Grafy bazálnej teploty
Baby, nová téma o grafoch BT, ovulačných testoch, tehotenských testoch a hľadaní duchov je tu 🙂
Ak meriate bazálnu teplotu a zapisujete si hodnoty do grafov, ste na správnom mieste. Poradíme, pomôžeme, podporíme.
Grafy si môžete vytvárať na nasledovných stránkach:
www.fertilityfriend.com
www.womenzone.cz
www.wunschkinder.net
Všetko o meraní BT a jednotlivých programoch na vytváranie grafov nájdete tu: http://merenibt.xf.cz/index2.html
Dobré rady a pomoc ohľadom ovulácie, plodnosti i tehotenstva je na stránke http://www.fertility.sk/
Tak vitajte 🙂
@marinecka95 presne tento mesiac je divoky.meriam si uz dva roky ale takyto som nikdy nemala vzdy skackal.a teraz sa drzi na rovnakych teplotach
@katkaholiova a prečo si si robila test ? Podľa teploty je jasne, ze ovu isto nebola. Bud bude neskôr, žeby sa ti predĺžil cyklus alebo anovulak. Ja som za rok a pol co meriam mala anovulak 1x ale dlhsie cykly boli častejšie. Len pekne meraj a skor ci neskor príde 😊
@marinecka95 noooo vyzerá, že už bola 😊
@patulka2 ani neviem nedavala my ta teplota vyznam
@katkaholiova zatial je to uplny anovulak...
@marinecka95 juchuutakuz len nech to vyjde ;))
Ahojte dievčatá, prepáčte, viem že to sem nepatrí ale žiada sa mi vyliať si srdce. Vždy som snívala o troch detičkách bohužiaľ som nemala šťastie nájsť ich otca. S manželom sme sa zoznámili pomerne neskoro, mala som už 37 rokov, keď som oslávila 38 začali sme sa snažiť o mimino a ja som stále verila že to vyjde. Trvalo to síce dlho ale na veľkú noc v tomto roku som zistila že som tehotná ani si neviete predstaviť tú radosť, myslela som že som najšťastnejší tvor na zemi ale ako to už býva čím viac človek lieta v oblakoch tým tvrdší je pád na hubu ☹. V 9tt zistili že ide o mimomaternicové tehotenstvo a bohužiaľ nechceli mi ho dovoliť si nechať, moje slzy ani prosby že to dáme nepomohli a mne vzali nielen moje vysnívane babenko ale aj vajcovod aby mi pripadne ďalšie snaženie ešte sťažili asi si mysleli že ja si byť matkou nezaslúžim keď som o život svojho babenka nebojovala viac.
Najhoršia rana bola keď manžel po mojom príchode z nemocnice videl že z laparoskopickej operácie bola operácia riadna lebo tu pôvodnú pokazili (ale to je iná vec) a to bola posledná kvapka zakázal mi akúkoľvek snahu o ďalšie. Nevládzem sa vyrovnať s tým koľko ľudí svoje dieťa utrápi, nechce ho, nestará sa a mnoho iných príbehov ktoré určite poznáte, moja hlava sa proste nevie vypriadať s tým že takýto si dieťa zaslúžia a ja nie. Veľmi ma to boli a psychicky ničí.
Keďže som na tom psychicky veľmi zle manžel časom ustúpil a povedal že to teda skúsime a chce mi to babanko dopriať. No keďže naše šance už sú značne okresané tak som si povedala že to nenechám nechať na náhodu a začala som z meraním BT. Merala som druhý mesiac, toľko sme sa zatiaľ aj snažili ale nejak neviem vyjsť z tých hodnôt. Áno graf mam pekný dvojfázový ale ako mám vyznačenú ovuláciu tak mi to veľmi nesedí s testom. Skoro pozitívny ovulačný test mi vyšiel 17dc (test o 15.30)- teda ovulácia by mala nastať do 48 hod ale zároveň ten 17dc BT (meraná o 5.00 ráno) už bola vyššia. Ak správne chápem tie grafy tak teplota mala vystúpiť až o 2 dni.
A ešte jedna otázka ak smiem niekde čítam že ovulácia nastala posledný deň nízkych teplôt a niekde že nastala prvý deň vyššej teploty, neviem teda od kedy mám rátať DPO.
Ďakujem vám za rady a nehnevajte sa na mňa za ten sloh, neviem sa stále s tým všetkým vyrovnať a nemala som si kde vyliať srdiečko.
@tessa165 môžeš pridať graf ? Si silná žena 🙂 každá si zaslúži byť matka a nevzdávaj sa, každá vec v živote a každý boj nás niekde posúva a nie sú to len frázy, všetko príde v správny čas. Pozitívny ovulačný test znamená, že ovulácia príde 12-48 hodín takže kľudne ak si mala pozitívny test ovulácia môže byť do 12 hodín nie sú tie testy také jednoznačné a radšej by som sa riadila BT prípadne aj pocitmi a výtokom...
@zojeva Ďakujem ti veľmi pekne za odpoveď. K tomu grafu, označilo mi to ovuláciu na 5teho aj keď to už nie je najnižšia teplota ale až 5teho poobede mi vyšiel test ktorý bol tento mesiac najtmavší tak som si myslela že ovulácia bude tak 7meho, preto neviem ako to rátať DPO. Prepáč viem že by som to mala v mojom veku vedieť odčítať správne ale nikdy som nepotrebovala robiť grafy až do operácie som tieto veci perfektne cítila. Takže by som si chcela spraviť jasno v tom ako a či začalo moje telo pracovať správne.
@tessa165
Mrzi ma co sa vam stalo tento rok, bohuzial viem ake su to pocity aj ked sme nemali uplne totoznu situaciu, ale ta strata boli… Ta bolest je uz nasou sučasťou. Nie je fer ze je dopriate ludom, ktori o to nestoja, ale zivot asi nie je fer a uz vobec nie je spravodlivy :(
V den kedy mas uz vyssie teploty je po ovulacii, zvysenie teplot zapricinuje progesteron ktory telo produkuje, resp kt produkuje zlte teliesko - “pozostatok” ovulacie.
Kludne mohla byt ovulacia 5teho tam mas tu hodnotu priamo na ciare a 6teho uz vyssiu telotu , tu “poovulacnu”. Tie teďsty by som nebrala vzdy ako smerodatne, ja som napr mala uplne biely a pritom ovulacia potvrdena gyn. a v ten mesiac som aj otehotnela 🙂
Drzim palce aby vam to vyslo, ak nahodou nie, skus na dalsi cyklus sledovat aj hlien, ten vela napovie.
@tessa165 podľa tohto grafu vyzerá, že ovulacia prebehla toho 5…testy si robila aj 4 a 3 alebo ? Alebo odkedy si testovala ovulaciu a ako často ?
Pýtam sa pretože si nemusela zachytiť vrchol testom a test 5 už slabol (aj keď podľa teba bol nasilnejsi), takze ovulacia podľa mna 5…tiež nie som profík, ale určite by som sa spoliehali viac na teplotu ako na testy 😊
@saxano2222
@zojeva
Ďakujem dievčatá. Nebudem už asi budúci mesiac testy robiť iba čo ma doplietli. Inak robila som ich od 1-veho. 1,2 a 3-tieho boli bledunke. 4 už bol tmavší ale ak mam porovnať intenzitu tak bol tak o ¼ svetlejší ako ten 5-teho
@tessa165
Mozno by stmavovali keby pokracujes dalej. Ono je to velmi mätuce. Ja tento mesiac chodim na folikulometriu, tam mas istotu a trosku viac vnutorneho pokoja a kludu. Prvykrat videla dr len zopar malych folikulov, Dnes mam druhy termin, dak dufam ze jeden dorastol 🙏🏻
@marinecka95
podla mna to nie je take zle ked ti skace teplota o desatinu. Stale mas vsetky vyssie ako tych 36,5.
Ja som vcera bola u dr, ziadny dominantny folikul a dnes telota vysoka (prechladla som) a hned mi oznacilo ovulaciu- kvoli skoku tej teploty.
Tym som len chcela povedat ze inak sa vyspis v noci ides na wc a pod a to vsetko to ovplyvnuje. Napr ten den kedy sk mala 36,8 asi si merala v iny cas, keby tam nebola ta teplota, tak by to vyzeralo uplne inak. Hlavne nech sa drzia hore ;)
@saxano2222 vsetky teploty sú merané v rovnaký čas, spím ako zabitá celú noc, nebudím sa 😊
Nevadí, dôležitý je výsledok 🙂
@katkaholiova tak si sa nakoniec dočkala
@saxano2222 @adulestak uvidime ako to dopadne :D a ktory ste dc?

Ovulácia, ovulácia ? 😁
Jeden z najdivnejších grafov aké som kedy mala 😝