icon

Do septembra 2016 "to bruško" dáme

pepka123
28. apr 2016

💕 Rozhodla som sa založiť túto diskusiu pre žienky, ktoré sa naďalej nevzdávajú a pracujú na bábätku a už sa chcú tešiť so svojich detičiek v roku 2017 🚼😊💑👪

Takže žienky veľa šťastia 🍀🍀🍀

slavka11
25. máj 2016

ahojte dievcatka nahodou som nakukla do tejto diskusie. Nechcem otehotniet do septembra chvala Panu Bohu mam 2 detuchy a dalsie neplanujem ani nahodou. Skor som sa rozhodla Vas trosku podporit. Mam sice 2 deticky - syncekov 6 a 1 rok, ale ti prisli az po dvoch bolestivých MA. U nas nebol problem otehotniet ale vynosit dietatko. Po roznych vysetreniach aj mimo SR sa odhalila snad mozna pricina. Moje telo si vytvara protilatky na manzelove spermie a plus este aj trombofilne mutacie. Nebudem sa rozpisovat o tom ako som pri tretom teho chodila kazdy mesiac na gyne a hemato kontroly a ako mi manzel kazdy den pichal injekcie...... Chcem Vam iba opisat moje pocity ake to bolo ked sme prisli o prve mimi v 10 tt. To bolo smutne ale kedze lekar povedal, ze je to bezne tak sme to tak nejak lahsie prekonali. Po nejakej pauze sme sa pokusili o druhe mimi. Vsetko bolo OK az do 18tt. Potom opat potrat a bolest na dusi obrovska. Stratila som chut do zivota na zeny s kocikmi a tehotne s bruskami som sa nemohla ani pozriet, bolo mi vyslovene psychicky i fyzicky zle. Ale plynuli tyzdne a mesiace pocas ktorých sme absolvovali vsetky vysetrenia az nastal den kedy sme si s manzelom povedali ze to skusime opat a uvidíme. Podarilo sa ale cele teho som so strachom absolvovala kazdu jednu navstevu wc ci nebude krv. Pri stvrtom teho som si uz nerobila ziadne stresy brala som to tak ze ak sa ma nieco stat tak sa stane a ak nie tak ok. Nesledovala som absolutne nic, zakazala som si citat akekolvek clanky suvisiace s tehotenstvami no a mame dalsieho mini cloviecika. Chcem Vam iba odporucit aj ked si vela z Vas povie ze mne sa to lahko pise ked uz mam 2 deti, aby ste ozaj vypli, nasli si nejaky konicek ()mne to velmi pomohlo), zamestnali mysel cimkolek len nie tym ze ide cas mojej periody a pride ci nepride, snazte sa zit zivot na plno, nie venovat vsetku energiu iba myslienkam na 2 ciarky, nesnazte sa stocit temu kazdeho rozhovoru iba na to ze chcete byt tehotne a nejde to, venujte sa partnerovi, rodicom..... utuzujte si vztahy so svojimi blízkymi ale hlavne nedavajte si ziadne mety ze do vtedy a vtedy budem tehotna! Tym nicite same seba a velmi si tym skodite. Ak sa nepodari nahodou dosiahnut metu bude Vase sklamanie velmi bolestive a nikomu z Vas to nepridava na pohode. Drzim Vam vsetkym snazilkam v kazdom pripade palce aby Vase usilie doslo do uspesneho konca a boli ste stastnymi mamickami naucte sa zit zivot stylom co sa ma stat nech sa stane a berte to tak so vsetkym co Vam pride do cesty aj ked niekedy ta cesta je dlha, klukata s tazkym terenom a samými polenami pod nohami

papita247
25. máj 2016

@monilik Ďakujem veľmi pekne aj za tvoj čas aj úprimnosť som veľmi rada že sa tu mám ským porozprávať a že sa nájdu luďia s podobným problémom 🙂

15katka11
26. máj 2016

@zaba , ja cakam MS 3.6. tak uvidime, dufam že nepríde...neviem no manžel vraví že mám vačšie prsia, a bolia ma ako keď sa pri kojení nalievajú inak nič iba sa mi občas zatočí hlava....dúfam, že to nie je predmenštruačný syndróm :(

monilik
26. máj 2016

@zaba9 mne vychadza ms zaciatkom juna... tak este cca týždnik... ale nevidim to moc ruzovo, nic tomu nenasvedčuje ze by nemala prist 😒

luciskooo
26. máj 2016

@papita247 ja som mavala taky ruzovy vytok ked bola ovu...a co sa tyka tych ovu testov..skoda ze som vyhodila uz tie z davnejsich mesiacov ale mne to tak tiez robilo..testy ovu skoro pozitivne ale nie uplne potom ciarka zmizla a a zase tak za tri dni zacala tmavnut a bol pozitivny a dokonca som uz ani hlien ovulany vtedy nemala tak viditelny..bolo to asi tak 21 dc a cykly som mavala 31-32..taakze s tym testovanim treba byt trpezlivy🙂 tak dufam ze si uz zdravotne v poriadku a mozte sa naplno snazit..drzim prstiky...

zaba9
26. máj 2016

@15katka11
@monilik no mne MS vychadza 4.6.. , tak uvidime. Piseme potom info. 🙂

lily1983
26. máj 2016

Babeny, mam ovu,mali sme sex v pondelok, možno sme aj semienko zasiali.. 🙂 a včera po styku som začala krvácať..číra krv.. menzes mi skončil v nedeľu,.môže to byť že len sme to prehnali, trochu ma to pri sexe bolelo..alebo ešte doznieva menzes a sex ho uvolnil...môže sa aj také stať? dakujem a pekný slniečkový deň prajem 🙂 😉

slavka11
26. máj 2016

@lily1983 ako mozes mat ovu tak skoro ked podla toho co pises tak menzes ti skoncil v nedelu? Riadila si sa nejakym ovu testom? Ak ano myslim ze to je blbost. A ak krvacas podla toho co pises asi dost silno ze to nie je iba akesi spisenie co by skor zodpovedalo koncu menzesu tak mozno by bolo lepsie skocit na gyndu. drzim palce v kazdom pripade nech je vsetko ok

popilka
26. máj 2016

@zaba9 @monilik @15katka11 Aj mna vychadza ms tak zaciatkom juna. A teda, zatial sa necitim nijak inak. Uvidime.

kikushaa
26. máj 2016

@zaba9
@popilka
@15katka11
@monilik budem necakat s vami 😀

popilka
26. máj 2016

@kikushaa a kedy by si (ne)mala dostat? A jak to vidis?

kikushaa
26. máj 2016

@popilka 4.6. a zatial to vidim biedne, tak ale ani pri prvom mi nic nebolo, jedine co mohol byt naznak par dni pred ms bol ze mi nechutil magnum ale to mi nechuti dodnes. ja neviem ako teraz zistim ze som tehotna 😀 asi az meskanim ms

zuzik_24
26. máj 2016

Babulky, tak včerajší folikul potvrdený aj ovu testom.... 🙂

monilik
26. máj 2016

@kikushaa ja som pri prvom ostala sama prekvapena ked bol pozitivny test lebo mi nebolo vobec nic. ani potom cele tehotenstvo keby brucho a sadlo nerastli tak ani neviem. a pri druhom som to vedela. skratka som mala ten pocit ze to vyslo a boleli ma prsia poriadne. potom ma prve tyzdne napinalo a odpadavala som, tlak som mala bezne 85 na 55 aj po fyzickej namahe ale inak tiez nic, ziadne vracanie ani chute, ale mala som uzkostne stavy, bezdovodne som sa bala o zdravie babatka aj som to vtedy riesila s psychologickou... 😒

popilka
26. máj 2016

@kikushaa Ja presne ako ty, mala by som tiez mat 4.6. U mna bola prvym priznakom mykoza. Dufam, ze sa tomu teraz vyhnem...

kikushaa
26. máj 2016

@monilik jeej nechces mi zicnut ten tvoj tlak v dalsom mojom tehotenstve? 😀 😎 no ja som nic neriesila ani prsia mi skoro vobec nerastli a teda veru zislo by sa im 🙄 toto bude zial pre mna ine tehotenstvo plne stresu a neustaleho lekarskeho dohladu ach, ale jedinacika nechcem 😉

zaba9
26. máj 2016

@kikushaa
@popilka
@monilik no ja neviem,ci ma nechce este aj daka chripka chytit ci co. Dnes do rana bolest hrdla,hlavy,ucha.....no naparadu.

popilka
26. máj 2016

@kikushaa Preco stresu a lekarskeho dohladu? Mas nejake problemy?
@zaba9 Hm, tak to potesi. Nadopuj sa Ceckom a hadam pomoze.
@monilik Az tak si to mala, ze si musela riesit s psychologickou? A teraz sa nebojis?

kikushaa
26. máj 2016

@popilka ja som prve rodila v 29tt kvoli preeklapsii, tak teraz hned odzaciatku raz mesacne internista, hematologicka a rizikova poradna kazde dva tyzdne

monilik
26. máj 2016

@zaba9 jooooj rychlo C-cko a cajik s medom a vylezat
@kikushaa kludne ti poziciam tlaku... respektíve vezmem z tvojho? 😀 prečo budes sledovana? si rh-?
@popilka ja som sa nebala ani vtedy otehotniet ale ked uz som bola tak neviem ci to bolo hormonmi alebo cim ale prepadali ma take stavy ze som zacala mysliet na mimi ze co ked mu nieco bude ze co ak napr. cistiaci prostriedok ktory som pouzila v domácnosti sposobi malemu nejaku vadu, alebo co keď potratim a podobne myslienky a tym som sa vystresovala az do stadia ze som nemohla dychat, busilo mi srdce a bolo mi na odpadnutie. so psycho sme prisli na to ze hormony plus to ze som 3 mesiace predtym potratila... po prvom trimestri sa to zacalo zlepšovať a potom uz bolo dobre... zaujimave ze pri prvom teho som to nemala.

monilik
26. máj 2016

@kikushaa aha, uz vidim. tak ten tlak ti rada vezmem...

kikushaa
26. máj 2016

@monilik ee pozri o prispevok vyssie ja som nemala len zvyseny tlak ja som mala ober mega tlak moj osobny rekor 213/120 😀 a to som mal uz sloniu davku liekov v sebe

monilik
26. máj 2016

@kikushaa preboha... chudatko. moje maximum ked som merala bolo 125 na 90

kikushaa
26. máj 2016

@monilik ale mne bolo dobre aj s vysokym tlakom, do 28tyzdna to bola pohoda potom to hz malo nejaky rychly soad, hlavne jeze som tu a ze je tu aj dieta a ze sme obaja zdravi 🙂 aj ked prvy rok bol teda zaberak hlavne na psychiku

butterfly333
26. máj 2016

Baby dávate svojim mm aj kys.listovu???

senselinka
26. máj 2016

@butterfly333 teraz nie, ale pri snazeni o Eli som davala, odporučil mi to gyn v nemocnici po kyrete

kikushaa
26. máj 2016

@butterfly333 to sa ma davat aj im? 😨

monilik
26. máj 2016

@kikushaa babo muselo byt malicke ked sa narodilo, co? som rada ze ste obaja v poriadku 😉

kakatulik
26. máj 2016

@senselinka aaa na co to je dobre u mm?

kikushaa
26. máj 2016

@monilik 1100g a 38cm taka chuducka zmensenina realneho baba