Duphaston na 16. deň
Ahojte chcem sa len opytat mam zacat brat duphaston na 16dc 1tb 10dni ... Menzes som mala 10.3 mala som 33dňový cyklus mam nepravidelný menzes takze neviem kedy nastáva ovulácia. Tak som si to zadala do kalkulačky plodných dní a tam mi vyšlo ze by som mala mat plodne dni od 23-31.3 ... Lenže mam zacat brat duphaston od 26.3 takze moja otazka znie zastaví mi duphaston ovuláciu? Viem ze ta kalkulačka je len orientačná .
@ninka99865 Na 10 cyklus brania Duphastonu som mala ovuláciu pred 16dc zrejme ale predošlé sa nedarilo a brala som od 16dc a to som mávala cykli aj 52dňové pred Duphastonom som vôbec nevedela kedy mám ovu a ani počas brania Duphastonu pred prvým synom som sa nesledovala.Ten Duphaston mi napravil cykly na 35dňové vtedy.
@alison11 v pondelok 18, v stredu 20 a v piatok do 22mm 🙏🏻 Ďakujem za podporu, veľmi si to želáme 🍀
@kvetinka719 Aj ste sa snažili v piatok alebo dnes? Držím palce
@alison11 ahoj pisem o par dni neskor a mam novu otazku ... Kedze 26.3 mala byt akoze moja ovu styk bol aj pred aj po . duphaston som začala brat 27.3 dneska mi začalo take no nepovedala by som ze špinenie ale taky výtok s náznakom krvy takže neviem ci je to "špinenie" s duphastonu alebo prichádzajuca ms alebo dufam ze je to to ...uhniezdovanie .. Co myslite? A este ak by som mala zasa 33dňový cyklus tak by ms mala prist 12.4 ale ak 28dňový 7.4 tak teraz som kvoli tomu mimo 😐
Ahojte chcela by som sa spytat ci mozem mat ovulaciu aj po dobrati duphastonu teda nejako po 26 dc.alebo ju uplne zablokuje a neni vobec v tom cykle kedy sa berie....beriem ho od 15 dc do 25 dc. Mam nepravidelny cyklus a mala som ovulaciu uz aj na 30 dc aj na 33 dc este ked som nebrala duphaston ...teraz mi nasadila dr duphaston na upravu cyklu..ale pisu ze blokuje ovulaciu..a dnes som 26 dc a boli ma strasne podbrusko aj pichanie mam v pravo dole skusala som ovulacny bol celkom tmavy ale negativny...tak sa chcem len spytat ci je tam sanca na ovulaaciu alebo nie .ci mam vlastne skusat a testovy ovulacnymi alebo je to zbytocne..dakujem
@dena12345678910 je to individuálne, ovu test tmavne aj pred menzesom a keď ho berieš 15-25 tak po vysadení do pár dni ma prísť menzes. Čiže krvácanie bude pravidelne ale ovu je otázna
@dena12345678910 Ahoj je to pravda Duphaston zastavuje ovulaciu beriem ho uz niekoľko mesiacou od 16 dc 10 dni menzes pride ako hodinky no bez ovulácie ziadny plodný hlien ovulačne testy mi vyšli vzdy rovnaké zbytočne vyhodené peniaze a ďalšie stresy. Duphaston je hormonálny liek progesteron. Žlté teliesko je cast
vaječníka ktorá produkuje tento hormón. Ktory zastavuje ďalšiu ovulaciu v pripade tehotenstva. Takze ak si myslis ze mas ovulaciu pozdejšie tak si duphaston posun o pár dní. Ja som to tak vyskúšala ovulácia bola na 18 dc mala som aj vodnatý tahavý výtok a bolesti v podbrušku. Uvidíme ci to vyšlo mala by som dostat menzes v utorok tak dufam ze nepríde a Uvidim moje vysnívané dve čiarky .
@dena12345678910 presne ako pise Žofia, skús si odsledovať ovu a až také 2 dni po prebehnutej ovulácii nasadiť
@ninka99865 ahaa..dakujem za odpoved
@zofia444 a mozem ho nasadit aj ked budem mat ovulaciu aj neskor ako mavam ze aj na 30 dc a a potom dam duphaston alebo to uz je neskoro? Lebo u.mna to je vselijako s tym mojim cyklom ja mam 40 dnove a tak vselijako ovulacia vzdy inak alebo aj vobec. Mne ho dala gynekologicka na upravu cyklu ked sa snazim otehotniet ale co mi to pomoze ked blokuje ovulaciu.
@zofia444 stale len testujem ovulacnymi mesacne ich aj 20 pouzijem je to hroznee len cakam sledujem
@dena12345678910 Chapem mne ho tiez dali na upravu cyklu ja som nemala menzes aj pol roka. Potom mi dali duphaston a rozbehlo sa to. Musela som ist aj na laparku robili mi driling vaječníkov mala so cystu potom sa mi cyklus posunul o 10 dni takze aj duphaston som musela posunúť . ako dlho berieš duphaston?
@dena12345678910 Ak ho berieš len krátko skus skus počkať netlač na pílu telo si musi najst cestu a zvyknúť si na to ze berieš hormonálne lieky podľa mna je to velka zmena pre telo ked si mala rozhadzany cyklus. Ja ho beriem pomaly rok a tehotná este nie som začiatky boli ťažké kym sa aj telo spamätalo . No dufam ze sa nam to podarí lebo všetci okolo mna su tehotny len ja nie uz som aj ja zo všetkého nervózna no na všetko treba čas.

@alison11 ale vy keď ste mali ovulaciu skôr ako na 16 deň tak jasne že sa podarilo. Bohužiaľ je xy gynekológov ktorí berú že žena ma ovulaciu na 14 deň a nepočúvajú že to tak nieje. Hovorím, že sama som príkladom ako ďalších xy žien tuna že keď si to takto nasadili a svoju ovulaciu majú až niekedy neskoro tak bola zablokovaná. A keby som mala dôverovať svojmu gynekológovi a ďalším lekárom tak sa môžem trápiť ďalších x rokov zjavne. Ja by som bola len štátna aby to bolo tak, že nasadis na 16 deň a ovulacia v pohode príde. Potom by sme si nemuseli merať teploty a riešiť ovulacne testy.
Ale nie všetky name ovulaciu skoro aby to fungovalo 🤷♀️