icon

Grafy bazálnej teploty

rybkaa
3. jún 2014

Baby, nová téma o grafoch BT, ovulačných testoch, tehotenských testoch a hľadaní duchov je tu 🙂
Ak meriate bazálnu teplotu a zapisujete si hodnoty do grafov, ste na správnom mieste. Poradíme, pomôžeme, podporíme.

Grafy si môžete vytvárať na nasledovných stránkach:
www.fertilityfriend.com
www.womenzone.cz
www.wunschkinder.net

Všetko o meraní BT a jednotlivých programoch na vytváranie grafov nájdete tu: http://merenibt.xf.cz/index2.html
Dobré rady a pomoc ohľadom ovulácie, plodnosti i tehotenstva je na stránke http://www.fertility.sk/

Tak vitajte 🙂

vejula
3. dec 2014

@adamnela gratulujem aj ja u v temičke. Nech srdienko rastie.. A kedy maš vlastne termín?

vejula
3. dec 2014

@mawiya
@rybkaa joj baby super temička 😀 A presne ako pišete vtedy sa len suknica vyhrnula, žiadne očumovanie. 😀 😀

paskolinka
3. dec 2014

@mawiya @rybkaa @vejula no veru dobra tema 😀 ale musim povedat, ze by mi to niekedy aj viac tak vyhovovalo. teraz aby clovek predpripravy robil, depilacie, sviecky, hudba, masaze, neviem co... vzdychal, jajkal, potom s nohami na lampe pol hodinu lezal. teda, bol ten zivot bars jednoduchsi kedysi 😀

adamnela
3. dec 2014

@vejula dakujem moja 🙂 Podla usg mi to vychadza na 25.7 2015 🙂 U nas v rodine nemame nikoho v juli, tak celkom fajn to vyslo 🙂
@janulka999 dakujem, no dufajme, ze to tentoraz uz dotiahneme do vitazneho konca 🙂 A hej, @rybkaa je skvela, tiez ma velmi potesilo, ked som to nasla ako darcek 🙂

senta_sofia
3. dec 2014

@vejula vejuu, ty uz 36tt, to letiiiiiiiii 🙂)

vejula
3. dec 2014

@adamnela jej ja som narodená 30 jula, takže levíča, supeeeer 🙂

@senta_sofia no letí to, už sa ledva gulam 😀 😀 A ty 27tt... to už sa tiež prehupuješ do posledného trimestra, že?

senta_sofia
3. dec 2014

@vejula pregulujem 😀

vejula
3. dec 2014

@senta_sofia no to verím... mne v tom 7 mesiaci tak riadne podrastlo bruško 🙂

jaja9891
3. dec 2014

@rybkaa jeej aky mas krasny plan 🙂 drzim palce aby si v tom case uz bola vychystana do porodnice 😉

chmurkaxy
3. dec 2014

@lauritka @rybkaa baby, je mozne mat najskor super pozitivny ovu test, potom postupne zbledne za 3 dni a nasledne zase super pozitivny? uz som sa tych testov narobila, takze to nie je v tom, ze by som si pomylila pozitivny so skoro pozitivnym. na oboch boli testovacie ciarky daleko daleko silnejsie ako kontrolna.
uz som zazila raz, ze som mala od doktorky dve potvrdene ovu v jednom cykle (11. a 27. den), ale 14. a 18.? moze to byt inofolicom, co som si tento tyzden nasadila?

adamnela
3. dec 2014

@rybkaa tak nech sa ziadne Turecko nekona a pekne sa budete chystat na prichod drobceka 🙂 Drzim Ti moc moc palce, strasne Ti to prajem a dufam, ze sa to podari este tento rok 😉
@chmurkaxy no to som veru este nepocula...Hod fotky tych testov, to som fakt strasne zvedava...A neviem, ci moze mat inofolic na to taky vplyv, to fakt netusim...
@jaja9891 pocuj a Ty co teraz vlastne uzivas ake tabletky? Ja som stale na Dufiku od zaciatku 2x1 a tiez kys. listova 2x1 a dr. mi teraz predpisala, ze ked douzivam dufik, mam tam tak na tyzden, tak mam brat Utrogestan...Berie ma ako rizikovu pacientku..zevraj radsej nech to uzivam...

lauritka
3. dec 2014

@chmurkaxy fiha, no jedine, ze mozno su dva foliky.. jedne praskne, ale nasledne este nejak druhy dozreje a znova sa zvysi LH aby praskol.. nie je to sice obvykle.. ale podla mna sa to stat moze

jaja9891
3. dec 2014

@adamnela no ja mam toho pozehnane 😀 utrogestan 3x2 vkladat,estrimax 3x1,fraxiparin a prednison...urcite je dobre,ze k tebe tak pristupuje,nech nic nepodceni...a ja som si teraz kupila femibion 800 a asi ho budem striedat s cistou kys. listovou...uvidim co povie dr na vitaminy,ja som pred ivf a pocas uzivala dost vela vitaminov,tak som nechcela z dna na den vynechat. Inak mna by zaujimalo ako fungujes?normalka?dnes som mala sakra tazky den a z toho nervy,tak som sa bala ci to nemoze uskodit...cele doobedu v meste,a potom doma...viem,ze tehu nie je choroba,ale po ivf a vsetkom sa ozaj bojim...este som musela so starkou na rontgen,tak jasne,ze som ostala na chodbe vonku...ale myslienky su vselijake,bojim sa aj ked privela chodim a po schodoch ci zohynat sa na x krat za den...kazali mi telesne setrenie,ale co to znamena? 😀 tolko roboty doma pred sviatkami... 🙂

kakatulik
3. dec 2014

@chmurkaxy ahoj ,aj ja to niekdy tak mam, najskor 12,13DC potom 16,17 DC.Aj vajecniky som nejak tak citila.Zacnem merat BT,aby som si dala nejako dokopy. 😉

adamnela
3. dec 2014

@jaja9891 no ja mam uzivat Utrogestan 3xdenne, ale tabletky, nevkladam. Dost sa za ne doplaca, dr. ma sice predtym upozornila, ze su drahe, ale co uz neurobis preto, aby vsetko dobre dopadlo, co? A ako ja fungujem? Uplne normalne, balim veci, obskakujem okolo deti a zajtra a pozajtra cely den v robote a to chceme akurat piatok-.sobotu stahovat, takze je to cele take vesele. A neboj, normalne sa setri, ale chodit a zohybat sa urcite mozes neboj. Len nedvihaj nejake moc tazke veci a vela oddychuj, kolko sa Ti da...No a pred sviatkami veru neviem ako to cele zvladnem, dat dom dokopy, napiect, varit, do roboty chodit...No kolko budem moct urobim...No nic, idem ja uz spinkat, rano vstavam o 5:30, takze dobru nocku...

kitulka
3. dec 2014

@adamnela Supeeeeeeeer!!!!!! Do noveho domu male babatko! Perfektne Ti to vyslo! Tesim sa gratulujem y celeho srdca! A nech vsetko ide tak, ako ma.... 😉

kubisova
3. dec 2014

@adamnela ahoj dlho som tu nebola...tak ako sa mate doma a ako sa ti dari

kubisova
3. dec 2014

@senta_sofia
@vejula boze baby vam sa to tak rychlo krati

jaja9891
4. dec 2014

@adamnela tak to mas polovicnu davku,aspon ti dlhsie vydrzi...ja ani neviem kolko sa doplaca,ale okolo 20 e som doplacala za fraxik,prednison,estrimax a tri krabicky utrosu...idem kuk...a to mi kratko vydrzi a este min do konca tretieho mesiaca...no ako vravis,co clovek nespravi....a vraj pri vkladani je vyssie vstrebavanie,ale tvoja dr vie,kolko progesteronu potrebujes... a co deturence,uz vedia o suredencovi?ci budu mat prekvapko este len?

rybkaa
autor
4. dec 2014

@janulka999 Ďakujem za pochvalu, veľmi ma to teší, že aspoň niekomu takto viem priniesť šťastie 🙂 Keď už odo mňa uteká....

rybkaa
autor
4. dec 2014

@chmurkaxy vyzerá to, akoby dozreli dva foliky....dá sa to ale potvrdiť len folikulometriou...alebo pri meraní teplote môže byť niečo na grafe vidno, neviem či meriaš či nie

paskolinka
4. dec 2014

@chmurkaxy hm, to je zvlastne... ja co viem, tak za jeden cyklus moze byt jedna ovulka. moze byt sice viac vajicok, ale tie sa uvolnia v ramci 24-hodin, nie niekolko dni po sebe. po ovulke sa totiz dost rychlo meni hormonalny profil a na dalsiu o par dni to nevyda, ani keby vajko bolo... inak to s tou ovulkou 11. a 27. den je uplne sci-fi. to ti fakt potvrdila dr? a nefrcala na niecom? 😀 ms si potom ako dostala?

paskolinka
4. dec 2014

@chmurkaxy este som zabudla, ze som citala, ze je mozne, ze ovulka sa akoby nastartuje ale potom zo stresu alebo inych dovodov sa to akoby pozastavi. a neskor, ked sa telo spamata, tak sa proces obnovi a k ovu dojde. v takom pripade by teoreticky mohli byt testy dvakrat pozitivne, ale ovu len jedna, takpovediac "na druhy pokus". 😉

chmurkaxy
4. dec 2014

@adamnela
@lauritka
@kakatulik
@rybkaa
@paskolinka no baby, uvidime, dnes idem o 14:00 ku gyneko, co sa tam ukaze 🙂 sama som zvedava. Esteze teda vcera mm vyuzil aspon druhu sancu, pri prvej mi zapotil "uz zas?" Ty koki, uplne ho mucim, ze ho 2-3 krat mesacne navigujem kvoli druhemu babu. Tak som sa chcela odstahovat 🙂)) asponze vcera mal rozum 🙂)
Inak ku gyneko idem s malym, bude sranda.

lauritka
4. dec 2014

@chmurkaxy drzim palce.. mne mm stale povie, ci vyzera ako spermo-banka ? 😀

chmurkaxy
4. dec 2014

@lauritka hehe,ale ved im sa ten sex voooobec nepaci 🙂)ale coby, moj uz je stary a lenivy 🙂))

janulka999
4. dec 2014

@chmurkaxy co ja som citala vsade, 2 ovulky mozu nastat v jednom cykle, ale vzdy sa tak stane do 48 hodin. takto sa rodia dvojvajecne dvojicky. spermie preziju dlhsie a oplodnia aj druhe vajko.
tak asi mozne to je, len ty mas ten rozostup nejaky vacsi 🙂

janulka999
4. dec 2014

@rybkaa ale neuteka.. len si nechava na seba cakat 🙂 raz sa dobehnete navzajom :*

janulka999
4. dec 2014

@chmurkaxy opravujem, ovulka jedna, ale do 48 hodin sa moze uvolnit dalsie vajicko 🙂

rybkaa
autor
4. dec 2014

@paskolinka môžu byť dve ovulky, ak dozrie vajko zároveň na oboch vaječníkoch, preto je to možné aj na sone potvrdiť 🙂