icon

Grafy bazálnej teploty

rybkaa
3. jún 2014

Baby, nová téma o grafoch BT, ovulačných testoch, tehotenských testoch a hľadaní duchov je tu 🙂
Ak meriate bazálnu teplotu a zapisujete si hodnoty do grafov, ste na správnom mieste. Poradíme, pomôžeme, podporíme.

Grafy si môžete vytvárať na nasledovných stránkach:
www.fertilityfriend.com
www.womenzone.cz
www.wunschkinder.net

Všetko o meraní BT a jednotlivých programoch na vytváranie grafov nájdete tu: http://merenibt.xf.cz/index2.html
Dobré rady a pomoc ohľadom ovulácie, plodnosti i tehotenstva je na stránke http://www.fertility.sk/

Tak vitajte 🙂

callisia
Autor odpoveď zmazal
zuzik5891
18. dec 2019

@callisia ja fakt neviem...každé centrum je iné...neviem prečo je tak nadhodena cena...neviem či v reprofite máš tiež v tej platbe zarátané aj macs...picsi...geri inkubátor...pk a podobne alebo je to cena bez toho...lebo ak je tá suma s týmto všetkým tak majú ozaj dobrú cenu

zuzik5891
18. dec 2019

@callisia No už som si to prečítala...vlastne oplodňujú iba pomocou icsi...všetko ostatné si hradia záujemcovia sami...tiež ti síce garantujú embryo ale ak je spermiogram dobrej kvality...čo v našom prípade je hlavná príčina ivf keďže máme veľmi vysokú fragmentáciu a bez picsi a macs sa nepohneme...v konečnom dôsledku by nás to vyšlo cca na rovnako

naty1987
18. dec 2019

@callisia
@zuzik5891 ako vás čítam a tie ceny do toho....akoby ste sa bavili o kabelkach ale tu sa jedna o nový zivot a ina ho ma ani nevie ako ....😭😟 je mi do placu že sa toto deje
Ta čo by dala nemožné ta nemôže mať...😞😞😞
My sme sa snažili 3a pol roka o syna s liečbou a bol to masaker na psychiku už nás objednavali do Iscare na ICSI ale ja som všetko odmietla....
Tak veľmi vám držím palce aby sa to podarilo tak moc vám to prajem a každej jednej z nás

callisia
Autor odpoveď zmazal
zuzik5891
18. dec 2019

@naty1987 no mi o tom niečo hovor...A v centre ešte v Košiciach nám povedal doktor že je ešte možnosť (ostal taký zarazený že to tak musí povedať)kúpiť si embryjko...je to ozaj strašné že sa takéto veci vôbec musia riešiť...že sa páry zadlžujú aby mohli byť rodinou a ani to im nikto ešte negarantuje...

callisia
Autor odpoveď zmazal
zuzik5891
18. dec 2019

@callisia vieš pri kombinácii zlých vajíčok a zlého spermiogramu a pri tej obrovskej túžbe aby to už konečne vyšlo by si si zaplatila aj púšťanie Bočeliho ak by ti povedali že to pomôže...určite by som si nechcela neskôr vyčítať že čo by bolo ak by som tam ten geri nedala lebo nás to stojí viac...

naty1987
18. dec 2019

Baby moje zlate vy mi poradíte ja som zmenila avivaz a asi sa mi ani prášok nezmyl poriadne z pradla a ako som si dala nohavičky odvtedy ma všetko svrbi pali tam dole čo použiť aky krem ???či čo, ja už neviem dnes je to druhy den

giuli
18. dec 2019

@naty1987 obycajny Borax glycerin...dobre povytierat s odlicovacimi tamponmi alebo gazou...stary liek a zaberie..

beatinka
19. dec 2019

Ženy prosím vás, ak som bola cikať necelé 2 hodiny pred meraním, mohlo to ovplyvniť teplotu smerom dole?

martinade
19. dec 2019

@beatinka ani nie, necvicila si, nebehala po byte/dome... popripade daj si poznamku, ze si bola na WC

giuli
19. dec 2019

@beatinka ee,to je v pohode...teplotu ovplyvni nejaka fyz.namaha....bola si na WC a potom hned do postwle...ti je ok

mirus11
19. dec 2019

@naty1987 no moja dnes ako s teplotou? Ja takto

marionluna
19. dec 2019

@maribell tak mne to zase dnes stuplo.. ty ako?

anniii
19. dec 2019

@beatinka Aktivita by teplotu posunula skôr nahor. Cikanie dve hodiny pred by nemalo mať veľký vplyv.

anniii
19. dec 2019

@zuzik5891 Zaujal ma tvoj príspevok, že ovulácia sa dá potvrdiť iba z krvi. Nedávno som googlila niečo o bazálnej teplote a našla som štúdiu z roku 1982, v ktorej analyzovali grafy bazálnej teploty žien s pravidelnými cyklami, ktoré otehotneli po IUI s darovanými spermiami kvôli azoospermii partnera. Posudzovali iba grafy žien, ktoré otehotneli, pretože v tom čase považovali za jediný dôkaz ovulácie tehotenstvo. Hovorila som si, ako tďaleko sme sa posunuli s ovulačnými testami a folikulomet+íriou, ale zdá sa, že predsa len nie 🙂 Oni nebrali ako dôkaz ani krv, lebo predpokladali, že aj neprasknutý folikul môže prejst luteinizáciou a produkovať progesterón, ale tento predpoklad sa nepotvrdil. Ak to niekoho zaujíma, výsledkom štúdie bolo, že ovulačný graf je vždy dvojfázový a IUI má najvyššiu úspešnosť, keď sa urobí krátko pred ovulačným poklesom teploty. Všetky to tu vieme, ale aj tak bolo zaujímavé prečítať si o tom viac 🙂

zuzik5891
19. dec 2019

@anniii no ja všade kam prídem na vyšetrenie tak mi povedia nejakú novú informáciu o ktorej som si myslela že mi je už dávno jasná..

naty1987
19. dec 2019

@mirus11 ja so vybehla pekne hore kuk ten modrý graf

Vyzerá to aj u teba pekne

beatinka
19. dec 2019

Ahojte. Tak dnes konzultáciu v CAR úplne zle. Neodporúčajú nám ani TESE. Vraj keď nie sú spermie ani po centrifugácii, nemá to význam. Priateľ bol pred 14 rokmi ožarovaný a vraj toto je následok. Moje výsledky úplne komplet “tip-top”. Ale čo z toho, keď je to takto... Budú to smutné vianoce...

naty1987
19. dec 2019

@beatinka juuuj tak to ma mrzi že to takto dopadlo ale čo tam darcovske spermie??neuvažovali ste ??

beatinka
19. dec 2019

@naty1987 to sme sa dohodli už na začiatku, že to nie. Nevedeli by sme to nejak “prehryznúť”... každý máme dieťa z predchádzajúcich vzťahov, takže tá potreba nie je až taká, že za každú cenu, ale sklamanie je to riadne. A taká som “nahnevaná”, lebo mal 27 keď ho ožarovali a nikto mu ani len nenavrhol, že si môže dať spermie zamraziť. Mladý človek a takto prísť o šancu na dieťa...

marionluna
19. dec 2019

Baby chcem sa spytat.. krcok po oplodneni ma byt tvrdy nizko uzavrety a lahko nahmatatelny? A ked prichadza menzes tak sa ako meni? Vdaka

maribell
19. dec 2019

@marionluna aj mne dnes stúpla 🙂 .. Akurát dnes v práci ma pichalo v podbrušku ale ms zatiaľ žiadna... Snažili sme sa aj minulý mesiac ale nevyšlo tak meriam aby som vedela kedy mam ovuláciu keďže mam rozhadzane cykly

kakatulik
19. dec 2019

@zuzik5891 tak to je zaujimave s tou ovuláciou. A ake hormony a kedy sa kontroluju aby sa potvrdila ovulacia nepovedali?
Inak ja som u seba odsledovala,ze aj ked mam anovulacny cyklus,tak normalne mam pozitivne testy a v case,kedy by ovula mala prist aj trochu teplota stupne,ale nedrzi sa dlho hore a ten vzostup je mensi ako pri ovulke.

zuzik5891
19. dec 2019

@kakatulik Kati...ja si aj tak myslím že každé telo je tak špecifické že sa nedá jednoznačne potvrdiť alebo vylúčiť či ovu prebehla aj na základe BT...usg či ovu testov...
V krvi musíš mať zvýšený prigesterón no na to sú už presné tabuľky lebo prigesterón sa ti dvihne aj keď ovu nebola...ale nie v takej hladine ako pri ovulácii...
Ja napríklad keď som síce podľa ovu testov a usg zovulovala tak ani branie prigesterónu mi nepomohlo aby mi teplota držala pekne hore...skôr si myslím že fóliou bol prázdny a nevytvorili sa žlté teliesko...teraz som pre zmenu zovulovala z oboch vaječníkov...na milión percent to viem lebo okrem hlienu a pozitívnych testov dba dní po sebe som mala aj neskutočné ovu bolesti a dokonca som deň po dni aj zakrvácala čo sa mne už vyše roka a pol nestalo...No aj graf vyzerá pekne poovulačne...
Joj prepáč som sa rozpísala...🥰

zuzik5891
19. dec 2019

@kakatulik #progesteron😂😂😂😂
Fóliou-folikul

marionluna
20. dec 2019

@maribell ja som dnes 10dpo a skusala som test a biely.. tak zatial nic cakame

maribell
20. dec 2019

@marionluna ja som 11dpo.. Teplota dnes klesla o 0,10.. Takže nič extra akurát ma sem tam pichne v podbrušku.. Uvidíme čo z toho bude lebo je to ine pichanie ako pred ms..ja chcem pre istotu vydržať do nedele..to už by mal test ukázať.. Uvidíme či vydržím

kakatulik
20. dec 2019

@zuzik5891 tak na to som uz prisla ze to nemusi byt vzdy tak ako sa zda....mne utrogestan teplotu pekne zvyhne aj bez ovulky....je to cele haluzne. Ja uz dva cykly bez ovulky a momentalne to tiez nevyzera neviem ako ruzovo,lebo ovu testy skoro pozitivne,ale blednu a teplota dole,cize isto nic....nuz ale som iba 11DC,tak este pockam.A dakujem za vycerpavajucu odpoved😘