Grafy bazálnej teploty
Baby, nová téma o grafoch BT, ovulačných testoch, tehotenských testoch a hľadaní duchov je tu 🙂
Ak meriate bazálnu teplotu a zapisujete si hodnoty do grafov, ste na správnom mieste. Poradíme, pomôžeme, podporíme.
Grafy si môžete vytvárať na nasledovných stránkach:
www.fertilityfriend.com
www.womenzone.cz
www.wunschkinder.net
Všetko o meraní BT a jednotlivých programoch na vytváranie grafov nájdete tu: http://merenibt.xf.cz/index2.html
Dobré rady a pomoc ohľadom ovulácie, plodnosti i tehotenstva je na stránke http://www.fertility.sk/
Tak vitajte 🙂
@0507 no neskutočne "spoľahlivý", najmä ak na ňom chceme vidieť druhú čiarku, ale ozajstnú nie falošnú 😒
@evi38 lebo som merala 4:45 a nie o 5:00. Uz som nemohla vydrzat, lebo sa mi nedalo spat. Aj som sa viac krat v noci budila, skoro kazdu hodinu. O pol tretej, o pol stvrtej, stvrtej. Aj som trochu spotila. Divna noc to bola
@veronika3184 15-20 min je v norme... To sa bt nezmeni, alebo vyrazne.nezmeni
@veronika3184 to je úplne minimálny rozdiel, vtedy sa nedáva prázdny krúžok zbytočne to metie 🙂
@martinade ako Maťka pokračuješ? Dnes si bola na krvi?
@martinade držím palce...podľa mňa u Vás to pôjde aj prirodzene, len asi niečo s niečim nesadlo po ovu...u mňa asi 10 DPO ešte mám týždeň alebo aj viac ak bude zas LF 18 dní :D...cítim sa netehotne, ale 9 DC vychádza v oboch prípadoch cez týždeň, tak potom zbehnem k Dr., že čo to chcel na mne skúšať aké lieky 🙂
@martinade nakoľko nemám žiadne príznaky, tak nie 🙂...nemám ani tehu test už niekoľko mesiacov len ovu, čo mi zostali :D
@kakatulik akurát som to skúsila pozrieť aj keď ja som vždy otehu do 11 DC max čiže u mňa to tak asi je, že skôr ovu a potom dlhá LF, ale niečo som našla:
Nasledujúce faktory môžu spôsobiť oneskorenie menštruácie:
úspešné hnojenie vajíčka alebo jednoducho slovom tehotenstvo. Negatívny test nie je vždy znakom nedostatku tehotenstva. Preto sa musíme obrátiť na gynekológa, ktorý bude držať panvovej vyšetrenia a v prípade potreby dá smer na ultrazvuk a krvný test na stanovenie ľudského choriogonadotropínu (hCG);
aklimatizácia. Veľmi často klimatické zmeny vedú k hormonálnemu zlyhaniu, ktoré oneskoruje menštruáciu;
prísna diéta. Obmedzenia výživy vytvárajú stres pre telo, čo má za následok oneskorenie v mesiacoch;
nerovnováha progesterónu a estrogénu v tele;
vyčerpanosť alebo obezita výrazne zhoršujú hormonálne pozadie ženy;
psychoemočné šoky;
nedostatok spánku;
chronická únava;
fyzické preťaženie;
profesionálne športy;
používanie hormonálnych, protizápalových, anabolických a psychotropných liekov;
Menopauza sa prejavuje inhibíciou funkcie plodu a prejavuje sa v nepravidelnosti menštruačných funkcií as časom a úplnou absenciou;
ochorenia orgánov reprodukčného systému (cysty vaječníkov, zápal prídavných látok, amenorea, nádory pohlavných orgánov a iné);
choroby, ktoré sú sexuálne prenášané;
ochorenia endokrinného systému;
príjem orálnej antikoncepcie;
umelé alebo spontánne ukončenie tehotenstva.
@fany051081 tak "spolahlivy" asi bude aj clearblue, vcera poobede a dnes poobede takto...hlavna vec, ze 10 mamatest rano biely
Ďakujem vám všetkým a moja veta DO OPLODNENIA 😉
@monu66 nooo to by tie upravené teploty vyzerali naozaj lepšie... A 3 hodiny sú naozaj dosť, ale ja som aj na sebe postrehla, že u mňa neplatí čo hodina to 0,1 stupeň. Mne sa to pohybuje úplne divne. Tak radšej meriam v ten istý čas a ak nie, tak tiež zapisujem nameranu teplotu aj keď je meraná skôr alebo neskôr...
Dúfam, že žiadna cysta nebude. Možno len vaječníky reagujú na zmeny hladín hormónov.
Mňa dnes pobolieval pre zmenu pravý vajecnik.. už sa tento cyklus ani poriadne nesledujem.
Teraz vybavujeme svadbu, tak ani na koňovi nestíham byť... 😂
Teraz mi niečo puklo a zrazu celá vložka mokrá nevedela zistiť na tej always či je to plodová voda tak sa bojim
@julianka007 ani u mna neplati, ze co hodina, tak 0,1 stupen, ale zo zvedavosti som vyskusala, ze ako graf bude vyzerat 🙂 Svadba? Jeee milujem svadby, ale len ako host 🙂 Ked si predstavim kolko stresu bolo s mojou az mi nevolno dojde 😀 ale nakoniec stala za to. Tak prajem nech ma priprava svadby co najlahsi priebeh 🙂
@monu66 je to riadny stres, ale už máme viac menej všetko zariadené... Už len obrúčky a výzdobu. Tak snáď to prežijeme v kľude... Aj keď pochybujem.
Ale dnes už padám unavená do postele. Ale som zvedavá na zajtrajšie grafy.
Mám rada túto poovulacnu fázu. Po ovulke mám vyššiu teplotu a nieje mi taká hrozna zima... 😂
@julianka007 tak to je super, ze vacsiu cast pripravy svadby mate za sebou. Aj ja milujem poovulacnu fazu a najma bliziaci zaver ako to nakoniec dopadne. No ja som nejaka opacna, lebo mne byva hrozna zima po ovulacii. Na zajtrajsie grafy sa aj ja tesim. Som zvedava na teplotu lebo cez 37,2 mavam len jeden den aj to na 8 dpo.

Ďakujem vám všetkým za podporu