Grafy bazálnej teploty
Baby, nová téma o grafoch BT, ovulačných testoch, tehotenských testoch a hľadaní duchov je tu 🙂
Ak meriate bazálnu teplotu a zapisujete si hodnoty do grafov, ste na správnom mieste. Poradíme, pomôžeme, podporíme.
Grafy si môžete vytvárať na nasledovných stránkach:
www.fertilityfriend.com
www.womenzone.cz
www.wunschkinder.net
Všetko o meraní BT a jednotlivých programoch na vytváranie grafov nájdete tu: http://merenibt.xf.cz/index2.html
Dobré rady a pomoc ohľadom ovulácie, plodnosti i tehotenstva je na stránke http://www.fertility.sk/
Tak vitajte 🙂
@ja197 s davkovanim neporadim,nie som expert. Nechcem nikomu uskodit zlymi radami..
Ja som zacala s nizsim davkovanim,lebo som citala se mozes mat z neho bolesti hlavy.
A davkovanie som si určovala podla konverzacie na fore. Link dole.
https://www.modrykonik.sk/forum/ideme-na-to/sojove-isoflanovoidy-ako-nahrada-clostilbegytu/
@zuzanockamt podľa mňa bola až 17dc...14 nebola si myslím určite, lebo teplota nevystúpila o 0.2 stupňa deň potom a ďalšie 3 dni nie sú teploty vyššie ako 6 predchádzajúcich...toto platí až po 17dc
@ja197 ovulačné testy boli už 16 DC negatívne a 15 DC ešte silné čiarky,takže si myslím,že 14 DC
@zuzanockamt ak bol 15dc pozitívny test tak ovulka nemohla byť predtým 😂 test ukazuje väčšinou 2 dni vopred že sa ovulka blíži, nikdy nie po nej
@ja197 to viem, ale od 15 DC začínali slabnúť...nebol pozitívny na 15 DC,ale druhá čiarka bola ešte silná...a ovulácia nastáva 20-28 hod od pozitívneho testu...čiže podľa teplôt sa orientovať nemôžem...preto je aj čiara prerušovaná, nie je to na 100% a ovuláciu som nemala nikdy neskôr ako 14-ty deň...aj podľa iných príznakov, len nerozumiem, prečo to neukázala aj teplota
@zuzanockamt do 48 hodín nastáva ovulácia 😊 od posledného pozitívneho testu 😊 ale hádať sa s tebou nebudem o tom, jednoducho teploty ukazujú že je to tak ako píšem, max tak ako ukazuje graf aj keď si tým nieje istý...to že nikdy nebola ovu neskôr ako 14dc nič neznamená, hocikedy sa to môže kvôli čomukoľvek posunúť..
@zuzanockamt ciaru mas preto prerusovanu, lebo nie je zadany hlien alebo pozitivny ovu test. Ak si mala 15 dc este silnu ciarku na teste a 16dc bol uz negativny, tak tipujem, ze ovu nastala 16dc alebo 17dc. Prebiehajuca ovu nie je vtedy, ak je test pozitivny, ale az po pozitivnom teste, t.j. do 48 hodin ako pise @ja197 Ak by si zadala do grafu, ze 14dc bol pozitivny ovu test, tak ti graf vyznaci ovu najskor na 15dc. Napr. u mna prichadza ovu po pozitivnom teste cca za 12 hodin, ale uz ked mam ovu bolesti, tak je test negativny.
@zuzanockamt aha sorry, nevidela som na grafe... 🙂 Ono niekedy staci od najvyssej teploty odratat 2 alebo tri dni a na ten den by mala vychadzat ovu. Napr. ak si mala ty najvyssiu bt 18dc, tak mi vychadza ovu na 16dc. Pred par tyzdnami som sem davala taky navod ako urcit, kedy bola ovu 🙂 No, uz len cakat ci sa zadarilo, drzim silno paste 🙂 🙂
@ja197 ja som ovulku chvalabohu mala kazdy cyklus, len som s fytosojou chcela, aby ovu prisla skor, co sa s fytosojou podarilo aspon v to dufam, ze v daka nej. Uzivam ju prvy cyklus, tak uvidim ako to bude s fytosojou dalej. Inac po ovulke ma 2 dni ukrutne bolela hlava ako pri chripke
@ja197 jezinku, ja bych uplne zabudla... Tak mozno to nie je fytosojou, ale femi kvapkami, ze mi ovu prisla tak skoro. Uz minuly cyklus som mala ovu na 11 dc, co som ostala prekvapena, lebo ovu mavam v rozmedzi 14 - 17 dc. S fytosojou som akurat zaznamenala, ze som az dva dni mala silne ovu bolesti na lavom aj pravom vaju.
@martinade kvapky sú urcene na cinnost vajecnikov a skladaju sa z niekolkych bylin, ktore reguluju menstruacny cyklus, maju hemostaticke ucinky a pozitivny vplyv na maternicu. Zaroven pomahaju udrziavat normalnu vaginalnu mikrofloru. Davkovanie je 2x denne 12 kvapiek na lyzicku vody, ale ja si davam 2x denne po 20 kvapiek. Chutia jak tussin kvapky na kasel a nie su ani drahe 🙂

@martinade ahoj prosím ťa, ty užívaš tú sóju namiesto clostilu však? Ja som si objednala a čakám na ms aby som to skúsila, len beriem momentálne gynex, inositol a kyselinu, všetko mám vysadiť v tie dni keď ju budem jesť alebo môžem všetko užívať naraz ? A ešte sa ťa opýtam, kúpila som takú čo má 50mg v 1 tablete, môžem si dať 3-3-4-4-5 alebo to už bude moc? Ďakujem za rady 😊