Doktor mi povedal, že bábätku nebije srdiečko
Ahojte dievčatá,
chcem sa spýtať, či máte niektorá podobnú skúsenosť. Včera som bola u gynekológa, pretože mi menštruácia mešká 29 dní a robila som si tri tehotenské testy ktoré mi vyšli pozitívne. Išla som k nemu s tým, že určite mi vystaví tehot. knižku. Na sone bábätko hneď našiel, no povedal mi že mu nepočuje biť srdiečko. Podľa menštruácie mám byť v 8 týždni, ale že podľa sona je drobec veľký na 6 týždnov. A že už teraz by sme mali počuť naisto tlkot srdiečka. No potom si niečo pomrmlal že plod má iba 2 mm, čiže nemusí byť ešte nič počuť a objednal ma zase o 2 týždne, že musíme pozrieť či plod podrástol. Povedala som mu, že minulý týždeň som chytila chrípku, mala som 38,5 C horúčku, ale bola som na pohotovosti, hneď mi nasadili Paralen od horúčky a Rovamycine 3000. Hneď povedal, že to môže byť dôležitý faktor ktorý možno malé ovplyvnil.
Trápi ma, že nie som určite prvá ani posledná ktorá prechladla v prvom trimestri a hneď mi povie, že možno malé je odumreté. Máte aj vy niektorá s takýmto niečim skúsenosť? Ďakujem za každú odpoveď ...
u mna stejný prípad žial dopadol MA. O pol roka som otehotnela a všetko OK. Viem, že sa to zle počúva, ale chrípka vie v prvom trimestri poškodit plod, takže niekedy to príroda zariadi sama. Presne takto mi to povedala mudr. Ak to má dopadnut dobre tak dopadne. Ak nie, tak hlavu hore, otehotnieš znovu a budeš mať zdravé dieťa. Držím palce.
Ja som v 3tt je mozne ze len teraz sa uhniezdilo? Ci nie?
Baby, chcem sa ešte spýtať aj vás prvé mesiace bolievalo v podbrušku ako keby čakáte menštruáciu? Pýtam sa vzhľadom k téme, ktorú som písala hore. Ď 🙂
@wiwihc no povedsl mi dneska ze je to 2-3tt podla maternice ze je vysoko ci vkastne sliznica co co ja neviem 😂 to mi povedali na pohotovosti kedze som mala take asi 10min spinenie..
A kebyze zacnes krvacat ides na pohotovost alebo ako?
V pondelok idem ku svojmu dr.. Tak uvidime 🙏🙏
@tinka0000 to je zvláštne, pretože ja som včera bola u gynekológa, povedal mi že podľa menštruácie som v 8 tt, ale podľa sona v 6 tt ... a že je to 2 mm veľké. No a tebe povedia že si v 2-3 týždni a 2 mm veľké? to mi je nejako divné. Uvidíš, čo ti povie gynekológ. Potom daj vedieť 🙂 ale pokiaľ ti vyšiel pozitívny test tak to tam je určite 🙂
@wiwihc Aj moja mladsia bola cele teho o dva tyzdne pozadu. Oni to sice rataju tak, ze podla poslednej MS, s tym, ze ovulacia bola v strede cyklu, no mohla si mat ovulaciu posunutu a tym padom si otehotnela na konci cyklu.Moze byt, ze nepocul, ak nema modernejsi pristroj.Drzim palce, aby bolo vsetko ok. A ano podbrusko boli, akoby si mala dostat, lebo sa roztahuje maternica
prepac, ale tu ti nikto neporadi. chapem, ze chces pocut dobre spravy, tiez som bola v tej situacii , ale nenapadlo ma pytat sa tu, ci inde. je to individualne. uvidis pri dalsom vysetreni, drzim palce.
@tinka0000 Uplne ta chapem.raz som cakala 2 tyzdne ci dr uvidi plod a skoro som sa zjasila,je to hrozny stres.ale presne pre toto napr moj dr objednava az od zaciatku 6tt.lebo to je tyzden kedy je uz vidno plod a pri troche stastia aj srdiecko.dovtedy v drvivej vacsine pripadov vidno iba gestacny vacok.aj srdiecko bije az okolo 6-7tt.chapes teda taketo skore navstevy lekara naozaj iba vystresuju.ak tam este nic nevidi tak to proste neries.fakt,iba sa stresujes lebo toto je uplne normalne.
@tinka0000 vies do bruska ti nikto z nas nevidi ale to co popisujes nevyzera ako nieco nestandardne.si v 4tt-to znamena ze je normalne ze nienje vidno plod,srdiecko este urcite nemoze byt vidno.myslim ze najskor az o nejake 2,ak nie aj 3 tyzdne.ak si mala aj nejaky slaby vytok v obdobi kedy mala prist ms aj to je normalne.uplne bormalne.takze nestresuj.
Nebojnsa, este moze byt vsetko ok, a inak nehcapem preco na chripku Ti dali hned ATB,ved to je virusova zelezitost.
@wiwihc ahoj to je dobre ked ta boli brusko, roztahuje sa maternica. Mne tiež tak skoro nebolo nic vidno. Určite je všetko v poriadku takto na začiatku by si ani krvny obeh nemala mat spojenys plodom cize tie lieky sa nemuseli ku nemu ani dostať.

Ja som bola takisto v 1.trimestri chorá( už som ale vedela ,že som trhu ,takže som to dala bez liekov) ,lekárka najprv tiež srdiečko nevidela...v 7.tt mi povedala, že som dva týždne pozadu ( mávala som dlhé cykly) a dala mi kontrolu o 10 dní. To čakanie bolo strašné,ale dnes som v 16.tt a všetky výsledky mám v najlepšom poriadku 😉 držím palčeky 😘