Grafy bazálnej teploty
Baby, nová téma o grafoch BT, ovulačných testoch, tehotenských testoch a hľadaní duchov je tu 🙂
Ak meriate bazálnu teplotu a zapisujete si hodnoty do grafov, ste na správnom mieste. Poradíme, pomôžeme, podporíme.
Grafy si môžete vytvárať na nasledovných stránkach:
www.fertilityfriend.com
www.womenzone.cz
www.wunschkinder.net
Všetko o meraní BT a jednotlivých programoch na vytváranie grafov nájdete tu: http://merenibt.xf.cz/index2.html
Dobré rady a pomoc ohľadom ovulácie, plodnosti i tehotenstva je na stránke http://www.fertility.sk/
Tak vitajte 🙂
@paskolinka tak ja dúfam,že to len nevyzerá 😀 veď som bola minulý týždeň pár dni po ovulaciií u doktora,že ma bolí podobruško,vtedy nič nevidel,zobral mi aj krv na hcg,ale to bolo vtedy úplne zbytočné,vyšlo negatívne..potom za pár dní ma začali bolieť prsia a vtedy som si povedala,že nevadí,že hcg bolo negatívne,ja určite v tom som..a včera spravím test a tam slabulinký duch... 🙂 tak tento týždeň som mala ísť na krv kvoli hormónom,či neblbnú keď som špinila a pôjdem tam nakoniec už zasa na potvrdenie tehu..jak blázon 😀
@paskolinka neviem či to bolo uhniezďovanie,mne ovulácia vyšla podľa cyklu na 3júna a podľa grafu to vychádza na 5,takže neviem kedy som ju mala a špinila som asi tak na 4-5 deň po ovulácií keby prebehla toho 3júna,potom mi aj vystúpená teplo trošku klesla,som myslela,že išlo o implantačné špinenie,ale keď som povedala doktorovi,že takto som to mala pri druhom a bola som tehu,tak povedal,že na sone nič ešte nevidí,sliznica bola vyššia,ale taká normálna ešte po ovu a tak mi zobral krv na hcg a to som si myslela,že zbytočne skoro,že to neukáže..veď z krvi sa dá zistiť tehotenstvo až na 10 deň a včera som mala ešte len 11 deň od ovulácie,takže preto možno som mala takého ducha...dnes mi už mešká
@sonicka777 takze podla grafu si mala to spinenie 3DPO... to by bolo vcelku skoro... no je to jedno, hlavne nech je vsetko ako ma a cakame foto testika 😉
@zuzulienocka77
@paskolinka
@rybkaa
zienky tak ja neviem,minuly mesiac som tiez mala nevolnost,ale jeden den,teraz uz 3 dni,dnes uz zvysena teplota a podbrusko ma boli ako pri ms a zacal teraz pre zmenu lavy vajecnik... hmm... som z toho nesvoja,lebo naposledy mi bolo takto aj s nevolnostami pri cystach,ale to by snad za mesiac nenarastli a nesposobili by take nieco... a ak aj hej,ovulujem,tak ani nechcem vediet co tam v bruchu mam 😀 no vystihli sme to akosi,ani som neverila,ze sa udobrime,ze moj mm sa ospravedlni a bude mat snahu... hmm... tak som sa nemohla na neho dlhsie hnevat,nie? 😀 dufam,ze pochopil vsetko co mal.. a vy ako zenusky,co mate nove?
@paskolinka no ja si tiež myslím,že by to bolo skoro...a ani si nerobím zbytočné nádeje...uvidíme,či to nakoniec bude tehotenstvo alebo niečo iné... 🙂
@jaja9891 neviem no... Mne sa 2x stalo, že som pri ovu cítila take akoby menstruacne kŕče, trvalo to sice len chvíľu ale bolo to nepríjemné. Raz to bolo ked som pila alchemilku a raz ked som užívala agnucaston (vitex). Preto ani jedno už neberiem 😉 je fajn vedieť, kedy ovulujem, ale zase odkial-pokial 😝 a preto sa bojím aj toho inofolicu, lebo to pomáha tým, čo majú problém s ovu a mne by to problém možno vyrobilo...
juj ludia, ja som asi zaspala dobu 😕 😀
reku idem nakuknut po dlhej dobe do grafov. a neviem ich najst 😨
coze sa stalo, ze sa to zmenilo ???
@lauritka tiez som tu nebola ked sa to dialo len daco take som sa spätne docitala v tej starej teme grafov ze admin tam pisal ze ta tema musi byt len v ceskom alebo slovenskom koniku,ze nemoze byt na oboch(aspon ja som to tak pochopila) no a ze kedze vznikla na ceskom koniku tak bude tam...no a rybkaa tu zalozila teda novu tuto temu lebo na tom ceskom koniku jak to tam dali tak to nejak neslo(malo ludi pisalo) a treba sa aj tam tusim prihlasit ked chces pisat...
@paskolinka ja som tento mesiac nasadila k inofolicu aj pupalku,takze som na vazkach co sa to deje... beriem cca 500 mg ci mikrogramov,nepamätam 😀 ,pricom odporucana denna davka je omnoho vyssia,tak si to teraz neviem vysvetlit,no inofolic doberiem asi tu trojmesacnu kuru a viac nie,nech vidim ako mi cyklus finguje bez toho vsetkeho,pricom som nikdy nemala problem z ms a cyklom,tak si myslim,ze ked mi sam po tej pseudomenopauze nabehol,tak ani inofolic zazraky nespravi... ale je mi hrozne,rozmyslam ci som sa nemohla aj prechladit alebo co,lebo najprv pravy vajecnik a krize a k tomu nevolnost,teraz cele podbrusko,aj lavy vajecnik sa ozval,no dnes uz ta nevolnost taka nebola ako posledne 3 dni... uvidime ci by to bola taka silna ovulacia alebo co to je... som zvedava ci pupalka bude mat vplyv na PMS,hlavne prsia/bradavky ma od ovu do ms strasne bolia
@ennynka
@lauritka ano baby, téma grafy bt bola sk&cz čo sa už po novom nedá, lebo bude český a slovenský koník oddeleny. Tema vznikla na českej strane, tak tam ostala a vytvorila som novú na slovenskej strane, lebo do českého koňa sa treba prihlasovať nanovo - teda ani upozornenia nie sú zlúčené z oboch stránok. Ale české kočky ešte chodia k nám, lebo nás bolo viac a im to teraz viazne.
Dobré ráno kočky 🙂 Tak som si dnes znova o hodinku privstala, mechúr mi nedovolí spať do budíka už druhý deň a takto to vyzerá http://www.fertilityfriend.com/m/home.php/rybkaa
Test je šmarený v kuchyni na stole, no predpokladám, že na ňom nič nie je a tak sa ani neunúvam opäť vstať z postele a čakám v pokoji na hodinu obvyklého merania, už len zo zaujímavosti, ako sa teplota zmenila 🙂
Pekný slniečkový deň vám prajem 🙂
Dobré ránko. Tak ja som dnes trošku vyskočila, tak sa teším, hneď je tá teplotka krajšia, aspoň niečo 🙂
http://www.fertilityfriend.com/home/4f3862
@rybkaa no na to že si o hodinu skôr merala, tak teplota krááásna 😉 . Joj ty ešte ležkáš v postielke? Joooj ako ti je dobre, ja už "zarezávam" v práci 😀 . Choď už pozrieť!!!!
@zuzulienocka77 vstala som o 6.05 a meriam bežne o 7.00, išla som na wc, spraviť test, kukala na neho, ale nič som nevidela, tak som ho otrepala a šla si ešte ľahnúť, motala som sa teda asi 5 minút. Predtým ako som vstala som namerala 37,09 a potom ako som vstala a ešte si poležala (ale už som nespala) som namerala 36,91, takže z mojej štúdie vychádza, že pohyb znižuje teplotu 😀 zaznačila som teda do grafu 37,09 s hodinovým rozdielom, preto zas prázdny krúžok, no myslím, že to je relevantnejšia teplota ako tá nasledujúca po pohybe 😀
@zuzulienocka77 a tebe to tiež pekne ide hore 🙂 aj keď sa furt neviem stotožniť s tvojim grafom, či ozaj bola ovu ako ti ju označilo, skorej by som ju dala na 16-17 dc, aj kvôli hlienu, ktorý býva plodný pred ovu a nie po nej a tiež že minulý cyklus si mala 20 dc ovu a teraz že by sa až tak skoro posunula? No neviem, ale veď čas ukáže, hlavne že ti pekne stúpa 🙂
No ešte som si mohla ráno poleňošiť, keďže chodím do práce až na ôsmu, no na druhej strane ty si už asi dávno doma, kým ja ešte trčím v robote 🙂
@rybkaa takže podľa tvojej štúdie, v noc keď som nespala a behala v noci (1x asi 2 min) a rano som namerala 36,66, tak je nižšia, ako keby som spala? Dobre som ťa pochopila 🙂 😅 😝
@zuzulienocka77 je to možné 😀 ale zase som čítala, že ak v noci vstaneš na wc a potom ešte riadne spíš 1,5 hod. tak je hodnota teploty akoby si nevstala
@rybkaa ja som z toho tiež hotová, neviem, čo kedy bolo. No ak by bola 16DC tak super, to by sme trafili, 17DC už nie. Uvidíme podľa teplôt, min.mesiac som mala luteralku 12dni, tak uvidime, kedy pride mrcha. Ovulka sa môže posunúť, lebo predminulý cyklus som mala len 27DC a minulý 32DC, tak mi to skáče hoci jako. No uvidím, veď len čakáááť sa mi nechce. Fu to som ti dala informácií, ak sa v tom nevyznáš ani sa ti nečudujem 😀
A test teda nič? Biely?
Ja chodím o druhej domov z práce, dala som si to takto, aby som aj s malým bola. Som v práci od 6:00 do 14:00, kým prídem domov je 15:00
http://www.fertilityfriend.com/home/3aa4f7 tak dievky moje, ovu označilo ako som predpokladala, graf na hovno, inak ked som bola cikať o 5:00 tak teplota bola 36,6 potom som spala a teplota klesla na 36,5
@rybkaa a @zuzulienocka77 fakt by som chcela vedieť, ako je to s tými teplotami, mne nameria vyššiu keď vstávam o hodinu skôr a nie nižšiu. čo som fakt opačná? ☹ nemôžem mať aspoň tie teploty normálne ako ostatné ženy? ☹
@rybkaa a už aj sem daj test, lebo som nervozna ako štyria rusi
@rybkaa no ja som vtedy behala malému pre kvapky a dávala mu ich a to bol boj 😀. Neviem, či som potom ešte riadne spala. Tak ak by bola táto teória správna 😉 , tak som mohla mať ovu 16DC 🙂
@zuzulienocka77 podľa praxe by to malo byť tak, že každú hodinu stúpa teplota o 0,1 °C, teda napr. o piatej 36,6, o šiestej 36,7, o siedmej 36,8.....teoreticky je to tak, no tým pohybom sa to mení, takže som z toho teraz načisto popletená, ale tak radšej si dám prázdny krúžok s teplotou predtým ako som vstala, nech sa s tým graf vyporiada ako chce 😀 a na teste prd, len taká ako ryha, ako nožom zarezané, tak neviem či to vada testu alebo čo, no po duchoch ani stopy ešte....mrcha v nedeľu, tak sa nechám prekvapiť 🙂
@rybkaa no je to zamotané a zároveň zaujímavé, sa nad tým aj zamýšlať. Sranda, aké je to telo veda 🙂 . Veď ja asi tiež zistím ovu, podľa toho kedy mi príde MS.
A budeš ešte testovať, či uvidíš, v nedeľu, či príde mrchaňa? Asi nevydržíš čo? Ty máš 13 dňovú luterálku že?
@zuzulienocka77 hej, mala som predtým 14 dňovú, teraz 13. Tak nevydržím, testnem dovtedy každé ráno, testov mám veeeeľa 😀
@rybkaa Ahojky, tak ja som testovala aj vcera aj dnes, ale na tehotenskom teste ani naznak po druhej ciarke, ziaden duch ☹. Ako si na tom ty? Moj graf asi nic moc, v nedelu ocakavam prichod MS. http://www.fertilityfriend.com/home/4fa92a

@sonicka777 tak to je celkom slusny arzenal priznakov 😀 vyzera to slubne