Duphaston, utrogestan a migréna?

bibiankaka
26. jan 2019

Prosím Vás. Na to že som tehotná som prišla v 7tt, doktor mi hneď predpísal Duphaston 2x1. Na druhý deň som dostala silnú migrénu (na migrény som sa liečila ale v pospednej dobe ma zvykla len trochu bolieť hlava) , triasla som sa od bolesti niekolko hodín, napínalo ma, zvracala som, začala som špiniť a tak som si dala Novalgin ktorý zabral. O dva - tri dni som potratila. Myslíte ze duphaston mohol vyvolat migrenu ? Je v tomto pripade lepsie brat duphaston alebo utrogestan alebo radsej nic ? Myslim ze dr mi znova nieco predpise pri novom tehotenstve kedze som potratila.Ďakujem.

veronika4495
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ikonica
26. jan 2019

Podla mna moze takto posobit... Zahustuje krv a to vyvolava migrenu.... Mna z neho bolela hlava len prvy den... Ale nebola to migrena...

bibiankaka
autor
26. jan 2019

@ikonica
@veronika4495
Ďakujem za odpovede. Rozmýšlam nad tým že najbližšie ho odmietnem. Myslím že taký mig.záchvat s triaškou a zvracaním uškodí bábu viac ako nebrať duphaston 😕 (mám tušenie že to bol aj dôvod špinenia a násdneho potratu 😓, dovtedy mi nič nebolo) hlavne keď sa pri tom nevyhnem tabletke od bolesti (paralen mi nezaberá) - potrebujem minimalne flector alebo novalgin inak mi bolesť trvá aj tri dni.

ikonica
26. jan 2019

@bibiankaka na hematologiu nechodis?

bibiankaka
autor
26. jan 2019

@ikonica bola som tam na vysetrenie kedže sa snazime uz vyse roka a pol a vsetky vysledky boli ok.

milus777
26. jan 2019

Duphaston mohol spustit migrenu ak si nato hakliva. Potrat urcite nie. On prave zabranuje potratu. Mozno by si nabuduce lepsie znasala utrogestan cez posvu. A preco to teraz predpisal duphaston? Mas menej progesteronu alebo si prekonala potrat uz?

bibiankaka
autor
26. jan 2019

@milus777 nemyslim si ze duphaston sposobil potrat priamo. Ale myslim ze sposobil migrenu .. a potom ta bolest, silna triaska, zvracanie a napinanie z bolesti ktore trvalo vyse 10hodin - vtedy som zacala aj spinit. Predpisal mi ho preto ze som konecne po roku a pol otehotnela po 3 IUI a dokonca som o tehotenstve do 7tt nevedela nakolko som mala uz pocas tehu 5dnovu "menstruaciu" ktora bola v case normalnej ms. Tak ako sme zistili ze som tehu 7+1 mi nasadili hned duphaston. Nabuduce skusim pytat ten utrogestan.

milus777
26. jan 2019

@bibiankaka jasne chapem. Ano urcite akus ten utrogestan. Kedze sa da brat aj oralne aj vaginalne tak pri vkladani nema az tolko neziaducich ucinkov. Drzim palce aby to nabuduce vyslo 🙂

evitka83
26. jan 2019

@bibiankaka niektore zeny su haklive na hormonalne vykyvy a z toho byvaju neskutocne migreny. Duphaston je hormonalna liecba. Ja som mavala take migreny pri hak. Nepomohlo nic, musela som vysadit.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre