Grafy bazálnej teploty
Baby, nová téma o grafoch BT, ovulačných testoch, tehotenských testoch a hľadaní duchov je tu 🙂
Ak meriate bazálnu teplotu a zapisujete si hodnoty do grafov, ste na správnom mieste. Poradíme, pomôžeme, podporíme.
Grafy si môžete vytvárať na nasledovných stránkach:
www.fertilityfriend.com
www.womenzone.cz
www.wunschkinder.net
Všetko o meraní BT a jednotlivých programoch na vytváranie grafov nájdete tu: http://merenibt.xf.cz/index2.html
Dobré rady a pomoc ohľadom ovulácie, plodnosti i tehotenstva je na stránke http://www.fertility.sk/
Tak vitajte 🙂
@evita2176 Ja mám nepravidelnú ms niekedy na 28dc inokedy až 38dc tak fakt neviem podľa grafu až 11.6.
Skúsila som ako ste radili macro fotiť tak kukajte,zrejme nič ztoho.Ale nevadí ak dôjde ms tak začnem viac cvičiť a zdravšie jesť zišlo by sa mi schudnúť od vlani osm nabrala 12kg ☹
Ahojte dievčatá, ja som tento mesiac neriešila meranie BT,lebo som mala z toho nervy tak som si dala akože pauzu🙄..Ale,bola som na odberoch na opakovaný HP a lekárka mi na 21DC oznámila,že ovu tento mesiac nebola a cyklus je anovulačný.Tak som hneď od ďalšieho dňa BT merať začala, pretože mne na 13DC ovutest vyšiel pozitívny🤷🏻♀️. Odvtedy mám BT stabilnú a vysokú, bežne som mávala max. 36,90 a teraz takto... Viete mi poradiť prosím, čo si o tom myslíte, prečo sa mi teplota drží takto, keď Dr. mi povedala, že progresterón v krvi nedetekuje a hodnota LH na 21DC bola iba 8,8? Veď PRG sposobuje výstup BT po ovu nie? Mňa celkom zaujíma, či MS príde,alebo bude vzhľadom na anovulák meškať? Pridávam graf-negraf a foto ovu testu z 13DC. Zaujíma ma váš názor🙏🏼vďaka
@olivia_0309 nie som gynekológ, ale hodnoty LH maš ok, a Ano bazalna teplota sa zvyšuje vplyvom progesteronu.. napr. aj vyvolavačky, čo je progesteron..moj názor je, ze si v lutealnej fáze a cyklus nebol anovulacny.. neviem akú dlhu máš lutealnu fázu, ale ak máš dobre zaznačený hlien ( test sa mi zdá nie uplne pozitivny) tak si vieš vyrátať, kedy maš alebo nemáš dostať MS.. a k doktorke sa radšej nejdem vyjadrovať, len by ma zaujimalo, co chcela potvrdiť hodnotou LH na 21DC a prečo nebrala hladiny progesteronu, co jej urobí hociktorý labák 🤷♀️
@katka1304 ďakujem za tvoj názor. No aj ja si myslím že hodnota LH v tejto fáze je úplne vpohode, pýtala som sa pri prvom odbere či by sne neurobili ďslší odber 15-16DC na potvrdenie ovu a povedala, že to sa robi 21DC🙄 ale viem že by sa mali robiť správne tri odbery na HP no lekári sú “leniví” a robia len dva. Aj endokrin.minulý mesiac mi robila len dva ake druhý 16DC ale “omylom” jej LH vypadlo😆🙈 Som človek čo lekárom doveruje, ale vidím,že im netreby 100%všetko veriť. Inak test bol robený asi o 20:30 a veľa som pila predtým celý deň, myslím že bol megapozitívny, lebo odkedy testujem som takúto čiarku silnú nemala ešte. Viem si vyrátať, kedy asi MS dostanem, len som sa pýtala,či v prípade anovuláku zvykne meškať alebo ako. Mne dĺžky cyklov lietajú každý mesiac od 23dní do 32 takže aj apka v tom má miš-maš🤪 LF u mňa trvá v priemere 13dní. Som zvedavá,čo sa z toho vykľuje...FF predpokladá príchod MS v utorok🤷🏻♀️ Ďakujem aj za tabuľky😉
@olivia_0309 v prípade anovulacneho môže meškať ..aj 3 týždne, u niekoho aj viac.. moj najdlhší anovulacny bol 56 dni.. teplotu som mala cely cyklus do 36,6 - 36,7..následne MS..ak maš 13 dni lutealnu fázu, tak čoskoro čakaj MS, alebo urob test 😉
@evita2176 Veru tak ak dôjde ms tak potom je tu ďalší cyklus 🙂
@olivia_0309 Ahoj aj by som podľa bt skôr povedala že sa vám zadarilo skúse hcg test si urob 🙂 Držím palce.A na 21dc je už pozde si myslím na Lh hormón merať to je už poovulácii.A je možné že si mala už hladinu Lh nižšiu a skôr hcg sa začalo tvoriť.Držím palce.
@alison11 vdaka za odpoved, som rada ze ste baby napisali...👍🏼 Uz som si pripadala ako blazon🤪 Pockam do MS, ak nebude chodit nahodou tak testnem😉
@ja197 no to áno asi nie na každú to pôsobí rovnako no hlavne je ze si zistila kde je problém a snad sa zadari držím palce

@dominika_sk no ja neviem ja ho mala a v letaku je napisane 25 mozno su viac druhov