No-spa v tehotenstve na migrénu

feketka
13. aug 2022

Ahojte, uz zase sa mi zacina rozbiehat migrena a nemam doma paralenm, okrem toho, ten mi nikdy na migrenu nezbral. Pred tym som si zvykla davat algifenove kvapky alebo nospu na bolest hlavy a zabralo to. Myslite, ze nospu mozem aj teraz? Citala som, ze mnohe baby uzivali nospu na rozne krce a tvrdnutie brucha, tak predpokladam, ze 1 tableta by nemala urobit zle. Alebo mam este novalgin, ale ten je asi silnejsi, tak si nie som ista... Som v 11. tyzdni.

stanulienkat
13. aug 2022

@feketka no-spa je skôr vhodná na kŕče a bolesti brucha a hladkého svalstva.

feketka
autor
13. aug 2022

@stanulienkat ja viem, ale pouziva sa aj na migrenu a zabera

klarissa25
13. aug 2022

Nospa na migrénu ??

stanulienkat
13. aug 2022

@feketka na migrénu to nepoznám. Ale keď ti zaberá, tak vyskúšaj. Určite je to šetrnejšie ako Ibalgin.

liloastitch
13. aug 2022

Môžeš nospu a dokonca aj algifen. Ja som užívala počas tehotenstva oboje, ale na iný problém.

feketka
autor
13. aug 2022

@klarissa25 ano, dokonca aj pri mesntruacnych krcoch. pre mna to je vseliek, ktory ma zachranuje ked mam migrenu, krce alebo zaludocne nevolnosti 🙂

feketka
autor
13. aug 2022

@liloastitch algifen sa moze? nechcem sa za kazdu cenu pchat liekmy, ale niekedy sa neda nic robit, zial :(

liloastitch
13. aug 2022

@feketka áno, mne predpísali na pohotovosti na obličkové koliky, presne túto kombináciu nospa a algifen.

mogaa
13. aug 2022

@feketka no-spa je proti kŕčom, uvolňuje svalstvo, čiže teoreticky ti môže pri migréne pomôcť, ale v žiadnom prípade to nie je liek na migrénu

feketka
autor
13. aug 2022

@mogaa nehovorim, ze to je vyslovene liek na migrenu. ale aj v pribalovom letaku je napisane, ze pomaha pri bolestiach hlavy. samozrejme u kazdeho to je individualne, mne v 90% zabera pokial ide o krce, zaludocne nevolnosti alebo bolest hlavy. ale poznam aj takych, ktorym vobec nepomaha.

ibrunova
13. aug 2022

@feketka a čo píšu v letáku o užívaní v tehotenstve?

feketka
autor
13. aug 2022

@ibrunova Tehotenstvo a dojčenie
Ak ste tehotná alebo dojčíte, ak si myslíte, že ste tehotná alebo ak plánujete otehotnieť, poraďte sa so svojím lekárom alebo lekárnikom predtým, ako začnete užívať tento liek.

K dispozícii je iba obmedzené množstvo údajov o tehotných pacientkach. Štúdie na zvieratách nepreukázali priame ani nepriame škodlivé účinky na tehotenstvo ani na vývoj zárodku/plodu. Pri užívaní tohto lieku počas tehotenstva je potrebná opatrnosť.
U zvierat sa neskúmalo vylučovanie drotaverínu do mlieka. Neodporúča sa užívať tento liek počas dojčenia.

ibrunova
13. aug 2022

@feketka čiže by som ho nebrala.. A duplom nie na bolesť hlavy v tehotenstve, to čítam prvý raz. Nemáš nejaký iný liek ešte doma?

anavixy
13. aug 2022

No-spu mozes s kludom.

simca06022011
13. aug 2022

Ak mavas migrény, berieš lieky, tak by si sa mala poradiť predsa a lekárom. Jednak neurologom a tiez gynekológom, nech ti daju lieky kt. mozes brat a kolko ked to na teba pride a nie "hádať" na fóre, co asi mozes.
Inak vhodnosť nevhodnost v tehu nájdeš v pribalovom letaku.

feketka
autor
13. aug 2022

@simca06022011 nemavam časté migreny, väčšinou len lahsiu bolest hlavy,ale raz za cas ked blbne pocasie,tak je to horsie.k neurologovi s tym nechodim a neberiem na to ziadne speci lieky.najviac si vtedy dávam algifen alebo nospu,lebo paralen je pre mna co sa tyka bolesti hlavy zbytocny.kebyze ma bolela hlava keď som bola u doktorky,tak sa opytam,ale v sobotu ju asi tazko zoženiem a vyvolavat s kazdou otazkou na pohotovost tiez nie je riesenie...nemyslim si,ze "hadam na fore"podla mna sa normalne pytam.nie som typ ktory ide do seba hadzat hrbu liekov jedna radost.pokial viem,tak sa vzdy snazim vydrzat bez nich,ale obcas to uz vazne nejde...nospu mam od malicka na sebe overenu a citala som,ze ju predpisovali aj tehotnym zenam na uvolnenie krcov (ja mam krc v hlave a z toho bolest) ,ale pre istotu som sa este radsej opytala,lebo nie som lahkovazna. Samozrejme ked pojdem k doktorke, tak sa jej na to opytam a ked povie nie,tak to brat nebudem...inak,nasla som par tabliet paralenu,tam som si dala ten.zabral len povrchne,ale aj to je lepsie ako nic 🙂

akvi
13. aug 2022

@feketka asi na každom lieku bude uvedené, že v tehu sa nemá brať a že sa treba poradiť s dr. Ja mávam migrénu tak raz za rok a jediné, čo mi pomôže, je buď mega dávka magnézia a keď nezaberie, tak Valetol. Keď som bola tehu, tak som sa pýtala mojej gynekologicky a ta mi povedai, že jedna tabletka Valetolu je ok.

anavixy
13. aug 2022

@feketka presne som sa ta chcela pytat, ci si ten paralen aj skusala.. ja som paralen tiez mala za taky onicom liek “pre deti”, hlava ma bolieva velmi casto (v praci malo tekutin zhon stres a tak, kazdu sluzbu ma bolela hlava) a ficala som na flectore, novalgine, ibalgin mi uz tiez nezaberal 🙊 no a ked som otehotnela tak zrazu koniec liekom ale hlava bolela dalej, nie tak casto lebo tekutin som pila viac ale dost casto🙄 takze neveriacky som si vzala Paralen a teda zaberal pekne, fakt som bola prekvapena 😀 ale ako pises, niekedy to bolo len take zmiernenie, ale lepsie nez nic 😕

feketka
autor
14. aug 2022

@akvi tak Valetol je uplne super, ten mi zabral vzdy aj ked vsetko ostatne zlyhalo 🙂ň

@anavixy paralen mi funguje viac pri chripke, ale na tu hlavu mi je uz zial slaby :/ este skor ten panadol mi zabral, tak si musim kupit ten a vyskusat. ale tak v tomto pripade je naozaj lepsie aj mierne zlepsenie ako ziadne 🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre