpovedajúcu tomuto minimálnemu mzdovému nároku. Ak zamestnávateľ skráti ustanovený týždenný pracovný čas podľa § 85 ods. 5, zamestnávateľ zvýši priemerné zárobky dotknutých zamestnancov nepriamo úmerne skráteniu týždenného pracovného času odo dňa účinnosti tejto zmeny; opačný postup zamestnávateľ uplatní v prípade predĺženia ustanoveného týždenného pracovného času.
(6)
Ak sa podľa pracovnoprávnych predpisov používa v súvislosti s náhradou škody priemerný zárobok u žiakov základných škôl, žiakov stredných škôl a študentov vysokých škôl alebo u zamestnancov so zdravotným postihnutím, ktorí nie sú zamestnaní a ktorých príprava na povolanie (činnosť) sa vykonáva podľa osobitných predpisov, vychádza sa zo sumy priemerného zárobku určenej podľa odseku 5 prvej vety.
(7)
Ak sa zamestnancovi v rozhodujúcom období zúčtuje na výplatu mzda (časť mzdy), ktorá sa poskytuje za dlhšie obdobie ako kalendárny štvrťrok, na účely zisťovania priemerného zárobku sa určí jej pomerná časť pripadajúca na kalendárny štvrťrok. Zvyšná časť (časti) sa zahrnie (zahrnú) do mzdy pri zisťovaní priemerného zárobku v ďalšom období (ďalších obdobiach). Počet rozhodujúcich období zamestnávateľ určí podľa počtu štvrťrokov, za ktoré sa mzda poskytuje. Mzda poskytnutá zamestnancovi pri príležitosti jeho pracovného výročia alebo životného výročia podľa § 118 ods. 3 sa považuje za mzdu poskytnutú za obdobie štyroch kalendárnych štvrťrokov. Pri určovaní pomerných častí mzdy zamestnávateľ prihliada na podiel obdobia odpracovaného zamestnancom v rozhodujúcom období alebo v ďalších rozhodujúcich obdobiach z fondu pracovného času na príslušné obdobie.
(8)
Ak zamestnanec vykonáva prácu v niekoľkých pracovných vzťahoch u toho istého zamestnávateľa, posudzuje sa mzda v každom pracovnom vzťahu samostatne.
(9)
Ak sa na účely výpočtu peňažných plnení vychádza podľa všeobecne záväzných právnych predpisov z priemerného mesačného čistého zárobku zamestnanca, tento zárobok sa zisťuje z priemerného mesačného zárobku odpočítaním súm poistného na sociálne poistenie, príspevku na doplnkové dôchodkové sporenie, preddavku poistného na zdravotné poistenie a preddavku na daň z príjmov fyzických osôb vypočítaných podľa podmienok a sadzieb platných pre zamestnanca v mesiaci, v ktorom sa tento zárobok zisťuje.
(10)
Ustanovenia odsekov 1 až 9 platia primerane na účely zisťovania pravdepodobného zárobku.
(11)
Podrobnosti zisťovania priemerného zárobku alebo pravdepodobného zárobku možno dohodnúť so zástupcami zamestnancov.

megica33
23. jún 2016

@butterfly333 podla mna urcite z hrubej mzdy a ta sa ti potom este aj tak zdani 🙂