icon

Duphaston a jeho vedľajšie účinky

pepa124
7. mar 2011

Viem, že tu už podobná téma je, no aj tak som založila novú lebo si neviem rady. Pol roka neveriem antikoncepciu, odvtedy mám nepravidelný cyklus a s priateľom sa snažíme o bábätko. Kedže z dôvodu, že som ani nevedela kedy sa oň máme pokúšať, plodné dni úplne rozhádzané, išla som k doktorovi a predpísal mi duphaston. mám ho brať na 5ty den od menzesu a brať do 9teho dňa. Následne by mala prísť asi 12 den ovulka. Dnes je akurát ten den no namiesto toho som dostala silný menzes. Čo s tým mám robiť? Ani neviem, či sa o bábo máme aj tak snažiť alebo mám ísť zasa k dokymu, teraz neviem kedy mám začať brať dalšie tabl. lebo ak je toto mezes, tak o 5 dní by som ich zasa mala začať brať. Už som z toho chorá. Chcem hlavne otehotnieť a stále mám problém s menzesom a buď s jeho nechodením alebo teraz s jeho častým chodením. Máte niekto skúsenosti?

Strana
z6
denike
6. mar 2014

@motorolka @snehulienka82 baby, da sa to kupit v poradenskych centrach /zoznam na webe/, u nas v BB nie je, tak aj z netu - ja si teraz akurat objednavam z netu dalsi druh, na bolesti klbov. je to na www.energy.sk - je tam o tom aj dost popisane a dost dbaju aj na spravne davkovanie /to je dost specificke/. inak, ja som to ani nedobrala cele, ked to zabralo, posunula som to kamoske, ktora mala problem a o 3 mesiace rodi 🙂

motorolka
6. mar 2014

@denike Tak toto sa mi javi velmi zaujimavo...tak ked uz niesom tehu 😀 idem na kontrolu v utorok..tak urcite objednavam 😉

denike
6. mar 2014

@motorolka tak ti budem drzat palce, nech je to ta prva moznost 🙂

motorolka
9. mar 2014

Ahojte kocky mam otazku je mozne ze by som mala ovulku v cca 31 DC ?

denike
18. mar 2014

ahoj, mne sa to zda dost nepravdepodobne, lebo odchylka par dni je ok, ale 15-16 dnova odchylka je uz asi prilis.. doktora si sa nepytala?

alexiss27
24. apr 2014

@denike mne ho tiez moja doktorka odporucila ten Pregnyl , teraz beriem duphaston mam za sebou prve balenie este 3 mam brat po 3 mesiace...za prvych 10 dni co som to brala som pribrala teda hlavne vodu na seba dokopy 4 kg ☹

denike
25. apr 2014

@alexiss27 duphaston je mrcha, niekomu zaberie hned, niekomu vobec a niekomu narobi svojimi ucinkami taketo problemy... vydrz, ucel svati prostriedky a o 3 mesiace po pregnyle uz snad budes mat pokoj 🙂 drzim palce!

alexiss27
25. apr 2014

@denike dakujem 🙂 musim vydrzat ved sa snazime uz 5 rokov ☹ 2 x som koli tomu menila lekara teraz mam tretieho vlastne lekarku a az ona zacala nieco riesit...

denike
27. apr 2014

@alexiss27 o to viac ti budem drzat palce, snad to uz vyjde, nam pomohol pregnyl na prvy raz, druhy uz zostal v chladnicke 🙂 verim, ze budes mat rovnake stastie!!!

erijan
1. máj 2014

Ahojte dievcata,mam otazku: boleli vas prsia ked ste zacali brat tento liek? a ak ano, tak vas zacali boliet hned po zacati uzivania alebo az neskor - po par dnoch ? dakujem za odpovede a prajem vsetkym pekny den 😉

denike
11. máj 2014

ahoj, mna boleli, aj mi stvrdli, a nasledne na zaklade toho som zistila, ze som tehotna 🙂

dhabaida
21. máj 2014

Ahojte. Taká jedná otazocka... Zvyšuje užívanie duphastonu bazalnu teplotu? Daaaakujem za vaše odpovede!

zabka88
11. jún 2014

baby, mne duphaston predĺžil tú luterálnu fázu a tým aj cyklus, odkedy ho neberiem mám 27-28 DC , pričom LF mám 14-15 dní ... ale čo mu musím uznať, asi pomohol pri špinení pred MS, namiesto týždňa mám len 2 dni

allenkovababulka
Odpoveď bola odstránená
erinka123456
13. aug 2014

@pepa124 ahoj mozem sa opytat ja berem duphaston tiez od 11-25 den.8 mesiacov..zda sa mi to uz dlho doktorka vravela ze to vobec nevadi ty si ho ako dlho brala?

kristin4586
14. jan 2015

Ahoj ja som mala nepravidelný menzes a mne doktorka kázala užívať duphaston od 11-24 deň 2x denne a hned na to mesiac mi prišli presne na 28 deň

bayuska
26. jan 2015

Ahojte baby, beriem dufik prvy krat, teraz 5ty den 2x1tbl ... na 2hy den brania mi bolo hrozne zle - creva, zaludok, tocenie hlavy, este aj zuby ma rozbolrli... potom to preslo a dnes mam hrozne bolesti vajecnikov, skoro ako ked mi praskla cysta a vecer po sprche som si vsimla, ze mam po celych ramenach a sem tam aj inde po tele vyrazky.... moze to byt tym? k dokymu idem az koncom tyzdna

red_cat
26. okt 2015

Ahojte..žienky, ktoré máte skúsenosti s užívaním Duphastonu, pomohol vám Duphaston odstrániť pms priznaky? Beriem ho 1.cyklus, dnes 10. posledný deň a nemala som doteraz žiadne nežiaduce ucinky...až dnes..posledny den uzivania mam neskutočne bolesti krizov, podbruska a unavena som, bolest hlavy...Dufala som že budem mať od neprijemnych priznakov pokoj aspon do vysadenia.

126
5. nov 2015

Ja mam veľmi zlú skúsenosť. Mne pokazil pečenove testy. Takže s ním opatrne. Užívala som ho 2 roky

hranoska
1. feb 2016

ahojte..už 10. deň beriem duphaston po zákroku IUI..vysadiť ho mám až po výsledkoch krvi, teda v prípade, že budú negatívne..počas celého užívania ma pobolievali vaječníky, ale dnes mám bolesti ako počas ms, ktorú by som za normálnych okolností očakávala dnes/zajtra..myslíte, že môže ms dojsť aj počas užívania? sestrička môjho gynekológa ma presviedča, že áno, ale ja som sa dočítala, že duphaston práveže tlmí ms..

grofova
29. máj 2016

Baby beriem duphastan na upravu menstruacie a len revem a zle mi je sneho co potadite vysadit ci to prejde? Dakujem

mokus113
30. máj 2016

Ahojte baby, kvôli meškajúcej menštruácii cca 1,5 mesiaca mi lekár nasadil dhupaston na 2 mesiace, kedy mi MS aj krásne prišla (31 dňový cyklus). Tento mesiac, už bez dhupastonu, mi MS neprišla. Meškanie MS - 8 deň.
Už cca pred rokom a pol som bola v rovnakej situácii, ale potom mi MS pravidelne chodila, narozdiel od súčasnosti.
Máte s týmto skúsenosť? tehotenské testy vyšli negatívne (bola tam len čiarka, ktorá vyzerala akoby bola vrytá - test woman secret), k lekárovi idem v stredu. dakujem

michaelapacanova
27. feb 2021

Ahoj mám problem

Strana
z6