Grafy bazálnej teploty
Baby, nová téma o grafoch BT, ovulačných testoch, tehotenských testoch a hľadaní duchov je tu 🙂
Ak meriate bazálnu teplotu a zapisujete si hodnoty do grafov, ste na správnom mieste. Poradíme, pomôžeme, podporíme.
Grafy si môžete vytvárať na nasledovných stránkach:
www.fertilityfriend.com
www.womenzone.cz
www.wunschkinder.net
Všetko o meraní BT a jednotlivých programoch na vytváranie grafov nájdete tu: http://merenibt.xf.cz/index2.html
Dobré rady a pomoc ohľadom ovulácie, plodnosti i tehotenstva je na stránke http://www.fertility.sk/
Tak vitajte 🙂
@zuzulienocka77 Asi mas na mysli aj mna, ak ano, je to v pohode. Tato tema je aj o nadeji a kazda fotka malej bublinky nam dava vieru, ze to raz vyjde..
@sjuzan77 zuzik, strasne ma mrzi, ze to takto dopadlo. ja som nikdy nic take zle nezazila, toboz nie 3x, tak si to neviem ani predstavit... velmi by som si priala, aby sa vsetko nakoniec na dobre obratilo, aby ti lekari nasli problem a vedeli ho vyriesit a aby si sa tesila este aspon z jedneho babatka. a co pises o tych zenach, tiez sa casto nad tym zamyslam, ze preco taketo maju deti a ine kadeco podstupuju, oci si idu vyplakat a nic...
@jaja9891 @paskolinka Ste ma terda teraz poriadne zmiatli, neviem či brať, nebrať :( @rybkaa problem nie je ( dufam ), toto je len druhy mesiac, priznavam že prvý mesiac som to trochu neodhladla s ovulaciou, ale verim, že sa to teraz podarilo. Inofolic je len koli kyseline teda. Idem pozrieť iny produkt s kyselinou listovou, z kt. sa nepriberá. 😒
@attraversiamo inofolic je primarne pre zeny s pco alebo inzulinovou rezistenciou...
@sjuzan77 aj mne je luto co sa stalo....niekde sa hovori 3 x a dost...takze 3 su anjelikovia a toto co bude nasledovat ti bude uz len radost robit....a na tie...akoze matky sa vykasli...kazdu by som v momente prefackala...drzim palce nech ti to uz konecne normalne vyjde... 🙂 🙂 🙂
@attraversiamo ja este tiez doberiem posledne dve krabicky a idem skusit len cisto kyselinu listovu prip. aj s femibionom.....no snad dopadneme tak ze uz nebudeme musiet nic skusat a budeme mat za chvilu kazda //...a kludne aj 10 //....cim viac tym lepsie....
baby, http://www.fertilityfriend.com/home/kikaneu poprosím o názor.......pri takej teplote špinenie? to sa mi ešte nestalo........čo to?
@attraversiamo pozri inofolic ti neuskodi,kys. listovu najdes aj cistu a aj v inych vitaminovich doplnkoch...inofolic vacsina uziva kvoli inositolu a nie kyseline a tiez nie kazda z neho pribera....vseobecne b vitaminy sposobuju chut do jedla a tak aj priberanie...ak ti nic nie je staci listova a ak chces zmes vitaminov tak mozes tiez priberat...ja napr priberam z b komplexu a probiotik stale....teraz beriem vitamin d3 a ecko a cecko ... tie radia v car a som ok...
@kikaneu no bud to bude suvisiet s pripadnym tehotenstvom alebo jednoducho spinenie pred ms... hm? 🙂
@paskolinka neviem preco mate zo mna taky pocit... ja vseobecne vsetko riesim a zvazujem,tazko sa rozhodujem...ale moja tuzba je silnejsia ako cokolvek...len skratka nemam rada ak mi do tohto niekto ako dr kaze... ked nevie nic okolo...a vam sa tu mozem vyrizpravat...niekto veci berie lahsie a vysporiada sa s nimi...ja to nedokazem a preto musim ist na ivf a som rozhodnuta....ale jasne je,ze je ty isty strach...
@paskolinka no dík, verím v druhú možnosť 😉
@paskolinka
@katkatonkova
@jaja9891 vdaka babule, keby som nemala malu, tak to nezvladnem, len ona ma nuti ist dalej, aj ked je to tazke.
Spermiogram neviem ci nieco vyriesi, keby totiz nieco bolo zle, tak by som potratila aj v prvom tehotenstve. Ono to vyzera skor fakt na to, ze mozem donosit len dievcata. No ale uvidim, co bude, teraz sa bude patrat dokladne.
@sjuzan77 mozno to naozaj bude suvisiet s tym pohlavim, ze chlapci nejdu donosit... tu mi napadlo (ale to len vymyslam), ze bud je teda chyba u teba, alebo moze byt aj v tych "chlapcenskych" spermiach, ze maju nejaku vadu a preto ich nevies donosit? 😕
@kikaneu vsak uvidis 😉 ja som v pohode mala spinenie pred ms pri este vysokych teplotach, takze mne to divne nepride.
@paskolinka skor u mna, mame v rodine viacero postihnuti a zvacsa su to chlapci. Oni sa sice narodili, ale moje geny sa mohli nejako zmutovat, ze chlapca ani neporodim. Dost sa tym v nemocnici zaoberali, asi aj vysetrenia budu smerovat tadial.
@sjuzan77 tak potom to bude rozumne, tymto smerom sa pustit. snad tu pricinu najdu.
@paskolinka ja ešte nikdy, preto mi je to divné....ale ako píšeš, čas ukáže.........vďaka
@jaja9891 vies preco mame taky pocit? skus si prezriet svoje prispevky, ty nieco napises, niekto ti napise svoj nazor, ty na to reagujes tym, ze upravis mierne svoj prvy prispevok a ked na to reaguje zase niekto, tak to dopadne tak, ze v tretom prispevku skonstatujes, ze sme to vlastne vsetko zle pochopili a vsetko je inak... takze sa naozaj nehnevaj, ale naozaj neposobis dojmom, ze si 100% rozhodnuta ist do toho, pretoze stale je tu nejake "ale". Nech sa rozhodnes akokolvek, budeme ti drzat palce!
@sjuzan77 Zuzik a ten hematom si tam mala uz ked ta prjali do nemocnice? A inak aky si mala dojem z nemocnice, snazili sa, ci kaslali na teba?
@zuzulienocka77 Zuziiik, zajtra drzime palceky a vsetko najlepsie prvorodenemu prajeme 😉)
@zuzulienocka77 juuuuuj dievka moja, aj ja sa teším na tú tvoju fotečku. koľký vlastne si týždeň?
@attraversiamo ja zastavam nazor, ze ak nemas nejake zdravotne problemy, tak ti bohato staci kyselina listova a nemusis sa dopovat ziadnymi komercnymi pripravkami 😉
@senta_sofia ano, bol tam, ale tazko povedat, ci vznikol pri krvacani pred prijmom, alebo bol starsi. Co sa tyka starostlivosti, lieky mi davali asi vsetky mozne, co mali (ascorutin, listovku, pamba, kanavit, dicynone, duphaston, guajacuran, magnezium, borax, fraxiparin, vulmizolin, neoffollin, hydrocortison a este nejake MEM, nieco v tabletkach, nieco injekcne). Ale pristup otrasny, proste vsetci od primara az po sestricky sa k tomu stavali tak, ze je to na prirodu a nie je v ich silach udrzat nieco, co chce odist. Chapem, ze je v tom aj kus pravdy, ale aj ked to bola pre nich rutinna praca a stretavaju sa s tym denne, mohli byt trocha empatickejsi.
Teraz pockam na kontrolu, aky zoznam vysetreni dostanem od lekara a ked sa mi to nebude pozdavat, tak som rozhodnuta ist do nejakeho car a nech mi porobia oni vsetko, co len existuje. Myslim, ze po 3 potratoch mam na to pravo.
@senta_sofia mozno mas pravdu,ja sa nehadam,ze nie...neviem to posudit,aj preto sa pytam vas,alebo chcem pocut nazor inych...snad vas tym neobtazujem... vies nie je to lahke,teda priznavam si,ze sa s tym doteraz neviem 100% vyrovnat,alebo neviem presne vyjadrit co citim... a jasne,ze vzdy tu bude ale...napr. chcem ist,to viem,ale bojim sa ako to dopadne a pod.... neviem ci mi rozumies? No dakujem a dufam,ze vam to nevadi...
@sjuzan77 To ma mrzi ☹ Viem, ze priroda sa neda oklamat, ale v kutiku duse som vzdy dufala, ze sa jej mozno da aspon trosku pomoct... Tiez mi napadlo to CAR, mozno ked to bude za peniaze, tak sa k tomu postavia inak, aj ked niekedy mam pocit, ze tiez len skusaju a dufaju v zazrak, verim, ze v tvojom pripade sa ten zazrak stane. Keby si potrebovala niekam vypadnut, kludne pridi, stale plati ponuka vylozenych noh, obskakovania a au-pair zdarma 🙂
@jaja9891 Myslim, ze strach je uplne prirodzena ludska vlastnost, ale myslim, ze keby sme sa nesnazili s tym strachom a obavami bojovat, v zivote nikdy nic nedosiahneme... Nechcem hovorit za inych, mne osobne to nevadi, neobtazujes ma tym, podla mna kazda z nas ti chce len dobre, snazi sa ti poradit, podrzat sa, aby si sa v tom necitila sama...
@senta_sofia viem a som vam velmi vdacna... je to situacia,o ktorej nemozem v mojom okoli s nikym hovorit...a tu nenajdem ziadne odsudzovanie a hlupe rady ci nazory...je tu fakt kolektiv skvelych,ohladuplnych a tolerantnych zien... obdivujem vas humor,vzdy mi zdvihne naladu..

Dievcence, dakujem vam za podporu, spravy a srdiecka. Zial, nestacilo to, neviem, ci ma niekto tam hore nema rad, alebo ci len skusa, kolko toho znesiem. Tentokrat ma to polozilo na same dno, prispieva k tomu aj to, ze som na tom zle aj fyzicky, mam silne bolesti a krce. Ked ma prijali, zistili hematom, male bolo ok, avsak stale som mala to nocno-ranne krvacanie, nevedeli si to vysvetlit. Denne som pojedla kvantum liekov a cela som rozpichana od mnozstva injekcii. Hematom sa zacal zmensovat, male rastlo, srdiecko bilo. V piatok prisiel zlom, hematom zacal prudko rast, dokonca bol uz o 1 cm vacsi ako babo, ale stale bola sanca. V utorok rano som sa zobudila s tym, ze male nezije. Proste som to citila. Spustilo sa mi krvacanie, brali ma hned na utz a srdiecko nebolo, poobede bol kyret, vecer ma pustili. Neviem, co bude dalej, ked pojdem na kontrolu, tak sa dozviem, ake vysetrenia nas s manzelom cakaju. Avsak aj primar ma pripravil na to, ze to nebude lahke, lebo vraj ked som mala prve tehu dobre a az potom zacali potraty, tak vraj je to horsie a bude tam nieco vaznejsie.
Ubija ma strasny pocit nespravodlivosti, najma co som videla za tych 11 dni v nemocnici. 2 zeny dali deti na adopciu, 1 prisla na potrat. Dalsia tiez po potrate, psychicky labilna, podrezala si zily aj krk, denne vyfajcila celu krabicku cigariet - babo jej zachranili. Dalsia sa ma pytala, ako si ma po porode zastavit mlieko, vraj nechce kojit, aby sa babo na nu nenaviazalo a ona ho mohla davat na vikend rodicom, aby mohla chodit na diskoteky - babo jej zachranili.dalsia brala pervitin - babo jej zachranili. Preco take zeny mat deti mozu a tie, ktore by obetovali vsetko - tie nie. Som nahnevana, sklamana, zlomena na 1000 kuskov a aj tak si nepomozem, treti potrat je uz vazne moc ☹