Do septembra 2016 "to bruško" dáme
💕 Rozhodla som sa založiť túto diskusiu pre žienky, ktoré sa naďalej nevzdávajú a pracujú na bábätku a už sa chcú tešiť so svojich detičiek v roku 2017 🚼😊💑👪
Takže žienky veľa šťastia 🍀🍀🍀
@myskahryzka pekny hajzlik... 😠 dobre ze si hned odisla.
@butterfly333 aby som to zhrnula... odstupne sa vyratava ako x-nasobok priemernej mesacnej mzdy a priemerna mesacna mzda sa vypocita zo mzdy zúčtovanej zamestnancovi na výplatu v kalendarnom stvrtroku, ktory predchadza stvrtroku, v ktorom sa zistuje priemerny zarobok a z obdobia odpracovaného zamestnancom v tomto kal. stvrtroku.
@monilik no vieš mi ešte poradit ja som 14.4 2015 išla na PN a koniec Pn bolo 17.4. 2016 od 18.4.2016 a od 4.5, 2016 som bola v praci a ukončili mi prac.pomr k 9.6.2016 tak to mi budu ratat z toho čo som bola od aprila 2016 do juna v praci??Tam som nemala žiaden bonus ani odmenu kedže som nerobila len som sedela v miestnosti.kedže som nemohla robit.
@butterfly333 nie som si celkom ista, musim to pokukat
@monilik lenže od januara do marca som bola PN to hádam z Pnky nebudu počitat 😕 a ešte otázka som niekde počula ak by som otehu do pol roka od výpovede nieje tam nejaká ochranná lehota??či nič take nieje??
@butterfly333 ked si PN tak vtedy sa rata "pravdepodobny zarobok"
@butterfly333 zlatko, nie, musela by si otehotniet este v pracovnom pomere. Ochranna lehota je 8 mesiacov pred nastupom na matersku.
@butterfly333 3. Výpočet pravdepodobného zárobku
Ak nie je možné zistiť priemerný zárobok, používa sa na pracovnoprávne účely zárobok pravdepodobný. Je to vtedy, ak zamestnanec v rozhodujúcom období neodpracuje aspoň 22 dní alebo 170 hodín. V takomto prípade je podľa § 134 ods. 3 ZP potrebné použiť namiesto priemerného zárobku zárobok pravdepodobný.
Pravdepodobný zárobok sa zistí podľa postupov, ktoré sú právne rovnocenné, a to z hrubej mzdy, ktorú zamestnanec:
dosiahol od začiatku rozhodujúceho obdobia, pokiaľ už v rozhodujúcom období pracoval alebo
z predpokladanej hrubej mzdy, ktorú by zrejme dosiahol, keby v rozhodujúcom období pracoval.
Druhý spôsob je možné použiť aj u zamestnanca, ktorý už časť v rozhodujúcom období odpracoval. Je potrebné voliť ten postup, podľa ktorého bude zistený pravdepodobný zárobok v najvyššej možnej miere zodpovedať predpokladanému priemernému zárobku.
Najpresnejšie je možné pravdepodobný zárobok zistiť zo mzdových podmienok dohodnutých v pracovnej zmluve, prípadne v kolektívnej zmluve, pretože pri takomto zisťovaní pravdepodobného zárobku sa zohľadnia všetky zložky hrubej mzdy, ktoré by zamestnancovi prislúchali, keby pracoval.
Ustanovenia ZP, § 134 ods. 1 až 9, ktoré sa týkajú zisťovania priemerného zárobku na pracovnoprávne účely, platia primerane aj na účely zisťovania pravdepodobného zárobku. Podrobnosti ich zisťovania je možné dohodnúť v kolektívnej zmluve.
@megica33
@butterfly333 baby to fakt tam niečo vydite? 😮 ja som mala ešte zalepene oči spánkom a nevidela som nič 😁
@kchan ved ked si ho zvačším tak je tam druha.
@butterfly333
@megica33 baby to myslite tam kde sa pripaja ta cast testu, ktorou sa nasava moc? tam je to sice tmavsie ale to nie je kontrolna oblast.. ci?
Baby takvcera hcg 650 a dnes 1030 takze vyzera to nadejne ❤️❤️❤️ Prikladsm aj dnesny test...baby a to sim bola v tom ze tento mesiac nemam ovulaciu ako mi dr tvrdila. Uz som sa chystala na clostil 😀 som bola nahnevana ze kde je ta MS ze uz chcem si ist po clostil 😀 drzte palce nech to tento krat dopadne dobre 😘
@megica33 no suéééér gratulujeeem 😉 😉 😉
@butterfly333 no v 14 tt presnejšiše 13+4 a máme sa dobre, bruško rastie a verím, že je všetko tak ako má byť, občas je mi špatne ale nič čo by tehuľka nemala, teraz máme toho veľa v práci tak som na prášky ale ujde to 😀 o dva týždne na kontrolu už teraz som nervozna ako to dopadne 😒 ešte raz určite to vyjde ak nie teraz tak na budúci mesiac aspon mne sa tak podarili otehotnieť prvý krát, bábo odišlo hned na začiatku čistit ma nemuseli, mesiac sme si dali pauzu a potom som hned otehotnela, že vraj maternica je lepšie prekrvená 😀
@butterfly333 dakujem a urcite pojdes po mojich stopach coskoro 🙂 verim ze uz tento cyklus 😘
@matilda72 tak držím palčeky nech je všetko v poriadku ,no a ja tiež dufam že sa nám čím skor zadarí čistit ma nemuseli cítim sa super no uvidíme.
@megica33 moja verím že ano tak mi drž miesto, 😉 😉 😉 😉
@matilda72 dakujem moja 😘 Uz sa len budem tesit ale tak najviac sa budem tesit ked dr uvidi vsetko na ultrazvuku a vyluci to mimomaternicove co spominal dr na pohotovosti ... Ale teraz je dolezite ze hcg pekne rastie ❤️ Drzte sa aj vy budem na vas mysliet daj vediet ked budete mat po kontrole 😉
@butterfly333 posielam ti vela tehu bacilikov...srdiecka nemam tak aspon takto :-* a drzum ti cestne miesto 😉
@kchan dakujem pekne a inak vies co skus? Ja som si robila test cca 9 dni dozadu a bol uplne negativny... 5 dni nato som Bola v praci a nasla ten test...daco uplne nevviditelne sa mi tam zdalo ale clovek uz aj namyslat si vie takze si hovorim urcite nie a potom som si bleskom z telefonu podsvietila rest a ciarka tam bola!!! Den nato uz bol samozrejme test pozitivny 🙂 prikladam foto nvm ci na fotonieco u idus ale umna to bola pravda...skus aj ty ked vyschne kuknut 😉
@megica33 Dakujem moja verím že sa tehu bacilky na mna nalepili 🙂 🙂 🙂 🙂

@monilik Vies co, chcela som.. Lenze vtedy som bola z toho dost psychicky v r..i.. Citila som sa po tom vysetreni ako znasilnena a nechcela som ho uz vidiet, alebo s nim mat nieco docinenia. Plus.. jeho mama a moja mama su kolegyne uz roky rokuce..