Grafy bazálnej teploty
Baby, nová téma o grafoch BT, ovulačných testoch, tehotenských testoch a hľadaní duchov je tu 🙂
Ak meriate bazálnu teplotu a zapisujete si hodnoty do grafov, ste na správnom mieste. Poradíme, pomôžeme, podporíme.
Grafy si môžete vytvárať na nasledovných stránkach:
www.fertilityfriend.com
www.womenzone.cz
www.wunschkinder.net
Všetko o meraní BT a jednotlivých programoch na vytváranie grafov nájdete tu: http://merenibt.xf.cz/index2.html
Dobré rady a pomoc ohľadom ovulácie, plodnosti i tehotenstva je na stránke http://www.fertility.sk/
Tak vitajte 🙂
@zojeva takže napínak pokračuje do 11 😅
U mňa už asi nemá význam testovat už fakt cítim ze ms príde každou chvilou🙈
@mar_tina14 ono to telo asi konečne uvoľnilo ten kŕč snaženia a podarilo sa 😊 no snáď sa k tomu dopracujem raz aj ja 🙏
@blabla22 ďakujem úplne mi to za pasovalo ze si mi to takto napísala 🙏 presne si to opísala, vystihla co ja cítim ako to vnimam... Obviňujem sa každý mesiac, že isto to je psychika a tým pádom ešte viac na to myslím a je mi ešte horšie...
Beriem si tvoje slová k srdcu, ❤️
@millky vieš, myslím, že keby tak sa to ukáže aj v krvi...ako ja už som si začínala myslieť ozaj, že som tehu...bradavky ma bolia strašne čo mna nebolievaju pred ms :/ vieš to je presne to, že najprv, keď bol prvý test pozitívny som sa zľakla a bola v šoku potom som sa začala s tým tak vyrovnávať, že dobre to zvladném a bude druhé mimi a samozrejme, keď už som s tým bola ok tak nič :D ako naschvál...každopádne hormonálny profil si dám spraviť takýto 50 dňový cyklus to som snaď nikdy nemala 😒 a ty bez stresu a test si urob v deň, ked bude mať prísť ms nech máš jasno 🙂 ľahko sa mi vraví, viem, aká je ta psychika /však vidím to u seba / ale skús sa zamestnať inými myšlienkami a činnosťami 🙂
@zojeva bože, ty si tak zlatá, a presne chápem čo cítiš, to je na nervy totálne. Nevieš čo je s tebou, nemáš röntgenové oči, nemáš nič, aby si zistila čo sa deje - to je na palicu, to je asi prípad každej z nás. Ale verím, že dobre bude. Len sa drž a opatruj. Ja nemám žiadne dieťa ešte a furt keď doma počúvam, ze ak som po mame, tak som plodnejšia ako si myslím.... Vravím si, hmmm, keby ste vedeli, tak nesrandujete. V minulých vzťahoch som to absolútne neriešila, užívala som si každú sexuálnu chvíľku bez myšlienky na dieťa, vždy "sme" si dávali pozor, aby ani náhodou nič neušlo... A teraz keď mám muža, s ktorým sme začali riešiť rodinu, tak som ako mimóza. Mrzí ma, že sme nezačali skôr pracovať na bábu, teraz kto vie kedy to príde. Rozmýšľam, že si pôjdem dať spraviť hormonalny profil ku gyn, lebo mám silný pocit, že ten progesteron je zle u mňa. MS mám vždy včas, ovu mám vždy včas, ale to špinenie, 6 dní pred MS nie je normálne. Okej, je to dnu, keby sa nedívam, neviem o ňom, ale možno je aj dobre, že sa dívam, inak by som to ani nezistila. A ja dnes tiež, tak extremne ma prsia bolia.... Fuj, aj bradavky, toto u mňa ani náhodou nie je bežné a to som stotožnená s tým, že dnes alebo zajtra mi príde MS. Unavená som, uzimená som a to je 300 stupňov, oči mám červené, horí mi hlava aaa vôbec nie som chorá 😂 už nech mi príde MS a uľaví sa mi. Ďalší mesiac budeme skúšať precíznejšie a ja si to začnem konečne opäť užívať.
@millky ty si tiež zlatá 🙂 ja úplne viem o čom píšeš. ono je ťažko, keď ľudia nevedia tak podpichujú, že kedy dieťa a tak snažiš sa nájsť nejaké odpovede, ľudia, ktorí vedia, že sa snažíte a nič začnú hovoriť že to príde keď to najmenej čakaš..akože to sa ako dá ? :D keď každý mesiac predsa čakáš na či príde či nepríde :D je pravda, že mesiac kedy som otehotnela som čakala ms a nerobila testy a vtedy hľa som tehotná bola :D ale to sú také slová a reči, že to nikto počúvať nechce aj keď nemusia myslieť zle,..do tohto mesiaca som si nebola istá, či druhé dieťa teraz by bolo ok (nastúpila som nazad do práce) ale potomto som ostala taká nejaká zmierená a myslím, že by som bola rada keby už aj :D a už vidim že samozrejme to nepôjde a budem na nervy :D snaď to tak nebude držím si prsty :D
@zojeva vysledky krvy?
@millky @katkaholiova Negatívne, pichla mi vyvolávačku. Vyborne je, že som robila teraz test (mne to nedalo keď už ich mám nakúpené 😀) livsane tuším a tam duch tiež… moje telo je nejake asi mimo…teraz ma tak akurát boli zadok z injekcie 😀🙈
@patulka2 Veľmi zaujimavý graf :D ja by som teraz povedala, že teda bola ta ovu ten 16DC...nemám práveže PCOS teda aspoň doteraz nie dignostikované ani nikdy nebolo podozrenie a nikdy mi tie testy nerobili čo teraz, to ako naschvál samozrejme :D ani neviem koľko dni po tej vyvvolávačke asi príde ms ? neviete niektorá ? :D zatiaľ ma akurát prestalo bolieť podbruško, ale ešte sa nespúšťa ms
@blabla22 nemysli na to a vtedy sa podarí je podľa mňa ta najhoršia vec, ktorú môže človek ako radu vypustiť. Úplne tým zvalia plnú vinu na psychiku ženy. Mne po gynekologickej operacii nariadili snažiť sa, ešte sme to s manželom až tak nechceli, sťahovali sme sa do zahraničia, nová práca, takze taky dobrý rok som na to absolútne nemyslela, len sme tomu nechali voľný priebeh ....o 4 roky neskôr ivf a tehotná som ešte nebola. Z môjho okolia sa práveže mnohým bajby podarilo keď si začali merať ovu, chodiť na folikulometriu atď. Verím, že mnohým to vyšlo akurát vtedy, keď sa nesnažili, väčšinou však táto rada žene pridá 100x na pocite vine a okrem toho, že sa páru nedarí možno z vážnejších zdravotných dôvodov tak ešte sa začnú trápiť tým, že asi ani psychicky na tom nie sú ok, keďže nevedia "len tak na to nemyslieť". Mne osobne nevadí ak niekto povie napríklad, ze "babo príde keď bude jeho čas, alebo príde keď ma prísť" ale s tým nemyslením je to rada na facku
@patulka2 skoč jasné a daj vedieť 🙂 ja, aj keď niektoré ženy teda hocoria, že zbytočne stále chodiť k Dr. a kontrolovať stále čosi, ale ja to beriem tak, že nato ten doktor predsa ja ja nemám doma sono :D nevravím, že kvôli somarínam chodiť ale raz ked sa žena snaží a nedarí sa alebo sa jej niečo nezdá alebo chce niečo vedieť podľa mna treba zajsť a nabrať istotu a dostať odpoveď...no uvidime tak snaď prídu čoskoro...
@astrid_ presne, uplne suhlasim a tiez to presne takto prezivam. Nemysliet a netrapit sa s tym jednoducho neda (aspon podla mna). A potom sa zeny trapia nielen tym, ze sa nedari, ale aj tym ze to vlastne ONY kazia lebo na to myslia..je to zacarovany kruh..
ale podla mna je toto celkovo trochu spolocensky problem, ze "negativnejsie" pocity su povazovane za nieco zle, ved asi vsetci pozname take tie frazy, ze neplac, nebud smutny, nebud nahnevany, neboj sa atd.. pritom je uplne normalne prezivat aj tieto emocie a nie ich len potlacat..vseobecne ale aj v suvislosti so snahou o dieta..ale tiez ked pocujem tie rady, ze nemyslite na to, nemozete tak tlacit na pilu, potom to vyjde.. tak ako popravde musim sa z toho nejaku dobu spamatavat.. a takisto ked aj niekto napise, ze snazime sa roky a ten jeden mesiac sme na to nemysleli a prave to vyslo..lebo to akoby "potvrdzovalo" tie tvrdenia, ze to naozaj tak funguje.. pritom ved logicky..ide "len" o to, aby sa zdrava spermia stretla so zdravym vajickom a aby sa uhniezdilo v maternici..neverim ze na tieto procesy ma nejaky vplyv to na co prave zena mysli, alebo nemysli.. (toto sa aspon snazim si vsugerovat, inak by som sa uz zblaznila..)
@blabla22 tan kto povie ( a povedala som to aj ja ) že som otehotnela mesiac, ktorý som myslela, že sa tak nestalo nevylučuje, že nato človek nemyslí..a nech mi nikto nehovorí, že pár v tomto prípade teda skôr žena, ktorá povie, že to vyšlo lebo som nato nemyslela to je taká hovodina :D však, ako sa nato nedá nemyslieť veď, keď sa asi snažím otehotnieť tak myslím nato možno nie aktívne, ale vzadu v hlave to kdesi v pozadí stále beží a stále čaká či bude meškať ms a ako výjde test ...takže je úplne normálne a prirodzené, že nato človek myslí si myslím ja
@patulka2 to by som neriešila 🙂 ty sama vieš prečo tam ideš...
Ja mám ešte jednu zaujímavú otázku :D tak aj do budúcna, či je by bolo niečo také možné.
že som mala ovuláciu okolo toho 16DC (potvrdené Dr) bolo z toho biochemické tehu (podľa tých testov) neudržalo sa, ale mala som ešte jednu ouláciu na ten 40DC podľa doktorky a mohla som otehotnieť pri tej druhej zas ...je niečo takéto možné ? :D akože mňa to celkom zaujíma, škoda, že nemám vešteckú guľu :D
Aktualizácia: ovulácia prebehla 🥳 sliznica vysoko, mam na pravej strane 20mm cystu (to je moc) viac sme neriešili iba som jej hovorila, že sa mi to nezdalo skrz teplotu. Ale mala som telefón v čakárni som jej to ťapa neukázala. Ale teda prebehla, nevedno kedy 🙈
@zojeva mno, ja som totiž testovala už včera 🙈 reku kuknem ci náhodou, nebolo, kuknem dnes a je. Ale tak to je uz prd platné keď po limite. Samozrejme mama test ale tyčinkovy. Už tu dupkam, čakám kuriéra, že ma doniesť pilulku a testy. Tak skúsim.
Inak druha vec... minulý rok v auguste mi dr povedala, že ovu bude cca na 16dc a pritom bola až niekde pfff 40dc. Vtedy som mala najdlhší cyklus. Môže byť, že ešte ovu stále môže byt aj keď folikul ešte nebol? Len teda keď povedala, že už bola lebo vidí vysoko sliznicu ? Lebo mne sa to ozaj tou teplotou nezdá..
Inak dávam do pozornosti, že dr.max mal akciu 2+1 na testy 😊

@iamkate este dodam- prvy polrok-rok snazenia som ja napriklad bola uplne v pohode, nejak intenzivne som na to nemyslela, nerobila testy, nemerala teploty, proste uplne uvolneny pristup a vysledok tiez ziadny..