icon

Grafy bazálnej teploty

rybkaa
3. jún 2014

Baby, nová téma o grafoch BT, ovulačných testoch, tehotenských testoch a hľadaní duchov je tu 🙂
Ak meriate bazálnu teplotu a zapisujete si hodnoty do grafov, ste na správnom mieste. Poradíme, pomôžeme, podporíme.

Grafy si môžete vytvárať na nasledovných stránkach:
www.fertilityfriend.com
www.womenzone.cz
www.wunschkinder.net

Všetko o meraní BT a jednotlivých programoch na vytváranie grafov nájdete tu: http://merenibt.xf.cz/index2.html
Dobré rady a pomoc ohľadom ovulácie, plodnosti i tehotenstva je na stránke http://www.fertility.sk/

Tak vitajte 🙂

patulka2
8. apr 2022

Ahojte, len tak medzi nami ženami, čo si myslíte? Je zrejmé, že už je po ovulacii, ale mam pocit, že klesám. Vôbec si netrúfam odhadnúť, kedy ta ovu mohla byť. Teplotu z 17dc som dala bokom lebo bola vyššia a ovu my vyznacilo na 16dc čo už by som bola 10dpo, pod mojich usudkov mohla byť tak na 18dc no potom ma chytila choroba (nakoniec ma drží dodnes boľavé hrdlo) a je dosť možné, že aj počas tých vysokých teplôt ktoré sú tam není mohla prebehnut ovu tým pádom by som bola možno 6dpo? Nedá mi to nemerat a netuším kedy mohla byť, aj keď je zrejme , ze isto bola. No aj tak am znepokojuje to klesanie

ilovepizza
8. apr 2022

@patulka2 to je naozaj tazke povedat. ja som takto pocas choroby vobec nemerala, lebo ovu mohla byt naozaj hocikedy. to sa ani predpovedat neda.. teplota ti klesa, ale nie su to tvoje bezne poovu teploty okolo 36,7? lebo mas dost nizke aj predovu teploty..

patulka2
8. apr 2022

@ilovepizza teoreticky aj áno, su dokonca vyššie ako v ustach, tam mam okolo 36.50..mam nižšie teploty zakazdym ale toto mi príde na klesanie. Už musím len vyčkať taky týždeň

kakatulik
8. apr 2022

@patulka2 A keď si bola u gyn.,tak ťa nepozerala? Teoreticky mohla vidieť zlteyteliesko.

patulka2
8. apr 2022

@kakatulik nieee nepozerala som sa cudovala, iba sa pýtala kedy som mala ms naposledy a povedala, tak to už je isto po..

domulibalazova
9. apr 2022

@patulka2 Pati ahojky teraz sa ti bude veľmi ťažko čítať v grafe keď si bola chorá, verím že ďalšie teploty ukážu smer nahor 😊 ty aj mávaš ovulku tiež neskôr tak 16dc by bolo ozaj skoro na teba však ? Podľa mňa tiež bola 18dc

domulibalazova
9. apr 2022

Babulky pridávam posledné meranie a môj dúfam že víťazný graf 😊 dnešným dňom odkladam teplomer

malarybka3
9. apr 2022

@patulka tiež som za 18 DC 😉
@domulibalazova teším sa s tebou 🥰🥰🥰🥰.

domulibalazova
9. apr 2022

@malarybka3 Aj ja sa teším s tebou 🥰, ani ty už nemeriaš však ? Včera som si ako úplná trúba zmerala večer teplotu, keď som ležala už dlhšie v posteli a bolo 36,77 na jednu stranu som vedela, že to nemá úplne výpovednú hodnotu, ale tak som vystrašila seba sj priateľa, čakala som čo bude ráno ale bolo cez 37, tak som si povedala a koniec s meraním 😎, normálne mávam večer približne takú, ako ráno, trošku vyššiu možno, ale už končím, poďakovala som teplomeru a šupla som ho už do šuplíka 😅

patulka2
9. apr 2022

Ja si myslím, že asi takto tých 18dc alebo ešte 19dc ale 20dc už nie, už bol kremovy vytok. Asi budem rátať takto, že som 9 alebo 8dpo. Už tých par dni vydržím ale každá vie aké to je ku koncu napínavé w stresujúce. Dúfam, že v stredu poteším manzela darčekom na okrúhliny ❤ moc by som chcela, mal by najkrajsi darček.

patulka2
9. apr 2022

@domulibalazova Domi gratulujem a veľmi držím palce aby bolo všetko v poriadku, takisto aj @malarybka3 , držte sa ❤

ilovepizza
9. apr 2022

@domulibalazova jeej, krasny graf. gratulujem baby, aj @malarybka3 ❤️

ja som nakoniec uz 2DC, vcera sa vecer spustila MS, takze zacinam novy cyklus..

malarybka3
9. apr 2022

@domulibalazova noo, v nedeľu mám v pláne si robiť znova test, či už mám čiarku testovaciu rovnakú ako kontrolnú tak som zvedavá 😁. Teplomer odložený. Ja som sa s tou malou zubrienkou dohodla, že musí byť silná a že to určite zvládneme ☺. Ja sa cítim veľmi dobre, musím poklopat. Som aj taká kľudná, kebyže mi nevyjde pozitívny test tak ani neviem, že čakáme bábätko. Verím, že aj vy ste v poriadku a už nás nič neprekvapí 🥰. Pozerala si si už na termín kedy ti vychádza?? Ja by som mala mať okolo 15.12. Hádam budeme na vianoce doma 😀😀.

@patulka a @ilovepizza ďakujem dievčatá, verím, že sa k nám čoskoro pridáte ❤.

adka3321
9. apr 2022

ja dnes 1dc 🙁 vcera som bola zla jak cert, uz to bolo jasne, ze zas nic z toho nebude. ja uz prestavam dufat, ze sa niekedy podari. ale som taka spokojna, ked meriam BT, aspon viem, ze bola ovulacia a kedy cakat ms. frajer sa ma pytal este v strede tyzdna, ze ci uz mam kramy a ja mu hned hovorim v piatok alebo v sobotu. presne som sa trafila podla dlzky LF plus minus jeden den. kebyze nemeriam tak tapem, druha appka mi ukazovala ovu na 16dc, pricom realne bola 20dc a podla tej druhej appky mi ms "meskala" tri dni... a uz by som mala nadej, ze sa podarilo a houby makovy. O 2 tyzdne idem k novemu dokimu na kontrolu, tak uvidim co mi povie. Chlapa som nedotlacila na kontrolny spermiogram :( chcela som ho zobrat k tomu doktorovi nech nan kukne a zhodnoti. on tvrdi, ze ked sme mali koronu, zbytocne vyhodene peniaze, ze ten spermiogram bude zly kvoli chorobe 🤷
@domulibalazova a @malarybka3 vam gratulujem a drzim palce, aby ste to dotiahli do stastneho konca. a zaroven vam zavidim.

patulka2
9. apr 2022

@adka3321 to ma mrzí Adi. Dnes som nad tebou rozmýšľala, ze co je s tebou a chcela som ti písať 🙂 chlapa nechaj "oddychnut" od toho a potom ho opäť do toho dostaň. Ja čakám ako nám vyjde tento cyklus plánujem vypnúť od toho. I keď je pravda co píšeš, že aspoň vieme ako mame ovu a kedy mame dostať. Za toto je to ozaj super ale mna zasa opačne, to stresuje.

adka3321
9. apr 2022

@patulka2 nebudem ho teraz nutit. uvidim co mi ten novy doktor povie a rozmyslam uz nad CAR. len musim mu to nejako nadhodit, neviem ako na to zareaguje 🤷

katesocka
9. apr 2022

Ahojte. Potrebujem poradiť. Myslíte, že mohla byť ovulácia na 11 dc? 12 dc som merala o 30 minút neskôr,
mala som 36,8 ak zmením teplotu na 36,75 tak mi naskočí anovulačný cyklus. Dnes som 17 DPO (ak teda ovulácia vôbec bola) a začala som na večer špiniť, čiže zajtra sa menzes už rozbehne, len mi je divné že by som mala luteálnu fázu 17 dní (zvyknem ju mať 15-16 dní, občas menej). Ďakujem 🤗

ilovepizza
10. apr 2022

@katesocka hm.. no zvlaste.. ono pol hodina hore dole by nemala vadit, ale tebe tam uz apka dala trojuholnik, takze zrejme uz ten cas vadil pri merani. ale mne to pride, ze aj tak mohla byt ovu vtedy, ked ti to vyznacilo, lebo predtym mas nizsie teploty a poovu teploty oko 36,7-37 mi pridu dost vysoke na to, aby ovu nebola. a test tehotensky si skusala?

janka87111m
10. apr 2022

@patulka2 pati pozerám ze aj ty si bola chorá v posledných dňoch, aj mňa sa od piatku drzi nádcha, vkuse soplim a kycham a teplota mi takto vyskočila 🙄 meriam síce len 3ti mesiac no poovulacne som takéto nemala zatiaľ. Ako necítim sa cez deň nato ze mam teplotu ani potenie a pod len ta nádcha. Mala di nejaké iné symptómy napr teplotu? Ci len to boľavé hrdlo ze ti vyskočila teplota? Ja som bola v tom ze bude tento mesiac anovulak no apka mi vyskočila ovu nakoniec na 13dc sedelo by to aj s hlienom

katesocka
10. apr 2022

@ilovepizza včera poobede som pre istotu skúsila aj keď teplota už bola dole, samozrejme negatívny a dnes sa už spustil aj menzes. Akurát mi teda nevychádza to že by som mala 17 daňovú luteálnu fázu 🤔

ilovepizza
10. apr 2022

@katesocka minuly mesiac som mala tiez tak.. ale mozno mi blbli teploty po kovide este..

katesocka
10. apr 2022

@ilovepizza ako ja neviem, nikdy som takýto graf ešte nemala (teraz ale meriam po 4 rokoch, takže si neviem porovnať aké mám teploty po pôrode). Ani tá zmena času nepomohla 😂

ilovepizza
10. apr 2022

@katesocka tak uvidis dalsi cyklus, ako sa to vyvinie.. ☺️

patulka2
10. apr 2022

@janka87111m ahojky, no ktovie, možno ti ovu vyznacilo ak preto, že si mala vyššie teploty lebo si bola chorá. Ja keby som nebola u Dr predtým, tak neviem ci som ovu mala alebo nie... a pozri si od 19dc som bola chorá az do toho 23 DC a potom sa mi to ako tak unormalilo. Hrdlo ma bolelo do vcera aj nádchu ešte mam...
Inak som 10dpo

janka87111m
10. apr 2022

@patulka2 aha vidim ako píšeš zvýšenie keď si bola chora... ovu bola v pondelok a to som bola v poriadku zdravá až v piatok som mala príznaky choroby. Ja len ze mam zrazu vysoké teploty tak ci to bude tou nádchou, uvidím o par dni keď mi bude lepšie, možno sa znormalizuju ako tebe😊

patulka2
11. apr 2022

(Asi) 11dpo. Cítim, že by som mala dostať, podbrusko pobolieva. Včera test negatívny, mam uz len 20tkovy.

sandyka90
11. apr 2022

Ahojte, v r. 2019 som merala naposledy BT, nakoniec mi to dopomohlo k 🤰🙏
Zaujímalo by ma či sa oplatí merať BT ak kojim ešte, MS som mala tento rok v januári prvý krát a odvtedy ešte nie... Či tie merania mi niečo dajú, či budú mať nejakú vypovedaciu schopnosť alebo je to zatiaľ somarina?!

ilovepizza
11. apr 2022

@sandyka90 tazko povedat, kym nevyskusas. minimalne by ti BT ukazala, ci a kedy si mala ovu..kym nebudes mat pravidelnu MS

patulka2
12. apr 2022

Keby to nie je pepino, aj by som tomu verila, naživo je to krásne ruzove. Ale in:time veru biely

laauraa
12. apr 2022

@ilovepizza ahoj dakujem za odpoveď teraz je graf taky