Grafy bazálnej teploty
Baby, nová téma o grafoch BT, ovulačných testoch, tehotenských testoch a hľadaní duchov je tu 🙂
Ak meriate bazálnu teplotu a zapisujete si hodnoty do grafov, ste na správnom mieste. Poradíme, pomôžeme, podporíme.
Grafy si môžete vytvárať na nasledovných stránkach:
www.fertilityfriend.com
www.womenzone.cz
www.wunschkinder.net
Všetko o meraní BT a jednotlivých programoch na vytváranie grafov nájdete tu: http://merenibt.xf.cz/index2.html
Dobré rady a pomoc ohľadom ovulácie, plodnosti i tehotenstva je na stránke http://www.fertility.sk/
Tak vitajte 🙂
Ahojte babule,pridavam sa do sveta chorych,nakazili ma doma,cosi mi sedi na prieduskach a kvoli hak krvacam slabucko uz 11 den...ale este 10 vydrzim,ved dovod mam 😉 na vsetky myslim a drzim palce vo vsetkom co robite a @rybkaa skore uzdravenie,na wobenzym som pocula chvaly,ale ta cena je fuu ...
ja zhanam inofolic,zienky,nema niektora na predaj?pri ivf asi bude jedno aku mam lutealku...zacinam sa desit ihiel ako si ich sama pichnem 😀
@jaja9891 no ta cena je brutus ale dr.mi ho odporucila, aj v teme o konizacii sa odporuca alebo tie cipky, ale dr.povedala, ze teraz je to ziva rana, nech tam radsej nic nepcham a radsej ten wobemzym. Tak som kupila rovno to velike balenie, lebo sa na zaciatku berie vela tabliet, tak sa to najviac oplati. Je dobry nielen na hojenie,ale aj zapaly, mykozy, plesne, prevencia chorob a ine neduhy a ja potrebujem posilnit imunitu, akvteraz lapim mykozu, tak mi je amen...tak radsej oplieskam prachy, je to dost, ale ni zle som o tom nepocula, zdravie len jedno mame nie? 🙂
Ides si sama pichat? Nemas niekoho kto by ti pichal ked sa bojis ihiel? Mne teraz dobli fraxik pred operkou a modrina jak fras, baby co si to denne pichate vy ako vyzerate, ako po bitke? Strasne....fakt nezavidim toto 😔
@rybkaa uz dnes nic nastastie 🙂
Baby musim sa vam tu postazovat..nemam komu :( Pochovali sme starku, bol kar a dnes som bola u sesternice na navsteve a ona mi povedala, ze ma moja mama na kare ohovarala pred kazdym ☹ Ze som neschopna a ak sa vydam, tak sa do roka rozvediem, ze som neschopna mat muza a najst si muza, takeho ako ma moja sestra. No a ze som tucna, hnusna, skareda a ze ona nechape, ako mozem mat decko s mojim chlapom a ze dufa, ze viac dei mat nebudem, lebo ved naco by mi boli. A aky je moj maly zivy, ze je to uvrestane decko, ze ani sa nepriblizuje k sestrinej dcere. A na moju segru spievala same ody, ze je krasna, stihla, ma bohateho frajera a najlepsie by bolo, keby sa vzali hned, lebo to je chlap na pravom mieste, ako sa jej dari v skole, aka je dokonala...ze nechape, ako mohla mat jednu dokonalu dceru a jednu, co ju ani vidiet nemusi, lebo sa jej zaludok dviha........ Baby mam chut si hodit slucku okolo krku...citim sa ponizena hrozne...je mzne zacat vlastnu mamu nenavidiet? :´(
@vejula Ahoj, dakujem za radu. Kolko cyklov si to brala, kym boli vidiet rozdiely?
@jaja9891 Ja som mala priam paniku z ihiel, ale zvladla som pichanie, predposledny raz 40 injekcii, teraz naposledy som dotiahla na 50. Zvyknes, neboj 😉
@rybkaa Moja, vyzerala som naozaj strasne, fraxik dokaze narobit fakt paradne modriny, pichala som do stehien, aby nikto nevidel, ved by muza udali, ze ma tyra 😅
@zarzisia Boze zlatko, to nemyslis vazne 😲 Neviem si predstavit, mat taky vztah s matkou 😔 Mozem ti poradit len jedine, obmedzit kontakt na minimum, vypustit ju zo zivota, hoci je to mama. Viem o com hovorim, moja mamina to ma s mojou babkou, len s malym rozdielom, ze babka neznasa obe svoje dcery a navyse ma sakra problemy s alkoholom. Videla som mamu vyplakat kvoli tomu litre slz a az ked sa prestali stykat, tak sa jej ulavilo..
@zarzisia ... ja asi len tolko, ze stale verim, ze bozie mlyny melu... 🙂
Hodiť si slučku okolo krku?
Neblázni!!!!
Ako som pochopila, máš dieťa a teda máš pre koho žiť.
Nech si tvoja mama hovorí čo chce. Je to smutné, ale asi ju už nezmeníš. Ja viem, že je to ťažké, ale ani nenávisť nič nezmení a ničomu nepomôže. Akurát ublížiš sama sebe.
Ale je pravda, že svoje návštevy u nej môžeš obmedziť na minimum.
Sústreď sa na seba a svoju rodinku.
Osobne tiež viem, že je ťažké si takéto nepripúšťať, ale dá sa to naučiť.
Proste sa akosi postupne začni riadiť tým, čo povedal niektorý z týchto troch... netuším ktorý, lebo na nete sa ako autori uvádzajú všetci traja:
Bože, daj mi pokoj, aby som prijal to, čo nemôžem zmeniť a daj mi odvahu zmeniť to, čo zmeniť môžem a mám a ešte mi daj múdrosť spoznať ten rozdiel. sv. FRANTIŠEK z Assisi
Bože, daruj mi vnútorný pokoj, aby som vedel prijať veci, ktoré nemôžem zmeniť, daj mi odvahu, aby som zmenil veci, ktoré môžem zmeniť, a daj mi múdrosť, aby som rozoznal prvé od druhého. OETINGER F. Christoph
Bože, daj mi pokojnú myseľ, aby som prijal veci, ktoré zmeniť nemôžem. Daj mi silu, aby som zmenil veci, ktoré zmeniť môžem. A daj mi múdrosť, aby som rozlíšil jedno od druhého. (Reinhold Niebuhr)
Tiež sa postupne učím prijímať veci, ktoré zmeniť nemôžem. Nie je to jednoduché a ide to pomaly, ale dá sa to.
@rybkaa no jasne,keby som o wobenzyme vedela po operacii,tak si ho aj ja kupim 🙂 zdravie je jedno a kolkokrat kupim ovela drahsie somariny,co nevyuzivam,takze sa isto oplati,ved aj ja minam majland teraz za vsetky tie vitaminy a doplnky 😀 ako stara baba mam stolik zaplneny 😅
nemam nikoho,u nas na dedine nebudem pytat sestricky pichat,lebo by im doslo o co ide a na pohotovost stale chodit,auto,nafta a zakazdym 2 e,pichat mam vecer a vecer nerada soferujem,u nas maju srnky,diviaky a obcas nejaky medved ci vlk,liska a zajac to je nic,tendenciu spachat samovrazdu 😀 😀 😀 mm si trufa,ale ja mu neverim,ze by to dokazal 😅 inemu pichnem,ale sama sebe? 😕 no uvidime,ked nastane den D 😀 inak mne po operacii pichali vela fraxiku kvoli podozreniu na emboliu a do ramena,kedze brucho porezane krizom krazom,no mala som modriny a take tvrde hrcky z neho dost dlho a bolave...
Ahojte kočky..
Ja mam dnes volno, esteze tak, lebo obe deti mam doma a idem s nimi ku dr. Takze aj u nas je bacilov na rozdavanie, a ja zatial nastastie stale odolavam a dufam, ze aj pekne budem...
@zarzisia no moja, co Ti na toto napisat? Nerozumiem tomu, naozaj je to strasne zvlastne spravanie Tvojej mamy, ale najlepsie asi bude naozaj to, ze sa s nou budes stretavat len minimalne a aj komunikovat len tak aby sa nepovedalo. Ja chapem, ze je to tazke, ale nema to vyznam, ak to mama takto berie. A podla mna na to vobec nema dovod a si urcite skvela baba, ktora sa naozaj snazi aby bola jej rodinka stastna...No co uz, ja vzdy hovorim ta,. ze aj takym ludom musi slnko svietit..Hlavicku hore...
@rybkaa aj mne davali fraxik pred MA, vlastne pred kazdou operaciou sa dava a nemala som ziadnu modrinu. Davali mi do pleca a v pohode...
@jaja9891 cim skor sa vyliec a neboj, pre dietatko zvladnes aj injekcie. Uz si si tolko prezila, ze nejake dobance Ta nezastavia, nie??
No a ja zatial vyzeram takto:
http://www.fertilityfriend.com/home/adamnela
@zarzisia ahoj moja,to mi je veeeelmi luto,ale nevzdavaj sa,bojuj,musis byt silna,inak by dosiahli co chcu,ty mas pre koho zit a mas krasneho synceka a milujuceho manzela,mas svoju rodinu a tej sa venuj,na ostatnych sa mozes vykaslat...ja som si od rodiny tiez vypocula vela zleho,tiez uz som mala chut sa na vsetko vysrat a "hodit si slucku",ale som tu a bohuzial teraz musim bojovat o tu moju rodinu,mne vcera mm pri hadke vykrical,ze som mu znicila zivot,lebo so mnou ma len mnoho problemov,starosti a ziadne stastie... vies ako mi je,ked ti toto vykrici najblizsi clovek,ktoremu si dala vsetko a na ktorom si priam zavisla,lebo nikoho ineho nemas?nemam chut ist ani na ivf,ked nemam u nikoho oporu,nikto mi to nepraje,citim sa na vsetko sama,ale ja to pred cielom takto blizko nemienim vzdat a nesmies ani ty.
@adamnela ved to mas pravdu,nezastavia,ja aj v najhorsom riesenie najdem 🙂 to len teraz taky pocit,mozno sa nebojim ani toho dobanca,ako toho,ze tam musim nariedit roztok,menit ihly,nasat a az tak pichnut 🙂 dany pocet jednotiek a drahe injekcie,mas len presny pocet a ani o kvapku viac... asi toho sa bojim viac,aby som to nepokazila... 🙂 a ty vlastne ako,cakas na ovu,potom nasadis aj dufik?a skontroluju ti HP?
@sjuzan77 ako som pisala adamnele,skor sa bojim asi tej manipulacie,fraxik uz bol prichystany,len pichnut,no bojim sa toho riedenia a nasavania jednotiek... pritom na medine sme sa to ucili,aj babke som pichala farxik,len toto robim pre babo a bojim sa,aby som to nepokazila... a ty sa mas ako?
@zarzisia nezaťažuj sa nenávisťou, to bude škodiť len tebe samej a mamu sa nedá nikdy tak celkom nenávidieť, lebo je to predsa len mama.....hoci tá tvoja sa mi javí ako krkavčia....nechápem, prečo sa tak k tebe správa, prečo ti ubližuje takými rečami a hlavne pred cudzími ľuďmi...ako sa správa k tebe? Tiež ako k handre alebo hrá divadlo? Ako už baby písali, obmedz kontakty na minimum, ži si svoj život, má svojho synčeka, priateľa a svoje problémy, nezaťažuj sa mamou a jej frustráciou...ako senta napísala, božie mlyny melú a na každého raz dôjde a ver, že tie svoje reči jedného dňa trpko oľutuje a ešte ťa bude potrebovať....verím, že to je ťažké a že ťa to bolí, neviem, čo ju vedie k takýmto rečiam, si predsa jej dcéra, nech si akákoľvek, no určite si nemyslím, že má právo na takéto reči, pretože si pekná baba, máš super chlapa, šikovného chlapčeka a žiješ si sama a nikoho tým neobťažuješ 🙂 No a čo, že máš pár kíl na viac, že je malý živší a že ti prvé manželstvo nevyšlo??? NO A ČO? Stávajú sa horšie veci v živote, kilá sa dajú zhodiť (ale aj s nimi sa dá normálne žiť), malý sa časom upokojí a určite sa pekne začlení do kolektívu, veď aj ako pekne začal vnímať škôlku a po prvom manželskom prešľape si našla dobrého chlapa, ktorý sa o vás stará a má vás rád, tak čo ešte viac chce? Mala by sa tešiť, že si šťastná, peniaze nie sú všetko, ani kariéra, ani sterilný život...tak si ži po svojom a mamu nerieš, vytesni ju zo života...
@rybkaa no najprv bude jedna a potom dve do brucha,nakoniec do ritky pride asi 🙂 no ako som pisala vyssie,skor sa bojim toho riedenia,pripravy a pod.,predsa mam presne stanovene davky a pocet a drahe ako slak to je...asi z toho mam respekt,ked uz budem mat v ihle,tak to dobnem snad 😀 no moj sa tvari,ze pichne,ale neviem neviem,pochybujem 🙂
@jaja9891 prosim ta nestresuj 😉 vsak kto uz to ma zvladnut ak nie ty s dvoma rokmi mediciny? 😀
@rybkaa no hej moja,tak to mam vsetko pekne pokuskovane,ihly,vodu,prasok... 🙂
@paskolinka mas pravdu,dam to a basta 😀 ale vies,lahsie sa picha do inych ako do seba 🙂
@paskolinka nie zlatinko, ja mám takú dokonalú sesternicu, ktorej moja mamička kupovala vždy všetko, po čom som túžila ja a mne vždy veľké hovno. a je dokonalá, má super deti, úžasného muža a ja som sa rozviedla. a ešte mi pred piatimi rokmi zapriala, aby mi deti zomreli - no a vidíš o bábanko sme prišli. ☹ môže teraz oslavovať.
@mawiya tak na to fakt nemam slov 😒 aj si jej to povedala, ked ste cakali?
@paskolinka kde máš graf? nech popasiem oči 😀
@mawiya ja neviem, či to si komplexy dákie či čo vybíjajú na deťoch, no ja si ani len predstaviť neviem, že by mi daš takie mama povedala, alebo môjmu bratovi..... je to smutné, lebo ak ti to cudzí človek robí,ok, nech sa bodne v riť, ale vlastná mama, najbližší človek? svet sa v pi*u obracia, povedal by môj šéf....
@rybkaa ja teraz ani dako nemeriam, ked som furt daka chorlava, lieky na mechur este beriem, sopel uz neviem, ako z hlavy vyhnat, aj v krku ma zacina skrabat 😠 a do toho vsetkeho v robote blazinec... takze vypovedna hodnota grafu asi tak nulova, ale ked chces, na 😀
Ahojte babulky, tak som mala dnes poradnu. Drobček važi 1280g. No ale sedí na riťke, tak dufam, že sa mu urači pretočiť.... a vy ako pokračujete? OBčas k vam nakuknem 🙂
@jaja9891 normalne ze domace laboratorium 😉

@sjuzan77 ahojky. JA som na predlženie lutealky brala B6. Vyskušaj 🙂