Dojčenie a plodnosť
Ahojte chcela by som sa spýtať či nemáte skúsenosť, kojim svoju 6 mesačnu dcérku v podstate vkuse ,😀 veľa iného neje fľašu odmieta čiže dojčim na požiadanie.
Pred niekoľkými dňami som však mala bolesti v podbrušku a plodný hlien neviem čo to má znamenať je možné že sa vracia plodnosť Ms som ešte nemala niekoľko dní mi je zle od žalúdka s partnerom si dávame pozor ale napadla ma aj možnosť ďalšieho tehotenstva čo hádam nie z😀 nemáte skúsenosť či sa Vám stalo niečo podobné ? Dakujem
@stanulienkat no tak som to myslela že som nemala ešte Ms od pôrodu zle som sa vyjadrila ,😀
@halinka222 to, že nemáš menzes neznamená, že si neplodná. Veľa takých detí beha po svete, ktoré sa narodili počas neplodných dní, počas kojenia.😁
To, že si neplodná počas kojenia, to sú také poverí ešte z 19. storočia. Normálne ti to vyvráti biológia základnej školy.
Áno, jasné že to môže byť ovulácia, napriek kojeniu. Asi dostaneš menzes o 2 týždne.
moze to byt hoci co ja som ani ovulku "necitila" a bum mam drobcov po roku 🙂 takze by som si davala pozor ak nechcete druhe
...ze do tych 60 dni po porode je zena stalw neplodna.. uz nepamatam presne cislo. Potpm nemusi byt ms a ovulacia uz byt moze! Takze bud to teda sleduj poriadne alebo ochrana. Ja mam tiez deti s rozmedzim 13m...lebo ms nedosla. :D :D
Medzi mojim manželom a jeho sestrou je rozdiel 11 mesiacov. Známa tiež uverila poverám, že kým dojčí nemôže otehotnieť. Medzi deťmi majú 13 mesiacov. Takže ak nechceš otehotnieť, musíte sa chrániť.
@ivangeline no toto vobec neni pravda.setranica mesiac po porode uz nemohli vydrzat a hadaj co sa stalo?😂
Áno ja viem , že sa dá otehotnieť popri dojčení a není to 100 percentná ochrana , v podstate sa chránime (prerušované ) čo tie je isté milión príbehov o Tom ako aj to zlyhalo ale 10 rokov to fungovalo a dieťa je plánované 😀 tak verím že táto možnosť to nebude.
Aj keď ma zaujal ten komentár že ovulaciu už mať môžem (čo som pociťovala cca dva týždne dozadu naozaj intenzívne (bolesti a výtok ) a Ms aj tak nemusí prísť ?
Lebo to som si nevedela vysvetliť čo to môže byť lebo už niekoľkokrát počas týchto 6 mesiacov som mala tieto bolesti , a aj výtok .
@halinka222 nastup ovulacie moze byt aj pomalsi, vajecniky sa pomaly zobudzaju a skusaju ovulovat, ale kvoli vyssiemu prolaktinu sa to nemusi hned podarit, cize mozes mat pocit ze bolo niekolko ovulacii ale v skutocnosti to boli len take pokusy 🙂
@carduelis ďakujem to by celkom dávalo zmysel, tie bolesti atď, čiže vajíčko sa v konečnom dôsledku neuvoľní a tým pádom mi ešte Ms nepríde. Ale otehotnieť je už možné. (To je možné vždy )😀😀😀
@halinka222 no momentalne nevies povedat kedy ovulacia nastane, to zistis az menstruaciou, otehotniet bude mozne ked nastane ovulacia a uvolni sa vajicko 🙂
@saxana000 ...vazne? Hmm? Spytam sa mojej poradkyne Creighton method, co ona na to. :o
… pre toto som si dala predpisat HAK pre dojciace🙂
Vola sa Zlynda, ale isto sú aj iné.
A ako vidím vyššie, nemusim opakovať, že dojčenie NIEJE antikoncepcia 🙂

Ty si stratila plodnosť? Kedy a ako?