Grafy bazálnej teploty
Baby, nová téma o grafoch BT, ovulačných testoch, tehotenských testoch a hľadaní duchov je tu 🙂
Ak meriate bazálnu teplotu a zapisujete si hodnoty do grafov, ste na správnom mieste. Poradíme, pomôžeme, podporíme.
Grafy si môžete vytvárať na nasledovných stránkach:
www.fertilityfriend.com
www.womenzone.cz
www.wunschkinder.net
Všetko o meraní BT a jednotlivých programoch na vytváranie grafov nájdete tu: http://merenibt.xf.cz/index2.html
Dobré rady a pomoc ohľadom ovulácie, plodnosti i tehotenstva je na stránke http://www.fertility.sk/
Tak vitajte 🙂
@marinecka95 Ja som testovala mamatestom a podľa mňa to bolo ok. Ukázal mi niečo o dva dni skôr ako pepino desiatkovy...
@amelie22 joj keby si tak mala pravdu 😊. A čo sa týka tvojho poklesu, podľa mňa to nie je nejaký pokles, myslím si, že to je úplne v poriadku. Teplota sa ti stále drží 😉🍀. Neboj je to dobre 😊.
A čo sa týka teploty, tak ja som dnes merala na 2 krát. Prvý krát som pozrela na teplomer po zapípaní mala som 36,9 a druhý krát som nechala dlhšie a mala som 36,96 .. Neviem či je to normálne alebo mi už blbne teplomer. Každopádne som stále hore tak to neriešim.
@amelie22 no vyskúšam, tie čínske čo mám vraj ukazujú dobre ale sú 25tky citlivosť.
Mám ale clearblue ale ten šanujem 😄
@domulibalazova
@malarybka3 Ahojte baby ☺️Držím silno palce! Vidím na obidvoch, niečo sa tam rysuje 🥰✊🏼Tak dúfam že to bude silnieť a nech máte tie silne dve cisrocky na testoch!
@malarybka3 Zlatá si, ďakujem. No bodaj by bol toto mesiac (mesiace) plný dvoch čiarok! 🙂
Baby ako začať…návšteva u novej lekárky, išla som tam lebo ma stále 3 mesiace bolí v podbrušku, dnes som teda 9dpo, pani lekárka povedala, ze to vidí na polycist.vaječníky podľa vyšetrenia, dala mi duphaston, ktorý budem užívať od 16-25dc, sliznicu videla na 7mm, videla že ovu prebehla. O dnešnom teste som jej nehovorila lebo 9dpo je podľa mňa skoro a nebol priamo pozitívny, moja otázka znie, nasadiť teraz duphaston, keďže sa dáva aj pri hroziacom potrate? Máte niektorá skúsenosť ?
@malarybka3 mne mama testy nikdy neduchuju a testujem len s nimi, 😊 vyzerá to nádejne ✊
@domulibalazova ahojky, ta bolesť môže byt spôsobená pcos, aj ja ich mam. Síce už minimálne, ale mala som celkom vacsie. Neviem co ti odporučila na to, ale mne pomohol inofolic combi premium, taka fialová krabička, ak by si chcela, jednu mam ešte neotvorenu (keďže sa mi to zlepšilo, prešla som na ine). Duphaston som ešte osobne nemala ale čo som tu čítala, tak baby si to vkladali po ovulacii na "udrzanie" plodu. Takže podľa mňa to je fajn len už si 9dpo, myslim, ze sa to dava skôr. No to by si si musela zistiť. Dr predsa vedela, že si po ovulacii, že je možnosť byť tehu, inak by ti to nedala. Ale ty už si viac ako 16dc isto, že? Inak ešte takto, vraj pri pcos bývajú často falosne pozitívne testy. Teraz ta nechcem sklamať alebo niečo podobné ale mne tiež veľmi veľa duchovali, mala som naznak pozitívneho, ako napr pri predošlom cykle. Ale teda vraj sú folosne pozitívne pri pcos. Na druhej strane, tebe sa rysuje pekná ciarka nevyzerá to ako duch, budem silno moc držať palce aby to tentokrát vyšlo 🍀❤ a ten duphaston.. ved keď dr vedela, že si po ovu, tak by som ho asi nasadila 🙂
@patulka2 Pati ďakujem, poviem išla som odtiaľ zničená, najmä kvôli tomu, že môj predošlý Dr o tom nič nespomenul, iba že som zdravá, všetko je tip top a pozri (pritom som mávala hrozné bolesti a už som sa cítila trápne, už mi to prišlo že si myslí, že si vymýšlam), keď mi nová Dr ukazovala ultrazvuk, videla som, mám tam veľa bodiek čiernych..Inofolic užívam aj Dr povedala, že určite mám pokračovať, že to na to pomáha, kúpila som si ho na podporu tehu, užívam ho druhý mesiac...a k tým testom, presne toto ma napadlo, či tam tá druhá čiarka bola reálna, teraz na obed tam bola malinko vidieť, hold dej sa vôla Božia a ak príde MS, tak uvidíme čo ďalej ...
@domulibalazova a kedy si bola naposledy u svojho dr? Lebo pri pcos netrvá dlho kým sa to vyvinie. Ja som bola naposledy v septembri a potom až v apríli a už to tam bolo dosť. Nepamätám si presne mm, tuším 11, potom 9 a teraz uplne nič, čo by malo vadiť. Vraj sa pri pcos ťažšie otehotnie, keďže je dlhší cyklus, anovulačné cykly a atď ale nie je to podmienka. Práveže veľmi veľa žien otiehotnie aj s pcos. A nezúfaj, nestrácaj nádej, pevne veríme, že to vyšlo a tá čiarka tam nie je len tak pre srandu. Si 9dpo, počkaj ešte aspoň 2 dni a uvidíš, že bude silnejšia 🤰
Utešujem sa tým, že je len 12DPO a testovala som poobede 🙆♀️ Snáď sa tam tá čiarka ukáže. Testovať budem až sobotu ráno ☺️
Ahojte..idem si po radu..v piatok ideme na IUI. Podľa sona mám 7mm sliznicu, myslíte že to je v poriadku?
@patulka2 Paťka, u bývalého gyn som bola pred letom 2021, december 2021, január 2022, z toho v decembri už som mala dosť bolesti a v januári ešte väčšie, robili sme komplet vyšetrenie, dokonca mi urobil aj rozbor či nemám pohlavne choroby, potom to tlačil do záveru, že to mám od chrbtice a vtedy som si povedala treba zmeniť, nechcem mu krivdiť, pred 10r mi veľmi pomohol, ale teraz som neodchádzala stotožnená s jeho záverom, tebe ako prosím zistili pcos? Mala si bolesti ?
@marinecka95 Zlatko, neboj prídu 😊 skús zajtra, pozajtra ale z ranného 🍀
@marinecka95 skus ranajsi test, uvidíš, držím palce 🍀
@domulibalazova ja som isla s tým, že sa snazime o bejby, či je všetko v poriadku... lebo takto... od začiatku... 3/2020 mi zastavovala ms lebo som krvacala skoro 2 týždne. Povedala, že všetko v poriadku, že možno som bola tehu ale že ak sa nechcem zbytocne stresovať kvôli tomu, nebude brat odber s čím som súhlasila... potom som mala ms v 6/2020 q potom až 9/2020 to som bola že prečo som nedostala, brali mi aj hcg a teda 0. Pichli mi injekciu na ms, normálne som dostala a mala ms. Potom mi jeden cyklus vynechal nejako marec apríl 2021 a vtedy apríl ci máj som isla k dr ze teda chceme druhe, snažíme sa, či je všetko okej. A tam mi zistila tie pcos...myslím si, že to mám z toho "akože tehu" z 3/2020 lebo odvtedy sa mi takto blbli cykly. Dokonca aj po pôrode 6/2019 som mala potom dobre cykly, pravidelne až teda dovtedy do toho marca... a odvtedy akoby zatalo a každý mam iný, niektoré riadne predĺžené. Potom čo mi zistili ten pcos tak som mala inofolic, upravilo sa mi to, cca mam tých 33 DC.. ale samozrejme už som mala aj cez 40 ale aj menej ako 30... bolesti si nepamätám ale občas sa podbrusko boli.. mne žiadne iné rozbory nerobili...ale asi začne, po tom, čo sa dozvedela, že som bola u iného dr... ona si myslí, že do roka kým neotehotniem čo chodím od apríla...ale pritom sa snazime uz dlhsie..
@adka3321 tak potom mám otázku, ako je možné že oba posledné mesiace som mala počas ovu dní bolesti a jemné krvácanie? Keďže to môže vzniknúť podľa mojich informácií jedine prasknutím folikulu, kedy sa tekutina zvnútra môže dostať na sliznicu a spôsobiť ako bolesť, tak drobné krvácanie?
Ďakujem
@domulibalazova
@patulka2
Baby teplota takto dnes a test dnes ráno jasne negatívny 😳 prestávam tomu veriť, že by tento graf mohol byť víťazný … na druhú stranu viem, že kým nie je ms a graf sa drží hore nič nie je stratené … ale dnes je už 13DPO a to by tam už aspoň niečo malo byť 😒
@marinecka95 akým testom si testovala?
@amelie22 mamatest … včera aj dnes ráno 🙆♀️
@marinecka95 😐 áno mohol by už... Ale určite sú aj prípady, kedy ešte neukáže v 12dc. A aký máš dlhý cyklus?
@amelie22 luetálnu fázu mám vždy 10 dní max … dnes som 30DC a to by som už mala dostať MS - ovu bola 18.2 18DC (v bežnom cykle mávam ovu 20DC)
@marinecka95 hmmm... Tak je to tak 50:50, ale ešte nezufaj. Dokým je teplota hore a ms neprišla stále je nádej!
@amelie22 no .. ale eufória, že môžem byť tehotná ma už prešla.
Pripravujem sa na ivf 😒
@marinecka95 nejdem ti davat ziadne nadeje, nemam to rada. bude ako ma byt. si silna a zvladnes akukolvek variantu ❤
@domulibalazova a skúšala si dnes test??? Ja sa mám dnes fajn, teplota stúpla nad 37 a test mam pocit, že oproti včerajšku zosilnel, tak dúfam, že som na dobrej ceste 🍀🍀🍀✊❤. Držte mi palce.
@marinecka95 jejda bud nás chce bejby riadne naťahovať a prekvapiť alebo neviem no.. stalo sa mi už 2x, že testy biele, graf úplne vysoko a stúpal a potom silný pád. Vtedy to je najhoršie lebo keď to klesá postupne už som zmierena ale túto som mala vždy veľkú nádej. Tak ju teraz nestrácam spolu s tebou a verím, že bejby nás len naťahuje....inak máš aj nejaké príznaky, spinenie, bolesť alebo tak?
@marinecka95 mrzí ma to, musíš byť silná a verím, že sa každej jednej z nás podarí mať vytúžené a vymodlené bábätko. A pokiaľ teplota výrazne neklesla, nič nie je stratené.

Baby ešte jedna otázočka - mám doma mamatesty a veeeeeeeľa testov z Číny ale akési iné ako tu pridávajú baby. Myslíte, že Mamatest je spoľahlivý na prvé testovanie?