Grafy bazálnej teploty
Baby, nová téma o grafoch BT, ovulačných testoch, tehotenských testoch a hľadaní duchov je tu 🙂
Ak meriate bazálnu teplotu a zapisujete si hodnoty do grafov, ste na správnom mieste. Poradíme, pomôžeme, podporíme.
Grafy si môžete vytvárať na nasledovných stránkach:
www.fertilityfriend.com
www.womenzone.cz
www.wunschkinder.net
Všetko o meraní BT a jednotlivých programoch na vytváranie grafov nájdete tu: http://merenibt.xf.cz/index2.html
Dobré rady a pomoc ohľadom ovulácie, plodnosti i tehotenstva je na stránke http://www.fertility.sk/
Tak vitajte 🙂
Ahojte žienky idem vás trošku potešiť..zdá sa že nám to konečne po piatich rokoch zúfalstva vyšlo 😊 hoci som len dnes 12dpo a neviditeľného dušika som zbadala 11dpo ale dnes sa krásne vyfarbil..viem že sme len na začiatku cesty ale to že sa vôbec tá cesta začína je pre mňa veľký úspech a som nesmierne šťastná (veľký význam prikladám aj inositolu, kt. som brala tento mesiac)..aj keď mám obavy ako sa to vyvinie keď vidím u vás čo všetko sa môže stať (je mi to moc ľúto) verím že náš vytúžený Tiborko al. vytúžená Sonička to nevzdajú a potešia nás svojim príchodom 😍 myslím, že viete aký pocit šťastia prežívam po toľkých rokoch
@varhuanna 🙏👏❤ uzasne!! Uzivaj a nech je vsetko v co najlepsom poriadku 🌞 taketo uzasne spravy by tu mali byt castejsie,omnohooo 🙂
@janedoe
@majka_3
@nina004
@luckynko44 ďakujem Vám baby, aj keď som sem moc nepysala ale sledovala som vás a boli ste by veľkou inšpiráciou pri tom dlhoooom boji♥️ 5rokov je to až neuveriteľné 🤗
@varhuanna pridávam sa ku gratulaciam.. 5 rokov, to si ani neviem predstaviť.. Zaslúžiš si malý uzlicek šťastia.. 🥂🍀
@pet888 no na mojej strane asi dosť veľa a čím viacej som do toho rýpala tým viac diagnóz vislo na povrch DMO, PCO, nepriechodný hlien v krčku maternice, syndróm lepivych doštičiek, ale priateľ ok. Strašili nás jediným riešením a to umelým oplodnenim, ale ja som s tým nebola vôbec stotožnená a bum za tri mesiace 👶
Ďakujem všetkým moc ale hlavne som chcela vás babenky povzbudiť že nikdy to nevzdávajte a chyťte to pevné do svojich rúk a to šťastie si vás nájde ♥️držím vám všetkým moc palce je to náročné ale my ženy sme bojovníčky 💗
@kakatulik možno trošičku bol redšî ale ja som ho vždycky mávala biely hustý takže bol ťažko rozpoznateľný. Jedine čo sme zmenili tak, sme si s priateľom povedali že si musíme bábätko vypotiť a doslovne povedané vyšukať☺️ dufala som že ak mám ten nepriechodný hlien tak spermie musia byť dodávané stále a čerstvé a teda okolo ovu sme šukali ako takí králici aj dvakrát denne 😃
@kakatulik ja som mala dosť takého fuserackeho gyndosa robil mi sem tam folikumetriu ale nikdy nič poriadne nepovedal len mi nasadil duphaston na spravidelnenie cyklu a toť bolo všetko, mávala som aj cysty ale ani zmienka o pco. Ja som netlacila na pílu verila som prírode že bábätko zariadi, veď sex sme mávali pravidelný to musí proste zadarit. Kúpili sme dom usadili sa, len jedno nám už chýbalo a to 👶Lenže keď sa ani po 3,5 rokoch nič nedialo doplo mi že to treba riešiť. Mala som z toho strach bo som vedela že keď človek začne dačo riešiť tak aj dačo vyjde na povrch a psychika potom na bode mrazu.kedze môj gyndo úplný neschopak išli sme do CAr a tam nam porobili všetky vyšetrenia, ale iba tak povrchne všetko robili (aspoň ja som mala taký pocit) podstúpili sme dve inseminacie a bezúspešne a že jedina cesta je umelé oplodnenie, a ja v tom ošiali že fajn a podpísali sme žiadosť.a však doma mi doplo (keď som videla všetky tie injekcie)že to nie je sranda pchať do seba umelé hormóny že to tak nechcem.tak vravím dr že sa bojím že si chcem predtým aspoň porobiť dáke vyšetrenia (genetika, hemato, imuno, atď.) Veď to je nie je sranda, toľko peňazí a keď to nevyjde tak psychika bude v p... A ich prístup bol otrasný fuj až mi je zle keď to píšem..že načo sú mi vyšetrenia že ja nato nemám predispozície, jediný môj problém je, že neovolujem.. no horko ťažko som si vydupkala výmenné lístky..genetika bola v poho, aj hormonalny profil na endokrinologii bol fajn keďže ma napchavali umelými hormónami, ale hemato zlé a v tej moment som už úplne stratila dôveru v CAR a vysrala som sa im na umelé oplodnenie a už som tam nepachla. Ako to môžu takto podceňovať pred umelým oplodnenim??? No biznis a prachy..pevné som to chytila do svojich rúk, a sledovala som si bazalku, nasadila Gynex a posl. cyklus aj inositol(chcela som si overiť, že teda ako je s tou ovulaciou) a bum tri cykly odvulovane a ja že wtf??našla som si nového gynekológa (ktorý mal podmienku, že má zoberie ak nejsom tehotná bo že tehotných má veľa)dr. kukol sono a vraví že na 17.den bude ovulka..a teda bol presný a ovulka naozaj v ten bola..a ja ani po mesiaci u nového gynekológa tehotná ☺️aký paradox 😆ešte som nevolala na gyndo v pondelok idem volať tak som zvedavá ako sa bude tváriť 😁😂 a to je môj príbeh ♥️
@varhuanna tak tvoje spravy ma velmi pobavili takto zrana😀Po prve,konecne zena na MK,co nenazyva sex tutu mutu😂Ale aj ten pribeh s gyndosom,to je riadna haluz,asi ma nejaku plodnu energiu v ambulancii😀Ale ako pises,tak tebe urcite pomohol inositol,on je prave urceny pre zeny s pco najma pre tie s typom inzulinova rezistencia. Ked ti takto pekne navodil ovu,tak mozno nakoniec bol hlavny problem len tento jeden..A CAR...neviem,kde si chodila,tu v BA je tu na slabsej urovni,cisty biznis pristup,otras😞
Baby prosím Vás, vie mi spraviť doktor hormonalny profil aj keď sa nesnažíme o bejby viac ako rok? Môžem si to vlastne len tak vyžiadať?
@millky lekar vie od kedy sa snazite? Ak nie tak povedz ze uz vyse roka 🙂
@pet888 no čítala som na neho gynda len samé dobré rezencie tak som mu poslala e-mail a uprosila ho nech ma vezme, na moje prekvapenie bol až príliš mlkvi a nič nepovedal konkrétne len že ovulka bude😁 typujem že videl aká som z toho vymykana tak ma nechcel stresovať zbytočnými rečami..no určite ten inositol bo s gynexom som ovulovala ale až na 24.den a inositol mi ju krásne posunol na 17.den a určite vajíčka aj skvalitnil.. do caru som chodila do Banskej Bystrici najskôr som nadšená že super aspoň sa niečo deje ale postupne mi psychiku tak zdeptali že som bola veľmi zle na tom..je to biznis..na všetko bola odpoveď to sa nedá a to nejde len umelé..bo to na mňa taký tlak že som ani nemala čas si to premyslieť..a tak mi doma ostali lieky a injekcie a neviem čo s tým..už ma napadlo že in to pôjdem do CARu oplieskat o hlavu 😆
@kakatulik to je to že ich vôbec nezaujímalo ako sa cítim a detailnejšie skúmať príčinu.. ale rozumiem tomu je to predsa klinika asistovanej reprodukcie, tak čo som čakala?? Možno trochu ľudský prístup.
Ok ďakujem za radu, musím ich už predať (bo mi ostanú len na pamiatku 😁) vždy som si ich nechávala ako poistku že čo ak to naozaj inak nepojde. A viete čo je sranda dievčatá, že som si povedala že toto je posledný cyklus čo sa tomu budem venovať a potom už prdím na to (však poznáte tie poznámky blízkych, že nemyslí na to, nesleduje sa atď)ale u mňa asi platí presný opak😆
@varhuanna ja som sa s ludskejsim pristupom stretla len v Brne. Ked sme sli tu na SVK fo CAR, tak hned hura system. Ziadne vysetrenia pomaly, len zaklad a samozrejme platenej laparoskopie, kde sli 300 doktorovi do vacku. Ale vtedy som ti brala, konecne sa nieco deje. Ale... ked som povedala, ze najskor chcem zase 3x IUI a potom IVF a aj to soft, tak sa zduli. Tak som sa na to vyprdla, a ked som zistila, ze priechodnost vajcovodou sa da zistovat i inak, ako len laparkou, co mi nik neponukol. Tak som sa na to cele vyprdla. Ked sa nam vsak prvy synator nedaril uz tri roky (pri 5 by som uz naozaj skoncila na psychiatrii), tak by som aj zmluvu s diablom hadam podpisala. Sla som do Brna, ze chceme IVF a vies co, lekar mi ho odmietol urobit, lebo by som to psychicky nedala, ked by to nevyslo. Mala som si porobit vysetrenia, co nakazal, mala som sa vyprdnut na plodenie a dohodli sme sa, ze o polroka sme tak, ked sa nepodari. Mne sa velmi tento pristup pacil. A maly sa podaril do mesiaca prirodzene 😊
Žienky chcem sa vás spýtať,ovplyvňuje Dhupaston ovulacne testy?dnes som len tak urobila zo zvedavosti ovulacny test,ale on nebol vôbec taký slabí,ako mávam pred ovulaciu,až som bola prekvapená,lebo viem,že pri bráni Dhupastonu ovulácia je zastavená.tak neviem či mám aj vôbec sledovať niečo ovu testami,keď mám brať až do piatku Dhupaston a sobotu by som mala mať podľa predošlých cyklov ovulácia,i keď si skôr myslím,že tento cyklus ovulácia nebude,keďže by som mala o vysadení dostať ms.viete mi niektorá poradiť?
@janedoe ja som tiež chcela soft a to si mala vidieť tie tváre keď som sa na to spýtala a odpoveď žiadna doktorka sa tvárila akože ma nepočula a zahovorila to 😁 celkovo som aj čítala len dobre rezencie na Brno a určite by som ho zvažovala možno tak o rok..ale fakt môžme byť vďačná niekomu tam hore, ver že ja som už ani nedúfala že dakedy budeme mať bábätko. dôkaz, že nikdy netreba prestať veriť ♥️
Veru že som asi aj zmluvu podpísala ale s Bohom, toľko som sa tento krát modlila🙏už len zopár pekov prekonať a nech už je naša tvárička pri nás v postieľke 😍
Žienky testiky krásne tmavú, len dnes by som mala dostať, tak dúfam že to bude ok... mám ale obrovský strach, keďže mi bol zistený aj syndróm lepivych doštičiek a ešte nemám nasadenú ani žiadnu liečbu, pretože mi hematologicka nemohla dať nič bo som asi alergická paracetamol (mala som ísť na alergické testy teraz v októbri) neviem čo mám robiť? Môže sa, aj nemusí sa prejaviť tento syndróm?

@smolinecka to som bola aj ja veľmi rada,že to nebolo mmt