icon

Grafy bazálnej teploty

rybkaa
3. jún 2014

Baby, nová téma o grafoch BT, ovulačných testoch, tehotenských testoch a hľadaní duchov je tu 🙂
Ak meriate bazálnu teplotu a zapisujete si hodnoty do grafov, ste na správnom mieste. Poradíme, pomôžeme, podporíme.

Grafy si môžete vytvárať na nasledovných stránkach:
www.fertilityfriend.com
www.womenzone.cz
www.wunschkinder.net

Všetko o meraní BT a jednotlivých programoch na vytváranie grafov nájdete tu: http://merenibt.xf.cz/index2.html
Dobré rady a pomoc ohľadom ovulácie, plodnosti i tehotenstva je na stránke http://www.fertility.sk/

Tak vitajte 🙂

zojeva
3. jún 2022

@ereska nie je úplne pravidelná, to je fakt. Ale tak do teraz to bývalo tak do max 35 dni ale take dlhé že 40 alebo 50 alebo 65dc to nemávam, ale obávam sa že začínam mať 🙈

patulka2
3. jún 2022

@zojeva môže sa stať, že jeden cyklus môžeš mať aj taky dlhy. Ja meriam od mája minulého roka, ako tak mam pravidelnú ms, už viem, že mám jeden cyklus kratší a ovu na 17-19dc, potom ďalší cyklus mam dlhší a ovu je na 23-29dc. No ale stalo sa mi v auguste, že som mala cyklus až 69dnovy, ovu niekde pri 48dc. Takze môže byt, že môžeš mať aj takto neskôr.

katkaholiova
4. jún 2022

dnes na rano my to posunulo ovulaciu o 4dni .takze som s toho jelen

katkaholiova
4. jún 2022

test aj tak biely ☹️🙄 takze cakam ms

zojeva
4. jún 2022

@patulka2 tehotenský dnes ráno

iamkate
4. jún 2022

@zojeva tak ale toto už je pozitívny test 😊

zojeva
4. jún 2022

@iamkate uvidíme za dva dni, či zosilnie veľmi ma boli brucho a najhoršie je, že som s robila test utorok aby som mohla nasadiť antibiotiká a bol negatívny a teraz užívam pamycon a zinnat 🥲 neviem či mám prestať užívať alebo douzivat

iamkate
4. jún 2022

@zojeva ja by som už do užívala, podľa mňa zo až tak nevadí takto na začiatku... Joj budem držať palce 😊🙏🙏🙏❤️

millky
4. jún 2022

@zojeva nuž, nemôže, pred MS býva T čiarka najslabšie viditeľná, LH je vtedy ozaj málo. Takže buď máš teraz ovulku, lebo tento test je krásne pozitívny, alebo si tehotná. Ak máš tehu test negatívny, tak šup šup, ovulka je tam. Každopádne držím palce, nech si TEHUUU ❤️
Teraz sa ti rozkeciam, ak náhodou nie si, možno to nakopne tie, ktoré majú problémy.
Sú anomálie cyklov. Skutočne odborné publikácie uvádzajú, že ovulácia môže nastať aj v prípade, že máš dostať MS a teda tesne pred ním. Je to spôsobené hormonalnou nedostatočnosťou. Dám príklad : Máš dlhý cyklus (36-45d), cyklus sa javí ako anovulačný, preto sa výstelka maternice prirodzene začne odlupovať a príde MS, lenže v tom, ako to telo samé zariadi, nastáva dozretie folikulu a vypudenie vajíčka. Hormóny nepracujú ako by mali, preto je to možné. Dôjde k pohlavnému styku v čase MS alebo tesne pred ňou, spermie doplávajú do vajcovodov. Zatiaľ žena menštruuje, no to "zázračné" vajíčko sa stretne so spermiou a oplodní sa. Tebe začína nový vyklus a zároveň v tebe rastie plod. V čase konca sa akurát vtedy dostáva morula do vnútra maternice a do novej steny sa snaží zavŕtať a bum, je to tam. Preto je veľa žien, ktoré otehotneli tesne pred MS alebo počas nej. Vieš.... Môžeme sa tu hádať, že to technicky nie je možné, ale je. Mnohým ženám s dlhým/dlhším cyklom je to tak. V 95% je cca 40 dňový cyklus považovaný za anovulačný a málokto sleduje posledné dni takéhoto dlhého cyklu, pretože tam kvázi zaniká LF. Je to všetko vplyvom hormónov. Vieš, na oplodnenie je treba vajíčko, nie "správny" cyklus, ak dôjde k oplodneniu, potom sa hormóny upravia samé. Ak mala žena problém s progesteronom tak v takýchto prípadoch sa po oplodnení progesteronom zvykne zobudiť a preto môže byť tehotenstvo úspešné. Anomália to je, ale nie je to nemožné ☺️

millky
4. jún 2022

@katkaholiova posúva ti ju skrz algoritmus dĺžky LF. Asi ti LF počíta ako 14 dňovú.

katkaholiova
4. jún 2022

@millky lf mavam zvycajne 12-13dni.ako si to vie samo pocitat? takze podla tohto neviem kedy bola ovu a ani cca kolko dni som dpo.takze uz len cakat na ms☹️

millky
4. jún 2022

@katkaholiova ako si to samo počíta? Tak ako ti vyhodnocuje ovu. Na základe algoritmov ☺️ bola si u gyn s tymito tvojimi cyklami?

katkaholiova
4. jún 2022

@millky nie ale doteraz som v poslednom case mala celkom pravidelnu 28-30dni a teraz toto takto som nemala asi nikdy asi jedine pred 13 rokmi ked sme sa s byvalim snazili a boli potom dvojicky

zojeva
4. jún 2022

@iamkate no neviem, ako sú spoľahlivé tieto mamatest či aké sú to presne, teraz som robila clearrapid a je úplne biely 🤷🏻‍♀️ Takze uvidíme ráno asi možno bol len chybný test alebo kanalik

iamkate
4. jún 2022

@zojeva no ja veru používam mamatesty a nemala som nikdy ani len kanálik 🤔vždy snehobiely

katkaholiova
Autor odpoveď zmazal
katkaholiova
Autor odpoveď zmazal
zojeva
5. jún 2022

@iamkate testy dnes ráno snehobiele takze to bol kanalik 🤷🏻‍♀️

patulka2
5. jún 2022

@zojeva ahoj na som si až teraz všimla včerajšok. No to ma mrzí, a merias si teplotu? Vieš koľko dpo si?
Ja teda meriam len skrz ovu aby som vedela kedy pride/nepríde ms kvôli letu. Ale dúfam, že sa už teplota udrží hore keď už trošku švihla.

zojeva
5. jún 2022

@patulka2 pohode, užívam antibiotika dvoje,takze som sa aj preľakla žeby som bola tehotná úprimne 🙈 netuším,ktorý deň som po ovulacii nemeriam si teplotu. Ale dnes je 40DC mávam cykli nepravidelne, ale teda 40DC som ešte nemala hádam 😀ale pripisujem to tým antb.

zojeva
5. jún 2022

@patulka2 ale ešte ten včerajší test bola GSmamatest a dnešný clearrapid či aký to aby by som mala urobiť rovnakú značku keď už zajtra pre istotu. Neviem či tie mamatesty sú spoľahlivé alebo ten rapid, kazdpodne antibiotiká doberiem a uvidíme.

patulka2
5. jún 2022

@zojeva ako tu niektorá spomínala, aj keby si bola tehu a máš atb tak by to ešte nemalo vadiť .. drzim palce

katkaholiova
6. jún 2022

48dc hlasil 1dc

millky
6. jún 2022

@katkaholiova ahoj. Kukam tvoj graf akurát.... No ak si si istá dĺžkou tvojej LF, tak to pravdepodobne vyzerá na anovulačny cyklus, vysvetlovalo by to aj jeho dĺžku. Určite si daj spravit hormonálny profil.

zojeva
6. jún 2022

@iamkate takze ďalšie testy som nerobila. Dnes som bola u doktorky a vzala mi krv. Na sone nebolo nič vidno len žite teliesko a vysoká sliznica. Takze ten mamatest urobil kanalik pravdepodobne ale teda zajtra bude krv.

iamkate
6. jún 2022

@zojeva ach jaj 😔 vyzeralo to fakt ako čiarka, toto sa mne nikdy nestalo pri mamateste... No možno ešte motyka vystrelí a v krvy bude hcg

llull
6. jún 2022

@saskia222 super tak drzim palce, mozno to vyjde a ani nebudes vediet ako lahko otehotnies 🙂 a bude ti aj sledovat ovulaciu? Lebo mne nesledovala, povedala nasadte si v pondelok lebo uz mate dominantny folikul a bude ovulacia. Lenze ja som si merala teplotu a ovulku som mala az v utorok takze ak by som si nasadila v pondelok progesteron tak si ju zablokujem. Co sa tyka Clostylbegytu tak este pockam aspon jeden cyklus, a potom si ho asi dam. Alebo az po lete, uvidim ako sa budem citit, celkom dobry napad si uzit leto a potom sa trapit s otehotnievanim.

zojeva
6. jún 2022

@iamkate robila som ešte test teraz zas duch na mamateste 😀 som zvedava zajtra na krv 🩸

rosalie1411
6. jún 2022

@zojeva na Sone ešte nemuselo byť nič vidieť, je to strašne skoro.. 😊

zojeva
6. jún 2022

@zojeva pre predstavu toho ducha. Nedá sa mi to odfotiť. Teraz pred hodinou robený, ale stále chodím cikat takze taký slabší moč to bol 😀