Grafy bazálnej teploty
Baby, nová téma o grafoch BT, ovulačných testoch, tehotenských testoch a hľadaní duchov je tu 🙂
Ak meriate bazálnu teplotu a zapisujete si hodnoty do grafov, ste na správnom mieste. Poradíme, pomôžeme, podporíme.
Grafy si môžete vytvárať na nasledovných stránkach:
www.fertilityfriend.com
www.womenzone.cz
www.wunschkinder.net
Všetko o meraní BT a jednotlivých programoch na vytváranie grafov nájdete tu: http://merenibt.xf.cz/index2.html
Dobré rady a pomoc ohľadom ovulácie, plodnosti i tehotenstva je na stránke http://www.fertility.sk/
Tak vitajte 🙂
Maminky meriam len druhý cyklus, a neviem sa v tom vysomarit, viete my poradiť, či už prebehla ovulácia, alebo ešte len bude? Lebo minulý mesiac som mala krásne viditelnu ovulácia a mala som ju až 21DC,a teraz mi ju zapisuje o týždeň skôr, čiže údajne na dnes. Ale mne teplota nevyskocila až tak rapídne vysoko, ako minulý cyklus. Prvá foto tento mesiac a druha minulý mesiac. Tam ovulka presne aj sedela, ako my vyšla v grafe.
@mirus11 Ja sa v tom až tak nevyznám, ale podľa mňa ani jeden graf nevyzerá ako ovulačný. Niekto tu vysvetľoval pravidlo 6/3, že teplota po ovulácii musí byť aspoň 3 dní po sebe vyššia ako pred ovuláciou a teplota pred ovuláciou musí byť aspoň 6 dní po sebe nižšia ako po ovulácii. To tam nevidím splnené, aj appka ti píše, že podľa teploty ovuláciu nevie určiť. Môže to byť aj preto, že za niektoré dni ti chýbajú údaje. Meriaš každý deň v tom istom čase?
@anniii minulý mesiac som začala neskorale tento mesiac meriam poctivo každý deň, tak som zvedavá, ako to bude pokračovať. A minulý mesiac som mala tu ovulku tak ako je zaznacena, ten 21DC(kedze som ostala aj tehu, len som o babo prišla) presne mi to sedelo. Ja tiež som začiatočník.ale meriam už len zo zvedavosti, ako vlastne to moje telo funguje.
@mirus11 Ak máš potvrdené, že ovulka bola, tak bola 🙂 Len tam proste nevidím to pravidlo, ktoré vysvetľuje @martinade. Mrzí ma, že si o bábo prišla a držím palce, aby sa čo najskôr podarilo.
Ahojte dievčatá! Dlho som neprispievala, ale sem tam som vás sledovala ako sa vám darí...gratulujem @martinade a držím silno palce✊🏼 Idem si k vám po radu, ráno som si spravila test lebo mi stpla BT a mala by som začať užívať vaginálne tablety plus laktibacily pretože v CAR mi zistili nerovnováhu v mikroflóre, tak na jej úpravu mi dali lieky ktoré sa v tehu nemajú užívať. Okrem toho mi zistili trombofilné mutácie Leiden V a MTHFR C>T a MTHFR A>C heterozygot. Baby prosím vás, v prvom rade: Vidíte tam druhú čiarku? MS má prísť vo štvrtok až. A ak áno, mám volať do CAR alebo svojej gyn. kvoli mutáciám? Budem potrebovať nejaké injekcie podľa vás? V CAR mi to vobec nevysvetlili len ma hneď tlačili aby som pred MS prišla po recepty na stimulku a šup IVF...no ale toto je možno planý poplach len po tom ako som doskákala od šťastia som si uvedomila tie trombofilné mutácie a trocha sa bojím aby to bolo ok. Pripájam graf a foto testu. Veľmi ďakujem za vaše odpovede🙏🏼
@olivia_0309 gratulujem 😍 krasne vidno ciarku.
Na tvoje otazky neviem zodpovedat, ale to su podla mna dost Osborne, na tvojom mieste by som ich riesila a karom a gynekologom
@olivia_0309 aj ja vidím, držím palce nech to bude ok
@martinade dakujem no to určite budem, len neviem či to nie je skoro keď až vo štvrtok by mala MS prísť. Sa ma opýtaju koľko mešká...a mne nemešká. Nič budem im volať len nech je to ok🙏🏼
@bona69 ďakujem,dúfam🙏🏼
@olivia_0309 ak mas leiden mutaciu okamzite volaj hematologicke ! Nechcem ta vystrasit ale ta leidenska mutacia je dost na prd. Poznam paru ludi co to majú. Clexan alebo fraxiparin vo vyssich dávkach ti daju isto a dalej podla tvojej diagnózy aj tabletky. Aj vysoke davky listovky isto ti treba. Drzim prsty ;)
@verona1989 ďakujem veľmi pekne!
@olivia_0309 gratulujem a určite volaj gyn ci na hematologiu budeš potr fraxiparin a to hneď by si už mala pichať
@butterfly333 ok volam hned o 13tej😉 vďaka
Tak zienky bez terminu som sa dnes vopchala ku gyndošovi. Zobral mi krv už na tehotenské testy, hcg budem vediet zajtra . Ked som mu povedala moje hcg z piatku, tak bol velmi prekvapeny. To som mu aj na tvari videla. Vravel ze pekne cislo. Chcel spravit sono, no to som odmietla, ze sa bojím ze chcem až neskor, na potvrdenie srdiečka. Tak som o 3 tyzdne objednana na ultrazvuk. Objednana som už aj v Decembri a chcu mi chcu robit testy buď trimestrivske alebo harmony. Neviem aky je v tom rozdiel. To si musim nastudovať.
Inak co stvrtok som bola na ocnom bo mi slzilo oko, tak lekarka vravela, ze mam suche oci a od toho mam infekciu... kus sa bojim aby to nejako neovplyvnilo plod.
Inak mi znizili davku fraxiparine , teda si budem pichať clenexe 4000
@martinade držím palce verím že to tento krát dotiahneš do úspešného konca.
Baby dnesne testy su kus slabsie, moze to byť farbivom? Od rana sa kus stresujem. Už aj podbrusko ma znovu boli...
@martinade V testoch sa moc nevyznám, ale aj kontrolná sa mi zdá slabšia, tak snáď je to tým farbivom. Tiež je možné, že Ovitrelle práve teraz vyprchal (v príbalovom letáku sa píše do 10 dní) a toto je už iba tvoje vlastné HCG - držím palce, aby ti zajtra povedali, že pekne stúpa.
@martinade ked si robíš test v tehotenstve poobede alebo hocikedy inokedy okrem rana tak netestuj. V tehu len z ranneho mocu rob. Poobede som aj ja mala slabsi test a tiez som sa dost zlakla. To ovitrelle z teba isto vypršalo tak preto moze byt kus slabsi test. Aj skus tu istu znacku testov kupovat . Drzim palce
Baby tak to bude testom, bud menej farbiva, alebo som viac pila. @annii @verona1989
Testy robim len rano, aby som sa vyhla variabilitám počas dňa. A v piatok mi jedna kocka dala link aby som si vypočítala zvyšné hcg v krvy, tak hoc som zacala plny hodnotu, do som si pichala počas 16 dní, tak hodnota hcg pre ovitrelle bola v rozmedzí 20-60 hcg a ja som v piatok uz mala hcg 554. Inak dnesny test prekvapil najsilnejsi
@martinade isto to bude zmenou testu levo mne tiez blbo ukazalo co si pamatam ked som zmenila test. Vacsinou som len ten mamatest pouzivala tie maju podla mna najlepšie farbivo. Hlavne klidek vyloz si nohy a uzivaj si 🙂
@martinade noo tak tu uz nieje o com 🥰 straasne moc drzim palceky aby bolo vsetko okej 😘 a uzivaj sk tehotenstvo bez problemiv 🙏🏽🍀✊🏼🍀

@martinade držím mooooc palčeky