Dojčenie a plodnosť
Ahojte chcela by som sa spýtať či nemáte skúsenosť, kojim svoju 6 mesačnu dcérku v podstate vkuse ,😀 veľa iného neje fľašu odmieta čiže dojčim na požiadanie.
Pred niekoľkými dňami som však mala bolesti v podbrušku a plodný hlien neviem čo to má znamenať je možné že sa vracia plodnosť Ms som ešte nemala niekoľko dní mi je zle od žalúdka s partnerom si dávame pozor ale napadla ma aj možnosť ďalšieho tehotenstva čo hádam nie z😀 nemáte skúsenosť či sa Vám stalo niečo podobné ? Dakujem
@stanulienkat no tak som to myslela že som nemala ešte Ms od pôrodu zle som sa vyjadrila ,😀
@halinka222 to, že nemáš menzes neznamená, že si neplodná. Veľa takých detí beha po svete, ktoré sa narodili počas neplodných dní, počas kojenia.😁
To, že si neplodná počas kojenia, to sú také poverí ešte z 19. storočia. Normálne ti to vyvráti biológia základnej školy.
Áno, jasné že to môže byť ovulácia, napriek kojeniu. Asi dostaneš menzes o 2 týždne.
moze to byt hoci co ja som ani ovulku "necitila" a bum mam drobcov po roku 🙂 takze by som si davala pozor ak nechcete druhe
Ďakujem pekne za názory.
...ze do tych 60 dni po porode je zena stalw neplodna.. uz nepamatam presne cislo. Potpm nemusi byt ms a ovulacia uz byt moze! Takze bud to teda sleduj poriadne alebo ochrana. Ja mam tiez deti s rozmedzim 13m...lebo ms nedosla. :D :D
Medzi mojim manželom a jeho sestrou je rozdiel 11 mesiacov. Známa tiež uverila poverám, že kým dojčí nemôže otehotnieť. Medzi deťmi majú 13 mesiacov. Takže ak nechceš otehotnieť, musíte sa chrániť.
@ivangeline no toto vobec neni pravda.setranica mesiac po porode uz nemohli vydrzat a hadaj co sa stalo?😂
Áno ja viem , že sa dá otehotnieť popri dojčení a není to 100 percentná ochrana , v podstate sa chránime (prerušované ) čo tie je isté milión príbehov o Tom ako aj to zlyhalo ale 10 rokov to fungovalo a dieťa je plánované 😀 tak verím že táto možnosť to nebude.
Aj keď ma zaujal ten komentár že ovulaciu už mať môžem (čo som pociťovala cca dva týždne dozadu naozaj intenzívne (bolesti a výtok ) a Ms aj tak nemusí prísť ?
Lebo to som si nevedela vysvetliť čo to môže byť lebo už niekoľkokrát počas týchto 6 mesiacov som mala tieto bolesti , a aj výtok .
@halinka222 Po ovulácii po 2 týždňoch určite príde menzes.
@halinka222 nastup ovulacie moze byt aj pomalsi, vajecniky sa pomaly zobudzaju a skusaju ovulovat, ale kvoli vyssiemu prolaktinu sa to nemusi hned podarit, cize mozes mat pocit ze bolo niekolko ovulacii ale v skutocnosti to boli len take pokusy 🙂
@carduelis ďakujem to by celkom dávalo zmysel, tie bolesti atď, čiže vajíčko sa v konečnom dôsledku neuvoľní a tým pádom mi ešte Ms nepríde. Ale otehotnieť je už možné. (To je možné vždy )😀😀😀
@halinka222 no momentalne nevies povedat kedy ovulacia nastane, to zistis az menstruaciou, otehotniet bude mozne ked nastane ovulacia a uvolni sa vajicko 🙂
@saxana000 ...vazne? Hmm? Spytam sa mojej poradkyne Creighton method, co ona na to. :o
… pre toto som si dala predpisat HAK pre dojciace🙂
Vola sa Zlynda, ale isto sú aj iné.
A ako vidím vyššie, nemusim opakovať, že dojčenie NIEJE antikoncepcia 🙂

Ty si stratila plodnosť? Kedy a ako?