Grafy bazálnej teploty
Baby, nová téma o grafoch BT, ovulačných testoch, tehotenských testoch a hľadaní duchov je tu 🙂
Ak meriate bazálnu teplotu a zapisujete si hodnoty do grafov, ste na správnom mieste. Poradíme, pomôžeme, podporíme.
Grafy si môžete vytvárať na nasledovných stránkach:
www.fertilityfriend.com
www.womenzone.cz
www.wunschkinder.net
Všetko o meraní BT a jednotlivých programoch na vytváranie grafov nájdete tu: http://merenibt.xf.cz/index2.html
Dobré rady a pomoc ohľadom ovulácie, plodnosti i tehotenstva je na stránke http://www.fertility.sk/
Tak vitajte 🙂
@senta_sofia stále sa rehocem na tvojom výroku, že "urobila som rýchly tehu test teplomerom" 😀 😀 😀
@zarzisia na spodnom sa aj mne niečo marí, len neviem, či to neni kanálik...na ovu teste máš ale dosť silnú čiarku na to, že si 10 dpo 🙂 ja som nemala žiadnu minulý cyklus 😀
Uz som pisala tento prispevok do inej diskusie, ale pozeram, ze asi bude najlepsie poziadat o radu tuto 🙂
Bazálnu teplotu si meriam ešte len tretí mesiac, takže tomu ešte nie úplne rozumiem. S meraním som začala kvôli nepravidelnostiam v cykle, dohodla som sa s mojím lekárom, že podľa grafu sa potom pozrieme čo tie nepravidelnosti spôsobuje. Klasické ovulačné príznaky som mala v piatok (búriace sa hormóny a hlavne kŕče v podbrušku na jednej strane), ale bazálna teplota má ešte stále nízke hodnoty. Potrebujem si čo najskôr zariadiť dovolenku a veľmi nerada by som sa trepala k moru s menštruačnými problémami, ktoré mávam... Mám ten piatok považovať za ovuláciu, alebo nie?
Ďakujem za rady 🙂
@leellee vacsina z nas tu pouziva fertilityfriend.com, tam nahadzes teploty, graf ti robi sam, vyznacuje aj ovulaciu, skus sa tam zaregistrovat a daj nam sem graf, budeme mudrejsie
oki, vsetky tri mesiace nahadzane... len ako dam zdielat tie grafy/ ich sem skopirujem?
@zarzisia to mi je luto,aj ja mam tichu domacnost,ale s mamou a babou... tie sa rano povadili a ja som z toho vysla tiez ako zla... proste hrozne dni mam.... a neplac,skus to brat s nadhladom,ja viem,j eto tazke,ale aj hormony s tebou mavaju,bude zase dobre uvidis... vychladnete a zmierite sa 🙂
@leellee ruzove menu hore Sharing - Charting Home Page - Setup - hned to prve je adresa, ktoru skopirujes a nezabudni kliknut na "set"
@leellee vies co, nemusel byt anovulacny, akurat, ak ovu bola, urcite ovela neskor, ako v juni 🙂 a teraz uvidis, je to super pomocka a ked sem skopcis tu adresu, ako som ti pisala vyssie, tak sa dostaneme na tvoj graf
@zarzisia aaaaaale, prosim ta, po kazdej burke vyjde slnko, doteraz to tak vzdy bolo a preco nechces oslavovat? vies, ono manzel az tak nemoze za to, ci bude alebo nebude pozitivny tehu test 😉 a niekedy ti nasi muzi trpia viac, ako si myslime...
@leellee sikula 🙂 teraz si este dost nizko ako keby ovulka este len mala prist... skus sledovat aj hlien, pripadne bolesti a ine srandicky, ktore sa s ovulaciou spajaju 🙂 ovulacne testy si neskusala? zo zaciatku to vie babam dost pomoct, ked sa nevedia orientovat vo vsetkych tych sprievodnych znakoch, ze minimalne vedia, ze kedy asi ovu pride
@senta_sofia ach jaj... a to mi gynekolg povedal, ze to bude davat viac zmyslu s grafom. nedava. ano, dlhodobo by som asi mala pozriet tie ovulacne testy. Ked doteraz som si byvala ista, ze krce na strane v podbrusku su ovulacia, stava sa mi to specificky raz do mesiaca... no, ale neriesi mi to problem s datumom dovolenky: frajer caka len za mnou a ja ozaj netusim ci dostanem o tyzden, alebo o dva. Jedine tieto dva tyzdne prichadzaju v uvahu... a to sme si chceli priniest babo ako suvenir :(
Ale velmi Ti dakujem za ochotu vysvetlovat a pomoct 🙂

@zarzisia na tom spodnom daco je a to ja teda duchov obvykle nevidim 😀 a inak, pozeram teraz aj na ten tvoj ovu test, sak co chces, ta kontrolna nema daleko od testovacej