Grafy bazálnej teploty
Baby, nová téma o grafoch BT, ovulačných testoch, tehotenských testoch a hľadaní duchov je tu 🙂
Ak meriate bazálnu teplotu a zapisujete si hodnoty do grafov, ste na správnom mieste. Poradíme, pomôžeme, podporíme.
Grafy si môžete vytvárať na nasledovných stránkach:
www.fertilityfriend.com
www.womenzone.cz
www.wunschkinder.net
Všetko o meraní BT a jednotlivých programoch na vytváranie grafov nájdete tu: http://merenibt.xf.cz/index2.html
Dobré rady a pomoc ohľadom ovulácie, plodnosti i tehotenstva je na stránke http://www.fertility.sk/
Tak vitajte 🙂
@marinecka95 len je to po limite..asi pol hodinu..a uz mi to robi par dni..a ten utrogestan mi len oddaluje ms..a uz 13dpo by boolo noeco vidiet..
@iamkate ano je to Mamatest...som z toho smutna a sklamana..lebo ovulacia 100% potvrdena sonom...co uz narobim..toto sklamanie je uz viac ako rok😔
@zuzanaa2010 čiarka tam je, len nesilnie. Robila ti Dr hormonálny profil? Lebo to vyzerá, že máš nejaký problém hneď na začiatku... Očividne vajíčko sa oplodni, aj sa uhniezdi, ale môže byť, že tvoje telo proti nemu bojuje... Asi si ešte nebola na reprodukčnsj imunológiu, že? Písala si, že už viackrát si to takto mala. Pýtaj sa Dr na ďalší postup, nenechaj sa odbiť. 😊
@rosalie1411 ano hormonalny profil mam za sebou vsetko ok..uz jedno dieta mame..ono skor si dr mysli ze po tej prvej sekcii z pred 7 rokov proste vnutri nie je vsetko ako ma byt..jeden vajecnik mi prekryva crevo takze to ani nevidi...ze ci tam nie su zrasty a pod....no asi budem musiet absolvovat laparku..chcela som sa tomu vyhnut ale co uz😔
@zuzanaa2010 ako si spomenula tu sekciu tak na to zaujalo...ja som tiež mala sekciu pred 8 rokmi a snažili sme sa o druhé takmer rok a pol a vôbec sa nedarilo, užívala som rôzne vitamíny doplnky a nič. Tak mi vyoperovali aj vajecnik koly cyste, tak som si pomyslela ze už fakt je nám koniec🤦♀️ ze syn bude jedináčik. Aj primárka mi hovorila ze môžu vznikať vzrasty na maternici a vsjicko ma problém sa uhniezdit a podobne. Tak mi po cca 3m po operacii nasadila clostyl a duphaston na 2m no ani to nepomohlo, myslím ze sj tým ze som nevedela kedy mam ovulaciu q som si nasadila duphaston na 14dc a zablokovala ju. Hneď ďalší mesiac keď dom už neuzivala nič sa nam podarilo otehotnieť a ani neviem ako ale trvalo to do 2 rokov. Teraz sa snažíme už 3 rok a nič. Ja 35 jeden vajecnik tak som už v strese ci sa ešte podari. Myslím si ze aj tie sekcie sú veľkým zásahom do maternice a aj to nejak ovplyvní to všetko tam dole🤷♀️🤔
@katkaholiova podla mna sa riad teplotami ovu testy si nerobila? Nakolko si mala dost dlhy cyklus ale posunula sa aj ovu podla teplity pockala by som.
@zuzanaa2010 je mi to luto :/ ze test stale taky isty :/ bolo by super ak by sa to zmenilo no aj ja si myslim ze na 13dpo by ukazalo :/
@kika123kika nerobila lebo uz sa stalo ze bol pozitivny a ovu pri teplotach neprebehla
@katkaholiova aha chapem 🙂 a vtedy si mala podla teploty imde ovulku?
@kika123kika fu uz ani neviem ale asi ano.preto som ovu testy prestala robit riadim sa teplotami
@janka87111m nas maly ma uz tiez 7 rokov..a uz rok sa snazime o druhe dietatko a nic...konecne som s clostylom mala ovulaciu tam som tomu davala nadej..a k comu?😔😭asi sa musim zmierit ze budeme mat 1 dieta..a som za neho velmi vdacna
@zuzanaa2010 prežívala som To isté viem ako sa cítiš. Mne liezli na nervy rady tipu nemôžeš nato toľko myslieť, prestaňte sa snažiť, vypni a bla bla😓 ono sa to ľahko vraví ak človek nezazije. Ale naozaj mne sa podarilo otehu keď som si povedala koniec bude jedináčik budeme mu dávať kopec lásky aj za druhého a zrazu bum bez akýchkoľvek príznakov snaženia sa sa zadarilo. Tak snáď ho bude aj tvoj prípad ze keď vypnes aspoň trošičku ono sa to podarí.🙏
Inak my keď sme plánovali druhé a nedarilo sa moje dve sestry a švagriná otehotneli na prvú supu🤦♀️ no bolo mi vtedy veľmi ťažko.
Teraz je to cca tretí rok( ako nechávame voľný priebeh tomu lebo nechcem zas mat ráje stavy ako pri druhom) a zatiaľ nič, začala som merat teplotu plus dnes som bola na folikulometrii q bol tam folik 20mm tak snáď vyjde 😇
@marinecka95 presne takto som mala aj ja pondelok na 9dpo...perfektne testy sú tieto ,ukážu veľmi skoro🥰
@marinecka95 a dnes som 11dpo a takýto mam test...dúfam všetko dobre dopadne 😍
@lienka445 perfektne 🙂 gratulujem. Verím, že aj môj bude silnieť 🙏
@marinecka95 aj si merias bazalku? Ja som preto tak skoro urobila test lebo som mala vysoko teplotu a graf sa podobal na graf ked som cakala syna 🙂
@marinecka95 gratulujeme aj tebe,dúfam nám to vyjde🥰
@lienka445 verím, že áno 🙏❤️
@janka87111m som sa toho tiez napocuvala nemysliet na to a este oblubena fraza..pride to ked to budes najmenej cakat..len ja nemam takmer vobec ovulaciu..takze jedine s clostylom a to znamena folikumetriu a nekonecne sledovanie a testovanie..
Ale vykaaslem sa na to..asi mas pravdu..tak bude jedinacik 😉❤
@patulka2 ja som bola nakoniec dnes rano na krv 4dc. piatok si mam volat o vysledky a dohodneme termin na folikulometriu. som zvedava aj sa bojim, ako dopadnu tie vysledky horm. profilu 🙄🙄 dnes sa ma akurat svokra pytala, ci nechceme druhe babo, ze aby nebol velky vekovy rozdiel medzi malou atd., som mala chut sa rozrevat, ale nejako som to uhrala... nehovorime zatial nikomu z rodiny, ze sa nedari
@adka3321 najhorsie je, ze tato starsia generacia si to naozaj neuvedomuje, ze niekto moze mat aj problem. proste u nich je predstava taka, ze chces dieta=mas dieta a ak nemas dieta,tak sa este nesnazis.. ja uz som to aj babke vysvetlovala a dnes kolegyna do mna, ze uz najvyssi cas a na co cakam.. ale vzala som to s nadhladom.. co uz s nimi 🤷🏻♀️
@ilovepizza a hlavne ked moja svokra mala syna v 17 rokoch, sa smyklo ani nevedela kedy.
@zuzanaa2010 tvorilo sa ti HCG keď si mala slabé čiarky, teda nastalo biochemicke tehu. Začala by som užívať 30tkový anopyrin. Môže byť problém so zrážanlivosťou krvi v lepšom prípade. Pri uhniezdení sa ti mohla vytvoriť zrazenina a tá sa odlupila aj so zárodkom. Počas oplodnenia vznikajú hneď hormonálne zmeny a tak isto aj krv reaguje, pokial nepiješ 4l vody denne čo je niekedy nereálne, krv ti hustne rýchlejšie. Nestrácaj nádej, dobre bude ☺️

@zuzanaa2010 ja tam tú čiarku vidim, ja by som ešte s vysádzaním liekov počkala 1-2 dni a vyskúšala určite ešte aj test. Kým nie je ms nič nie je stratené ❤️