Dojčiace snažilky
Ahojte. Nenašla som nikde tému, ktorá by sa venovala vylucne dojčiacim mamičkám, snaziacim sa o druhé, tretie, štvrte,... bábo. Moja dcérka bude mať o chvíľku 2 rocky a stále je dojcena, prvú mrchu od pôrodu som dostala po 21 mesiacoch a odvtedy sa snažíme aj keď ani predtým sme sanechranili. Túžba po druhom mimo rastie, no odstaviť dcérku kvôli tomu nechcem. Nájde sa mamina, ktorá jena tom rovnako ako ja, na gumenú rád, nápadov a skúsenosti?
Nejako sa tu nič nedeje 😉 Tak ja som bola dnes u doktorky na preventívke a zisťovala som si, či môže kojenie ovplyvňovať otehotnenie, no a povedala mi, že mám prestať kojiť. Povedala aj, že ide leto a to je ideálne obdobie na otehotnenie a ak po lete nebudem ešte tehotná, tak mi zoberú krv a zistia v čom je problém. Ale dúfam, že až tak ďaleko to nezájde a bude stačiť, keď prestanem malú kojiť.
@nika80 ahoj, tak ja som bola dnes tiez u dokiho... povedal mi to iste, ze pokial dojcim, tak sa mi nepodari otehu, ze nech odstavim malu, ze uz je dost velka ze na co ju dojcim.... tak reku tebe to vysvetlovat nebudem, ked mas taky postoj k tomu, ze... 😝 😝
ja som dnes 39 DC, mrcha nikde, tak preto som sla, pichol vyvolavacku, ze do 10 dni ma dojst mrcha, takze ak dojde, tak si nasadim fytosoju a budem verit ze ovu dojde aj bez toho aby som odstavila malu...
Inak aj moja slecna sa vola Nela... 😀
apropo... ides malu odstavovat? ako?
@magic08 mne tiež doktorka povedala, že to už nie je o dojčení, ale len o citovom pute. Poradila mi, že mám mať 2 týždne suchšiu stravu, poriadne odstriekať mlieko a zaviazať si prsníky sťahujúcim obväzom a odbaľovať sa len pri sprchovaní. Ale že najlepšie by bolo, keby som bola od malej aspoň 2 týždne preč, ale to by som nedokázala. Musíme to zvládnuť aj takto. Dnes som bola aj s malou u doktorky, lebo má soplíky a kašeľ, tak som sa pýtala, aké náhradné mlieko jej mám dať, keď ju chcem odstaviť, pretože má ekzém a pravdepodobne aj alergiu, tak mi odporúčala HUMANU HA 3 alebo BEBU 3HA prípadne Nutrilon. No, uvidím ako to dokážeme. Už je pokrot to, že si nepýta cez noc, ale cez deň si to vynahrádza 😀
@nika80 da sa zvladnut odstavenie dietata aj ked si pri nom... odist na 2 tyzdne?! akoze kam? pre mna je zatazko ist do prace a malu dat do jasli... tak mi je smutno za nou....a 2 tyzdne? v ziadnom pripade a uz vobec nie kvoli odstaveniu... 😝 musime to zvladnut nejako... ja som si kupila homeopatika na zastavenie laktacie... tak si idem toto davat, cez den je mala v jasliach, no a po obede ked pre nu idem, prve co ju napadne je cici a hned plac veliky, ked jej poviem, ze az doma... u nas s ato nejako strieda, ked je zabavena, ako predvcerom si na cici nesppomenula az vecer, no ale vcera bola na cicke od 15.00 az kym spat nesla...
neviem ako to urobit bezbolestne, aby to mala zvladla, pre mna je dobre znamenie uz to, ze cez den za mnou neplace, teda ze cici nepyta a ked ju niekto zabavi, iny ako ja, tak si na cicku nespomenie, tak si na zaklade toho myslim, ze uz je mozno aj cas ju odstavit, v noci sa budi ako kedy, vacsinou 1x-2x. no uvidime, ja ale prejdem rovno na kravske mliecko, nebudem jej davat umele nahrady, je dost velka a alergiu nema, mliecko jej uz aj tak podavat obcas cca asi od 1a 1/2 roka ona si sama obcas pyta...
@nika80 tak to je aky odbornik ked ti vravi že pri dojčeni neotehotnieš. Ja som 19 mesiacov nemala mrchu, takže si myslim že som na hormony dosť citliva a napriek tomu som otehu. Moja kamaratka mala pri dojčení syna uplne že na prt cely cyklus - raz 70 dni potom 50 a takto všelijako. Doktor jej povedal že šancu na otehotnenie tak 1% A ona s mužom prvy krat hupsla na to a hned ostala tehotna 😉
@magic08 ahoj, chcem sa ta spytat, moze sa fytosoja aj ked kojis? Ja som sa pytala dr a ta mi to neodporucila. A co sa tyka vyvolavacky? ta ako funguje? Moze ju dr pichnut kedykolvek ked nemas MS alebo su tam nejake podmienky? Mne napr Dr hovorila ze v pohode mozem otehotniet aj ked kojim, MS mam hrozne nepravidelny ale aspon cosi. Bazalnu teplotu tiez nemeriam kedze 4 hod vkuse pred meranim skoro nikdy nespim tak sa mi to neoplati. A mimochodom, poznam x mamiciek ktore dojcili a otehotneli takze netreba stracat nadej 😉 a odstavenie? uf, ja na to nemam dost sil,pozerat ako maly place a nedat mu, ale on bude mat len rok tak snad to este nejaky ten rok dva potiahneme 😉
Drzte sa babulky, a veeeeeeeeeela entuziazmu prajem, nech // vidu kazdej 😉
@alena24 ahoj, branie fytosoje mam odkonzultovane s laktacnou poradkynou... tak pokial dieta nie je alergicke, tak ju v pohode mozem brat...
vyvolavacku mi dr. pichol lebo mi meskala mrcha, v podstate ti ju moze pichnut kedykolvek, ak je cyklus prilis dlhy, takze je to na tebe ci zajdes alebo nie... ja som bola, lebo uz mi to liezlo na mozog to meskanie...
no vidis, a mne zas doki povedal, ze kym dojcim neotehotniem, ale viem ,ze je to blbost.. on je totiz zastanca toho, ze zena v ziadnom pripade nesmie dojcit pocas tehu, tak si myslim, ze to uz nema ani vyznam rozoberat... 😝
bazalku mozes meriat, staci ze minimalne hodinu predtym budes aspon hodinu v klude... no pokial ste casto hore, tak to asi nema vyznam... moja mala ma 2 roky a tiez nemam silu ju od cici odstavit, je taka rozkosna ako si ju pyta, ale zas na druhej strane uz pomaly na mna dolieha, ze uz chcem mat pokoj, takze asi zacneme postupne odstavovat, len cakam kym ma to chyti uplne 😀
@alena24 ahoj, no tak uz som ju dobrala, zacal som slabsou davkou, aj kvoli tomu ze kojim, tak som si nasadila 2-2-3-3-4, znasala som ju dobre, hlava ma nebolela (vraj boli hlava pri brani a treba vela pit) no uvidime co to spravi, dnes om 8 DC, brala som od 2DC-6DC, dam vediet, ci bola ovulka, sama som zvedava... lebo doteraz vsetky cykly vyzerali na anovulaky.
ahojte, ja len že tiež chcem otehotnieť a mám 8 mesačného syna plne kojeného, mrcha v nedohladne a určite ho nebudem odstavovať aby som otehotnela.....viem že kopec bab čo dojčilo, bez mrchy a su tehotné, tak verím že sa to aj na mna prilepí a ak hej tak budem dojčiť až dokial sa bude dať a malý bude chcieť 🙂
@ribana2 ja som bola bez mrchy vyse 21 mesiacov... dcerka bola dojcena 26 mesiacov, no otehu som pocas dojcenia... takze drzim palce... aj ked si myslim, ze bez mrchy to bude tazsie a dlhsie, kym sa podari... 😀
moj gyndos mi povedal, (v case, ked sme sa snazili) ze pokial dojcim a som bez mrchy mam 1% sancu na otehu, ak dostanem mrchu a dojcim, tak 2% sancu.... a aha, motyka vystrelila a otehu som pocas dojcenia... 😀
drzim palce, nech sa podari... 🙂
Ahojte, pridávam sa k dojčiacim snažilkám, popíšete so mnou niekto? Dosť sa obávam toho, že pri dojčení to nepôjde, ako dlho to trvalo vám?
@dijefcatko ahoj 🙂 My sme sa začali snažiť v januari a vo februari som otehu. dojčim dodnes a za mesiac by som mala rodiť 🙂
@vejula gratulujem! 🙂 a ako často si dojčila? lebo moja malá sa dojčí niekoľkokrát za noc a cez deň tiež hocikedy, ale to väčšinou iba dudle. Dokonca mi znova rozhádzala cyklus, ktorý som už mala pol roka nabehnutý. Tak sa dosť obávam, či to pôjde, ale veľmi dúfam, že áno 🙂 v dojčení si pokračovala aj počas tehu?
@dijefcatko Dojčila som dosť často, cez den na požiadanie aj v noci.... A ano s dojčením som normalne pokračovala aj po otehu, mam fajn gynekologa, ktory mi to schvalil. Zo začiatku tehu sa dojčil velmi často, aj cez den aj v noci. Asi behom 2 - 3 mesiacoch sa sam od seba v noci prestal dojčiť. TEda občas sa dojči aj v noci, ale nieje to pravidlo. JA som cyklus nemala vôbec do novembra minuleho roka - to mal maly 19 mesiacov 😉
Drím palce nech ti to vyjde. 🙂
Ahojte, prosím, prosím, prosííííím, mám otázku na maminky, co při kojení otěhotněly 🙂 před týdnem jsem přestala kojit a snažíme se o druhé už pár měsíců...
Jaké jste měly první příznaky, když jste otěhotněly? 🙂
Já jsem totiž podezřele unavená, ale prsa mě nebolí tak jako u Johanky...ale nevím, asi si už zase něco namlouvám 🙂 do MS mám ještě týden čas...
@elzu Aha a este som si spomenula, ze som takmer stratila mlieko, resp. ho bolo hrozne malo zrazu. A ked pises o tom pocite v bruchu, tak este pred unavou a vykuknutim brucha, proste uplne uplne na zaciatku som citila take divne cosi v bruchu - citila som, ze sa mi tam hybu svaly, ktore neviem ovladat sama...neviem ci som to spravne popisala, ale citila som pohyby cohosi, ale neboli to btusne svaly ale hlbsie nieco. Pravdepodobne to bola maternica a jej rozpinanie. Ale tak ja som otehotnela 3mes. po cisarskom reze, tak mozno preto som to citila
@alenka600 Hm...to je zajímavé, já jsem totiž předevčírem cítila v břiše něco hrozně zvláštního-takové vibrace (jako úplně první pohyby s Johankou), pak to po vyčůrání zmizlo...a pakse to objevilo ještě jednou večer, další den hrozná únava, dneska jako by nic, jen pocit na MS...ale myslím, že se moc pozoruju...jsem hrozně citlivá na hormonální změny a asi je to všechno tím, že jsem před chvilinkou přestala kojit...
Pamatuju si totiž, že mě s Johankou tehdá hroooozně bolela prsa a byla jsem unavená jak pes...ale říkala jsem si, že když ta prsa mám teď rozkojená (resp.ještě furt nalitá, i když jsem už přestala), tak že se ten pocit bolavých prsou třeba nedostaví...ale jak říkám, měla bych se zklidnit a počkat, co bude a nešpekulovat tu nad "příznaky" 🙂
ahojte, idem sa k vám pridať aj ja, chvíľu som si myslela, že podobná téma hádam ani neexistuje a veru že ma aj potešila... 😉 ja cez deň už kojím strašne málo, hlavne kvôli tomu, že pracujem a som mimo malej a keď aj môže, tak cez deň na kojenie doslova nemá čas, zato v noci si to vyberie statočne, to si vie pocuckať hádam aj 6x za noc.... mrchaňu od pôrodu som mala už tretiu a s čoraz väčšími rozostupmi, tak som z toho trošku mimo, ale asi kým kojím, tak nemôžem čakať pravidelnosť, že? 😝 snažíme sa už asi 3 mesiace, len ono je to dooosť ťažké snaženie sa, keďže malá je občas riadna antikoncepcia 😀 zvažovala som kúpiť MACU len netuším, či sa môže pri kojení - poradíte?
@elzu ja už som si začínala myslieť tiež, že som tehu tento posledný cyklus a nakoniec ništ - bola to mrchaňa, ale držím palce, daj vedieť.

@nika80 ja meriam teploty aj keď v noci mojim. Mne cste vstávanie teploty neovplyvňuje, mam to uzvyskusane. Meriam uzdlho.
No pokiaľ budeš kojiť a aj pred tehu si mala problémy s vysokým prolaktinom, asi sa to potiahne. Čo na to hovorí dolu,neriešila si to s ním?