icon

Duphaston a jeho vedľajšie účinky

pepa124
7. mar 2011

Viem, že tu už podobná téma je, no aj tak som založila novú lebo si neviem rady. Pol roka neveriem antikoncepciu, odvtedy mám nepravidelný cyklus a s priateľom sa snažíme o bábätko. Kedže z dôvodu, že som ani nevedela kedy sa oň máme pokúšať, plodné dni úplne rozhádzané, išla som k doktorovi a predpísal mi duphaston. mám ho brať na 5ty den od menzesu a brať do 9teho dňa. Následne by mala prísť asi 12 den ovulka. Dnes je akurát ten den no namiesto toho som dostala silný menzes. Čo s tým mám robiť? Ani neviem, či sa o bábo máme aj tak snažiť alebo mám ísť zasa k dokymu, teraz neviem kedy mám začať brať dalšie tabl. lebo ak je toto mezes, tak o 5 dní by som ich zasa mala začať brať. Už som z toho chorá. Chcem hlavne otehotnieť a stále mám problém s menzesom a buď s jeho nechodením alebo teraz s jeho častým chodením. Máte niekto skúsenosti?

patra28
17. dec 2012

Mne dala Dr duphaston pocas tehotenstva.A uplne zleeeee.Tocaky som mala.Zabudala som na zakladne veci ako plyn vypnut,nehala som sviecky horiet doma...doktorke som povedala nasledky a hned mi znizila davku.Ale vraj mi ju nemoze znizit naras.Teraz som v 9 tyzdni a povedala mi ze v 12tyzdni mi to vysadi uplne.Neodporucam!!!!!

adela123456
9. feb 2013

ahojte..nechce sa mi čítať všetky príspevky..je i ch tu strašne veľa no bola by som vďačná ak by niekto poradil aj mne...som v 7 týždni,lekárka mi nasadila duphaston vzhľadom k môjmu veku (mám 38 rokov) no veľmi zle ho znášam...zo začiatku som si myslela,že došli ranné tehotenské nevoľnosti,no ja ich mám celý deň...a verte mi sú hrozné..celé dni v posteli lebo mi je hrozne zle...a prišla som nato,že je to týmto liekom..neznesiem ho...čo urobiť?

masinka
9. feb 2013

@adela123456 jasne ze to moze byt sposobene aj Duphastonom... ale to, ze sa to vola "ranne nevolnosti" je len nazov, kludne mozu byvat vecer, alebo cely den.... to mas podobne ako materska "dovolenka"... tiez je to len nazov ;-d
povedz doktorke ze ti to nerobi dobre, ked to mas iba preventivne, tak by s vysadenim az taky problem nemal byt, horsie by bolo, keby si ho brat musela kvoli krvacaniu...

elje
10. feb 2013

Baby ja dnes beriem Duphason 11.den a dnes som zistila, ze mam nejaky tmavohnedy vytok + krv. Moze to byt sposobene tym duphasonom? Nekrvacali ste niektora pocas jeho uzivania? Ja ho mam brat 11-25 den cyklu, dnes mam 22. den cyklu, tak neviem ci ho prestat uzivat......

adela123456
10. feb 2013

@masinka Ďakujem za upokojenie...tiež som si to myslela...je to iba preventíva,ale zrejme max. nevhodná preventíva...ďakujem ešte raz..

larama
10. feb 2013

@elje Ahoj elje, no to iste sa mi stalo minuly mesiac, ked som zacala spinit 5 dni pred ocakavanou mrchou. Nikdy v zivote som nespinila pred mrchou, aj som si myslela, ze som konecne tehotnaaa a nic. Mrcha prisla dokonca skor o dva dni. Dokrtorka mi povedala, ze sa nemam cudovat, ze beriem horm. lieky a je to uplne bezne.. Tak asi tak.. 🙂

elje
10. feb 2013

@larama Ja zajtra zavolam sestricke, lebo som zrejme ani ovulku nemala tento mesiac tak asi to len duphason nevyriesi...

weru3ka
11. feb 2013

baby a je nieeco bez predpisu lekarAa? ze by som si sama kupila v lekarni dakujem🙂

emana123
15. apr 2013

ahojte dievcata ako citam vase problemy tak vas vsetky obdivujem a drzim vam vsetkym palce bola som na laparke prvy krat strasne som sa bala nikdy som nemala predtym take problemy len bezne a vzdy bola po gynekologickej stranke ok. zistili mi endometriozu v oblasti panvy na maternici odstranili co sa dalo ale su tam este nejake loziska ktore mi drzia a robia tam neplechu a este mala som ich na hrubom creve aj mam zopar .Mala som koliky a s tych tlakou sa mi uvolnil konecnik a mam pocit na nutkanie mocenia zo spodu v podstate sa mi tazko moci niekedy neviem ci mam ist alebo nie mechur bol ok robili mi aj cystoskopiu tiez ok. podstupila som aj kolonoskopiu gastroenterologicka mi povedala ze mam spadnute crevo trochu teraz mi dalej pretrvavaju tie problemy s tym mechurom aeste mam ist za urologickou opat a este mi zistila s rtg skoliozu panvy ochabnutie dolneho svalstva takze precvicujem kegelove cvicenie nasla som si na google aj podla mojzisovej na panvu aj chrbticu teraz som zacala brat 1 davku lucren depot 3,75mg raz za mesiac na obdobie 6mesiacov chcem sa opytat liecba sa da aj prerusit popripade skratit ? je to svinstvo mala som predtym problem s menstruaciou tazko sa zo mna vyplavovala krv neviem myslela som ze po operacii mi odstrania vsetky problemy vratane mechura a nestalo sa mam pocit ako keby maternica mi tlacila na mechur a zo spodu neviem ci to moze byt aj z dosledku poklesu panvy 4 mesiace som chodila po lekaroch a namam z nich dobry pocit kto bral ten liek alebo mal take problemy podobne ako ja tak dajte vediet aspon sa od vas nieco priucim z toho lieku sa mi robi zle mam taku zlu chut v ustach napina ma a v noci mi je teplo vlastne cela som mokra ako mys potom mi je zima strasne sa bojim co bude dalej ani psychicky niesom na tom najlepsie predtym som nevedela co sa so mnou deje mala som koliky zapchy az maternicu som mala posunutu do pravej strany z tych zrastov a este predtym som sa doliecovala zo zapalu sedacieho nerva myslela som ze to bude moje posledne najvacsie 4 roky som sa z neho liecila a asi marne preslo mi to na zenske veci co zapal to zrast tak budem rada ked sa mi niekto z vas silnych bojovnic ozve a poradi : ☹ ☹

marianna1985
16. apr 2013

Kocky chcem sa spytat nemavate bolesti noh teda aspon jednej ? Ja sa v noci budim na sialenu bolest. Povedala som to Dr, a ten nato ,ze ho mam by sadit, ale potom opat zacnem krvacat mimo cyklu, tak som sa objednala k cievnemu a ten povedal ze ho nemam vysadit pokial ma nevysetri?

tamarar
9. okt 2013

ja by som sa chcela spytat, ked ste pocas tehu uzivali duphaston, neprehanalo vas?

motorolka
11. okt 2013

Ahojte baby mam otazku uz mam prve balenie duphastonu za sebou a pred tym som ho nikdy nebrala a na moje prekvapenie som nemala ziadne vedlajsie ucinky. Nie ze by mi to chybalo, ale snad kazda kocka co ho brala mala nejaky vedlajsi ucinok a ja nic. Je to vobec OK? Vopred dakujem 😉

elfkamirka
19. dec 2013

Baby a nemali ste pri Dufiku problem s priberanim? Ja som ho brala 3mesiace, na upravu cyklu a pocas tej doby + dalsi mesiac, cize za 4 mesiace som pribrala 10kg!!! 😢 Je pravda, ze som viacej jedla, pretoze som mala neskutocne silnu potrebu jest, to sa nedalo ovladat.. ale aj tak, zas az tak strasne som nesrotovala.. citila som sa uplne naliata.. Teraz to ide dole, ale pomaly, zatial len nejakych 6kg.. no mrcha opat nic, tak mi to doktorka predpisala znova 😖 Ale len na 1mesiac, lebo som jej to priberanie spominala.. No uz teraz mam obavy.. Kupila som si nejaky bilinkovy vyzivovy doplnok na odvodnovanie aby som aspon taka naliata nebola a pokusim sa tu neskutocnu chut jest nejak ovladnut, ak sa to zopakuje..
Este druhy vedlajsi ucinok som mala a to kazdy mesiac presne v ten isty den, totalny citovy vylev, apatia, depresia, plac, hnev, bez dovodu, nevysvetlitelne, ja som si aj uvedomovala, ze mi sibe, ale proste tie pocity sa nedali potlacit, no otras.. Inak som v poriadku 😀 hehe aspon vacsinou 😎 celkovo som pri tom Dufiku bola taka divna, ako psycho stavy tesne pred mrchou 😠

veverka24
21. dec 2013

Mali ste miekto nevolnosti resp. Taku divnu kovovu pachut v puse? Asi 3 dni pocitujem tieto potiaze , beriem tretie balenie spolu s inofolicom. Nevraciam, len divnu chut mam a pocit ze by som aj vracala ale zase ma nenapina.Som cca tyzden pred menzesom. Druhy mesiac ma cez ovulku pocas brania duphastonu neskutocne bolia prsia..

indiga123
11. feb 2014

Dievcata meskala mi menstruacia 10 dni, dostala som vyvolavacku,po 6 dnoch mi mens.prisla ale kazdy den mam s prestavkami migrenu.Moze to byt tou vyvolavackou?

tilde
26. feb 2014

Ahojte baby.. ja mam skor iny problem a kedze nie som na svk neviem co s tym . Mate nejaka podobne skusenosti? Brala som duphaston asi 6 mesiacov vkuse (nepr. Menstr. A snazenie sa o mimi) jeden mesiac som vynechala cely. Menzes neprisiel. Tak som aj testy urobila boli negativne. Duphik pak nasadila ako obvykle. Po dobrati prisiel po 4 dnoch. Sice silnejsi ale bol. A teraz po dvoch tyzdnoch ked uz mam zacat brat dalsie balenie som zacala spinit a trochu krvacat. ☹ neviem co to... mam zacat hbed brat dalsie balenie ? Alebo co? Som v uk tu ten liek nepoznaju. Na vysetrenie idem do londyna az o mesiac.. ak mate skusenosti poradte pls

snehulienka82
4. mar 2014

@motorolka ja som ho brala pol roka, a tiez som nemala ziadne priznaky vedlajsich ucinkov... ale obavala som sa ich, ked som si precitala letak, co vsetko to moze sposobit. po pol roku som ich vysadila... neviem ale, ci som urobila dobre...

motorolka
4. mar 2014

@snehulienka82 Ahoj...tak nakoniec som rada, zmenila som doktora a tam bola dufam najvacsia zmena....iny pristup, ine spravanie a hlavne prvy krok bol rozhovor na temu ci chcem mat pravidelny cyklus, alebo babo? Samozrejme, kedze som snazilka uz od leta tak vyhrala moznost dva. Jeho prva reakcia bola, ze mi duphaston zrusil, ze s nim velmi tazko otehotniem. Budem mat maximalne presny cyklus a to bude vsetko. Kedze mam ucebnicove PCO hned mi odporucil Inofolic a uvidime. Uz ho beriem 3-ti tyzden a buduci idem na kontrolu a uvidime, ci sa dostavila ovulka...aj ked si myslim, ze ano 😉 Som rada, ze Duphaston uz neberiem.. lebo po prvom bezproblemovom mesiaci uz dalsie boli o priberani...brala som ho 5- mesiacov... nelutujem, ze ho uz neberiem..

snehulienka82
5. mar 2014

@motorolka no, super, tak mam radost! ja mam pocit, ze duphaston predpisuju uz uplne na vsetko... mne akurat zrusil PMS, ktory uz nemam... a kde mas toho doktora ak mozem vediet? ja by som asi tiez mala zmenit lekara, len som este nemala odvahu. Aj si zobrala zdarotnu kartu od povodneho dr? alebo ako si to vsetko riesila?

anulik88
5. mar 2014

Ahojte baby necitala som to tu uplne cele ale niektore prispevky ma prestrasili. V dobe ked sme sa este len snazili som brala duphaston asi pol roka no nepomohol ani ms nebola pravidelna a ani otehotniet sa mi nepodarilo podarilo sa to az pol roka po "liecbe" . Ale kedze som krvacala hned v 5tt lekar mi hned nasadil duphaston 3 x denne a som dost ospala a casto ma boli hlava manzel mi vravi ze to bude isto z tych tabletiek a ja neviem lebo lekar mi povedal ze ho musim brat na udrzanie tehotenstva a u nas je prax taka ze ked daju tehulke duphaston tak ho berie az do 7 mesiaca myslite ze si mam poziadat o znizenie davky mozem ublizit babatku ked ich casom prestanem brat?

snehulienka82
5. mar 2014

@anulik88 skus sa poradit aj s inym lekarom...
zvyknu ho predpisat aj pocas tehotenstva, ale podla mna malo by sa to brat iba v prvom trimestri, dlhsie nie, ale ja nie som lekar. ked nemas nikoho, tak sa spytaj na gynda.sk, alebo inych forach, kde radia gynekologovia.

anulik88
5. mar 2014

@snehulienka82 No zatial som v prvom trimestry este zhruba 2 tyzdne ale aj tak 3 do dna sa mi zda vela, ale mozno nieje ale dakujem za radu...

zuzzuli
5. mar 2014

@anulik88 ja tiez beriem duphaston a brala som ho aj pri prvom tehu. Zacinam 13 tyzden a mam posledne 2 tabletky a uz mi viac ani nepredpisal, ze brat ho dalej nema vyznam 🙂

motorolka
5. mar 2014

@snehulienka82 ahoj...som z Velkeho Krtisa a riesila som presne ten isty problem ako ty.Moj EX doktor uz nema velmi dobru povest u nas v meste a hlavne uz som pocuvala len same staznosti z kazdej strany,dokonca uz aj priamo u neho v cakarni.Tak mi kamoska poradila znameho ktory prave prisiel do mesta a po pol roku zbytocneho trapenia som sla k terajsiemu,sestricka mi sama ponukla moznost vyziadania karty bez osobneho stretu a bolo to...Neboj sa!Ked mas co i len najmensiu pochybnost,ze nerobi nieco spravne mas pravo zmenit ho...Ja som len a len spokojna...Verim tomu na 100% ,ze terajsie snazilkovanie prinesie rychle vysledky 😉

motorolka
5. mar 2014

@anulik88 aj mne sa zda,ze len na prve tri mesiace. 😒

snehulienka82
6. mar 2014

@motorolka dakujem, si mila 🙂

denike
6. mar 2014

Ahojte baby, ja som mala tiez problem otehotniet, kvoli cystam na oboch vajecnikoch, ktore vyblokovali ovu procesy. Doktor mi predpisal Duphaston, ktory som brala 2 cykly, ziadne vedlajsie ucinky som necitila. Ale opytal sa ma aj ci verim bylinkam a ja ze hej /je to tak 🙂 /, tak mi odporucil aj kvapky Gynex. Myslim, ze tie mi vyvolali ovulaciu a pocas nej mi gyn pichol aj Pregnyl 5000. Otehotnela som po prvej injekcii. Vraj to je nezvycajne.. ja si myslim, ze mi pomohli hlavne tie kvapky, nechcem teda robit reklamu, ale ja ich odporucam.

snehulienka82
6. mar 2014

@denike a kde sa daju kupit? v lekarni?

motorolka
6. mar 2014

@snehulienka82 zlata... 😉 ale vies ako, sme v tom vsetky...spolu...

motorolka
6. mar 2014

@denike takze zajtra napodobne, caka ma casta do lekarne...nieco snad uz pomoze...