Duphaston a jeho vedľajšie účinky
Viem, že tu už podobná téma je, no aj tak som založila novú lebo si neviem rady. Pol roka neveriem antikoncepciu, odvtedy mám nepravidelný cyklus a s priateľom sa snažíme o bábätko. Kedže z dôvodu, že som ani nevedela kedy sa oň máme pokúšať, plodné dni úplne rozhádzané, išla som k doktorovi a predpísal mi duphaston. mám ho brať na 5ty den od menzesu a brať do 9teho dňa. Následne by mala prísť asi 12 den ovulka. Dnes je akurát ten den no namiesto toho som dostala silný menzes. Čo s tým mám robiť? Ani neviem, či sa o bábo máme aj tak snažiť alebo mám ísť zasa k dokymu, teraz neviem kedy mám začať brať dalšie tabl. lebo ak je toto mezes, tak o 5 dní by som ich zasa mala začať brať. Už som z toho chorá. Chcem hlavne otehotnieť a stále mám problém s menzesom a buď s jeho nechodením alebo teraz s jeho častým chodením. Máte niekto skúsenosti?
Ahojte kocky mam otazku je mozne ze by som mala ovulku v cca 31 DC ?
ahoj, mne sa to zda dost nepravdepodobne, lebo odchylka par dni je ok, ale 15-16 dnova odchylka je uz asi prilis.. doktora si sa nepytala?
Ahojte dievcata,mam otazku: boleli vas prsia ked ste zacali brat tento liek? a ak ano, tak vas zacali boliet hned po zacati uzivania alebo az neskor - po par dnoch ? dakujem za odpovede a prajem vsetkym pekny den 😉
ahoj, mna boleli, aj mi stvrdli, a nasledne na zaklade toho som zistila, ze som tehotna 🙂
Ahojte. Taká jedná otazocka... Zvyšuje užívanie duphastonu bazalnu teplotu? Daaaakujem za vaše odpovede!
baby, mne duphaston predĺžil tú luterálnu fázu a tým aj cyklus, odkedy ho neberiem mám 27-28 DC , pričom LF mám 14-15 dní ... ale čo mu musím uznať, asi pomohol pri špinení pred MS, namiesto týždňa mám len 2 dni
@pepa124 ahoj mozem sa opytat ja berem duphaston tiez od 11-25 den.8 mesiacov..zda sa mi to uz dlho doktorka vravela ze to vobec nevadi ty si ho ako dlho brala?
Ahoj ja som mala nepravidelný menzes a mne doktorka kázala užívať duphaston od 11-24 deň 2x denne a hned na to mesiac mi prišli presne na 28 deň
Ahojte baby, beriem dufik prvy krat, teraz 5ty den 2x1tbl ... na 2hy den brania mi bolo hrozne zle - creva, zaludok, tocenie hlavy, este aj zuby ma rozbolrli... potom to preslo a dnes mam hrozne bolesti vajecnikov, skoro ako ked mi praskla cysta a vecer po sprche som si vsimla, ze mam po celych ramenach a sem tam aj inde po tele vyrazky.... moze to byt tym? k dokymu idem az koncom tyzdna
Ahojte..žienky, ktoré máte skúsenosti s užívaním Duphastonu, pomohol vám Duphaston odstrániť pms priznaky? Beriem ho 1.cyklus, dnes 10. posledný deň a nemala som doteraz žiadne nežiaduce ucinky...až dnes..posledny den uzivania mam neskutočne bolesti krizov, podbruska a unavena som, bolest hlavy...Dufala som že budem mať od neprijemnych priznakov pokoj aspon do vysadenia.
Ja mam veľmi zlú skúsenosť. Mne pokazil pečenove testy. Takže s ním opatrne. Užívala som ho 2 roky
ahojte..už 10. deň beriem duphaston po zákroku IUI..vysadiť ho mám až po výsledkoch krvi, teda v prípade, že budú negatívne..počas celého užívania ma pobolievali vaječníky, ale dnes mám bolesti ako počas ms, ktorú by som za normálnych okolností očakávala dnes/zajtra..myslíte, že môže ms dojsť aj počas užívania? sestrička môjho gynekológa ma presviedča, že áno, ale ja som sa dočítala, že duphaston práveže tlmí ms..
Baby beriem duphastan na upravu menstruacie a len revem a zle mi je sneho co potadite vysadit ci to prejde? Dakujem
Ahojte baby, kvôli meškajúcej menštruácii cca 1,5 mesiaca mi lekár nasadil dhupaston na 2 mesiace, kedy mi MS aj krásne prišla (31 dňový cyklus). Tento mesiac, už bez dhupastonu, mi MS neprišla. Meškanie MS - 8 deň.
Už cca pred rokom a pol som bola v rovnakej situácii, ale potom mi MS pravidelne chodila, narozdiel od súčasnosti.
Máte s týmto skúsenosť? tehotenské testy vyšli negatívne (bola tam len čiarka, ktorá vyzerala akoby bola vrytá - test woman secret), k lekárovi idem v stredu. dakujem
Ahoj mám problem

@motorolka @snehulienka82 baby, da sa to kupit v poradenskych centrach /zoznam na webe/, u nas v BB nie je, tak aj z netu - ja si teraz akurat objednavam z netu dalsi druh, na bolesti klbov. je to na www.energy.sk - je tam o tom aj dost popisane a dost dbaju aj na spravne davkovanie /to je dost specificke/. inak, ja som to ani nedobrala cele, ked to zabralo, posunula som to kamoske, ktora mala problem a o 3 mesiace rodi 🙂