Grafy bazálnej teploty
Baby, nová téma o grafoch BT, ovulačných testoch, tehotenských testoch a hľadaní duchov je tu 🙂
Ak meriate bazálnu teplotu a zapisujete si hodnoty do grafov, ste na správnom mieste. Poradíme, pomôžeme, podporíme.
Grafy si môžete vytvárať na nasledovných stránkach:
www.fertilityfriend.com
www.womenzone.cz
www.wunschkinder.net
Všetko o meraní BT a jednotlivých programoch na vytváranie grafov nájdete tu: http://merenibt.xf.cz/index2.html
Dobré rady a pomoc ohľadom ovulácie, plodnosti i tehotenstva je na stránke http://www.fertility.sk/
Tak vitajte 🙂
@zuzik5891 je studia, ze viacej hcg pomoze odobrat viac vajicok a klesa syndrome prazdnych folikulov. Si pisala ze len 4 ti odobrali. Pri prvom ivf som si pichla pregnyl 5000 a zo 14 len tusim ze 6 mi odobrali. Pri 2 a 3 som vravela lekarovi ze chcem 2vojitu davku a az 90 ÷ vajicok mi odobrali.... tusim ze uz som to tu pred mesiacom pisala
@zuzik5891 to som citala na jednej us stranke, kde lekari zaznamenavaju svoje studie. U mna to fungovala, len musim popracovať na kvalite vajíčo, čo sa da ovplyvniť. zase kolko si ich mala degradovanych? Hadam nie vsetky... ako dlho si mala stimulku? Kolko dní? Poslednu stimulku som mala najdlhsiu, navrhol to lekar, aby folikuli mali čas dozrieť.
@martinade Meriofert som si pichala 10 dní a predtým Gonal 11 dní...mne potom v krvi vybehnú hormóny...teraz mi vybrali 9 folikov a 4 boli úplne prázdne...5 obsahovalo vajíčka ale 3 z nich boli degenerované...2 ostali no vôbec sa neoplodnili...ja neviem v čom je chyba...aj by som šla do darcovských...predsa si bábo vynosím ja ale je to tak drahé že to už nedáme...
@zuzik5891 ahoj..je mi ľúto že vám to nevyšlo..myslela som na teba a držala prsty že ste sa opäť na to dali ,že to snáď tentokrát vyde..🤕 s tými vajíčkami je ťažko..aj ja som mala amh výborne..pri prvom cez 4 a pri druhom 3.7..a odobrali nie veľa vajíčok..pri tom druhom len 8..čo sami lekári nechápali keďže calj minimálne ešte raz toľko ak nie viac..nikto sa nevyjadril do teraz prečo ich bolo tak málo..z toho boli 3 prázdne a 5 sa oplodnilo. 3 prešli PK..u vás pri tých dvoch mohli "pochybiť " spermie..možno by stačilo aby ste išli do darcovskych spermií s tvojimi vajíčkami..a mozno len IUI skúsiť s nimi ..🤷
@alilka IUI v našom prípade nieje možné...bolo by to príliš drahé keďže môj má fragmentáciu DNA spermií až 56%... všetky spermie boli triedené ICSI... PICSI a MACS metódami...tam sa už viac spraviť ani nedá... môj do darcovských nepôjde... už sa k tomu vyjadril a názor nezmení... bohužiaľ...
@alilka to vieš... ešte pred pol rokom mi navrhol že ak to nevýjde tak zvážime adopciu...a myslím že vplyvom nejakého jeho kolegu v práci je už zásadne proti tomu lebo predsa by to nebola jeho krv... taká blbosť...toto vôbec nebolo z jeho hlavy...ale čo už... hádať sa s ním nebudem...
@zuzik5891 hmm. Chápem to z jednej strany ,lebo nie každý má na to "gule"..proste k takým zásadným veciam človek musí dospieť sám.mpj muž tiež prvotné váhal o adopcii..spomenula som mu to v decembri minulý rok ..a nechala tak ..nech premýšľa a "rieši" to v sebe sám ci by dokázal prijať adoptované babo..ja som mala túžbu adopcie ešte od puberty ..čiže o sebe som nepremýšľala. V marci sám dosiel že to chce že ideme na to. Podali sme papiere a začiatkom apríla som išla na pre mňa ket z povinnosti..ten chvála Bohu vyšiel 🙏 ale adopciu riešime ďalej..tak sme boli aj dohodnutí ..takže pomaly ukoncujeme prípravu..
@zuzik5891 áno áno..tak je..celý 1.trimester som vkuse spinila..a celkovo strach bol veľký keďže je toto moje už ôsme tehotenstvo a deti zatiaľ žiadne..no verím že tentokrát to už dotiahneme krásne do pôrodnice..🙏🙏 už nám neostáva veľa.. 🙏💖 aj ja tebe držím prsty..nech zajtra pre teba opäť vyde slniečko a pustia sa do nového boja. ✊✊ Verím že vám to vyde ..hoc viem ako sa beznádejne teraz cítiš a nevidíš nič pozitívne co by do budúcna mohlo prísť..posielam veľa síl s tehu bacilky. 😋😗
@zuzik5891 to mi je velmi luto moja 😔 neviem ako by som ta trosku povzbudila slovami pretoze v takomto pripade treba len cas :( pevne verim ze po mensej pauze od liekov a vsetkych tych blbosti sa vsetko napravi pretoze zazraky sa deju a treba v nich verit ❤️❤️ Sme silne zeny a kazda z nas si tu presla vselicim moznym no raz sa na nas usmeje stastie a bude nam dopriate po com tak tuzime ❤️❤️🍀🙏🏽 Cize hlavu hore uzivajte si jeden druheho milujte sa, zite 🍀❤️
@zuzik5891 zuzi, folikuli nie su prazdne, kazdy jeden folik obsahuje vajíčko. Preto sa hovorí ze je to syndrom prázdneho folikulu. Len ho proste nevedeli alebo sa nepodarilo vysať. Tá štúdia presne hovorí, ze dvojita davka za 24 hod si pichnut 3 dávku hcg zvýši šancu dozretia vajíčka a viacej sa vysajú. Ked som videla ten proces ako vysavaju vajíčka, ze iba pichnú do folikulu a modlia sa, ze odsavačka vysaje vajíčko, tak som si pomyslela, ze nasa medicína je este stále v plienkach. A preco sa neoplodnili, buď vajicka, alebo spermie. Kamoskyn manzel mal defragmentaciu 40 % ci viac a začal užívať nejaký prášok asi cinska medicina a za par mesiacov sa mu zlepsil spermiogram aj počet. Z nejakych 10 mio na 70 - 80 mio tusim. Uz som tie nazvy liekov pred par tyzdňami sem davala... cordyceps, brennesel samen a kopřivové semínka. Pred tym nemali sancu a darcovske spermie neprichadzali do uvahy... tuto moznost vylúčili....
Inak ja som si pichala hormony tusim 12-13 dni. Jedno ivf som mala tusim 10 dni, ake to bolo najhorie a vysledkami...
@kika123kika mojko...ty ma upokojuješ a pritom si si zažila veľmi ťažké dni... máš môj obdiv...❤️... myslím že teraz musí byť pauza minimálne 3 mesiace aby sa niečo mohlo riešiť...
@zuzik5891 ako vedie ze tam vajíčka neboli? Spravili rozbor folikulov alebo len predpokladaju ze tam ziadne vajicko nebolo, lebo sa im ho nepodarilo vysať... ? Videla si proces odoberania vajicok? S malou ihlou naslepo pichnu do folikulu a vysavaju ho. Niekedy je vajicko pevne spojene s folikulom a nepodari as im ho vysať. To mi potvrdil AJ lekar v prahe na klinike AJ to co som sa docitala na us strankach...
@zuzik5891 nemali by dojst k puknutiu folikulov skor, ale vylucit sa to nemoze
Ako som pisala 1x ivf 1x ovitrelle zo 14 folikulov tusim ze len 6-7 vybrate. Teda iba 50% uspesnost.
2 a 3 ivf som mala 2x pregnyl a pregnyl s ovitrellom a uspesnost bola 90,÷ hoc som mala nizsi pocet folikulov.
A to som este neaplikovala double trigger, teda 2x hcg davka a po 24 hodinach znovu 1x hcg davka.
@martinade no oni mi to vysvetlili tak že pekných folikulov podľa sona som mala 9 a tie aj odsali...ako je mi jasné že odsávajú iba tekutinu z nich ale že odsali všetko...ale na druhej strane kto ti povie celú pravdu... prvé IVF som mala cca 28 folikov podľa sona a odsali len 14 a že len 4 obsahovali zrelé vajíčka
@anniii gratulujem, krásna čiarka 🙂
@martinade Maťka ako pokračuješ?
@zuzik5891 je mi to veľmi ľúto, ale nevzdávajte sa...skús čínsku medicínu, nechceš v BA vyskúšať toho akupunkturistu? Ja som užívala 3 mesiace kvapky za 15 € a podarilo sa...mne zistil, že mám zlú štítku a nasadil mi jód a meď, že som mala nedostatok, to v tých kvapkách bolo
@zuzik5891 dakujem moja ❤️❤️ Jasne odpociniete si a bude lepsie urcite 🙂
@evi38 mozem poprosit kontakt na toho akupunkturistu prosim? 🙂 ak nechces sem, tak kludne aj do spravy. dakujem pekne! on podla coho diagnostikoval tie veci u teba?
@zuzik5891 teda ja som posledne ivf brala dost veci a extra testy mi nerobili... len predoperacne.
Tazko mi hodnotit ceske a slovenske centra, ale pocula som ze v cechach su tie centra lepsie.
Dokonca ked som dosla do centra s tymi americkymi studiami, tak lekar nebol proti tomu zvysenemu triggeru... a naschval mi predlzil stimulku, lebo som zdoraznovala ze moj cieľ je mať co najviac zrelych vajicok lekar kooperoval.
Este musim popracovat na kvalite vajicok. Ziadne laky na nechtoch, chemia v tele, bio sampony bez mikroplastu (mam apku co vyhodnocuje zlozenia produktu. ), ziadne jedlo v plastovych nadobach, menej mliecnych vyrobkov, ziadna kava (max 1 salka denne), ziadny alkohol, ziadne sladkosti, sladke alebo biele peciva, viac zeleniny, masa, strukovin, a podla jednej knihy beriem suplementy 400-600 q10 radsej teraz spravim maximum
@pasikavamacka páči sa 🙂 https://www.akupunkturacentrum.sk/...je potrebné sa objednať na tú metódu EAV, spraví ti diagnostiku celého tela, zistí, kde je problém a nasadí lieky, kontrola o 3 mesiace, ja som prišla na kontrolu už tehotná 🙂...držím silno palce...nám sa zadarilo na 26 cyklus a to som vždy otehu na 1 x, ale po kyrete až takto
@martinade Maťka silno držím palce 🙂 verím ako sa cítiš...akurát sa mi vyhádzal herpes, ale zatiaľ zvládam všetko...letíme 22.10. a utz mám 20.10., tak to ešte dlho, lebo takto človek nevie či je všetko ok...pribrala som už 3 kg, z toho teda nadšená nie som 😀 a dosť mi vyskočilo už bruško, ale snažím sa to schovávať, aby v práci na nič neprišli, pracovne je toho veľa, ale musím robiť, potrebujeme vziať tú hypo, tak nesmiem byť doma...dnes 8+6
@evi38 dakujem. robili ti aj samotnu akupunkturu, ci diagnostiku a potom tie pripravky?

@naty1987 poviem ti pravdu že od kedy som v kolotoči vyšetrení a stimulácii tak som o ovu vedela len vďaka testom a BT... žiadne bolesti...hlien ani náznak ako kedysi... proste nič...a po prvej stimulke som neovulovala 4 mesiace...