icon

Grafy bazálnej teploty

rybkaa
3. jún 2014

Baby, nová téma o grafoch BT, ovulačných testoch, tehotenských testoch a hľadaní duchov je tu 🙂
Ak meriate bazálnu teplotu a zapisujete si hodnoty do grafov, ste na správnom mieste. Poradíme, pomôžeme, podporíme.

Grafy si môžete vytvárať na nasledovných stránkach:
www.fertilityfriend.com
www.womenzone.cz
www.wunschkinder.net

Všetko o meraní BT a jednotlivých programoch na vytváranie grafov nájdete tu: http://merenibt.xf.cz/index2.html
Dobré rady a pomoc ohľadom ovulácie, plodnosti i tehotenstva je na stránke http://www.fertility.sk/

Tak vitajte 🙂

zanzilady
2. jan 2024

@bambulka711 vyzerá to tak že bola, ale skúšala som dnes ráno ovu test a bol slabý, včera sim nerobila ale deň pred tým toez slabý takze ja si myslím že ovu ešte len bude 🙂 ale na testy sa nechcem spoliehať lebo nemám s tým ani skúsenosť ale čo som čítala nemusia byt silne aj keď bola ovu 🙂

bambulka711
2. jan 2024

@zanzilady hej, ono je to ošemetné, ja som mala pozitívny ovu test a o 12 hodín potvrdená ovulácia. Tak kto vie...
A nakoniec som zistila, že nie woman Secret, ale baby top test to je 🙂

bambulka711
2. jan 2024

@kristinkaris tak hádam čoskoro budú už pozitívne ;)

jankasvo
2. jan 2024

@bambulka711 ktorý si dpo?

zanzilady
2. jan 2024

@bambulka711 no veď, skôr sa spolieham na teplotu. A mám ísť na preventívnu tak by som rada čím skôr že by mi aspoň povedala tu ovu 🙂

bambulka711
2. jan 2024

@jankasvo niekde na rozhraní 12-13. Mala som potvrdenú ovuláciu ráno 15DC. Ráno 14DC bol ešte folikul, večer 14DC pozitívny test. Podľa mňa prebehla ovulácia skôr skoro ráno 15DC.

bambulka711
2. jan 2024

@zanzilady inak, mne sa veľmi osvedčila tá kombinácia, že testy + folikulometria. Presne som vedela, čo sa deje.

jankasvo
2. jan 2024

@bambulka711 vyzerá to dobre 💪🍀

zanzilady
2. jan 2024

@bambulka711 jasne ale zatiaľ nechcem takto na to tlačiť, test som si len zo zvedavosti kúpila 🙂 že či to sedí s teplotou. Ale tak problém s otehotnením by som nemala mat. Naposledy sme sa snažili od cca apríla a v septembri som otehotnela 🙂 to by bol taký tlak na mna keby ešte sj k Dr chodim.

bambulka711
2. jan 2024

@jankasvo ja beriem progesterón, takže graf asi moc výpovednú hodnotu po ovulácii nemá. Mám dosť už tlaky v podbrušku a krížoch, ale ešte počkám do zajtra, no.

bambulka711
2. jan 2024

@zanzilady rozumiem ti. Ja neviem, my to kvôli veku už nechceme veľmi nechávať na osud, preto to CAR. Hovorí sa, že nad 35 rokov je hlúposť čakať celý rok 🤷
Držím palce, aby sa to podarilo. Hovorí sa, že po MA je to šup šup 🙂

zanzilady
2. jan 2024

@bambulka711 jasne akože ak sa to nepodarí skoro tak budem asi inak k tomu pristupovať a samozrejme chápem aj ten vek 🙂 ďakujem a ja dúfam že zajtra ráno tu budú krásne testy 😊

bambulka711
2. jan 2024

@zanzilady hej, no, uvidíme. Musím sa dnes zamestnať. Inak, ja rozmýšľam, či tie dni po DPO, čo mám nižšiu teplotu, mohli byť spôsobené, že som bola u rodičov. Mám pocit, že doma mám chladnejšie ako u nich a napriek tomu je tam rozdiel 2-3 desatiny.

kristinkaris
2. jan 2024

@bambulka711 dúfam 😇

zanzilady
2. jan 2024

@bambulka711 fuha to je dobrá otázka, ťažko povedať. Ale zas nemyslím že by vonkajšia teplota takto ovplyvnila Bt. Ak ti nebola vyslovene zima. Že si to cítila na sebe tak podľa mna nejaký vplyv to nemá

zanzilady
2. jan 2024

@bambulka711 a ešte k tým ovu testom 🙂 robis vždy v rovnaký čas ? A kedy si myslíš že je najlepšie počas dňa ? Kúpila som si pepino a tak píšu že ranný moc ale čo som čítala že je lepšie robiť počas dňa 🙂

bambulka711
2. jan 2024

@zanzilady u rodičov je práveže teplejšie... Ale BT je nižšia.

bambulka711
2. jan 2024

@zanzilady ja nerobím z ranného, ale tak, že okolo 17tej, keď prídem z práce a keď začne tmavnúť, tak potom 3x denne. Tým, že ja mám do 12 hodín ovulku, je to pre mňa rozhodujúce vtedy 😊 a samozrejme, snažíme sa už vtedy, keď tmavne tým pádom

zanzilady
2. jan 2024

@bambulka711 jaaaj ja som zle prečítala že tam je teplejšie. Ktovie no. To sa asi nedá povedať či to môže byt tým 🙂 dobre ja budem skúšať asi okolo obeda. Ešte chcem kúpiť inú značku a uvidím 🙂

bambulka711
2. jan 2024

@zanzilady ja si objednávam tieto. Najlepšie sa mi osvedčili. Pepino mi neukázal nikdy. https://www.pilulka.sk/woman-secret-right-time-...

linda5678
2. jan 2024

@bambulka711 Co som sa docitala, tak velmi zalezi kde BT merias-ci v ustach alebo dolu 😊 Lebo v ustach moze byt teoreticky ovplyvnena niecim zvonka-napriklad ak sa pred meranim napijes studenej vody, no dolu v posve by nemala byt

bambulka711
2. jan 2024

@linda5678 meriam práve v pošve, tiež som sa tak dočítala, že tam je to stabilnejšie a doteraz nikdy mi zmena prostredia nespravila taký skok. Uvidíme 🙂 pýtam sa preto, lebo mi to vyhodnotilo ako trojfázovú krivku.

bejka90
2. jan 2024

@zanzilady ano mas pravdu aj ja twraz ked lepsie pozeramtak aj dr.max vidno slabu ciarku;)

bejka90
2. jan 2024

@bambulka711 mne eomansecret nikdy neukazal ducha ked som nebola tehotna takze ja si myslim ze to tam bude a aj na dr.maxovi velmi slabucko vidno 🙂 mne este skkro ukazal top test. Tak ak mas moznost ten kupit vyskusaj 🙂 ale verim ze to tam bude!!!!;)

bambulka711
2. jan 2024

@bejka90 no som sa pomýlila, bol to baby top test, taká fialová krabička. Ale na tom Dr. Max naživo fakt nevidím.

zanzilady
2. jan 2024

@bejka90 anoooo ja si myslím že je to pozitívne 🙂 už sj ten deň pred bolo niečo na teste 😊

bejka90
2. jan 2024

@bambulka711 no hej tieto som presne myslela mne ako prvy ukazal

bambulka711
2. jan 2024

@bejka90 jeeeeej, tak to mi dalo nádej 🥰🥰🥰 keď mi odíde stolár, skúsim odfotiť podsvietený

jankasvo
2. jan 2024

@bambulka711 tak ano to je pravda, ale aspoň neklesá.
Mne dnes stúpla ako si mi písala, tak ja som od dnes nasadila progesteron

bambulka711
2. jan 2024

@jankasvo a na základe čoho berieš progesterón? Podľa teploty by som povedala, že u teba bude možno skôr estrogén problém, prípadne nerovnováha 🧐 ja ho beriem kvôli tomu, že už od 8-9DPO som zvykla špiniť a LF mala iba 11 dní. Ono je veľmi zradné brať progesterón, ak nemáš istotu, že bola ovulácia, môže ti ju zastaviť.