icon

Euthyrox a nevoľnosti: Ako si telo zvyká?

7. feb 2024

Ahojte, prosím, začala som užívať euthyrox 50 (prvé 2 týždne ho beriem). Dávam si ho ráno, nalačno a pol hodiny na neho nepijem a nejem. Býva mi však troška nevoľno z neho počas dňa. Bolo niektorej takto po tomto lieku, prípadne zvykne si moje telo na dávku a bude to už potom ok? Snažíme sa o bábo, vysadiť ho nemôžem. Ďakujem.

mmoni89
•
7. feb 2024

Nie nikdy mi nebolo a to beriem o dost vacsiu davku
Ale skus na noc teda davat,ked ti je zle,ja beriem tak uz roky

bykaterina
•
7. feb 2024

a nezacala si najprv 25 ? urcite volaj dr co ti to predpisal

klementinka58
•
7. feb 2024

Mne je nevolno vzdy ked mi meni davku. Trva to par dni

autor
•
7. feb 2024

@bykaterina nie zacala som hneď 50.

autor
•
7. feb 2024

@klementinka58 aha, super dakujem, tak snad si telo navykne. Tie nevolnosti nie su nič hrozné, ale pripisujem ich tomu lieku.

bykaterina
•
7. feb 2024

no mne davala preto 25 aby si telo zvyklo a potom o apr dni kontrola a zvysenie davky

autor
•
7. feb 2024

@bykaterina mne dala hneď takúto, nakoľko sa snažíme o bábo a som aj vyššia a pýtala sa ma aj na váhu.

bykaterina
•
7. feb 2024

ved to je ok ale zacina sa od nizsej davky a postupne zvysuje.

autor
•
7. feb 2024

@bykaterina no tak neviem teraz čo urobiť, či to dalej tak užívať a telo si zvykne alebo si dať len polku tabletky...

bykaterina
•
7. feb 2024

nic nerob bez konzultacie s dr. zavolaj a konzultuj s endokrinologom

autor
•
7. feb 2024

@bykaterina ozvem sa teda, dakujem

sofia1979
•
7. feb 2024

Vôbec nič mi z neho nebolo, ale začali sme mierne najprv malé dávky aby si telo zvyklo

autor
•
7. feb 2024

ja som uplne blbá, teraz som pozrela správu a je tam napísané, že týždeň som mala brať polku tabletky a potom až celú... porazí ma, lebo ja som hneď začala celú jesť. Dúfam, že sa mi nemohlo niečo stať.

bykaterina
•
7. feb 2024

chod podla spravy uz ako ti napisla

babushkaem
•
7. feb 2024

Ak by ti bolo stale zle, povedz to doktorovi, su aj ine lieky ako euthxrox, napriklad tirosint a lthyroxin, niektorim to pomoze. Ucinna latka je stale rovnaka.

aiv
•
7. feb 2024

Postupuj podľa toho ako ti naordinoval lekár.. a jedz ich pravidelne, len tak majú účinok. Zo začiatku si možno telo potrebuje len zvyknúť, predsa je to liek na lacno. A prosím ta, určite ho neužívaj na noc. Tento liek sa má užívať výlučne rano nalačno a po 30 min mozes niečo konzumovať.

unicornlady
•
7. feb 2024

Telo potrebuje čas, aby si zvyklo. Navyše, asi 4 roky dozadu sa menili pomocné látky, aby boli tabletky bez laktózy, a z toho napr. mne vtedy bolo týždeň na vracanie a strašné migrény.

Ja som začínala na Euthyroxe 50 prvý týždeň a potom 100-ku (akurát, že ja som bola po operácii a tým pádom som potrebovala tabletky.)
Zavolaj dr. Ale asi by už bolo pre telo spätne šok vrátiť sa k polovičnej dávke, ale spýtať sa môžeš.

eternity24
•
7. feb 2024

Áno, mne bolo z neho tiež zle. Tiež mi pár dni, týžden… trvalo, kým som identifikovala z čoho vlastne mi je zle. Zavolaj svojmu endokrynologovi, zmení ti liek. Ja beriem Tirosint. Ten mi sedí super, ale musíš si ho sama zaplatít. Teda poisťovňa ho neprepláca.

autor
•
7. feb 2024

Ďakujem baby za pomoc

adrbat
•
7. feb 2024

Mne nikdy nebolo z neho zle. Ale na začiatku som brala 25 a neskôr 50.

cindy22
•
7. feb 2024

Ja som brala rok 50ku a nič. Asi 5 rokov 25ku a tiež vôbec nič.

gvenduska
•
7. feb 2024

Skúste kontaktovať endokrinologicku a sťažovať sa možno vám nesadol