Grafy bazálnej teploty
Baby, nová téma o grafoch BT, ovulačných testoch, tehotenských testoch a hľadaní duchov je tu 🙂
Ak meriate bazálnu teplotu a zapisujete si hodnoty do grafov, ste na správnom mieste. Poradíme, pomôžeme, podporíme.
Grafy si môžete vytvárať na nasledovných stránkach:
www.fertilityfriend.com
www.womenzone.cz
www.wunschkinder.net
Všetko o meraní BT a jednotlivých programoch na vytváranie grafov nájdete tu: http://merenibt.xf.cz/index2.html
Dobré rady a pomoc ohľadom ovulácie, plodnosti i tehotenstva je na stránke http://www.fertility.sk/
Tak vitajte 🙂
@mawiya aspon nejaka pozitivna sprava dnes 🙂 dopraj dnes nozkam tolko volnosti, kolko dovolia 😉))
@paskolinka @rybkaa @zuzulienocka77 mne urcite najviac pomohlo vykaslat sa na vsetko, prestala som merat, prestala som uzivat cokolvek, co ma nejaky suvis s tehotenstvom vratane kyseliny listovej, tu som nasadila az v den pozitivneho testu 😀 dokonca aj sexu bolo ovela menej, lebo bol len vtedy, ked bola chut a nie preto, lebo musime, dokonca ani ked som vedela, ze su plodne dni, tak som to nehrotila, aby bol nevyhnutne kazdy den, tak neviem... jedine fakt, ze by v tom tie marhule boli 😀
@senta_sofia ahoj ako ty...ja dnes rano som si dala polesnik a taky krc ale preslo ale v poriadku
ahojte baby, ja som si sice dala slub, ze prestanem merat, ale nejako ma to stale pokusa 😅 ..ospravedlnujem sa tym, ze chcem vediet kedy bude prva MS a potom prestanem ...no som ja blba 😠
a ako vas tak citam vidim, ze ani vy neviete ako "na to nemysliet"...je to tazke
a tu je to moje akoze nemeranie 😀 http://www.fertilityfriend.com/home/4984c8
@kubisova co si si dala?🙂 ja mam fadne menu, piskoty, banan, to su jedine veci, ktore zvladam tak do 10-11tej, uz potom fungujem relativne normalne 😀
@karkulka9 myslis, ze bola aj ovulacia? lebo fajn ti to prasklo a stuplo hore... inak kolko si teraz mate davat "pozor"?🙂
@senta_sofia netusim ci to moze byt pravda..tiez sa mi to nezda, ale citila som aj lavu stranu a od toho 25 DC ako keby utal ...ty sa ako mas, drobec poslucha?nech len pekne rastie 🙂 citam, ze si na piskotkach
@karkulka9 myslim, ze teraz je dobre, ze merias, mozno ked zase do toho prasknete, bude mat vyznam sa na to vykaslat, aby si bola v pohode 😉 no veru, zaludok doobeda plava 😀 rast myslim ze rastie, ja mam tu "smolu", ze mne hned vidiet aj brucho, takze maskujem 😀
@senta_sofia zemiakovu placku neviem ako to volas ty.....ale to len taky kusok.....nebola si teda este u dr.
@kubisova zemiakova placka 🙂 nebola som nikde este, ak vydrzim, pojdem rovno az v 9tt, na druhej strane som zvedava 😉
Baby tak ja len na skok....jeden folikul 19 mm v lavom vajecniku a v lavom boli aj 18mm a 17mm. Dostala som pregnyl, tak uvidime, co z toho bude ;) Ideme vypnut na chatu...pekny vikendik 🙂
@zarzisia no vidiiiiiiiis 🙂)) jake super... tak dufam, ze na chate daco poriesite 😉
@senta_sofia viem si predstavit, nevies ci ti je zle od hladu a ci bude lepsie nieco zjest 😉 ale moja dr. vzdy vravi, ze to je dobre, cim viac je zle mamicke, tym lepsie je babu 😀 humoristka
ja som tiez mala pocit ze to bolo trochu vidiet, ale to sa len moje tukove pupendo nejako inak ulozilo asi
o tom, ze dokedy si mame dat pauzu som sa este s dr. nebavila ....po prvom sme mali tri cykly...teraz uvidime, ale hlavne musim cakat na vysledky z vysetreni, z genetiky budu vraj az zaciatkom septembra ...taaakze casu a casu
@senta_sofia fakt chcela som ti povedat ze mojej sestre sa asi pred mesiacom snivalo ze budeme cakat babo a ze bude dievcatko...
@senta_sofia no uvidime ako sa nam to vsetko vyvinie....ale hlavne az je zdrave
No ahojte baby moje.
No takze som tam, kde som bola a viem presne to iste co aj minuly tyzden, cize dokopy nic. Aj oni mi potvrdila, bez toho, ze by som jej spominala nejake PCO, ze su to polycysticke vajecniky, ovaria 30x25 s pocetnymi drobnymi folikulmi. Sliznicu mam stale velmi nizko 3 mm, takze povedala, ze keby mi aj pichla vyvolavacku, tak by to vobec nepomohlo, kedze je to take nizke. Tak uz viem, preco mi nepichla ani moja dr. tu vyvolavacku minuly tyzden. No takze ak mi do buduceho tyzdna nepride mrcha, co asi nepride, mam sa hlasit u svoje dr. a bude sa to musiet nejako liecit. Tieto dr. su kamosky a kolegyne v nemocnici, tak mi hned povedala, ze nie som jej pacientka, takze nejde fusovat tej mojej do remesla, ze je dobra odbornicka, ze sa nemam bat. Tak som zvedava, co mi na to povie na buduci tyzden moja dr. No a vyfasovala som este cipky Polygynax, lebo, ze to vyzera na nejaky nalez, pravdepodobne nejaky skryty zapal...
Takze tak... 😒
@lauritka co Ty na to?
@senta_sofia no ved jasne, ale musime urcite nieco zacat robit. Aspon HP by som skusila, no uvidim aky bude mat ona postup, ale ano verim jej, tak to necham na nu. Nie som ani jej prva, a ani jej posledna pacientka s takymto problemom...
Inak tu som nieco nasla ohladom tej kratkej a slabej menstruacie, co sme minule rozoberali..
Cize to moze byt aj moj pripad, ze som mozno ani naozaj neovulovala, ale kravacanie aj tak prislo :/
Otazka: Ovulacia a menstruacia
Zaujímavá a dobrá otázka. Ak mám byť úplne exaktný, tak pravá menštruácia (krvácanie s odlučovaním sekrečne premenenej sliznice maternice) naozaj nasleduje len po ovulácii. Ak ide o anovulačný cyklus, krvácanie vačšinou taktiež prebehne, navonok vyzerá celkom ako menštruácia, je to však len krvácanie z hormonálneho spádu. Správne by sme tomuto krvácanie nemali hovoriť menštruácia. Keďže sa to však v bežnom živote nedá rozoznať, či bol cyklus anovulačný alebo ovulačný, každé pravidelné krvácanie bežne voláme menštruácia. Trochu zložité, že?
S pozdravom, Martin Petrenko, Gynek. porod. klinika Fakultní nemocnice Brno
@mawiya to bol vždy môj najväčší problém, že keby som zlomila nohu, tak aký by to bol trapas, ked dajú dole sadru 😀 ked tie chlpy rastú sadra nesadra 😀
@adamnela hm, vidíš, to som už viackrát rozmýšľala, že ako to že ms príde aj pri anovulaku... 😕 ale tak teraz ked sa obe dr zhodli, vieš na com si a neboj, vsak nedávno sa ti podarilo otehu, tak sa podarí zas. Ten inofolic ti kazala aj táto dr piť?
Ahojte kocky,prosim pozriete mi graf? Ja som uz zufala. Vobec podla neho neviem kedy bola ovu. Cakala som ze teplota vyskoci vyssie. Meriam prvy mesiac este len, ale zvycajne aspon ovu testy mi vychadzaju pozitivne na 15DC.
Inak, mozem sa pridat k vam do skupiny zufala a nestastna. Pred par dnami som mala az zachvat placu. A vidiet niekde dieta ci tehotnu zenu a mam slzy v ociach. Este ze mam na ociach stale slnecne okuliare a nie je vidiet ze chodim zaslzena ☹...kedy to uz skonci?
http://www.fertilityfriend.com/home/50c483
@adrianaaa32 ahoj, zrejme nemas nastavenu domovsku stranku, lebo graf mi nezobrazilo, takze ruzove menu hore - Sharing - Charting Home Page - Setup - link hned hore je ten spravny, ale nezabudni odkliknut Save Settings... A vitaj medzi nami, odloz slnecne okuliare a pod sa s nami smiat 😉) Tiez sme sa tu stretli s rozlicnymi osudmi, ale zistili sme, ze s humorom, troskou ironie a nadhladu to ide lepsie 😀

@rybkaa lietať nie, som ešte nehúlila, ale usmievam sa ako mesiačik na hnoji. a to máme dnes tretie výročie sobáša. 🙂 a mužo ma čaká domka. tak dneska to v práci balím o 12-tej a šup ho domkov. 🙂 ale nohe sa mi zdajú chudšie 🙂))))))))))))))))))))))))))