Grafy bazálnej teploty
Baby, nová téma o grafoch BT, ovulačných testoch, tehotenských testoch a hľadaní duchov je tu 🙂
Ak meriate bazálnu teplotu a zapisujete si hodnoty do grafov, ste na správnom mieste. Poradíme, pomôžeme, podporíme.
Grafy si môžete vytvárať na nasledovných stránkach:
www.fertilityfriend.com
www.womenzone.cz
www.wunschkinder.net
Všetko o meraní BT a jednotlivých programoch na vytváranie grafov nájdete tu: http://merenibt.xf.cz/index2.html
Dobré rady a pomoc ohľadom ovulácie, plodnosti i tehotenstva je na stránke http://www.fertility.sk/
Tak vitajte 🙂
@janaochi no to je blbe, ze az tolko toho negativneho ma v tych spermiach... 😒 Ale kazdopadne drzim palce na stredu, nech je tam nadej, ze sa to bude dat aj bez darcovskych spermii....
No a co sa tyka mojej ovualcie, mrchy a mojho cyklu, tak to je tiez take komlikejsn 😒 Moja dr. tvrdi, ze mam PCOS, neovulujem a nasadila mi ten Duphaston. Lenze ja som mala v minulom cykle, teda mozno je to stale este tento jeden, som z toho somar na 26 DC pozitivny ovu test a na 28 DC vela egg-hlienu. Kedze som Dufik uzivala do 25 DC a do 2-3 dni po vysadeni ma prist po nom mrcha, tak mi aj prisla, ale velmi slabulinka a v podstate 3 den to bolo viac menej len spinenie a teraz mi stupla teplota, tak preto si myslim, ze mozno nakoniec mam po ovulke a ta akoze mrcha nebola ozajstna mrcha, ale len taka, ze ju sposobilo klesnutie hormonov po vysadeni Dufika. A preto si myslim, ze ozajstna mrcha pride asi buduci tyzden niekedy. No som zvedava, ci sa potvrdi moja teoria. Vysvetlila som to normalne, ci?? 😕
ja si skor myslim, ze ten moj graf by mal vyzerat takto:
http://www.fertilityfriend.com/home/adamnela
Som mrchu zmenila len na spinenie, ciste teoreticky, aj ked bola aj cervena krv prve 2 dni, len som to ak skusila, ze ako bude ten graf vyzerat...
hej, chápem, ale nechápem prečo máš brať dufík na ovu.Veď ten sa berie na úpravu cyklu a až po ovulácii. Keďže je u teba aj ten problém, že ovu nemávaš, tak ti mala nasadiť clostylbegyt, odsledovať ovu a tak 2 dni po ovu začať s dufíkom. A máš vybavené. Keby si mala odsledovanú ovu a vajko by nechcelo prasknúť, tak tam sa pichne pregnyl a vajko praskne určite + do toho sexík a bábo je na ceste. Či ako máš nejaký iný problém?
dufík sa berie na úpravu cyklu a aj ako pomoc pri uhniezdení, nakoľko progesterón je zodpovedný za nárast endometria a udržanie tehu, jeho prudký pokles spustí ms, čiže doberieš dufík a ms dojde do 2-4 dní, ak nie, malo by to byť tehu. Ale progesterón je hormón druhej, tzv.luteinizačnej fázy, preto sa berie až po ovu.
ja som brala duhík od 17-25DC, lebo sa nám akosi nedarilo hneď otehu.Ja som bola zvyknutá hneď na prvý raz. 😀 A teraz už 4 cykly a nič, tak som začala s duphíkom a hneď som ostala tehu, ale ja mám cyklus ako hodinky, dokonca ani po potratoch mi nikdy nemeškal, na 28 DC je stále tu. 😵 Ale čo z toho, nakoniec sú spermie aké sú, že vraj zázrak je už to, že som vôbec otehu. 😖
@janaochi ona chcela teraz len docielit, aby prisla mrcha, lebo mam ist na laparku a na ten drilling. Viem, ze sa ma uzivat az po ovu, lenze ona tvrdi, ze ja neovulujem, tak zvolila takyto postup. Podla mna ja ovulujem, aj ked o dost neskorsie ako by malo byt, cize nie som tabukovy typ.. 😒 Boji sa toho, ze keby sme zacali stimulovat uz teraz, tak vajka sice narastu, ale ze nebudu moct kadial odist, kedze mam pravdepodobne zhrubnuty ten obal na vajecnikoch. Tak preto najprv laparka a az potom stimulka...
A viem, ze ked nedojde mrcha po vysadeni, je moznost tehotenstva, ale u mna je to divne, kedze som mala ovulku mozno az po dobrati Dufiku. Je to komplikovane veru 😒
@mawiya nakukla som po nejakej dobe medzi vas spat, ze co tu mate nove a citam tu tu skvelu spravu! Poslala som ti tehu bacil a ty si ho tusim hned chytila. Tak teda musim uznat, ze bacile sa siria veru ozaj rychlo 🙂))). Krasne tehulkovanie ti prajem, nech je vsetko OK. Ja som dnes 9+6, zatial dobre, byva mi zle od zaludka, ale neblinkam, len ma napina a napina a to vecer, rano mi neni nic.
@janaochi snažili sme sa tri roky. ja zdravá, mužo zdravý - ale jeho prvé bábatko. no mám 36. potom začali problémy s cystami. potom s obličkáma, potom furtom niečo. a tento mesiac sme už ani nesnažilkovali podľa ovu, bo doktor sa jasne vyjadril, že ak bábo, tak na IVF. no a zo zvyku som skúsila na 10 DPO test a ukázal ducha. ibaže toho mi ukazovalo asi 10 cyklov stále, tak som nejako ani nedúfala. a keď to tmavlo, tak som išla minulý týždeň k dokymu, stále presvedčená o cyste. a on začal "tancovať okolo mňa" a vykrikovať záááázraky sa dejú. debil. 😀 bodaj by mal pravdu a zázrak by sa nám narodil zdravý.
@lenocka78 ďakujem srdienko ja dnes rovných 6+0 a teda začíname 7 tt. juj a od včera mi je tak zle. ale myslím, že to má na svedomí vyprážaný syr s hranolkama. ty si už 10 tt? koky to ako rýchlo letí. Prajem ti nech to čoskoro prejde, tie stavy a dúfam, že aj mne 🙂 krásny víkend zlatík
@mawiya no len skoda, ze som tam 4 dni nemerala, tak neviem aka mohla byt teplota, takze ak aj bola ovulka, tak netusim, kedy mohla prebehnut. Kedze mne ide tepllota po ovulke hore pomaly, tak tazko povedat. Ale 36,7°C urcite nie je moja predovulacna teplota, preto ma to zmiatlo celu, ked sa mi to takto pomaly splhalo hore. No dr.mi na to povie, ze urcite to nie je mozne....To uz ako keby som ju pocula..
@mawiya ja trochu prenesiem, ty porodis skor a este sa aj stretneme v porodnici ked sa prestahujes do tej nasej BA 🙂 Ja mam tiez 36 a uz mi naznacuju, ze na amnio by bolo dobre ist, no pockam si ja na vysledky testov a uvidim, kamosky nikam neposielali ked mali dobre testy, tak neviem co mna hned s tym strasia. Pekny vikend aj tebe.
@adamnela no tak takto hej, keď ti treba basolvovať najprv laparo, tak zbytočne stimulovať, no ale je možné aj to, že ty si až teraz začala ovulovať, keď si vysadila dufík. No uvidíš.Lebo pred ms by mali byť tzv. suché dni, žiadny výtok.Ak je výtok a taký biely, tak je to vačšinou príznak tehu, čo asi u teba nebude. Či??Žeby ďalší zázrak?? Lebo aj ja som pomaly že zázračná, že som dokázala otehu s mm spermiami, akurát, že mne by trebalo ešte jeden zázrak, aby ma oplodnila zdravá spermia a ten sa ešte nekonal. 😖
@mawiya takze predsa budes recyklovat potravu?🙂 ak je to na prospech babatku, ako vsetci vsade hovoria, tak to snad par tyzdnov prezijes... akurat v robote sa budu cudovat, ze ti kazdy den nesadol na veceru vyprazany syr - inak, ten milujem aj ja 😀 a tu kelovu tiez robim fajnovu, myslim, ze @rybkaa este dobry kel nejedla 😉)
@janaochi ako tak pozeram, jedna sprava lepsia ako druha... som zvedava, co vam povie ten androlog. A veru, neviem, ci by som ja isla do darcovskych spermii, ty mas v hlave uz tuto otazku vyriesenu?
@adamnela tebe by to fakt aj vychadzalo na tu ovulaciu ako si zaznamenala ten hlien, naozaj skoda, ze tam chybaju tie teploty, ale vies, ze my sme ti hovorili, ze by to mohlo byt aj ovulacne krvacanie 😉) pozri, prinajhorsom budes tehotna, myslim, ze na to by sa ani jedna z nas, vratane teba nenahnevala 😀
@senta_sofia máme to vyriešené, do darcovských by sme nešli.Ja deti mám a keď to nemá byť dieťa môjho muža, tak mi ďalšie netreba. Ale verím, že sa nejaká cesta nájde a budeme mať naše spoločné. 😵
@janaochi ahoj,och co to citam,to su spravy... ale neboj,verim,ze sa to aj vam podari...niekedy su lekary skepticky a negativny a zazraky sa ozaj deju...drzim palce,uvidis,vsetko sa vyriesi,mm nech preliecia co treba,ved spermie sa stale tvoria nove,tak mozno sa ich par podari vytvorit a na ivf vybrat tu vhodnu a vhodne embyrjko,urcite,neboj... na spermie popri liecbe je dobry vit. C,E, selen a zinok,to mm nasadt dlhodobo a ak mozes tak aj macu a kotvicnik(tribulus),moj uziva pripravok erefit,tam je taky mix a vidim na mm,ze to ma na neho ucinok,hoci mal spg dobry,ale robili nam tiez len zakladny.... drzim palce
@adamnela fuuha,tak ty si zahadny pripad,graf vyzera ako s ovu,ale skoda,ze to nemas odsledovane utz a krvou... graf nemusi byt objektivny,kedze ti to asi dufik este viac rozhadzuje,alebo ti upravuje cyklus a ovu budes mat skoro,ved aj to sa stava... zda sa mi cudne,ze hned ti stanovila PCO a laparku,ked ani neodsledovala,ze ovulujes...
@rybkaa vaaaau,krasna basen,mne sa moc paci...isto by si sa ujala vo svete poezie 🙂 a inak burcak aj ja milujem .... si mi narobila chute,prave dnes som dokoncila zdravy domaci liker z aronie,asi si dam 🙂
@janaochi no akurat dnes som mala tak vela bieleho riedkeho vytoku, ze esteze nosim stale intimku, lebo by bola urcite potopa 😉 No a veru dalsi zazrak by nebol na skodu a este tesne pred laparkou 🙂
@senta_sofia ved vsetko je mozne, aj ovulacne krvacanie, ktovie...Len neviem ci by to krvacanie trvalo skoro 3 dni, hm?A ak by som bola naozaj tehu, tak veru by som sa vobec nenahnevala a Vy asi tiez nie 😉
@jaja9891 no veru som zahadny pripad a som strasne zvedava co sa z toho nakoniec vykluje 😕

@mawiya a ty si mala aký problém, že je to až zázrak?? 😕