icon

Grafy bazálnej teploty

rybkaa
3. jún 2014

Baby, nová téma o grafoch BT, ovulačných testoch, tehotenských testoch a hľadaní duchov je tu 🙂
Ak meriate bazálnu teplotu a zapisujete si hodnoty do grafov, ste na správnom mieste. Poradíme, pomôžeme, podporíme.

Grafy si môžete vytvárať na nasledovných stránkach:
www.fertilityfriend.com
www.womenzone.cz
www.wunschkinder.net

Všetko o meraní BT a jednotlivých programoch na vytváranie grafov nájdete tu: http://merenibt.xf.cz/index2.html
Dobré rady a pomoc ohľadom ovulácie, plodnosti i tehotenstva je na stránke http://www.fertility.sk/

Tak vitajte 🙂

adamnela
20. okt 2014

@vejula hlavne mysli pozitivne 🙂

sjuzan77
20. okt 2014

Ahojte dievcence, dnes som nejaka nervozna, chodim ako hladny tiger v klietke. Mam nervy, lebo neviem, co sa to s mojim telom zasa deje. Uz treti den mam bolesti ako keby sa mi mala spustit mrcha, dnes poobede zacalo slabe spinenie a vecer dokonca slabe krvacanie. Neviem, co to ma byt, som 3 tyzdne po kyrete, takze na mrchu je to sakra skoro. Len dufam, ze to nebude nejaka sarapata 😒

@jaja9891 Neboj, zvladnes to, si sikulka 😉
u mna je to este vselijake, chvilu lepsie, chvilu ma to vsetko zasa chyta. Momentalne zacina byt asi horsie, ledva sa vyrovnavam s poslednym potratom a uz znova celim tomu druhemu. Blizi sa totiz cas, kedy by som mala termin a spolu so mnou aj babenka z rodiny, ktora mala vacsie stastie ako ja. Takze cela rodina zije bliziacim sa prichodom babatka, uz sa o tom dost rozprava a mne to robi dalsiu bolest. Samozrejme sa tesim aj ja na malinku, ale su to take zmiesane pocity. Dnes som jej kupovala vecicky, s obrovskou hrcou v krku a s myslienkami, ze som mohla kupovat aj pre svoje 😔

mawiya
20. okt 2014

@paskolinka ale kde zlatik, ona so mnou nevypráva 5 rokov

mawiya
20. okt 2014

@jaja9891 jaj zlatik dnes som bola prvý deň v práci, no celkom milý bol šéf na mňa, kávu mi urobil, rožteky kúpil, kolegyne dve najbližšie ma pomojkali, aj sme si poplakali, aj sa nachechtali, bráško prišiel a tak som sa zasa vyrevala. ale inak dobre. v piatok sa chystám na kontrolu, cvičiť by som už chcela, nak pochudnem. a čo sa týka sesternice - bože ja ju neznášam. 😀 keď sme boli deti a dostala pyžamko, po ktorom som túžila, tak som je hodila jeden bodliak do vlasov od sklamania - akože náhodou. taká som ja bola sviňa. šak nič sa jej nestalo, ale maminka ju večer k sebe do postele zobrala, aby jej smutno nebolo. jaj nervy ma driapu. 😀 😀

mawiya
20. okt 2014

@vejula juuuuuuuj to je už veľký drobček. len nak mu hlava nerastie taká veľké, bo kto to potom bude rodiť? 🙂 . a keď sedí na riťke, nebude to chlop? bo tí furtom by len na riti sedeli. veľmi sa teším, že čoskoro budeš novomaminka. zlatinko len sa pekne o drobuliatko staraj. 🙂

mawiya
20. okt 2014

@jaja9891 joj toto nie sú dobré - ja som mala nariedené, len som otvorila a šup do bruška. moje zlatko ti nezávidím, ale mňa to pravdepodobne tiež čaká. teraz sa idem pýtať k hematologičke, lebo otehu sme po fraxíku a keď mi teraz robili krvný obraz pred kyretom, tak som mala riadne zvýšené tie trombo neviem čo. drž sa. a pekne nádych výdych pich. mojaaaaaaaaaa

mawiya
20. okt 2014

@adamnela 😀 😀 😀 😀 tak teda za svetlom to nevylezie????? 😀 😀 😀 si možno zlú baterku skúšala 😀 😀 😀 jaaaaaaaaaaaaaj som sa pobavila teraz.

mawiya
20. okt 2014

@sjuzan77 moje zlato, ani nehovor, kamoška dnes pricupitala do kancla, je v 10. týždni - aj ja by som tak nejak bola, brušinko sa jej zaoblilo, ☹ ☹ normálne mi slzy do očú. nejaká som cintlavka. zasa začínam závidieť. a inak ma bolí chrbát a vkuse ma zdúva a to ani kapustu nežeriem.

adamnela
21. okt 2014

Dobre ranko kočeny...
@mawiya no v eru asi slabu baterku som mala 😀 No mojej sa nejako nechcelo pretocit a ani som to nejako neriesila az tak tragicky. Brala som to tak, ako to v tej chvili bolo a ked bolo treba cisarsky, tak som do toho sla bez rozmyslania 🙂
A nebud smutnucka...Aj mne Ta sem tam tak lapne, ked vidim, ze teraz okolo konca oktobra, az zaciatkom novembra by som rodila aj ja, ale co uz...A tiez mame v rodine kocku, ktora bude tak o necely mesiac rodit a teoreticky sme boli tehu skoro v rovnakom case. No nic nenarobim a ide sa dalej...Neboj, budes aj Ty tehulka, a bude to uz onedlho 😉
No u mna to vyzera zatial takto:
http://www.fertilityfriend.com/home/adamnela

rybkaa
autor
21. okt 2014

@vejula
@adamnela baby, asi somarinu sa spytam, ale fakt neviem...kamoska rodila prve cisarskym a ked cakala druhe, dr.jej povedal, ze ked prve cisarskym, aj druhe tak musi a vobec jej nedal sancu na normal porod, hned jej planoval sekciu. Pritom nejake problemy nemala. Mne sa to zda ako blud, ale je to pravidlo?

kubisova
21. okt 2014

@adamnela dobre ranko celkom dobre a ovu aj by mohla byt co....ja o nicom tak to vypada ze tento cyklus budenekonecny nastastie zajtra som objednana u gynosa rak uvidim....co myslis http://www.fertilityfriend.com/home/4e62c0

vejula
21. okt 2014

@mawiya no veru, asi to ten chlap bude 😀 😀 my s mužikom to hovoríme od začiatku, len naš synček len o sestričke vyprava 😀

@rybkaa no niektorí lekari bohužial žiju ešte v komunizme a preto nechavaju ženy po cisarskom automaticky rezať 😒 Toto platilo ešte ked sa robil ten rez od pupku dolu, ale odkedy sa robí ten bikiny rez, tak je velmi nizke až zanedbatelne riziko ruptury maternice. JA som po prvej sekcii rodila dcerku vaginalne a bola to riadna baba (4260g) ale to som si musela vybojovať. Talk sa bojím, čo bude teraz, ako zas budu všetci strašiť a tak .. No stale dufam, že si to drobec ešte rozmyslí.

mawiya
21. okt 2014

@rybkaa ja teda nemám osobnú skúsenosť, ale šéfova žena rodila prvé cisárskym, potom po troch rokoch normálne a potom po dvoch rokoch cisárskym, lebo to boli dvojčatá. 🙂

zuzulienocka77
21. okt 2014

@rybkaa jedna známa rodila pred 2 rokmi cisárom, teraz v auguste druhého syna tiež cisárom a jej povedal dr., že na prirodzený pôrod by ju pustil po 4-5 rokoch. A sestra tá rodila prirodzene po 5 rokoch. Takže neviem. Každý inak 🙂

rybkaa
autor
21. okt 2014

@vejula kamoška je tiež Žilinčanka ako ty, meno pôrodníka neviem, ale je to starší pánko, tak zrejme to bude ten komančovský typ ako vravíš 🙂 Ona asi nemala silu bojovať alebo to nejako neriešila, keď doki povedal sekcia, tak šla na sekciu....no dnes asi čo si nevydupeš, to nemáš...

rybkaa
autor
21. okt 2014

@zuzulienocka77 ona rodila s rozdielom 2 rokov, tak možno preto ju nepustil, už si to celkom nepamätám, sú to už dáke 4 roky, len si spomínam, že furt jej opakoval, že ak prvé šlo sekciou, aj druhé musí...tak ale to asi každý doki má iný móres 🙂

vejula
21. okt 2014

@rybkaa no ak išla do ZA, tak sa ani nečudujem 😒 JE aj tu par dobrých pôrodníkov, takých mladších, bohužial nie každý ma na nich šťastie. Mojej kamaratke tak naslubovali, že ju nechaju rodiť vaginalne a ked už bola prijata, tak prišiel primar do izby, že pripravte sa na sekciu 😒 JA som pochodila 5 pôrodnic dokopy, všade ma odpisali, tak som sa na nich nakoniec vys*** a prišla s už rozbehnutým pôrodom do nemocnicie, kde o mne nič nevedeli, ani hmotnosť malej a porodila som normalne. Tak som zvedava ako to teraz dopadne. Joj babulky držte palce nech sa pretočí drobča 😅

vejula
21. okt 2014

@zuzulienocka77 ja som rodila vaginalne po 2,5 roku... Už ak je rozdiel 2 roky je to ok, pokial je menší tak lekari maju s tým problem. Ak je rozdiel menej ako rok a pol, tam už je to fakt riziko a uspešnosť VBAC je skutočne nižšia.

rybkaa
autor
21. okt 2014

No co? Dame kavu? Som ako vyorana mys dneska a nema mi kto spravit ranajky pomoooc 🙂
kým som našla mobil v perinách, spadla mi pena 😀

rybkaa
autor
21. okt 2014

@vejula cipana, ty si riadne odvážna žena 🙂 neboj, otočí sa, skús to s tou baterkou 😀

mawiya
21. okt 2014

@rybkaa jaj moja aj ja mám kávičku 🙂 tak na pekný deň

zuzulienocka77
21. okt 2014

@vejula
@rybkaa ja sa nehádam, len píšem čo bolo v mojom okolí 😅

vejula
21. okt 2014

@zuzulienocka77 jasne, ja sa tiež nehadam 😉 Len pišem čo viem... Aj čo sa týka zahraničných zdrojov. JA sa totiž na infošky, ktoré poskytnu niektorí naši odborníci nespolieham. Podla nich som už mala byť mrtva ja alebo dcerka, lebo ja proste nemam šancu svoje dieťa porodiť 😅
Inak ako ty? Prešli už nevolnosti?

@rybkaa zatial robím mačací chrbát, ale pri tej mojej malej sa to neda, ona mi hned ako som v tej pozicii začne nan vyliezať, takže nervičky mam trošku 😀 😀

rybkaa
autor
21. okt 2014

@zuzulienocka77 no veď jasné, ja to beriem, preto píšem, že každý lekár má iný móres 🙂 mňa len zaujímalo, či to je ozaj tak, že ak niekto rodí sekciou, tak už normálne rodiť nemôže, tak vidím, že kamoškin doki je starý komunistický praktik 😀
a ako sa máš Zuzi? čo malô? ešte ťa trápi nevoľnosťami? a chcete vedieť pohlavie, či sa necháte prekvapiť? 🙂

rybkaa
autor
21. okt 2014

@mawiya takže raňajkovať dnes nejdeme? budeme na káve sušiť? akože, niežeby som potrebovala tie raňajky, ale asi mám v bruchu červa, čo zožral všetko zo včera a teraz na husľoch fidliká 😀

rybkaa
autor
21. okt 2014

@vejula viem si predstaviť 😀 skús potom podľa návodu @senta_sofia cvičiť s manželom, či aj on bude na teba liezť 😀 no dobre, vážne 🙂 skús malej vysvetliť, nech cvičí s tebou, nech aj ona robí mačičku, možno ju to bude viac baviť ako po tebe loziť 🙂

vejula
21. okt 2014

@rybkaa 😀 😀 😀 jaj si ma pobavila zas, tak muž by isto nenamietal 😀 😀 😀

denisa87
21. okt 2014

žienky,však to nevyzerá dobre,možem asi čakat mrchu,však? 😖

rybkaa
autor
21. okt 2014

@vejula no okrem tej srandy s baterkou som ešte vyčítala, že treba robiť sviečku (oprieť sa o stenu nohami aj zadnom), podkladať si zadok do výšky 30 cm a zotrvať tak 10 min. 3 denne a ešte ako bonus, ťahať si malíček na ľavej nohe 😀 no myslím, že malô sa ti otočí ešte, veď aj pohyby si začala cítiť trošku neskôr, tak je to zrejme lenivý chlap a proste si ľapol na zadok a čaká, čo bude dole hlavou ešte 10 týždňov keď môže spokojne sedieť na prdeli? 😀

rybkaa
autor
21. okt 2014

@denisa87 zatiaľ nerob závery, kým tu neni, ale najlepšie to nevyzerá, no môže to byť aj krátkodobý výkyv a ešte to pôjde hore 🙂 máš nejaké pocity na mrchu už? LF akú dlhú máš?