icon

Grafy bazálnej teploty

rybkaa
3. jún 2014

Baby, nová téma o grafoch BT, ovulačných testoch, tehotenských testoch a hľadaní duchov je tu 🙂
Ak meriate bazálnu teplotu a zapisujete si hodnoty do grafov, ste na správnom mieste. Poradíme, pomôžeme, podporíme.

Grafy si môžete vytvárať na nasledovných stránkach:
www.fertilityfriend.com
www.womenzone.cz
www.wunschkinder.net

Všetko o meraní BT a jednotlivých programoch na vytváranie grafov nájdete tu: http://merenibt.xf.cz/index2.html
Dobré rady a pomoc ohľadom ovulácie, plodnosti i tehotenstva je na stránke http://www.fertility.sk/

Tak vitajte 🙂

bla111
3. mar 2022

@malarybka3 je silnejsi ako ten vcerajsi ✊🍀

amelie22
3. mar 2022

@malarybka3 Aj mne po včerajšom prepade opäť stúpla teplota cez 37, tak som kľudnejsia. Pekný máš ten testík a je silnejší ;)

marinecka95
3. mar 2022

Ďakujem baby všetkým za podporu ale nemyslím si, že by sa tie čiarky ešte objavili .. aj keď v prvom tehotenstve ktoré nedopadlo dobre som mala čiarky tiež neskoro 🙆‍♀️ Uvidíme

rosalie1411
3. mar 2022

@marinecka95 neuzivas náhodou progesteron?

Je tam ešte možnosť, že sa neskôr uhniezdilo, ale šanca je asi minimálna, ale nejaká je.. Tak uvidíš čo sa z toho vykľuje. A keď to nevyjde, daj nádej do ivf.. Raz sa všetky dočkáme, na to treba pamätať 🍀😊

marinecka95
3. mar 2022

@rosalie1411 áno beriem progesterón ale bez ohľadu nato som vždy dostala MS ešte počas toho ako som ho užívala. Teraz zatiaľ nič a teplota je hore 🙆‍♀️
Ani s teplotu mi to nejako neskresľovalo.
Teplota bola taká ako v bežnom cykle bez progesteronu. Ja už naozaj neviem ..
ale myslím, že energiu musím teraz vložiť na IVF, nevadí, snáď sa aj nám niekedy pošťastí ❤️

astrid_
3. mar 2022

@marinecka95 mne tiež nikdy progesteron nic neskresloval,tiez som zvykla dostat ms este pocas toho ako som ho brala, ale potom jeden cyklus mi zrazu pretiahol lf z 12 na 17 dni a ms neprichadzala ani po vysadeni...tym chcem len povedat, ze kazdy mesiac moze byt iny. Drzim vsak palce 🍀 ja som uz po roku merania a dvoch rokoch "volneho priebehu" v procese pripravy na ivf.

zojeva
3. mar 2022

Dievčatá, chcem sa len spýtať, či nemáte takú skúsenosť. Bola som u gynekologicky na 9dc a povedala, ze vidí žlté teliesko to znamená, ze som ovulaciu už mala potom, ale povedala ze to mohlo byt žlté teliesko z minulého cyklu, ale nezaniká náhodou žlté teliesko s menštruáciou ? Normálne som z toho jeleň žeby sa mi ovulaciu posunula na tak skorý deň DC pred pôrodom som mávala na 14dc.

nicole003
3. mar 2022

@modro_zelena ahoj, mozem sa spytat aku šarapatu robi štítna v tehotenstve? Az v 8.tyzdni mi zistili zvysene tsh 3,66.tiez musim na endokrinologiu. Ale nic blizsie mi nepovedali.

amelie22
3. mar 2022

@nicole003 Ja som sledovaná na endokrinológií kvôli genetickým predispozíciam a nálezoch na sone a lekárka ma upozorňovala, že na kontrolu každého pol roka, ale ak by som otehotnela, tak treba prísť hneď. Že vplyvom tehotenského hormónu sa mi môže hneď objaviť - Hypotyreóza, teda znížená činnosť štítnej žľazy. Citujem: Hypotyreóza je najčastejšie prítomná z dôvodu autoimunitného ochorenia štítnej žľazy, pri ktorej prítomnosť protilátok, napádajúcich štítnu žľazu, znižuje schopnosť tvorby hormónov v štítnej žľaze. Pri zníženej činnosti tohto orgánu rastie riziko potratu a hrozí tiež to, že plod nebude správne prospievať. Ohrozený je aj vývin mozgu dieťaťa, jeho inteligencia a psychomotorický vývoj. Ani neliečená zvýšená funkcia štítnej žľazy nemusí ostať bez následkov. Aj pri tejto diagnóze sa môže tehotenstvo skončiť predčasne potratom.

Ja som len v 4. tt ale bola som na krv teda hneď u endokrinologičky (nakoľko na gyndu ma aj tak tak skoro nezoberú) a výsledky mám v poriadku a opätovne na kontrolu v 12 tt. Oni ti len nastavia lieky, aby sa hodnoty upravili a štítna pracovala správne.

nicole003
3. mar 2022

@amelie22 moc ti dakujem za odpoved lebo s tym este skusenosti nemam. Narychlo mi len povedali ze sa mozno len tehotenske hormony blaznia. Bola som dlho v karantene s covidom tak vysetrenia aj poradna sa mi poposuvali. Na endokrinologiu idem az v pondelok, to uz budem v 10.tyzdni.

ilovepizza
3. mar 2022

@zojeva ahoj. no ja som si tiez myslela, ze zanika s ms. a ano, moze byt aj skora ovulacia. treba sledovat meranim teploty.

zojeva
3. mar 2022

@ilovepizza áno, to by ma neprekvapilo, žeby som mala 9dc ovulaciu len tak informácia, že žlté teliesko môže byt z minulého cyklu ? Mám pocit že som to zle pochopila 😀

kakatulik
3. mar 2022

@zojeva zlte teliesko nemoze byt z minuleho cyklu. Ked sa neopldni,alebo neuhniezdi vajko, tak zanika.

domulibalazova
3. mar 2022

@patulka2 Paťka wau, máš môj obdiv za trpezivosť, ale vidím, že tiež už máte toho veľa odsnaženého a do toho táto diagnóza...Do apríla je mesiac, potom učite nečakaj. och chápem a snažím sa zvyknúť, že niečo nejde hneď, ale toto je beh na veľmi dlhú trať...musím sa s tebou zhodnúť, lebo ja som mala biochemické tehu a odvtedy v tom cykle guláš, dovtedy som pekne išla 33dňový cyklus, s pravidelnou ovu ,pozriem sa koľko mámtoho inofolicu ešte a napísala by som Ti 🙂 Inak od dnes som upravila stravu, čítala som že sa odporúča proti zápalová s obmedzením cukru...Joj kiežby Vám to už konečne vyšlo ❤

@marinecka95 Zakiaľ nemáš MS, nechaj tomu priestor, šanca sa zmenšuje, je to tak, ale zázraky sa dejú denno denne🍀

@malarybka3 Paráda ❤, mám z teba radosť, dnes som nestihla ráno testovať a po mojej včerajšej diagnóze sa držím s nádejou, že to vyšlo riadne pri zemi 🙂 Teplotu som mala trošku pod 37, tak uvidíme, ale viac tomu neverím ako verím

domulibalazova
4. mar 2022

Dobré ránko, dnes test biely, teplota ide tiež dole, ideme ďalej 🤔

marinecka95
4. mar 2022

@domulibalazova ahoj, ja idem hore a test biely ako ľalia .. nechápem

marinecka95
4. mar 2022

@domulibalazova ešte sa drží hore, šanca je tam stále. A ak nie bojujeme ďalej 🙂

domulibalazova
4. mar 2022

@marinecka95 Čo mesiac snaženia to skúška trpezlivosti však ?

marinecka95
4. mar 2022

@domulibalazova ani Nehovor 🙆‍♀️ Ja som už pripravená na IVF 🙆‍♀️ Nič iné nám nezostáva len bojovať ďalej

patulka2
4. mar 2022

Ahojte, tak ja som dnes 5dpo, ráno o 4 som sa zobudila na to, ako má hrozne pichaju prsia, najmä bradavky. Akoby mi tam niekto pichal ihli. Inak mam taky zltkasty vytok. Uvidíme dalsie dní, držte palce 🙂🍀

patulka2
4. mar 2022

@domulibalazova vieš čo, podľa dr to je zachvilku rok ale už si nedávame pozor aj dva. Už zostávam voči tomu imunna, asi preto keď viem, že už nepôjdem z materskej do materskej. Asi preto sme to tak silili. Co mam robiť, len vydržať, snažiť sa piť tie gumidžuse ako hovoríš a cakat. Je to na psychiku najma ale uz sa dávam do kľudu a menej sa stresujem. Hovorím, začínam to mat na háku. Ale to asi len preto, že už jedno mame. Keby nemám žiadne, tak je to o inom. Napr nám keby sa teraz nedarí, na umelé rozhodne nejdem. To mame s manželom prebraté a obaja sme sa zhodli na tom, že by sme do toho neisli. Nie skrz financií.. ja keď som mala stravu upravenú, normálne stravovací plán, tak to bol ten čas co som akurát tie 3 mesiace ms nemala. Pripisujem to aj tomu, lebo to bola aj zmena pre telo, chudla som. Tak to nedodrziavam ale papame veľa zeleniny a tak.
Co sa týka vašich grafov aj testov aj s @marinecka95, ešte nestrácajte nadej, ta zomiera príchodom ms ❤

adka3321
4. mar 2022

@patulka2 ako keby som seba pocula, ked hovoris, ze uz nestihas z materskej do materskej. ja som to tiez az moc silila, aby to vyslo ako retazovy porod, teraz spatne si uvedomujem v akom strese som z toho bola. ano, aj teraz chcem otehotniet a stale na to myslim, ale je to ine ako vtedy, ked tam bola sanca retazoveho porodu.

patulka2
4. mar 2022

@adka3321 ja som teraz kľudnejšia keď sme obaja doma. Manžel je na materskej a môžem si dovoliť byt doma. Mame o niečo menší príjem ale stále je to na prežitie 😃 ale stále tie chvíle co si môžeme spolu uzivat nám nikto nezoberie. Kedykoľvek môžeme kamkoľvek ist, doma si pomôžeme, malému sa venujeme. Moj pôjde do škôlky v septembri, dovtedy s nim musím byť doma. Teoreticky ak by sa nám teraz alebo ďalší cyklus podarilo otehotniet, to by som rodila november, december. To už by som potiahla doma. Takze dávame tomu sancu este takto. Ak nebudem tehu, v októbri nastupujem do prace s tým, že bejby bude alebo nebude, necháme to už na prírodu hold

adka3321
4. mar 2022

@patulka2 aj moj chcel ist na matersku od januara, ale kedze ma sef povolal do roboty od januara na 2 dni v tyzdni, tak si to prepocital a zistil, ze by sme financne na tom boli tak isto ako teraz, tak to ani neriesil uz potom. mna najviac skrelo, ze ked nestihnem retazovy porod a otehotniem neskor, ze nebudem mat narok na matersku a ani na ten vyssi rodicak. uz tych 400€ mesacne je dost na hrane a neviem si predstavit prist o 100€. ale kedze chodim uz do roboty a platia sa mi odvody pravdepodobne by mi uz mala dalsia materska vyjst, ak sa podari 🤷🤷

zojeva
4. mar 2022

@kakatulik áno ďakujem za potvrdenie takze ja som to len nepochopila pravdepodobne 😀 a keď videla žlté teliesko a povedala, že dnes sa môžeme ešte snažiť ? Môžem otehotnieť aj keď už videla zlte a nie vajko ?

marinecka95
4. mar 2022

@patulka2 snažím sa myslieť pozitívne ale dnes sú 2 týždne od ovulácie a to už by nejaký náznak bol 🙆‍♀️

modro_zelena
4. mar 2022

@nicole003 Ahoj, fu, no nie som nejaký odborník na štítnu žľazu, iba z nejakých článkov som sa podozvedala, že v tehotenstve by sa to malo sledovať. Tvoja hodnota (keby si nebola tehotná) by bola úplne v norme. Čo viem, tak zlé hodnoty štítnej môžu výrazne robiť problém pri otehotnení, ale to nie je voj prípad, keďže tehu už si. No a keďže prvé týždňe bábo ešte nemá vyvinutú svoju štítnu žľazu, tak je celú prácu robí tvoja štítna žľaza, je na ňu kladený väčší nápor. Pokiaľ hormóny št. žľazy nie sú ok, môže to viesť k poruchám plodu ale to samozrejme môže byť aj nemusí, ja som mala oveľa vyššie hodnoty TSH ako ty (okolo 7 a veľmi mi to skákalo v krátkej dobe). Takže buď úplne v kľude, ak by si aj náhodou potrebovala lieky, tak tie bábu neškodia. Inak to že máš tú hodtnou trošku zvýšenú je môžno aj práve z dôvodu že si otehotnela, tehu býva často spúšťačom ale potom sa to znovu ustáli. Dôležité okrem TSh sú aj tak ostatné hormóny SŽ, pritilátky atď. to pokiaľ máš ok, tak zvýšené TSH by nemalo až tak vadiť - aspoň tak mi povedal môj endokrinológ.

modro_zelena
4. mar 2022

ahojte dievčatá, po dlhšej dobe sa ozývam. dvojčiarkovým gratulujem 🙂 držte sa baby, a čakateľkám v luteálke držím silno palce.

Ja som si svoj začiatok tehu predstavovala inak...včera rtg snímka zuba...ach jaj..no ale celá som opuchla a teraz už len čakám či neskončím aj na atb. Ale tak nezufam, len ma to mrzí, že práve teraz to muselo byť.

zojeva
4. mar 2022

Ešte by som chcela poradiť teda opýtať 🙈 keďže som mala potvrdenu ovulaciu 10dc a teraz mám 20dc a skúsila som ovulacny test aj včera aj dnes a dnes je takýto a od včera zosilnel a chyba kúsok aby bol pozitívny môže byt ešte bude jedna ovulacia ? Alebo môže stúpať LH pred ms tak skoro ?

mirus11
4. mar 2022

@zojeva toto je jasné negatívny ovulacny test.LH hormón je v tele celý čas,len stúpa vtedy,keď má nastať ovulácia-vtedy je ovu test pozitívny.