Grafy bazálnej teploty
Baby, nová téma o grafoch BT, ovulačných testoch, tehotenských testoch a hľadaní duchov je tu 🙂
Ak meriate bazálnu teplotu a zapisujete si hodnoty do grafov, ste na správnom mieste. Poradíme, pomôžeme, podporíme.
Grafy si môžete vytvárať na nasledovných stránkach:
www.fertilityfriend.com
www.womenzone.cz
www.wunschkinder.net
Všetko o meraní BT a jednotlivých programoch na vytváranie grafov nájdete tu: http://merenibt.xf.cz/index2.html
Dobré rady a pomoc ohľadom ovulácie, plodnosti i tehotenstva je na stránke http://www.fertility.sk/
Tak vitajte 🙂
baby, keď sme tu už v tej amatérskej poradni, tak ešte jednu otázku mám 🙂
včera mi písala iná kamoška, že chce ísť na 3D mofrologický ultrazvuk, je v 19 tt, ale jej dr. to nemá, tak chce ísť k mojej, ktorá to sono má, tak sa pýtala, či ju vezme....ok, to sme poriešili, vezme ju - chce tam ísť preto, že hoci už mierne cíti pohyby, aj podľa meraní na poslednej kontrole je všetko ok, že bábo je o nejaké 3 dni menšie, inak ok, ale ona ešte nemá žiadne bruško...kde sa môže to malô schovávať? myslíte, že je otočené nejako tak, že jej rastie dozadu, do chrbtice? Pohlavie ešte nevie, ale má pocit na chlapca. Ona je dosť chudučká, panvu má síce širšiu, nie je vychrtlina, ale proste na nej vôbec nevidno že je tehu, je to možné v 19 tt? že jej potom zrazu bruško vykukne či ako? Ona zvažuje, či na to 3D ísť či nie, lebo to vyjde dákych 50 €, ale ja som ju poslala, ak má pochybnosti, bude spokojnejšia a mne to potom príde aj ako taká pekná spomienka, tie fotky krpčeka v brušku 🙂 Ja by som teda šla, lebo by som bola zvedavá 🙂
@vejula @rybkaa ale lepšie mi je dievčence moje, už si idem užívať, aj keď mi to stále nedochádza 😀 , ja som asi nejaká divná, či čo. Aj si hladkám bruško, aj ho chránim, pred tým mojím malým dingom, ale nejako mi nedocvakáva, že budú dvaja 😅 . Jasné, že chceme vedieť pohlavie. Najprv som to nejako neprežívala, ale teraz sa ma to všetci pýtajú a hlavne manželíno furt otravuje, tak už som aj ja nedočkavá 😠 . Bohvie, či by už bolo niečo vidieť na 3D? No chcela by som to už dnes vedieť 😀
Ja zomrem s tých ľudových ženských rád 😀 , že ťahať si malíček na ľavej nohe 😀 😀 😀 😀 😀 No nie je to príjemné byť dole hlavou 10 týždňov, však si to vyskúšajte 😝 😝 Treba mu dať čas, ono sa umúdri 😉
@zuzulienocka77 na 3D by už mohlo byť niečo vidno, šikovný lekár to už vie rozoznať ak má dobré sono a prďo je pekne otočený 🙂 zatiaľ môžeš skúsiť to cikanie do sódy, aby si vedela, čo to bude 😀
@vejula ale pozor, len na ľavej nohe ho ťahaj 😀 vraj je to nejaký bod čínskej medicíny, tak preto....no po skúsenosti s mojim bývalým slovo čínska medicína nemôžem ani počuť, nakoľko on ju študoval a po pridaní čikungu ku svojim zdatnostiam sa ma snažil premeniť na labuť, takže v to dôveru nemám 😀
@zuzulienocka77 zabudla som vyhodnotenie napísať, ak šumí je to chlapec, ak nešumí, je to dievča 😀 a ešte môžeš porovnať s čínskym kalendárom určenia pohlavia, ten je tutovka 😀 síce som podľa neho o 2 roky lunárne staršia, čo mi moc nelichotí, no čo zabijem sa, keď som pekná hoc stará? 😀
@rybkaa a ako je to s tou sodou? nech je sranda trochu 😀
@senta_sofia zlatúšik môj ľúbezný a ty ešte nevieš, čo skrývaš, či nechceš vedieť, či nám nechceš povedať, či ako je to s tebou 😀
@rybkaa tomu čínskemu nerozumiem, či kukám koľko mám rokov, či akože rokov, či ako sa tie priblblé roky rátajú, no serem ja na ich číňana 😀
caute babule, no konecne nejaka diskusia 😀
@rybkaa ja som zacinala den presne ako ty, s kavou, nejaky divny tlak je, oci mam jak vevericka picku, no konec...
@vejula pozri, prinajhorsom si das povedat pohlavie a ak to bude nahodou baba, tak KPcko je v pohode, pri chalanovi to moc rodit nechcu, kvoli semennikom, ale snad by si narazila aj na takeho lekara, co by povedal, ze to odrodi, lebo predsa len nie si prvorodicka a myslim, ze Kristinka surodencovi vydlazdila celkom peknu cestu von, s jej vahou 😀
@sjuzan77 @adamnela @mawiya hlavu hore, slniecka 😉
@rybkaa a čo nakoniec to s tou labuťou vzdal? 😀
@senta_sofia jej dakujem za povzbudenie, ja akosi tiež dufam, že to nejako dam, lebo uprmine povedané z cisarskeho mam miernu paniku
@zuzulienocka77 napíš do IP dátum narodenia, vyrátam ti to 😀
no cikni do sódy bicarbony, ak šumí je to chlapec, ak nie, dievča 😀
ja z vas umrem, ledva dopisem prispevok a zase strana 😀 a to som maleho zabavila otvaranim sacku s mrazenymi luskami, lebo musime ist varit luskovu polievku...
@rybkaa @zuzulienocka77
mne doktor, ked som bola na ultrazvuku v tom 12+3 povedal, ze na 90% sa da urcit pohlavie, takze myslim Zuzanka, ze ochvilu by si mohla ukojit svoju zvedavost 😉 ja idem az zajtra, takze dam vediet, podla toho cinskeho kalendara, som kukala tutok http://www.chinesegenderchart.info/gender-predi... my to vychadza na dievca, tak to by bola pekna prdel 😀 @rybkaa, ty si PN sprav porovnanie tvojho lunarneho veku v ramci tohto kalendara, ci to sedi 😀
a co sa tyka tej tvojej kamosky, podla mna je to pekny zazitok to 3D/4D, nech si pozrie aspon pri prvom, moj doktor ma ten pristroj, takze to robi automaticky v ramci toho velkeho ultrazvuku, co idem zajtra a neplatim nic, ale kebyze chcem DVDcko alebo veeela fotiek, tak sa mozem objednat aj nad ramec. A to brusko, tiez mam kamosky, co boli tak tehotne, ze brucha nikde pomaly do 7.meho mesiaca, takze ma cas 🙂
@vejula ja na cisarsky nemozem krive slovo povedat, pre mna to bolo vyslobodenie, super oblbovak mi dali, keby sa ma opytali, ktoru ruku chcem odrezat, este im aj vybrat dam, na druhy den som behala jak lanka, ale kebyze mam ist na planovanu sekciu, asi by som sa posrala od strachu 😀
@senta_sofia ja som to dosť zle psychicky znašala. Preto sa tomu chcem vyhnuť. A hlavne velmi by som chcela dieťatko hned po narodení pri sebe, ešte také krvavučke neumyté. Nechcem prísť o ten okamih, vela pre mna znamená. No ved uvidime, dufam, že sa to všetko dobre vyvrbí
@senta_sofia no podľa tej stránky aj mne vychádza baba, to by bolo v rodine radostiiiii. Ja by som nebola taká zvedavá, keby ma môj najmilovanejší manžel nenakazil. A vždy to zabije vetou, veď to je jedno, nech je zdravé 😀 . Má pravdu, ale načo to rozoberá pol hodinu, či sa to už dá a ako by sa to dalo a taaaak, no sranda je s ním. Ale mňa to najviac zaujíma kvôli menu. Pre chlapca máme víťaza ale babu sa neviem rozhodnúť, tak že či sa mám trápiť, alebo je to už hotovo 😉
@vejula po smrti môjho snúbenca bol ten labutiak môj prvý oficiálny vzťah, tak som sa na neho veľmi naviazala, zo začiatku to bolo fajn, potom ako začal s tou čínou, zmenil sa a dosť sa zameral na seba a svoj rozvoj a svoje potreby a svoje všetko, proste akoby som mu bola na príťaž, ja som jeho čínskym chujovinám neverila, nechcela som to cvičiť, raz som skúsila, keď som sa na tú labuť mala meniť 😀 ale necítila som z toho žiadnu energiu ani nič čo som mala a tým som ho sklamala, že ho nepodporujem 😀 no proste, potom sa so mnou rozišiel, lebo že ho nechápem, som zlá, nevďačná, nepomáham mu ale som viac bremenom v jeho rozvoji a že on sa chce venovať cvičeniam a "nájsť sa" (to mal vtedy 35 rokov - takže načase 😀 ), z čoho som bola zronená, že ma tak odkopol a hlavne čo mi povedal, že aká som sebecká a škodoradostná a nechápe môj humor a blá blá...no tak posúďte, s kým tu máte dočinenia 🙂 no za pár dní som sa otriasla, pomohol mi hlavne môj súčasný manžel a po čase som zistila, že som ho vlastne nikdy ozaj nemilovala, len som sa na neho namotala, lebo som nechcela byť sama a zo začiatku ma chápal a súcitil so mnou, no časom som mu bola na príťaž - ale ako som zistila, on bol príťažou mne a nikam som sa za ten rok a pol neposunula, naopak som ešte viac cúvla, emocionálne ma niči a stávala sa zo mňa divná stvora, som rada, že som sa ho striasla a je mi ho istým spôsobom ľúto, lebo viem, že nikdy nebude mať rodinu (je jedináčik), ženu a deti, pretože nedokáže s nikým normálne žiť, lebo tieto jeho nálady a výkyvy nebude tolerovať ozaj žiadna labuť 😀
@zuzulienocka77 aké máte mená vybraté? daj, spravíme anketu 😀
@rybkaa no chlapec bude jednoznačne Tomáš. No a baba, tak to je kapitola. Mne sa stráááášne páči Tamara, aj mužovi, ale ostatná rodina ohŕňa nosom (aj tak ho-ju moja mama volá Tamarka, aj keď sa jej nepáči) a tým pádom už aj muž váha. Potom sa nám páči Sandra (môj nápad, páči sa mi, ale nie som stotožnená veľmi) a mužovi sa veľmi páči už len preto, že je na S a budú mať so Samkom rovnaké iniciálky 😀 Páči sa mi aj Eliška, aj Terezka aj Sára, ale Tamara je Tamara 😅
@senta_sofia no tak som rátala a aj tam to vychádza ako som vedela.
Čiže, keď budem mať 1.2. svoje skutočné 31-narodeniny, lunárne budem mať 32 rokov a dokonca 19.2. už budem mať 33 rokov 😀 starnem ako víno, čím som staršia, tým som lepšia 😀
@zuzulienocka77 ja som vždy chcela mať Samka, to meno sa mi veľmi páčilo ešte skôr ako vypukol boom mien Samko, Kubko, Šimon 😀 A najviac sa mi k nemu hodí Sára, tie dve mená ja mám už isté, takže by som volila Sáru. Tamara je tiež pekné meno a keď sa ti páči, neváhaj, rodina si zvykne a ty ho hádam nebudeš vyberať podľa rodiny ale podľa seba a manžela 🙂 Tiež sa mi páči kombinácia Simona - Šimon, keď chceš na S, ešte je pekné Sabina alebo Sandra, ako píšeš 🙂 NO keď sa cítiš na Tamarku, daj Tamarku a hotovo 🙂
@zuzulienocka77 moj muz vzdy hovori, je to jedno, hlavne nech je chlapec zdravy 😀
@zuzulienocka77
však hádam dávate dieťaťu meno vy.
Ostatná rodina si zvykne. To by som vôbec neriešila či sa meno páči ostatnej rodine alebo nie.
Dohodnite sa vy dvaja s manželom a ostatným oznámte výsledok. Bez možnosti hlasovania 😉

@rybkaa @vejula tak ten malíček na ľavej nohe je podľa mňa istota. to sa otočí aj keby nechcelo 😀 😀 😀 😀