icon

Doktor mi povedal, že bábätku nebije srdiečko

wiwihc
3. máj 2018

Ahojte dievčatá,
chcem sa spýtať, či máte niektorá podobnú skúsenosť. Včera som bola u gynekológa, pretože mi menštruácia mešká 29 dní a robila som si tri tehotenské testy ktoré mi vyšli pozitívne. Išla som k nemu s tým, že určite mi vystaví tehot. knižku. Na sone bábätko hneď našiel, no povedal mi že mu nepočuje biť srdiečko. Podľa menštruácie mám byť v 8 týždni, ale že podľa sona je drobec veľký na 6 týždnov. A že už teraz by sme mali počuť naisto tlkot srdiečka. No potom si niečo pomrmlal že plod má iba 2 mm, čiže nemusí byť ešte nič počuť a objednal ma zase o 2 týždne, že musíme pozrieť či plod podrástol. Povedala som mu, že minulý týždeň som chytila chrípku, mala som 38,5 C horúčku, ale bola som na pohotovosti, hneď mi nasadili Paralen od horúčky a Rovamycine 3000. Hneď povedal, že to môže byť dôležitý faktor ktorý možno malé ovplyvnil.
Trápi ma, že nie som určite prvá ani posledná ktorá prechladla v prvom trimestri a hneď mi povie, že možno malé je odumreté. Máte aj vy niektorá s takýmto niečim skúsenosť? Ďakujem za každú odpoveď ...

katrin91
3. máj 2018

Ja som bola takisto v 1.trimestri chorá( už som ale vedela ,že som trhu ,takže som to dala bez liekov) ,lekárka najprv tiež srdiečko nevidela...v 7.tt mi povedala, že som dva týždne pozadu ( mávala som dlhé cykly) a dala mi kontrolu o 10 dní. To čakanie bolo strašné,ale dnes som v 16.tt a všetky výsledky mám v najlepšom poriadku 😉 držím palčeky 😘

sunny170
3. máj 2018

@wiwihc aj mne povedala v cca 5 tt. Zmenila som doktora a dnes má ten "potrateny plod" 5 rokov.

mateson
3. máj 2018

u mna stejný prípad žial dopadol MA. O pol roka som otehotnela a všetko OK. Viem, že sa to zle počúva, ale chrípka vie v prvom trimestri poškodit plod, takže niekedy to príroda zariadi sama. Presne takto mi to povedala mudr. Ak to má dopadnut dobre tak dopadne. Ak nie, tak hlavu hore, otehotnieš znovu a budeš mať zdravé dieťa. Držím palce.

tinka0000
3. máj 2018

Ja som v 3tt je mozne ze len teraz sa uhniezdilo? Ci nie?

wiwihc
autor
3. máj 2018

@tinka0000 že si v 3 tt ti povedal lekár? bo mňa odbil, že to je moc skoro aby niečo potvrdzoval ...

wiwihc
autor
3. máj 2018

Baby, chcem sa ešte spýtať aj vás prvé mesiace bolievalo v podbrušku ako keby čakáte menštruáciu? Pýtam sa vzhľadom k téme, ktorú som písala hore. Ď 🙂

tinka0000
3. máj 2018

@wiwihc no povedsl mi dneska ze je to 2-3tt podla maternice ze je vysoko ci vkastne sliznica co co ja neviem 😂 to mi povedali na pohotovosti kedze som mala take asi 10min spinenie..
A kebyze zacnes krvacat ides na pohotovost alebo ako?
V pondelok idem ku svojmu dr.. Tak uvidime 🙏🙏

tinka0000
3. máj 2018

@wiwihc mne vysli aj testy.. Aj ultrazvuk a videl tam 2mm fazulku..tak uvidime co dalej..

papaya308
Autor odpoveď zmazal
wiwihc
autor
3. máj 2018

@tinka0000 to je zvláštne, pretože ja som včera bola u gynekológa, povedal mi že podľa menštruácie som v 8 tt, ale podľa sona v 6 tt ... a že je to 2 mm veľké. No a tebe povedia že si v 2-3 týždni a 2 mm veľké? to mi je nejako divné. Uvidíš, čo ti povie gynekológ. Potom daj vedieť 🙂 ale pokiaľ ti vyšiel pozitívny test tak to tam je určite 🙂

wiwihc
autor
3. máj 2018

@papaya308 lebo dnes som myslela že asi dostanem menzes mooc ma bolelo bruško 🙂 tak hádam sa mi to tam vyvíja a doktor srdiečko bude počuť 🙂

tinka0000
3. máj 2018

@wiwihc ano je.. Ale. Dneska. Som spinila.. Asi 2min..a teraz nic ja neviem.. Nemyslim nato, uvidime v pondelok.

nini1010
3. máj 2018

@tinka0000 ty si to asi mylis si myslim tie tyzdne.tyzdne sa rataju nie od otehotnenia ale od datumu poslednej menstruavie keby si bola v 2-3tt tak nema sancu vidiet ziadnu fazulku,neexistuje.kedy si mala poslednu ms?

tinka0000
3. máj 2018

@nini1010 3.4.18
Na pohotovosti mi povedali tak nevem

katarinka289
3. máj 2018

@wiwihc Aj moja mladsia bola cele teho o dva tyzdne pozadu. Oni to sice rataju tak, ze podla poslednej MS, s tym, ze ovulacia bola v strede cyklu, no mohla si mat ovulaciu posunutu a tym padom si otehotnela na konci cyklu.Moze byt, ze nepocul, ak nema modernejsi pristroj.Drzim palce, aby bolo vsetko ok. A ano podbrusko boli, akoby si mala dostat, lebo sa roztahuje maternica

ivitom
Autor odpoveď zmazal
katka48
3. máj 2018

prepac, ale tu ti nikto neporadi. chapem, ze chces pocut dobre spravy, tiez som bola v tej situacii , ale nenapadlo ma pytat sa tu, ci inde. je to individualne. uvidis pri dalsom vysetreni, drzim palce.

nini1010
4. máj 2018

@tinka0000 to si len 4 tt oficialne.to sa nestresuj este nicim.mne naposledy bilo srdiecko a bolo vidno plod azv prebiehajucom 7tt,vobec sa nestresuj.a spinenie moze byt preto lebo ti mala prist menstruacia,to sa bezne stava.

tinka0000
4. máj 2018

@nini1010 myslis?
Ano mrcha mi mala. Dojst 3eho a vcera som aj kusok spinila..taky ako vytok ruzovo cerveny, vodnatejsi kusok..
V pondelok idem k dr.. Tak som zvedava 🙏🙏
Ale dava mi to zabrat na nervoch.. 🙏

nini1010
4. máj 2018

@tinka0000 Uplne ta chapem.raz som cakala 2 tyzdne ci dr uvidi plod a skoro som sa zjasila,je to hrozny stres.ale presne pre toto napr moj dr objednava az od zaciatku 6tt.lebo to je tyzden kedy je uz vidno plod a pri troche stastia aj srdiecko.dovtedy v drvivej vacsine pripadov vidno iba gestacny vacok.aj srdiecko bije az okolo 6-7tt.chapes teda taketo skore navstevy lekara naozaj iba vystresuju.ak tam este nic nevidi tak to proste neries.fakt,iba sa stresujes lebo toto je uplne normalne.

nini1010
4. máj 2018

@tinka0000 ale ak spinis tak ti moze dat cipky alebo na pichanie na udrzanie,to neuskodi.

tinka0000
4. máj 2018

@nini1010 no ja vobec nekrvacam nic. Len vcera ked mi mala dojst mrcha tak som isla na wc a taky vodnatejsi vytok akokeby.. Takej farby..
Inak nic ani tersz nic.
Dali mi vcera na pohotovosti injekciu a beriem duphaston 3x denne..
Tak uvidime a verim ze bude vsetko v poriadku 🙏🙏🙏

nini1010
4. máj 2018

@tinka0000 tak ak mas duphaston tak je to ok.a ten vytok bol akej farby?lebo v tehotenstve sa mnozstvo vytoku vyrazne zvysi.ale teda nemal by byt v odtienoch ruzovej,cervenej a hnedej.

nini1010
4. máj 2018

@tinka0000 vies do bruska ti nikto z nas nevidi ale to co popisujes nevyzera ako nieco nestandardne.si v 4tt-to znamena ze je normalne ze nienje vidno plod,srdiecko este urcite nemoze byt vidno.myslim ze najskor az o nejake 2,ak nie aj 3 tyzdne.ak si mala aj nejaky slaby vytok v obdobi kedy mala prist ms aj to je normalne.uplne bormalne.takze nestresuj.

tinka0000
4. máj 2018

@nini1010 vies co, ja v tomm strese neviem ani akej bol farby.. Taky ruzovo cerveny. Nie silny.. Slaby.. Taky ako pred ms ked sa rozbieha.. Aj to len po 1 utreti.. A uz nic.. Tak neviem..

luxikate
4. máj 2018

Nebojnsa, este moze byt vsetko ok, a inak nehcapem preco na chripku Ti dali hned ATB,ved to je virusova zelezitost.

tinka0000
4. máj 2018

@nini1010 ano ale uz mi sibe.. Lebo 1tehu dopadlo missed.. A terazz druhe tak nerada by som to zazila.. Sa modlim aby bolo vsetko fajn 🙏🙏

tinka0000
4. máj 2018

@nini1010 ano ja viem ze nieje vidno.. Len ma rozculil a zneistel ten vytok..

matilda1990
4. máj 2018

@wiwihc ahoj to je dobre ked ta boli brusko, roztahuje sa maternica. Mne tiež tak skoro nebolo nic vidno. Určite je všetko v poriadku takto na začiatku by si ani krvny obeh nemala mat spojenys plodom cize tie lieky sa nemuseli ku nemu ani dostať.