icon

Grafy bazálnej teploty

rybkaa
3. jún 2014

Baby, nová téma o grafoch BT, ovulačných testoch, tehotenských testoch a hľadaní duchov je tu 🙂
Ak meriate bazálnu teplotu a zapisujete si hodnoty do grafov, ste na správnom mieste. Poradíme, pomôžeme, podporíme.

Grafy si môžete vytvárať na nasledovných stránkach:
www.fertilityfriend.com
www.womenzone.cz
www.wunschkinder.net

Všetko o meraní BT a jednotlivých programoch na vytváranie grafov nájdete tu: http://merenibt.xf.cz/index2.html
Dobré rady a pomoc ohľadom ovulácie, plodnosti i tehotenstva je na stránke http://www.fertility.sk/

Tak vitajte 🙂

sparkling
22. júl 2022

@domulibalazova tak moj gynekolog mi povedal ze mi da Mirenu ked mam problem s menzesom a vybavene. Ze chcem babatko, to ho netrapi. Povedal mi, ze uz by som sa mala na to vy**** . Ze on nie je lekar pre mna a nech to riesim s CAR. Tak som odisla k inemu ale s tym uz nemam odvahu o tomto diskutovat, zial. Tak to riesim s CAR a ti zas robia co sa da ale zas oni su tam od toho aby robili ivf a vklady a take veci. A ja sa cpat hormonami tiez stale nechcem. Presla som uz vselicim veru.

sparkling
22. júl 2022

@bejka90 riesila… ale asi som beznadejny pripad. Odpoved som napisala vyssie… ale to len tak na okraj, lebo asi by som tu zapísala celú stranu keby som to chcela viac rozpitvat a nechcem si kazit piatkovy vecer 🙈

sparkling
22. júl 2022

@michaelka_ tak zavisi ci vies merat v rovnakych podmienkach. Ja mam kazdu nic otvorene okna v spalni dokoran, cez den zatiahnute vonkajsie zaluzie a pokial je aj tak cez den teplo tak klímujem. My máme vnútri relatívne fajn, ani tá klíma nám nejde celé dni lebo stačí to chvílku vychladit a tie vonkajšie žalúzie to teplo neprepustia. Horšie je, ked zapnem práčku, to už cítit vlhkost ale aj teplo takže potom vetrám a klímujem ako besná. Preto periem teraz hlavne večer a na noc. Lahšie to vyvetrám ked spravím prievan.

No ale tym chcem povedat, ze my mame vnutri celkom fajn a preto to meranie sa celkom dá…

bessdonna
23. júl 2022

@zojeva mozem sa spytat,ci aj beries nejake vitaminy?

zojeva
23. júl 2022

@bessdonna kyselinu listovú momentálne len, ale objednala som si vellenu na úpravu cyklu či to bude mať nejaký efekt uvidím 🤷🏻‍♀️😀

patulka2
23. júl 2022

@sunny_g ahoj a si si istá ze ta ovu bola? Kedy ju mávaš? Akože je tam vzostup ale nie až taky. Preto sa pýtam, či a kedy mávaš 🙃
@sparkling ahojky, ja keď som krvacala skoro 2 týždne, to bolo cca 12 dní, museli mi už zastaviť krvácanie. Mala som vysoko sliznicu, s tou máš všetko v poriadku?
@zojeva no ty si zaujímavý pripad 🤣 jeden cyklus všetko pozitívne a netehotna a teraz možno tehotná a všetko biele 🙈
@domulibalazova ahojky posielam. A ty ako???

Čaute dievčatá, mojich 5dpo. Ale dnešná teplota nemá žiadny význam. Bola som celú noc hore, aj behala sa napiť a podobne. Nechám ju tam ale teda držím sa inak. A vy ostatne ako? 😊

sunny_g
23. júl 2022

@patulka2 som si istá aj podľa hlienu a krčka a plus pocitu, ktorý mávam vždy len počas ovu. Dnes ráno som už mala 37.10 🙂

sunny_g
23. júl 2022

@domulibalazova dnes už takto 🙂

bejka90
23. júl 2022

@sparkling ja ked som krvacala 9dni tak ja som mala endometriazu a cystu.....odkedy mi vybrali cystu tak mam aj cyklus pravidelnejsi, kratsi a aj krvacanie 6-7 dni

bejka90
23. júl 2022

@patulka2 som zvedava, ako sa to bude dalej vyvijat ;)

sparkling
23. júl 2022

@patulka2 sliznicu mam praveze nizku a slabo dorasta… ja si myslim, ze ta sliznica sa akoby nevie dat dokopy a ako sa tvori nova tak aj krvaca prec. Lenze ma nikto nepocuva 😢 vymyslaju blbosti stale s operaciami, pritom uz mam raz za sebou hysteroskopiu a tam bolo vsetko v poriadku. Aj vzorku sliznice mi dali na histologiu a aj to bolo ok. Nemam ani myomy, hematomy, proste nic. Aj ovulaciu normalne mam potvrdenu. No dalsi krat uz nie som ochotna sa nechat operovat lebo to by sme sa nesmeli pol roka snazit a vysledok aj tak nemam zaruceny. Uz som vyskusala hadam vsetky vitaminy na svete, caje. Tminuly cyklus som zacala na 11 dc spinit, potom 12 dc bol pokoj, 13 dc som uz spinila viacej, 14 dc detto a k veceru uz aj cerstva krv. No a 15 dc (minulu sobotu) sa mi spustila slaba ms. Teraz uz vyzera, ze skoncila (dufam), takze tento cyklus to krvacanie nebolo take strasne.

sparkling
23. júl 2022

@bejka90 nemam cystu 🤷🏼‍♀️ A videlo ma teda uz vela lekarov, uz aj sukromnemu chodim. Vsetko v norme. Este aj hormonalny profil.

domulibalazova
23. júl 2022

@sparkling Bože môj, to je hrozné nájsť normálneho gynekológa, skúšala si aj prírodné doplnky ako alchemilka, gynex a podobne ? Vieš či by sa to neupravilo len niečim prírodným 🙂 na nízku slizncu nemáš nič? Ja som uprosila pani v lekárni predala mi Estrofem, nestihla som ho použiť, ale neviem presne ako sa dávkuje, nestihla som si to naštudovať

@patulka2 Pati graf vyzerá super, uvidíš podla zajtrajšej teploty, či bola teplota ovplyvnená, mne ani málo spánku, ani vstávanie, ani alkohol neovplyvnil moc graf 🙂 Dnes som 15 dpo, merala som posledn krát teplotu, testy stmavli, už to je v rukách božích, budúci týždeň urobím digi test, ak bude pozitívny objednám sa na hematológiu a na gyndu na cca polku augusta...

@sunny_g Vyzerá to ozaj veľmi nádejne, držím palce...som zvedavá 🙂

@bejka90 Beji ďakujem, s malou dušičkou dúfam, žeuž to bude v poriadku, mali by sme mať pochytené všetko čo minule spôsobilo zamlčaný potrat...

zojeva
23. júl 2022

@domulibalazova
@patulka2 dnes 36DC a stále nič n nervy som zas 😀 dúfala som, že tento cyklus keďže neberiem ant. A nebola som chorá bude super 😀🙈 no opak je pravdou …nechápem, neviem čo to môže spôsobovať hormóny podľa profilu ok, ovulacne pozitívne a ms nikde..tehotenstvo vylucujem muž je na služobkach takze len víkend 😀 a ešte aj testy negatívne tak neviem čo to môže byt

adka3321
23. júl 2022

@sunny_g toto vyzera nadejne, drzim palce. ja som tiez mala taky velky pokles, na druhy den skok hore a boli z toho //

sus4nka
23. júl 2022

Ahojte, som po biochemickom tehotenstve, aspon tak to nazval doktor. Hcg bolo nizke a rastlo pomaly, pri ultrazvuku v 6tt+6 videl uz len velmi maly gestacny vak, zacala som spinit, vysadila progestenalle a na treti den som uz zacala krvacat. Dnes je to druhy den krvacania. Otehotnela som po clostyle, preto uvazujem, ci by som si od zajtra mohla nasadit fytosoju, aby som podporila ovulaciu a mohli sa snazit hned. Alebo radsej pockat 1 cyklus, aby sa telo spamatalo? Dakujem

sparkling
23. júl 2022

@domulibalazova tak estrofem v prvom rade blokuje ovulaciu, takze si rozmysli, ci ho budes brat. Ja som ho brala pred vkladom embryjka na rast sliznice, ale to som akurat spinila este viac. Okrem toho ma z neho nafukovalo, bola som nervozna a zla a nerobil mi dobre ani na zaludok. Uzivala som ho v davkovani 3x 2 tablety. Myslim, ze ked sa zacne uzivat tak na 12-13 dc tak uz ovulku neblokne a ked mi ho nasadia takto neskor tak uz mi problem nerobi. Ak teda chces estrofem tak urcite pod dohladom lekara a v danom cykle mozes na domace prirodzend snazenie zabudnut. Okrem toho, pokial ho budes uzivat tak v druhej polke cyklu je nutne nasadit progesteron na 10 dni. Nasledne sa oba lieky vysadzaju a cakas na ms. Viac uz asi nebudem tuto rozpisovat, lebo je to na dlho. Takze ak chces takze ak chces ohladom estrofemu este nieco vediet tak mozme ip…

sparkling
23. júl 2022

@domulibalazova gynex, infolic, alchemilku a vsetko toto mam doma. Na rast sliznice odporucaju aj fytosoju (tu som este neskusila), vitamin e, pyridoxin, arginin, zelezo, alchemilku, tribulus (strasne mi to smrdi). So zelezom treba potom uzivat traviace enzymy kvoli lepsiemu stiepeniu a vitamin c 😅 ver mi, mne uz z toho preskakuje 🤷🏼‍♀️

zojeva
23. júl 2022

@sunny_g toto vyzerá ako implementačný pokles na 6DPO držím prsty ☺️

domulibalazova
23. júl 2022

@sparkling Fytosoju za mňa ti môžem odporučiť, ja som ju jedla vo veľkých dávkach zo začiatku cyklu, na 7dpo som mala sliznicu 7mm, čo bolo vraj malo a vidíš to, zrejme to stačilo…Joj až sa to bojím napísať 🙏

sparkling
23. júl 2022

@domulibalazova ono pred ovulkou si ju mala vyssiu tu sliznicu, po ovu ju znizuje progesteron cca o 2 mm… inak ja nemam velmi prblem otehotniet… sice teraz uz aj ano lebo ved mam uz len 1 vajcovod 🤷🏼‍♀️ Ale napriek tomuto vsetkemu som viackrat prirodzene otehotnela, len bohuzial vzdy plus minus autobus presne v jeden den pride potrat. 🤷🏼‍♀️

bessdonna
23. júl 2022

@zojeva ja som tu na koniku nasla dobre rady ako fytosoya maca inofolic potom taky gelik.vsetko som zacala brat naraz a moc mi to pomohlo.ale nie dlhe ale 25dnove cykly som mala,tak urcite je to ine.

sparkling
23. júl 2022

@domulibalazova prosim ta, posli mi link na tu fytosoju co si uzivala, vyskusam to. Dakujen

sunny_g
23. júl 2022

@adka3321 ďakujem krásne, tiež podobný graf . Juuj veľmi držím nám palce lebo sme už mali 2x MA tak verím, že toto je ono ✊🤗

domulibalazova
23. júl 2022

@sparkling Podielam ti foto fytosoje čo som užívala, aj skupinku kde som si o nej s užívaní naštudovala…☺️, snáď to pomôže a nezabudni aj červené vínko piť, ja alkohol nepijem ale teraz som si po deci dve večer dala 🤪
Inak sa tá chcem spýtať tie info o progesterone a jeho vplyve na maternicu ti povedal lekár ? Ja som mala vždy za to, že pomáha, aby sliznica narástla a vajko sa malo kam zavrtať alebo prišiel menzes, mne pre to dali aj dávnejšie duphaston lebo sliznica nerástla čiže som dlho čakala na menzes a zasa v tehu mi ho tiež dali, aby bola hladina progesteronu vyššia…ale zasa rada sa opravím, len som bola v tom že to funguje nejako takto 🙂

Tu je tá skupinka:
https://www.modrykonik.sk/forum/ideme-na-to/sojove-isoflanovoidy-ako-nahrada-clostilbegytu/

patulka2
23. júl 2022

@sparkling a možnože to je pre teba a tvoje telo prirodzene mat také dlhsie krvácanie ako pre mňa je prirodzené kratsie 🤷‍♀️ale vôbec sa v týchto vyrazoch nevyznám, neviem co znamena co takže ja moc neviem o tom písať.
@domulibalazova moja moc ti držím palce aby ti to tentokrát dobre dopadlo ❤ mohla by si nám sem poslať ten víťazný graf? No a neviem teda ci mne to ovplyvnilo alebo nie ale už o pol 4 som mala 36,61 🤣 myslím si ze ovplyvnilo lebo som bola hore skoro stále a behala raz k malému, raz na wc, potom napiť, potom sme mali xxx a tak 🤣
@zojeva mne sa tiež raz predĺžila lf až na nejakých 17 ci 18 dní.

zojeva
23. júl 2022

@patulka2 to už by som mala lf 19 dni to sa mi nezdá…musela byt ovu (ak nejaká bola) iný deň neskôr a ten ovulacny teda pozitívny nebol

sparkling
23. júl 2022

@domulibalazova pod vplyvom estrogenu ti sliznica rastie, esterogen prevazuje vo folikularnej faze, kum rastie folikul (a v nom vajicko). Po ovulacii sa dominantnym stava progesteron, ktory tu sliznicu kvalitativne meni a pripravuje na uhniezdenie embryjka a pod jeho vplyvom aj kusok klesne. No a akonahle sa babatko uhniezdi tak logicky zacne ta sliznica rast, lebo babatko sa hlbsie vnára do nej.

Čiže lekár ked ta videl nejako okolo predpokladaného termínu ms a povedal, že ju máš nízku tak to preto, lebo sa mu zdala nízka a nepredpoklafal, ze by došlo k uhniezdeniu.

Napríklad, ked si vezmes také ivf tam pred vkladom chcú sliznicu aspon 8 mm a jej vysku kontroluju len do ovulky. Po ovulke uz nie.

Tiez mi toto dlho vrtalo hlavou, ze ved ta sliznica by mala rast aj po ovulacii, a ona aj rastie, ked sa uhniezdi babatko.
Áno, mám to normálne od lekára, pozriem aj na nete niečo a dám ti sem link.

patulka2
24. júl 2022

Krásnu nedeľu žienky. Ja dnes 6dpo, idem pomaličky hore, včerajšiu teplotu do úvahy neberiem ale nechám ju tam. Včera a dnes ma podbrusko bolelo ako na ms a včera som mala také steklenie akoby. No som zvedavá ako dohodneme. Každopádne viem, že keby aj ms dostanem, našťastie nebudem mat na dovolenku 🙃

sunny_g
24. júl 2022

@patulka2 držím palce. Ja dnes ráno v meracom čase 37,19°C ✊ len nech sa drží hore. V ostatných cykloch, keď nebolo tehu, som takto vysokú teplotu po ovu nemala, max 37.05 ale teraz ozaj pevne verím 🌹