Grafy bazálnej teploty
Baby, nová téma o grafoch BT, ovulačných testoch, tehotenských testoch a hľadaní duchov je tu 🙂
Ak meriate bazálnu teplotu a zapisujete si hodnoty do grafov, ste na správnom mieste. Poradíme, pomôžeme, podporíme.
Grafy si môžete vytvárať na nasledovných stránkach:
www.fertilityfriend.com
www.womenzone.cz
www.wunschkinder.net
Všetko o meraní BT a jednotlivých programoch na vytváranie grafov nájdete tu: http://merenibt.xf.cz/index2.html
Dobré rady a pomoc ohľadom ovulácie, plodnosti i tehotenstva je na stránke http://www.fertility.sk/
Tak vitajte 🙂
Ahojte zienky 😊 citam Vas tu v tichosti uz dlhsie, len som sa doposial nezapajala..snazim sa zorientovat v tomto svete snazilkovania, bazalnych teplot a ovulacnych testov. Nez sme sa zacali snazit, bola som leniva pomaly si zapisat aj datum prichodu menstruacie, nie to aby som si pekne pravidelne viedla kalendar...a teraz? riesim riesim riesim 🤭 no v skratke...nenasilne si nedavame pozor s manzelom uz stvrty mesiac. Po uvodnych vysetreniach mi bol zisteny horsi hormonalny profil...hladina progesteronu vraj nebola v poriadku. Lekarka mi nasadila od 15.dna uzivat utrogestan...ja som predtym vsak mavala cykly klasicky cca 32 dnove, co vedela, a myslim ze aj ovu som mala posunutu..tj dva mesiace som brala utros naslepo, a pravdepodobne mi aj blokoval ovulaciu. Vtedy som BT este nemerala. Zle som to vsak znasala...strasne sa mi zacalo tvorit akne, naladovost atd. Sama som si ho vysadila a jeden mesiac som sa len sledovala a nasadila som gynex kvapky..ten mesiac som zacala aj s meranim BT a podla podla BT bol cyklus anovulavny...sla som k lekarke, porozpravali sme sa a chcela mi nasadit hormony aj v prvych dnoch na vyvolanie ovulacie, potom po ovu duphaston. Avsak na prehliadke mi nasla na vajecniku cystu, ktora pred hormonalnou liecbou nebola...vraj by sa mohla vstrebat, ale aby sme to nepodrazdili, hormony tento mesiac nedame...no a tento mesiac prvy som testovala aj ovulacnymi testami a pokracovala v merani BT, papala dalej gynex, bez hormonov... Podla vsetkeho ovulacia bola okolo 21-22 dna cyklu podla testov..potesila som sa, ze bola...cim sa mi ale potvrdilo ze prirodzene bez hormonov mavam ovu posunutu a ten utros nasadeny skor mi ovulaciu mohol blokovat...comu ale nerozumiem..aplikacia mi naznacila ovulaciu den predtym, nez som mala pozitiv.ovu test..ovu testy vsak ovulaciu predikuju vopred..nie? Takze az po pozitivnom teste by mala prebehnut ovu...Alebo sa mylim? A druha otazka..je normalne aby som mala po ovulacii az take zvysenie bazalnej teploty ako som namerala dnes rano? Graf prikladam nizsie...inak mavam klasicky BT okolo 36,5. Aj ten anovulacny cyklus som tak mala...
Žienky prosím o radu pre kamošku. Viem ,že tu o tom niektoré viete o tom veľa a ja neviem v tomto poradiť. Takže berie progesteron a dala si liek uz normálne ale nerobí jej dobre ,môže pokračovať ďalšie dni aj vkladanim ? Ci to nemôže kombinovať? Že jej je z lieku neskutočne zle
@zabka1987 jasne, nech si ho vkladá.. Progesteron veľmi zaťažuje žalúdok. Aj gynekológovia odporúčajú radšej vkladať.
@sindyem ahoj, zaujímavé, že ti Dr nasadila progesteron na 15. Deň, keď vie, že máš dlhšie cykly.. Určite treba odsledovať ovulaciu a nasadiť si ho až 3 dní po nej (aby si mala istotu, že ovulacia prebehla). Píšeš, že užívaš gynex. Ten ti možno upraví cyklus - každý naň reaguje inak.. Uvidíš sama, len meraj ďalej. Ale duphaston alebo iný progesteron by som si ozaj dala až po potvrdene ovulacii.
Co sa týka tej zvýšenej teploty, telo reaguje na akúkoľvek zmenu - malo spánku, alkohol, stres, začiatok nejakej virozy/infekcie, ale aj tehotenstvo.. Takže uvidíš ako to bude v ďalšie dni.. 😊
@rosalie1411 aha ďakujem odkážem, tak super.
@zuzik41 v nedelu si mala urcite pozitivny ovu? teda kontrolnu ciarku rovnako silnu alebo silnejsiu ako testovaciu? a rovnako aj pondelok? lebo podla teploty ja by som povedala, ze ovu mohla prebehnut prave v sobotu alebo nedelu. skoda, ze 17. nemas zaznacenu teplotu inak. takto v case ovu je kazdy den teplota dolezita
@luci601 @baru2 aj nám čo sa zadarilo v septembri tak to bola taká náhoda... Podstatne menej sexu ako po iné mesiace... Mali sme veľa práce, do toho hádka... A poton udobrovací sex a bolo to tam.
Ženy ja som sa rozhodla, že ideme ďalej. Môj začne znova brať vitamíny, tentokrát som objednala florandol a ja pokračujem ďalej ako doteraz. Zajtra mám mať kontrolu hcg aj sono... Ukončím tu pandémicku, vrátim sa do práce, a pustím sa zasa do merania BT. Kokos a už dúfam že žiadny kovid.
@ilovepizza určite v nedeľu v sobotu bola čiarka veľmi slabá a v nedeľu už bola výrazná ako kontrolná a nedeľu rano sme boli na horách na chate a večer sme si aj vypili takze hodnoty by boli dosť skreslene a nič by nevipovedali…testujem teraz 3 mesiac ale cudne mi prišlo ze sa mi dlho držala teplota na rovnakej úrovni a az včera tak stúpla som z toho stále taká zmenetena no..sex sme mali v piatok sobotu a pondelok…snažíme sa od mája je to asi teda ešte krátka doba no dúfam že to vide už čoskoro
@luci601
@lenusa20
@ilovepizza čakám ze zajtra dostanem a keď dostanem už aj idem objednávať sebe Lejdyvita, budem piť 2x denne a jemu ten Florandol ja ho kakam to vypije aj keby mu to mam do krku sama naliať 😃
@zabka1987 inak blahoželám k svadbe 😊 a dúfam, že partner splnil co sľúbil 😊
@zuzik41 hm.. asi nemas bazlny teplomer, vsak? ten ukazuje dve desatinne miesta a tam by odchylku nejaku bolo vidiet.
@ilovepizza mám bazálny na na dve desatine miesta práveže rozdiel bol možno 2krat 0,01-2 a čítala som že sa ma zaokrúhľovať bud na 0 alebo 5 či?
@zuzik41 aha.. cize zaokruhlujes? no do tychto aplikcii netreba zaokruhlovat, to keby si si rukou znacila na papier. ale tak ked je niekomu lepsie zaokruhlovat, tak preco nie..s tymi dvomi desatinnymi miestami lepsie vidno odchylky si myslim
@lenusa20 drzim palce, nech sa coskoro coskoro podari 🍀
@ilovepizza no dobre skúsim to teda bez 😉a tak a čo teda myslíš prebehla v nedeľu alebo až pondelok? A ešte by som sa chcela opýtať to DPO je den od ovu že ak by bola ovu v pondelok tak dnes mám 7DPO?
@zuzik41 naozaj sa neviem vyjadrit k tvojmu grafu, lebo z mojho pohladu ovu bola, ale skor mi to sedi na tu nedelu, ktoru nemas odmeranu. v kazdom pripade ak ti ide o to, ci bola, tak podla mna ano. a pocet dpo sa pocita az od prveho dna po ovulacii. cize den ovu je den 0. takze ak by bola v pondelok, dnes by si bola 6dpo, ak v nedelu tak 7 dpo..
@patulka2 tak budeme netrpezlivo cakat spolu... Dceru sa nam hned podarilo zarobit, ale zas som mala len 23 rokov. Moj gynekolog stary beťár sa ma na kazdej preventivke pytal ze kedy uz budem tehotna. Raz na mna vybafol ze vekom bude problem kvoli otocenej maternici. Tak rychlo v septembri svadba a v decembri som uz bola tehotna....a to bol sex len 3x do mesiaca. V 30.ke mi zacali haprovat kramy. Zrazu 36 dnove cykly a ziadne krvacanie. Mlady gynekolog bez vysetrenia ze to zo stresov. Po 2 rokoch som si nasadila inofolic a alchemilkovu tinkturu, vymenila gynekologa. Vtedy som do mesiaca ostala tehotna. A presne teraz je rok od potratu. Este som si spomenula na radu od stareho gynekologa. Zacala som s cvikom mačaci chrbat tak uvidime ci pomohol....dneska teplota stupla na 37.este vydrzat 2 dni.

@luci601 ani nie. Cysta hematom. 3x denne vklad progestrenolu. A uz lem cakam na stredu na kontrolu a odbery. Prezivam. Cele dni unavena. Tak nejak tak. SNAD BUDE VSETKO V PORIADKu.... a ano my sme asi popreli vselico tym ako sa nam zadarilo😅🙏