icon

Grafy bazálnej teploty

rybkaa
3. jún 2014

Baby, nová téma o grafoch BT, ovulačných testoch, tehotenských testoch a hľadaní duchov je tu 🙂
Ak meriate bazálnu teplotu a zapisujete si hodnoty do grafov, ste na správnom mieste. Poradíme, pomôžeme, podporíme.

Grafy si môžete vytvárať na nasledovných stránkach:
www.fertilityfriend.com
www.womenzone.cz
www.wunschkinder.net

Všetko o meraní BT a jednotlivých programoch na vytváranie grafov nájdete tu: http://merenibt.xf.cz/index2.html
Dobré rady a pomoc ohľadom ovulácie, plodnosti i tehotenstva je na stránke http://www.fertility.sk/

Tak vitajte 🙂

julianka007
20. feb 2019

@monu66 tak ty si už zahájila nový cyklus... Ja ťa pomaly ale isto nasledujem... ja PMS, migréna dnes príšerná... Dúfam, že sa MS čoskoro spustí, lebo mi asi praskne hlava... A teplota ide pomaly dole... Ale zas som rada, že som ich mala celkom ustalene

zuzik5891
20. feb 2019

@alison11 ale ja som 3 krát preočkovaná proti rubeole... protilátky sú pri hodnote 10 brané že si úplne chránená...a ja mám protilátky 500... rubeola sa na Slovensku od r.2007 vôbec nevyskytuje... nemala som príznaky... nič...a keď potrebuješ potvrdenie že si ok a trepeš sa do Košíc na infekčné a nakoniec ti povedia že sa pobabral odber je to na nervy...😢😢😢😢😢...od januára riešim len vyšetrenia...som z toho unavená a znechutená...

cica1650
20. feb 2019

Tak aj ja dnes 1 DC 😒

cica1650
20. feb 2019

Tento mesiac to bolo fakt zaujimave tak som zvedava na dalsi ako to bude lebo bt mi nikdy neklesla na 1dc az takto.Este ze ms mavam iba 2-3dni tak pozajtra do obeda zmizne zas na mesiac😁

jamimka
20. feb 2019

Ahojte žienky. Mam taku otázku. Pred mesiacom som potratila, bola som na čistení. Tento mesiac som mala menzes od 11.2 do 15.2. ..19.2 sme mali sex. Cyklus som mávala pravidelný, 28-29 dňový, bt som si akuraz zacala merať v case, ked uz som bola tehot, cize som ju mala 37, 2...chcem sa spytat, keby sa teraz ciste náhodne zadarilo, kedy budem mat vyssiu bt? Myslite ze po tyzdni uz nieco zistím?

zuzanockamt
20. feb 2019

Ovulačné testy:
vrchný ... včera poobede,
stredný ... včera večer,
spodný ... dnes poobede.
Znamená to,že ovulácia bola?

ja197
20. feb 2019

@zuzanockamt včera večer bol pozitívny, takže prebehne buď dnes alebo zajtra

zuzanockamt
20. feb 2019

@ja197 ďakujem za odpoveď 🙂

alison11
20. feb 2019

@zuzik5891 Uf,tak to je iná káva teda,sila to Ti Verím,že máš toho už dosť...:-/ .
@zuzanockamt Ešte dnes poistite pre istotu 🙂Držím palce.
@jamimka Tak skoro iba ak z Bt budeš môcť vidieť či sa podarilo na testoch najskôr asi až na 10dpo.Držím palce.

fiora94
20. feb 2019

@alison11 tak mala som dnes pozitivny ovulacny test aj hlien, takze ovulacia musi byt. A červená zvisla čiara sa ukaze neskor nie v den pozit.testu. Len sú mi divne tie teploty.

fiora94
20. feb 2019

@zuzik5891 ale podla grafu by som povedala ze som mala ovu 15DC. Nie je divne ze mi isla teplota hore a mam pozit.ovulacny test?

jamimka
20. feb 2019

@alison11 ved podla bazalnej. Ale mozem merať az odteraz? Ak sa zadarilo, bude uz vyssia teplota? Alebo az po tom tyzdni dvoch?

alison11
20. feb 2019

@fiora94 Áno keď máš dnes pozit. testy ovulácia prebehne do 24hod. a bt ukáže zajtra alebo pozajtra ráno a potom aj graf vyznačí.
@jamimka Jasné meraj od zajtra rána pred vstaním z postele a vždy vten istý čas a podľa stúpania a klesania sa bude dať zistiť po ovulke na 5-7dpo by mal byť pokles a potom vystúpiť bt a držať sa hore aj v čase keď by mala byť ms.ten jeden pokles značí uhniezdenie oplodneného vajíčka.

zuzik5891
20. feb 2019

@alison11 zajtra budem múdrejšia...som zvedavá kto sa na koho bude vyhovárať

pimar
20. feb 2019

@pasikavamacka ja beriem denne Tento 1 kapsulu

alison11
20. feb 2019

@zuzik5891 Držím palce aby sa všetko dalo doporiadku a nemusela si zbytočne mať behačky po výsledkoch.

zuzik5891
20. feb 2019

@fiora94 vieš BT to ovuláciu len potvrdí...preto je dobre robiť si ovu testy lebo niekedy máme podľa grafu pocit že ovu už bola a potom sa celý ten graf vykreslí úplne inak...pozri si môj... pozitívny ovu test predvčerom... včera bolesti a dokonca dosť silné krvácanie ktoré trvalo pár hodín a až dnes kooopec egg hlienu...a to som si myslela že mi už ráno vybehne teplota...

monu66
20. feb 2019

@julianka007 mne sa tak velmi tvoj graf paci, ze este stale dufam, ze zajtra ti bt vyskoci. Inac neviem preco, ale tento cyklus som bola viac zvedava na tvoje teploty nez na moje 🙂 No dnes som si po prvykrat dala ten pupalkovy olej a aj poslednykrat, no to je iny hnus - fuj. Rozmyslam, ze zacnem uzivat aj Serrapeptazu (prirodny enzym), ktora okrem ineho riedi krv, cisti zuzene cievy, pomaha pri rozklade odumretých tkanív, krvných zrazenín, cýst, cievnych (arteriálnych) povlakov a pri všetkých formách zápalov. Manzel mi vcera povedal, ze uz sme jak lekaren :D

zuzik5891
20. feb 2019

@alison11 ďakujem... dám vedieť ako som dopadla 🙏

taily30
20. feb 2019

@zuzik5891 to je neuveritelne Zuzi. Ten vysledok by sa nemal brat do uvahy, mali by ti zobrat krv este raz testovat. Mojej tete neviem ci zamenili alebo posrali vysledky, ale tiez bola panika. Je to hrozne

ikonica
20. feb 2019

@monu66 kup si pupalkovy olej v kapsuliach a mas po probleme

zuzik5891
20. feb 2019

@taily30 zajtra tam idem... ešte šla vzorka z centra do národného referenčného centra tak možno tam bude nejaký výsledok...dnes ešte nebol hotový... jediné pozitívum je že všeobecná zdravotná poisťovňa IVF schvaľuje automaticky a aspoň na to netreba čakať...ale je už toho zlého na mňa dosť... proste už potrebujem nejakú dobrú správu...

taily30
20. feb 2019

@zuzik5891 ani sa ti nedivim, ozaj potrebujes dobre spravy. Mne sa az hlava toci, ked si na teba pomyslim. Srdecne ti to prajem!!

zuzik5891
20. feb 2019

@taily30 zajtra napíšem ako som dopadla...🙏

monu66
20. feb 2019

@ikonica dakujem 🙂 rozmyslala som aj nad kapsulami, no este s nimi pockam, lebo uz by som toho vela uzivala, nakolko som pred chvilou objednala kvoli riedeniu krvi tu serrapeptazu + omega 3. Ja mam dost hustu krv, tak mozno v tomto bude hlavny problem, preco sa nedari. Raz som chcela urobit dobry skutok, ze pojdem darovat krv a nevedeli mi ju zobrat, pretoze tak bola husta, ze visela cca 20cm z tej ihli. Od tej skusenosti mi zistili nadmernu zrazanlivost krvi. Lieky obsahujuce kyselinu acetylsalicylovu sa bojim uzivat, nakolko sa nesmie uzivat v 1. a 2. trimestri, takto chcem skusit tymto sposobom.

butterfly333
20. feb 2019

@monu66 ťa kyselina6je vlastne anopyrin prečo sa nesmie užívať na začiatku tehu?ja mam trombofiliu a beriem ju aj v začiatkoch tehu som ju brala plus fraxiparin

monu66
20. feb 2019

@butterfly333 v 1. a 2. trimestri uplne presne neviem preco sa nesmie (vid. aj pribalovy letak) a v poslednych troch mesiacoch tehotenstva môže vážne poškodiť plod, predĺžiť či oneskoriť pôrod a predĺžiť krvácanie. Niektori, resp. vacsina lekarov ten Anopirin odporucaju pri velmi vysokej zrazanlivosti, tak dufam, ze vedia co robia. No ja radsej chcem este vyskusat tu serrapeptazu, vela cistej vody pit a zahrnut vela ovocia a zeleniny najma tie, ktore podporuju riedenie krvi. No len ta moja sebadisciplina je moc uboha, tak sa musim polepsit a vyradit z jedalnicka potraviny, ktore zahustuju krv.

ikonica
20. feb 2019

@monu66 ja budem brat anopyrin cele tehu... Bez toho a fraxiku dieta nedonosim....

monu66
20. feb 2019

@ikonica ak ho uzivas pod dohladom lekara, tak si myslim, ze je to ok. Ono je vela liekov, ktore sa nesmu v tehotenstve a predsa bez nich by zena babatko nedonosila. Takze ak priamo lekar ich naordinuje, lebo ina moznost nie je a zaroven je pod dohladom, tak si myslim, ze je to ok. No len moju lekarku caste odberi asi zatazuju, kedze sa tak sprava ako sa sprava, tak ja bych bola v strese ci je vsetko ok, napr. po mesiaci ich uzivania.

julianka007
20. feb 2019

@julianka007 no toto bolo ináč milé od teba... 😍 Ďakujem... No uvidíme čo povie zajtrajsia BT. Ja som pupalkovy olej neuzivala, tak neviem aký je, ale podľa všetkého ani nemám chuť skúšať... 😂
Po svadbe ak sa nepodarí dovtedy, tak skočím za mojím novým gynekológom a uvidíme čo povysetruje a poradí... Snád bude ochotný... A potom bude lekáreň asi aj u nás... Teraz to beriem zatiaľ tak light. Užívam len vitex a kyselinu listovú... Užívala som aj Gynex, ale z toho som mala ešte horšie migrény pred MS ako mávam bezne.