icon

Grafy bazálnej teploty

rybkaa
3. jún 2014

Baby, nová téma o grafoch BT, ovulačných testoch, tehotenských testoch a hľadaní duchov je tu 🙂
Ak meriate bazálnu teplotu a zapisujete si hodnoty do grafov, ste na správnom mieste. Poradíme, pomôžeme, podporíme.

Grafy si môžete vytvárať na nasledovných stránkach:
www.fertilityfriend.com
www.womenzone.cz
www.wunschkinder.net

Všetko o meraní BT a jednotlivých programoch na vytváranie grafov nájdete tu: http://merenibt.xf.cz/index2.html
Dobré rady a pomoc ohľadom ovulácie, plodnosti i tehotenstva je na stránke http://www.fertility.sk/

Tak vitajte 🙂

cukrik93
10. jan 2023

@zuzanaa2010 jej to je krasa 🥰 taj uz hlavne nech vsetko dobre dopadne 🙏

bejka90
10. jan 2023

@saxano2222 tak nevadi no ale yak mozno aj dobre lebo som v case ovulacie brala dost na horucky lieky tak asi aj lepsie takto...tak drzim palce nech sa ukaze uz ovulka 19dc to uz je doostcakania na nu 🙂

bejka90
10. jan 2023

@zuzanaa2010 kraaasna 🙂 tak len pekne odpocivaj a pekne nech rastiete 🙂))tak no vy ste sa nacakali no :( ja uz mam 1 doma a druhe by sa ziadalo ale tak neumriem z toho🙂vzdy sa utesujem ze lepsie 1 ako ziadne :(

bejka90
10. jan 2023

@patkajj tak budeme aspon spolu odratavat ked uz nic ine nam nevyslo momentalne 🙂

bejka90
10. jan 2023

@cukrik93 ale tak hadam nepride uz ms 🙂 a najlepsie vobec keby neprisla...🙂

cukrik93
10. jan 2023

@bejka90 bodaj by ale pri tej teplote tazko..uvidime,dnes mam dost aj nutkanie na wc kazdu chvilu a to mavam pred ms 😔

bejka90
10. jan 2023

@cukrik93 no to aj ja zvyknem mat pred ms ze chkdim nenormalne casto a tak uz viem ze sa to blizi :(

zuzanaa2010
10. jan 2023

@bejka90 my tiez uz jedno mame..bude mat 8 rokov..ale bola kariera a vsetko prednejsie ako druhe dieta a ked som sa zobudila tak to neislo 😔
Tiez sa utesujem ze mam aspon jedno a teraz tento nas vianocny zazrak❤️

cukrik93
12. jan 2023

@saxano2222 ahoj,uz si sa dockala ovu?? ja som myslela,ze uz pride ms a zrazu takto vcera a dnes 🤷 ale tak este je skoro na zaveri,zacinaju ma boliet prsia,tak ako posledne tri mesiace vzdy uz tyden pred ms takze asj z toho zase nic nebude 😔 taka aom nestastna uz,vsade len pocuvam ako ta je tehotna,tamta tehotna,vsade same tehotne,este aj kolegyne,kamosky atd 😔

saxano2222
12. jan 2023

@cukrik93
ale kdeze :( ja len dufam ze to bude skor nez 30dc. uz som unavena z toho merania, co mam ja 1cyklus ostatne stihnu aj dva pomaly….
tak ten graf ti pekne skace, jeden den cakas Ms a potom zas vyskok do nebies 🤔 ale uz len nejake dva dni a budes vediet. vsak tu nadej mavame vzdy az kym nepride menstruacia.
veru poznam to s tymi tehotnymi v okoli, u mna uz aj stihli porodit, co ja len sledujem cyklus a chodim po doktoroch.
drzim palce, napis najblizsie dni ze kam si sa posunula ;)

cukrik93
12. jan 2023

@saxano2222 kolkz si teraz dc? no je to na nervy cele s tymi tehotnymi,akoze ja to kazdej prajem,len to moc nepridava na psychike 😐 ..uz rozmyslam,ze najblizsi cyklus budem merat len po ovu,dost ma to stresuje 😔 dam vediet,ale tipujem to,ze 17-18 dostanem ms 🙈

zojeva
12. jan 2023

Baby ja som asi už mimo alebo len nechápem 🙈😀 bola som u tej doktorky na kontrole 11DC lebo mi zistili cystu cez sviatky(počas ms) na pravom vajecniku. Išla som teda ku svojej doktorke na kontrolu. Ta mi povedala že cysta nie na pravo že teraz na ľavo (akože neviem či som mimo a zle som si to zapamätala z nemocnice ani v správe nepíšu ktorá strana). Ale že vyzerá že je tesne po ovulaci že je tam tekutina teda. Ale ja som presvedcena že ovulacia nebola teplota je nízka, hlien nebol a mávam neskoro ovulaciu lebo cykly mám 38 dňové. Tak teraz neviem, mohla to doktorka zle vidieť ? Ale však by videla teda či dozrievajú nejake folikuly či nemám žiadne ? 😀 normálne teraz neviem či sa mýli ona alebo čo

saxano2222
12. jan 2023

@cukrik93 dnes som 21 DC 🤔
vies vo ja som tento mesiac zacala az na 11den merat tak som siodychla kus
a ak pride obu tak si len potvrdim prve 2-3 dni a odkladam to tiez
lebo nic nezmenim a potom len mudrujem nad kazdym mini v/zostupom 🙈😀
posielam pozitivnu energiu a dufam ze vajko je na ceste a ms nepride 🙏🏻

saxano2222
12. jan 2023

@zojeva fiha tak neviem ci my to tu vydedukujeme. a ozaj nemas v sprave LO/PO? mrkni este raz, lebo mne vzdy pise co kde.
k ovulacii ja som minuly rok otehotnela a bez hlienu a ovu test negativny (ovulacia ale potvrdena gynekologom aj BT), takze nie vzdy sa mozes psoliehat na vsetky signaly.
a ked tam videla dr cystu ale aj tekutinu nemoze byt ze jedna cysticka ti praskla a bohuzial sa vytvorila druha? 🙈
a aka bola velkost cysty v decembri a teraz?

cukrik93
12. jan 2023

@saxano2222 presne tak nejak to skusim dalsi cyklus..dakujem podobne ☺️ nech mas cim skor ovu a nech sa zadari ☺️🙏

zojeva
12. jan 2023

@saxano2222 ja to skúsim doma odfotiť tu správu :D a môže byť, že nevidela napríklad vajíčka žiadne lebo to bolo 11DC a ja mávam ovuláciu až nejaký 25-26DC podľa doterajších mojich zistení ? :D žeby prost ešte nerástli žiadne až neskôr ? lebo že folikul rastie každý den 2mm a praská zhruba pri 24mm cca tak to by začínali alebo teda začínal rásť teraz len niekedy nie ? :D akože nejdem to už nejako riešiť len ma to tak zaujíma ka je tu aj nejaká žena s takým dlhým cyklom a chodí alebo chodila na folikulometriu.

zuzanaa2010
12. jan 2023

@zojeva ahoj ja som chodila na folikumetriu a mala som ovu az 21-22dc..folikuly pekne dorastli aj praskli..zacinala som s folikumetriou az 14dc a kazdy druhy den..ale nic z toho..ale tento cyklus co som otehotnela som mala ovu na 14dc a to vyslo..
Ale podla mna je dolezite ze ovulacia je aj ked neskor..este teda zalezi na LF

zojeva
12. jan 2023

@zuzanaa2010 takze môže byt, že začínajú dorastať až teraz ? Že 11DC nemuseli byt ? Nejako som sa nato nepýtala extra na tie folikuli. Možno keby idem zajtra tak už ich vidí ? Ako sa ti podarilo mat 14DC ovulaciu ? Nejako liekmi či prirodzene ? Pred prvým porod som mala presne aj ovu aj ms a teraz kalamita 🙈

saxano2222
12. jan 2023

@zojeva moja folikulometria vyzerala tiez kadejako, 8DC male folikuly okolo 8,
15DC stale len male do 10mm uz som stracala nadej a az
22DC tam bol 23mm folikul! chodila som 1x/tyzden a az pri 3tej navsteve tam videla dominantny.
najlepsie sa pytat doktorky hned v ambulancii, lebo aj rady tu, akokolvek dobre su mienene nemusia odpovedat tvojej situacii a mozu ta lahko zmiast

zojeva
12. jan 2023

@saxano2222
@zuzanaa2010
Takto to mám v správe a som si bola istá že cysta na pravo. A na kontrole pondelok že cysta na pravo nie je ale na ľavo 🙈

zuzanaa2010
12. jan 2023

@zojeva jasne ja som bola 11dc a mala som folikul 8mm..max do 10mm...az po 14dc zacali rast..vies co vzdy ovuloval pravy vajecnik s clostylom ...tak ja som mala problem aj s nadvahou..uzivala som clostyl a schudla som 17kg..to pomohlo.ovuloval lavy vajecnik na 14dc...Ale myslim ze kludne to mozes mat neskor

nikol114
13. jan 2023

Ahojte prosím vás viete mi znovu pomôcť s grafom ? 🫣 neviem či už prešla ovulacia posledné 4 dni si robím aj ovulacne testy okolo obeda aj večer kde sa mi po prvýkrát aj ukázali slabe druhé čiarky ale neboli ani raz silne ,ešte som ju nevidela ani raz priznám sa a viem že je to negatívny výsledok tak som teraz aj nejako zmätená že či to ešte len príde alebo sú to poovulacne druhé čiarky ? 😀 pridávam aj graf BT

zojeva
13. jan 2023

@nikol114 za mňa tento graf zatiaľ nevyzerá, že ovulácia prebehla. poovulačné teploty musia byť vyššie ako predovulačné. Pravidlo 3 po 6 takže po 6 nízkych 3 vyššie a teplota už by sa mala držať vyššie a neklesnúť na teploty pred ovuláciou. Ešte sa ti tu určite k tomu vyjadria baby 🙂

zojeva
13. jan 2023

Ja mám ešte takú debilnú otázku :D ako viete kedy je plodný hlien a kedy to nie je len vytekajúci ejakulát ? :D lebo vôbec teraz neviem, či je to hlien alebo z predošlého dňa po styku zostatky :D ospravedlňujem sa za takú otázku

nikol114
13. jan 2023

@zojeva ďakujem áno tiež je mi to divne keďže som minuly mesiac začala meriam už poovulacne a teploty som mala na 37 ale pred chvíľou som si robila ovu test a už ani slabá čiarka nebola.

saxano2222
13. jan 2023

@zojeva
prepac ja neviem poradit so spravou. mas tam ovarium I a ovarium I co je cudne
ale mas sa hlasit u gynekologa tak hadam pitom budes mudrejsia. mezi ma to nevycitala som nic viac :(

zojeva
13. jan 2023

@saxano2222 ja som už nato prišla, v správe je ovarium I. dx a ovarium I. sin a znamená to že dx je pravý vaječník a sin je ľavý, takže na ľavom bola cysta a na kontrole u Dr. tiež vľavo. Mne sa zdalo, že v nemocnici povedali vpravo a Dr na kontrole vľavo tak som bola taká zmätená, ale teda cysta je vľavo. Ale ďakujem za snahu 🙂

nikol114
Autor odpoveď zmazal
tessa165
13. jan 2023

@zojeva ahoj na rozoznanie ci sa jedná o hlien alebo akoukoľvek inu tekutinu sa robí test vodou (skrátka prsty na ktorých máš tú tekutinu na chvilku pomor do pohára vody), hlien si zachováva svoju ťažnosť a štruktúru, zatiaľčo iné tekutiny s vodou "splynú" alebo akoby som to napísala, no sirupova voda alebo voda z olejom, lepšie prirovnanie ma nenapadá. Nemám odsledované ale tolko som si o tom načítala keď som sa o túto tému zaujímala.

saxano2222
13. jan 2023

@zojeva no pozri nanu Colombo :P
oki tak aspon vies na vom si. a teraz ti budu len sledovat tu cystu? ci s abude zmacsovat alebo praskne pri najblizsej ms hej?