icon

Grafy bazálnej teploty

rybkaa
3. jún 2014

Baby, nová téma o grafoch BT, ovulačných testoch, tehotenských testoch a hľadaní duchov je tu 🙂
Ak meriate bazálnu teplotu a zapisujete si hodnoty do grafov, ste na správnom mieste. Poradíme, pomôžeme, podporíme.

Grafy si môžete vytvárať na nasledovných stránkach:
www.fertilityfriend.com
www.womenzone.cz
www.wunschkinder.net

Všetko o meraní BT a jednotlivých programoch na vytváranie grafov nájdete tu: http://merenibt.xf.cz/index2.html
Dobré rady a pomoc ohľadom ovulácie, plodnosti i tehotenstva je na stránke http://www.fertility.sk/

Tak vitajte 🙂

zuzanaa2010
7. aug 2022

@domulibalazova jasne mavam aj anovulacne cykly...lebo celkovo s ovu mam problem..ale ked mam anovolucne tak mam teploty stale rovnake plus minus...
Kks toto bude zvlastny cyklus asi pre viacbab🤣

bejka90
7. aug 2022

@domulibalazova ahojki.tak som zvedava kedy bude u teba ovulka ;) no u mna zatial normalka, este som len 5dpo, takze zatial to nesvedci o nicom:( Zaujimave to zacne byt okolo 9-10 dpo vtedy sa budem modlipt kazde rano s teplomerom :D prikladam graf

domulibalazova
8. aug 2022

@zuzanaa2010 Veru naťahujú nás tie teploty, dnes som ani nemerala vstávala som o 2:30…🙈, ovulačný bol negatívny, tak ideme ďalej 😀

@bejka90 Veru áno, potom budeme v úplnom napätí 😉🤭❤️

zuzanaa2010
8. aug 2022

@domulibalazova pozri ja dnes...ja mam strasne problemy so vstavanim..v noci chodim na wc a bud vstsvam o 5 alebo az o 8..takze ja ani neviem kde je ta relevantnost..vzdy to poznam len podla toho ze ak meriam o 5 mam ju vyssiu tak ci tak...

bejka90
8. aug 2022

@domulibalazova tak tak ;) mne dnes zas stupla trochu teplota, ale som neksutocne malo spala, teplo mi bolo, maly s ana mna lepil celu noc, 2 nocne mory som mala no hrozaaaa noc :,( a cely den som jak zbity pes neviem sa nijak prebrat a nakopnut len tu zyvam cely den :( takze ta teplota co mi dnes vysla tak neviem ci je relevantna ked som malo spala alebo nie...a inak a i nevien ako to ma vlastne posobit na teplotu? Ma byt vyssia alebo nizsia ked nespim? :D a ty co tak skoro si vstavala? :D

bejka90
8. aug 2022

@patulka2 ahojki akosi na tom s teplotami?

zuzanaa2010
Autor odpoveď zmazal
zuzanaa2010
8. aug 2022

Ahojte..nemam ovulacne testy,tak som skusila tehotensky..ved aj ten moze ukazat ovulaciu nie?
Je mozne aby mi toto test ukazal?moze to byt predvest ovulacie?viem ze je to blbost,ale skusam hocico..viete ako to je🙉🤷‍♀️

majuska1996
8. aug 2022

@zuzanaa2010 ahoj ako neviem kde si vyčítala, že ti hcg test môže ukázať ovulaciu??? To je úplná blbosť!!! Hcg test ti ukáže, či si alebo nie sú tehu a nič iné... Na tej druhej foto to tak vyzerá, že si tehu... Skús o 2 dní neskôr čo ti ukáže hcg test

zojeva
8. aug 2022

@majuska1996 asi až taká blbosť to nebude, keď to tvrdí gynekológ 😀

zuzanaa2010
8. aug 2022

@zojeva ja som to prave len citala tak som skusila..nic viac🤷‍♀️🙉

zuzanaa2010
8. aug 2022

@majuska1996 no ved prave tehu byt nemozem ked som bez ovulacie tento cyklus...🤷‍♀️lensom skusala a teoretizovala..nic viac..😉

lubik2005
9. aug 2022

Ahojte, zienky. Tak sa ku vam pridávam aj ja. Chcela by som sa vas ako skusenejsich spytat. Chcem zacat merat teplotu, kedze ovu testy mi neukazuju ovu, alebo som to jednoducho nevystihla. Mam zacat merat asi od konca MS alebo? Meriate vzdy rano? Nie som v tom sice novacik,ale uz si nepamatam 🤭

zojeva
9. aug 2022

@lubik2005 ja meriam celý cyklus do znamená aj počas ms...lenže ja meriam v ústach mám (cyclotest). áno meria sa ráno (ešte pred tým, akovstaneš z postele) , približne v tú istú hodinu +/- 30 minút. Mala by si mať aspoň 6 hodinový spánok. Meranie ,,tam dole,, je ževraj presnejšie, ale pre mňa je to diskomfortné.

bejka90
9. aug 2022

Ahojki vospolok ;) nejak je tu posledne dni mrtvo, to si nik uz nemeria len ja? :( :D ja som 7dpo, teplota zatial v norme, tak drzte prsty nech sa drzi alebo stupa. A pridajte aj vy vase, nech je co pozerat a citat ;)

zuzanaa2010
9. aug 2022

@bejka90 ahoj no ja som stale vo faze cakania asi🤣a ako citas vyssie skusala som experimentovat s tehotenskym testom🤣

adules
9. aug 2022

Ahojte. Idem sa k vám pridať. Je prvý mesiac čo meriam , ale zatiaľ s klasickým digitálnym, ale už mám zaobstarany aj teplomer na 2 desatine číslo. Jedno baby už mám, ale túžim ešte po jednom. Od puberty diagnostikované pcos, plus teraz aj zistený nepriechodný jeden vajíčkovod. Momentálne beriem inofolic combi, a už druhý cyklus som brala clostilbelgyt. A ak teraz niť pridajú ovitrelle. Ako som pozerala, každá tu máte grafy , kde sú skoro ukážkové teploty , o ktorých som sa dočítala. Ja ich mám nízke. Aj som to nahodila do grafu. Viete mi povedať či je to takto ok?

bejka90
9. aug 2022

@zuzanaa2010 ahoj joj no mna bylorazilo tolko cakat na ovulku ci pana ale uz sa jej snad dockas 🙂 hej hej videla som tie testy na druhej foto bolo vidno slabu ciarku ale s tymto neporadim vobec neviem ak oto moze ukazat ovu alrbo neukazat alebo co :(

michaelka_
9. aug 2022

@adules tak vitaj medzi mami.

adka3321
9. aug 2022

@adules ahoj. a merias v ustach alebo dole? lebo ja ked som merala v ustach, tiez som mala nizsie teploty, ale ked som zacala dole merat, teploty o trochustupli. ale celkovo nie je dolezite ake mas teploty, dolezite je, aby po ovu teplota stupla minimalne o 0.2 stupna, co mas, takze si v pohode

domulibalazova
9. aug 2022

@bejka90 Beji,tuším máme rovnako tažké noci i keď na mňa sa nikto nelepí :D Presne neviem ako má ten zhoršený spánok vplyv na teplotu, či je vyššia alebo nižšia, u mňa sa to moc neodzrkadluje, respektíve, graf viem vyhodnotiť aj keď tam je pár dní, kedy nebol spánok dobrý...Niekedy keď meriam okolo 2-3 tak mám tepotu takmer rovnakú ako keď meriam o 4-4:15. Teploty sa Ti pekne držia, joj nech už niekto dá do skupiny dobré správy...baby dovolenkujú tak je tu ticho 🙂

@zuzanaa2010 Joj Zuzi, tak už vidíme, že pozitívne tehu testy môže spôsobiť hocičo...videla som, že ovu test potvrdí tehotenstvo - v mojom prípade bol počas tehu maximálne pozitívny, ale teda teraz som čítala prvý krát, že tehu test ukáže ovulku...teraz ti pekne padla teplota dva dni po sebe, tak snáď už je to tady...potvorka jedna

@adules Vitaj medzi nami, teploty máš nižšie ale zasa máš pekný graf, čitateľný 🙂 Niesom si istá, ale zdá sa mi, že som čítala, že teploty môžu byť také nízke, keď je porucha štítnej žlazy, ale ozaj si niesom istá..alebo bývajú nízke, keď sa meria v ústach, ako spomenula @adka3321, plne s Aďkou súhlasím ....Držím palčeky 🙂

@michaelka_ Miška ahojky a ty teraz meriaš ? 🙂

patulka2
9. aug 2022

@bejka90 ahoj Beji, ďakujem za opýtanie. Ja nemeriam, netuším koľko DC som, asi 11 ci 12 a ovu by som mala mat ďalší víkend podľa appky. Ešte neviem ci budem alebo nebudem merať. Mam momentálne Holiday mood 😊😀

adka3321
Autor odpoveď zmazal
adules
9. aug 2022

@adka3321 meriam dole, ale zapisujem o 0,6 stupňa nižšiu, nakoľko som čítala v nejakom článku , že s klasickým digitálnym treba odratavat, a keď som si zmerala napríklad pod pazuchou, tak po odrátaní to cca sedelo. Keď tento cyklus chcem dokončiť s klasickým a keď sa nepostasti, tak nový začnem už s tým čo je určený na bazalnu a už nebudem nič odratavat.

adules
9. aug 2022

@michaelka_ ďakujem

adules
9. aug 2022

@domulibalazova tak poruchu štítnej žľazy, pokiaľ viem tak nemám, aj hormonálnu profil keď mi robil doktor vraj,,bol ukážkový,,
Len ja som v marci bola aj na dilataciu krčka maternice, lebo mi diagnostikovali sekundárnu neplodnosť, že sa upchal, a potom som bola na prefukoch v máji, tam, že vajíčkovod nepriechodný a , že som mala aj anovulacne cykly, tak preto sa rozhodli clostilbelgyt

adules
9. aug 2022

A aby som upresnila, všetky vyšetrenia nastali aj kvôli tomu, že som v decembri aj v marci mala, falošné pozitívne tehu testy, ale v krvi nič... Nemala som ani cysty, ale na príčinu falošné pozitívnych testov sa neprišlo, dokonca v decembri so 17 dnovým meškaním

bejka90
10. aug 2022

@adules ahoj. No podla mna je blbost ze treba odratavat tych 0.6 neviem no.. ja so mto ejak nwstudovala.ale kym som nemala bazalny teplomer tiez som merala klasickym a rozdiel medzi bazalnym a klasickym je len v tom ze bazalny ukazuje 2 desatinne cisla. Ale inak teploty sedia.lreto mas take nizke.kebyze si aj my odratame tak tiez sme tak nizko ;)

zojeva
10. aug 2022

@adules mala si tie testy úplne pozitívne (myslím, tým koľajnice) či duchov ? lebo mne sa toto deje druhý mesiac..a tiež mi vždy mešká aj 3 tžýdne ms aj duchujú testy a nič ..HP mám ok cystu mi vybrali už dávnejšie deje sa mi to inka po covide...

bejka90
10. aug 2022

@domulibalazova hlavne ze teoriu ovladame ale prax uz nie haha :D ale nema to ani u mna nejaky extra dooad si myslim lebo aj ked som soala dobre a na dnes som zas nevedela nejqk spat tak rozdiel teplot je 0.04 :D co je myslim zanedbatelne...