icon

Grafy bazálnej teploty

rybkaa
3. jún 2014

Baby, nová téma o grafoch BT, ovulačných testoch, tehotenských testoch a hľadaní duchov je tu 🙂
Ak meriate bazálnu teplotu a zapisujete si hodnoty do grafov, ste na správnom mieste. Poradíme, pomôžeme, podporíme.

Grafy si môžete vytvárať na nasledovných stránkach:
www.fertilityfriend.com
www.womenzone.cz
www.wunschkinder.net

Všetko o meraní BT a jednotlivých programoch na vytváranie grafov nájdete tu: http://merenibt.xf.cz/index2.html
Dobré rady a pomoc ohľadom ovulácie, plodnosti i tehotenstva je na stránke http://www.fertility.sk/

Tak vitajte 🙂

katkaholiova
6. aug 2021

@ivana757 uz asi 4den sa budim s bolestou hlavy.

ivana757
6. aug 2021

@katkaholiova presne tak, neurobíme nic. Ako my nechápem ich, oni nepochopia nás

majuska1996
6. aug 2021

Baby čo myslíte bude ovulka či už nie ???

alison11
6. aug 2021

@majuska1996 To ťažko povedať keď nemáš od začiatku cyklu či bola alebo ešte len bude koľko dní mávaš cykly?

majuska1996
6. aug 2021

@alison11 kedy ako

iamkate
6. aug 2021

@ivana757 krásne ti to vybehlo hore, som zvedavá ako budeš pokračovať 😊🙏 ja už začala s tým Napro v Žiline... Ale to bude na dlhooo... Tak som zvedavá ci aspoň s nejakým úspechom..

@katkaholiova u mňa tento mesiac asi tiež nič.. teploty sú nižšie zajtra som 10 dpo ani nemám chuť testovat lebo zas bude biely test ale musím kvôli tabletkam..
Nechceš skúsiť aj dáke vysetrenia? Ci to už necháš tak prirodzene plynúť?

ivana757
6. aug 2021

@iamkate och mrzí ma to, no uvidíš sama že čo ťa čaká. Ja tiež nechápem sama že na 27 DC, veď to nieje normálne takto mať, no uvidíme. Bolesti mensuacne mám sem tam a bolia ma prsia. Ale už aspoň začínam poznávať svoje telo, lebo naozaj predtým som nechápala tie signály.
Aj ti niečo zistili už tam? Alebo ako to prebiehalo.

katkaholiova
6. aug 2021

@iamkate presne tak necham to plynut len odsledujem ovu aby som nasadila dufaston koli uprave cyklu.

alison11
6. aug 2021

@katkaholiova Aj ja beriem Duphaston na úpravu,Ahoj sa pripájam k vám,hoc robím na 3 smeny teraz sa čistím po potrate v pondelok som začala 6tt a v stredu sa spustilo po negatívnom teste krvácanie včera som sa riadne vyčistila a dnes už len špiním,tak začnem merať zajtra ak nebudem už krvácať a od stredy do soboty budem mať pauzu lebo budem mať nočnú.Snažiť sa začneme až v septembri zatiaľ si nasadíme vitamíny E,selen,zinok,c a kyselinu listovú tie pomohli aj k synom.

ivana757
6. aug 2021

@alison11to mi je ľúto, ale vitaj medzi nami. Verím, že sa spoločne čoskoro zaradujeme 🙂

atr29
7. aug 2021

Ahojte žienky, vo čo beriete duphaston tak na ktorý dpo začínate? Treba čakať do 3dpo alebo keď som si istá ovu možem aj hneď ďalší deň po prebehnutí ovu? Po ovu som zvykla stále slabo špiniť tak verím ze duphaston by mohol pomôcť..

nevenka
7. aug 2021

Prosim Vas o radu, nikde som sa nedocitala, co to moze byt. Minuly cyklus mi meskal menzes 1 den, mala som aj slabeho ducha na teste, ale nakoniec som menzes dostala a testy uz negativne. Ale uz par dni pred menzesom mi klesla teplota, myslela som, ze menzes pride ten den, ale potom este na 2 dni stupla a zase klesla, nie tak rapidne a v ten den poobede mi dosiel menzes. Merala som BT aj pocas menzesu. Do toho som dostala silnu mykozu a po skonceni menzesu som si davala od lekara Clotrimazolum 100, 6 dni. BT bola fakt vysoka a teda neviem, ci kvoli zapalu, ci ako. Teraz je v nizsich hladinach, ovulaciu mavam tak na 19-22. den. Som z toho mimo, je to uplne inak ako minuly cyklus. Spim nepravidelne, kojim. Menzes 3 cyklus po porode. Maly ma 7,5 mesiaca. Mala niektora v zaciatku cyklu taketo skoky? Vyssou teplotu? Mam aj hypertyreozu a momentalne som bez liekov, dr. caka, ako sa to vyvinie, lebo mam aj hypofunkciu, teda Graves Basedow po porode znova relaps, ale pocas tehotenstva som brala Euthyrox z dovodu slabsej funkcie. Mozno len hormonalny vykyv, ale chcela by som to trochu pochopit. Sex bol 5 DC, este pocas mierneho krvacania. Dakujem za rady, skusenosti...

milka1988
7. aug 2021

@atr29 3dpo stačí začať brať na 10 dní

raja95
Odpoveď bola odstránená
iamkate
7. aug 2021

@ivana757 no verím ti ze si z toho už na nervy to by som teda tiež bola 🙈 vieš čo najskôr musím absolvovať taky kurz na Creightonskú metódu... To bude trvať cca 3 mesiace budem si zaznamenávať hlien a chodiť na odbery ku gynekologovi... Tie sedenia mam teraz každé 2 týždne online so školiteľkou... A az s tými tabuľkami co si budem znacit hlien a s výsledkami z odberov sa dostanem do Žiliny za tým odborníkom.. Som nato sama zvedava zatiaľ mam za sebou len jedno sedenie a keď dostanem ms tak prvý odber

michaelka_
7. aug 2021

@iamkate moja kamarátka Saška je školiteľka na kreightonský model v ZA. Mne viac vyhovuje STM. Aj keď som v tom samouk.

ivana757
7. aug 2021

@iamkate och moja dosť zložito to vyznie. Tak hádam len bude úspešná... A potom mi možno aj posuinies skúsenosti, lebo ja dovtedy môžem čo kolkevk robiť a stále budem narovnako

iamkate
7. aug 2021

@michaelka_ ja mam Veroniku Lasovu 🙂 no ja na STM tiež nedám dopustiť ale dávam šancu aj tomuto lebo už nemám na vyber 🤷‍♂️

iamkate
7. aug 2021

@ivana757 určite rada posuniem info 😊 a to si mávala vždy takéto cykly alebo kedy sa ti to takto pokazilo??? 😑

ivana757
8. aug 2021

@iamkate ja som mala od prvej menštruácie takéto problémy, raz za polroka alebo 2-3 krát do roka. Ako dieťa si to berieš, že fajne veď sa netrápiš. neskôr som zašla za gynekológom a že dáme antikoncepciu, že to určite spraví. No keď som vysadila stále to isté. Potom sme s manželom začali spolu chodiť a tak som si nasadila znovu, po roku som vysadila a nevieme ako prišli sme k dcérke. Potom som kojila vyše roka, tak menštruácia v nedohľadne, keď prišla tak znova raz za čas kadejako, chceli sme už druhé nasadila som znovu antikoncepciu, no už to po vysadení trvá 2 roky, medzi tým bol minulý rok v júni v 11 tt MA, a vlastne doteraz sa trápime. Beriem gynex a mám pocit, že mne to upravuje, naozaj... Nemala som nikdy takéto príznaky, bolesti orsnikovz alebo tlaky v podbrušku a podľa bazalnej som si odsledovala, že práve vtedy je ovulácia a bola už 3 krát takto. Takže ja možno ovulujem, ale prečo sa to nepodarí to neviem. A k svojmu gynekológovia ísť nechcen, lebo ten vie liečiť iba liekmi. Nájdem iného a chcem, aby to skúsil podľa toho čo som si odsledovala ja ale musím zistiť cca kolkodnove cykly mám. Ja dnes takto, som po očkovaní , včera som mala druhu dávku. Asi to ovplyvnilo kúsok aj teplotu, čo myslíš?

junyk
8. aug 2021

@raja95 ahoj ja som to mala presne tak. Nikdy mi spolu nesedeli BT+hlien+ovu testy….smerodajny mi bol stále hlien priesvitny bielkovy a od toho dňa kedy som ho mala najviac tak prešlo 14 dni a došla MS. Tak ovu som sledovala podľa hlienu najmä

lienka_9
8. aug 2021

Baby čo myslíte, ovulka už bola včera alebo bude dnes? Trafili sme to?

alison11
8. aug 2021

@lienka_9 Už prebehla a ešte by mala po pár dní klesnúť a potom stúpať do dátumu ms ak aj vtedy bude hore tak ste mali úspešný cyklus 🙂Držím palce.

alison11
8. aug 2021

@ivana757 A manžel je ok? Nebol chorí alebo zváranie,ohrievanie semeníkov ako bicyklovanie,motorka,sedavé zamestnanie?Berie nejaké vitamíny ako ABC,zinok E vitamín?Môjmu to pomohlo aj teraz ideme nasadiť tento mesiac máme odychoví totiž o 4týždne máme 2 očkovaniepo ňom sa chceme snažiť dovtedy nasadiť vitamíny a brať kým sa nezadarí synovia sanám tak podarili a to mávam PCo roky a on 40% životaschopných spermií

alison11
8. aug 2021

@raja95 Bolesť je pri prebiehajúcej ovulácii a teda stúpne pri prebehnutí čo sedí už na obdobie po prebehnutí ovulácii,tak ja mávam bolesť v deň ovulácie už pred prebiehajúcou ovulkou a po prebehnutí už nebolí.A čo sa týka hlienu vtedy mám najťahavejší ako sopeľ predtým číri a potom ťahaví priehľadný.

alison11
8. aug 2021

@nevenka Vaše diagnózy nepoznám,ale keď nespíš pravidelne to ovlivní bt musíš každé ráno v tú istú hodinu merať a spať. min. 6hod,ináč nemá význam merať si bt.

alison11
8. aug 2021

@atr29 Ja mám na úpravu cyklu od 12dc a aj som otehotnela,žiaľ v 6tt som potratila,tak si dávame pauzu mesiac a začne užívať vitamíny E a kysleinu listovu,C,D zinok lebo sme neplánovane počali a málo jeme zeleninu,ovocie tak si myslím,že plod bol poškodený a preto som potratila,K synom nám tiež vitamíny pomohli.Ešte nás čaká 2očkovanie o 4týždne tak až potom sa budeme snažiť,teraz začnem len sledovať ovulku u mňa jedine cez nočné to bude nanič z bt.

iamkate
8. aug 2021

@ivana757 a aj sa necítiš dobre po tom očkovaní?? Lebo mne očkovanie teplotu neovplyvnilo.... Ale tak ktovie
.. Inak vyzerá super zatial ten graf pekne ti to stúplo 🙂 tento rok musí byť zlomový musíme otehotnieť všetky💪

mirus11
8. aug 2021

@ivana757 ja som mala očkovanie vždy per dní pred ovulku,a ani raz mi to neovplyvnilo BT.

ivana757
8. aug 2021

@mirus11
@iamkate
Ďakujem dievčatá, nie necítim sa zle tak neviem či by som ba spokojná práve po očkovaní keď sa to podarí. Ale tak neverím tomu šak 2 roky nič a odrazu tá to by bol gooooool